X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie wiem jak się do tego zabrać :D ostatnio nam opowiadali na SR jak go wykonywać ale jakoś nie wiem jak zacząć :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też nie wiedziałam. Spróbowałam i jakos tak udalo sie dojść do wprawy. Zaczęłam od pozycji stojącej z noga oparta jak kiblu- strasznie nie wygodnie. Następnym razem poprostu usiadłam sobie wygodnie rozkraczona na sedesie i tak bylo ok wiec tak rozstało. Nie trzeba wkładać palców głęboko ;) wystarczy ok 2-3 cm. Teorie chyba juz znasz. Należy używać naturalnego olejku- ja mam ze slodkich migdałów. Masaż wykonuje zataczając U-od lewej w kierunku odbytu do prawej i z powrotem. Ja to robię na szybcika i trwa to dosłownie chwileczkę.

A co tu taka cisza w ogóle? Ja rozumiem ze weekend, no ale moznaby sie odezwać :P

Ubrałam dzisiaj łóżeczko, okna umyłam wiec zgłaszam gotowość do porodu :P

Kasia, jak tam w szpitalu? Masz jakies normalne koleżanki na sali?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu zaczęłaś ? w sumie ta pozycja "na sedesie okrakiem" brzmi dobrze w sensie że wydaje się wygodna ;)
    No straszna dziś cisza tu :)

A ja czekam na jutrzejszego sikańca Biedroneczki , ale jestem ciekawa :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jakos zaczęłam w miedzy 35-36tc. Dokładnie nie pamiętam.

Ojj tak zaciskamy kciuki dla biedronki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie melduje ze podczytuje ale nie pisze bo o masazu krocza nie mam zielonego pojecia. A co do naciecia to jednak wolalam byc nacieta niz ryzykowac jakims niefortunnym peknieciem. A naciecie nie goi sie zle :-)

No i kciuki za biedroneczke nasza mocno zacisniete :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ją też się melduje późnym wieczorem :-) Mała śpi już dzięki Bogu i mam nadzieję że pospi do 1 albo i dluzej.
    O masażu też się nie wypowiem bo nie robilam o nacięciu też w suknię nic nie mogę bo nie miałam.

Właśnie Kasia jak się macie?

Za to powiem wam że chyba nie będzie miała wyboru z tymi chrzcinami bo na kwiecień nie ma wolnych miejsc na maj albo 1 albo 3 i a później to już chyba byśmy musieli zrobić po okresie weselnym :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ją też oczywiście kciukam :-) <3

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona w zadnym lokalu nie ma miejsc? Chyba ze w jakims konkretnym chcesz robic?
    Szkoda ze wyjdzie na ich z tymi chrzcinami :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilismy do wszystkich w naszej okolicy jest wolna jedną kwietniowa niedziela ale nie stać mnie żeby tam zrobić. Ja to jednym słowem mam pecha :-\

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D Przyjemnych walentynek <3 <3 <3
    Dziękuję za kciuki <3

P.S. d94c1d009df8acc2med.jpg

Ewelinka, specjalnie dla Ciebie zielona biedrona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:37

kwiatuszek789, Kasiarzynka, 100krotka:), czekolada, arien, miszkaaa, Ailla, Pola 89, Robaczek89, nataliano, adk_1989, dmuchawiec lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa oszalałam :D
    Superaśnie :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka biedroneczko! Przylaczam sie do szału Eweliny Lorki, gęba mi sie śmieje i oczy mi sie zeszklily <3
    Cichutko gratuluje <3
    Robisz bete? :-)
    Cudne Walentynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:51

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Iwonko to bez kitu masz pecha :-/ ja chyba i tak bym rodzince zrobila na przekor i wybrala termin inny niz oni chca ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina <3 <3 :-D no poprawilas mi humor :-) cieszę się bardzo :-D

Dorota mnie pociesza to że ten weekend i takim bardzo nie leży bo muszą w kwietniu przyjechać :-)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-)

My od piątku w domu :-) wróciłam po 2 tygodniach i to z synem, uczymy się na wzajem powoli wyrabiamy sobie plan dnia. walczyłam z pokarmem bo w szpitalu niekoniecznie on był ale od dziś rano ruszyłam z produkcją mleka, na razie odciągam do laktatorem bo jestem ciekawa ile schodzi ale też mam przestój w piersiach najpierw robię masaż a potem odciągam, Jakub dostał uczulenia był cały czerwony ale w porę szybko zareagowaliśmy i już jest lepiej.

Jak śpi to tak patrzę na niego i nie dowierzam że to mój syn i że jest z nami już :-) <3

Moje samopoczucie jest już lepsze, bardziej od szwów czuje hemoroidy, a co do porodu to wspominam go nie najgorzej a w ogóle w ostatniej fazie położna kilka skurczy kazała mi usiać na kibelku i rozstawić nogi bolało jak nie wiem co ale dzięki temu przyśpieszyła mi poród i po 15 minutach mały był z nami :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - super walentynkowy prezent <3

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko cudownie! :D ale się cieszę! :D :D

Marlenko, tak właśnie myślałam o Was. Super ze jesteście w domu. Jak zależy ci na kp, to przystawiaj jak najczęściej. To co odciąga sie do laktatora nie odzwierciedla tej ilości co masz w piersiach wiec sie tym nie sugeruj.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam takie radosne testy!!! To taki piekne <3

1usavcqgvf430wyj.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! Ewelinko kochana! Całuję, sciskam i pewnie niedługo zwolnię Ci miejsce na stałe! To cudowna wiadomość i taka piękna kreska! :)

U mnie jest decyzja, ze jak nic się nie będzie działo to kończymy w 37 tygodniu. Dostałam juz nawet papiery do podpisania w sprawie cesarki. Ktg robią ale słabo wychodzą bo maly leniwy. Ale z drugiej strony nic z tym nie robią wiec ja nie wiem juz sama. Przy badaniu w piatek profesorka pytala który to tydzień, mowie ze 35 a ona podczas badania mówi "macica 7/8". Oczywiście nie spytałam z tego wszystkiego co to znaczy. Wielkość 7/8 miesięcy ciąży? Nie wiem. Spróbuję podpytać w poniedziałek. Ona na górze mi macala ten brzuch a tam macicy chyba juz za bardzo nie ma z powodu tego ze ten brzuch właśnie opadł. No i tyle u nas w sumie. Leżymy i czekamy na dalszy rozwój wydarzeń:) a moja mama wczoraj jeszcze pozwala wyniki echa Tomka żeby je skonsultować z kardiologami w pracy (tyle tylko ze to nie dziecięcy). Mąż szaleje z remontem, zamowil wczoraj jeszcze koc na kanapę i laktator dla mnie. Stwierdziliśmy ze chyba jednak będzie potrzebny i lepiej mieć:)
    Ada, wczoraj jak dodalas post na fb to juz myślałam ze rodzic :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, chciałabym :) no ale nie rodze. Nic się nie dzieje. Dzisiaj w nocy obudził mnie bol jak na @ ale juz miałam tak kilka razy wiec to nic nie znaczy.

Czyli do spotkania z Tomkiem coraz bliżej :) ale Ci lekarze są straszni, jakby nie mogli mówić po ludzku co i jak tylko jakimiś hasłami :/

Iwona to faktycznie lipa z terminami chrzcin.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ