X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super ze dzisiaj wyjdziecie do domku. Wystarczy tych "wakacji" :-P

Patrycja ja nadal podziwiam za chec stosowania wielorazowek...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam meldunek, nadal spokój... Nóż kto to wymyślił wstawanie o tej godzinie. Wole jak mój mąż jest w pracy i mnie nie budzi od rana :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ada ja mam całkiem na odwrót wole wstać z rana koło 8 i zacząć coś robić niż czekać aż Łukasz wstanie :D
    Ale co poradzę :D zazwyczaj czekam aż królewicz otworzy oko , wtedy mam przyzwolenie na walenie w gary i trzaskanie w kuchni :P

Pari ja również podziwiam za chęć korzystania z wielorazówek , dla mnie to by było chyba zbyt czasochłonne .
    Ja mam zakupione aż dwie paczki pampersów r1 :D one są do 5 kg więc powinny być ok na pierwsze tygodnie

Spakowałam wczoraj torbę i stwierdziłam , że nie zapakuję w nią już rzeczy małej ... mam za małą torbę a zapakowałam tylko rzeczy z listy którą dostałam w szpitalu od położnej :P kurdę będę musiała kupić dodatkowo jakiś mały bagaż jeszcze :/ a 3 dni temu oglądałam torby i że ja jej nie wzięłam :/ u mnie to już nie kalafior a kalafiorowa zupa :/

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mi sie przypimnialo. Jak juz pojedziecie do szpitala to niech mezowie jak najszybciej wezma do budynku torby z ubrankami maluszkow aby zlapaly temparature bo jak przeleza w samochodzie to sie wychlodza i beda musieli grzac je aby zalozyc dzieciaczkom ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się :)

Dzięki Dorota za radę. Ja mam rzeczy moje i małego w jednej torbie, więc wszystko na raz zabierzemy na salę. W niektórych szpitalach położne zachęcają tatusiów do włożenia pierwszych ubranek pod swoją koszulę, wtedy ciuszki nabierają bakterii i się grzeją. U nas mąż będzie kangurował Franka, ale to w samej pieluszce, więc jeszcze inaczej.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam dwie torby- jedna dla mnie i tak mam jedynie dla dziecka jeden zestaw ubranek i dwa pampersy, zaś w drugiej jest wszystko dla Klary

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde ze sie pomiescilas :-D my nie zabralismy z domu od razu torby Julki i dlatego polozna nam o tym mowila bo bala sie ze w samochodzie tyle czasu lezala.

Wybila 12.00 i wiem ze dzisiaj weekend alemimo tego meldunki sa obowiazkowe ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę właśnie ja SR i umówiłam się przed zajęciami z koleżanką ale wicie co to chyba mój ostatni wypad. Mierze co jakiś czas ciśnienie i więcej jest tych złych pomiarów niż w normie. Zaczynam się tym martwić bo ja nie czuję się źle nie mam żadnych objawów poza puchnącymi stopami :-/ dobrze ze Za tydzień mam wizytę może faktycznie coś na zbicie ciśnienia powinna brać...

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) u nas noc spokojna pierwsza pobudka o 2.30 potem przed 6. Odciagam mleko a potem werendowanie. Kubuś dobrze zareagował na powietrze ;-) pogoda fajna więc żal jej zmarnować.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina faktycznie lepiej wspomniec o tym cisnieniu lekarzowi. Nie znam sie ale raczej nie dobrze jak tak skacze. Nie przemeczaj sie aby jeszcze bardziej nie wzrastalo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko takie puchniecie moze być objawem wysokiego ciśnienia. Dobrze ze kontrolujesz, zobaczysz co Ci lekarz na to powie. Jak ciśnienie jest równe lub wyższe 140/90 to często zalecana jest wizyta na IP tak na wszelki wypadek.

Marlenko korzystajcie z pogody :) ja posprzątam i tez lecę w trasę :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie! Wszystko ok. Ktos podmienil mi dzieciątko. Od 3 dni rozrabia, ze hej :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaj, spóźniasz się z meldunkiem, bo chcesz mieć powód do nadrabiania minusa ;)

miszkaaa, kwiatuszek789, Pola 89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, byłam na baardzo długim spacerze, zrobiłam dobre kilka kilometrów i co? No nic :P nawet pól skurczu ani kawałka bólu :/ dalej pozostaje mi cierpliwie czekać

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz już zwrócił uwagę że ciśnienie jest za wysokie dlatego dostałam zalecenia żeby dużo odpoczywać i się nie przemeczac, ja zawsze mam wysokie ciśnienie jak idę na wizytę niestety stres mnie zżera dlatego też postaniwilam kontrolować ciśnienie w domu i dziś po wstaniu było ok ale później już było 148/83 także chyba jednak mi się coś poprzestawialo bo wcześniej miałam wyniki w normie :-(
    Jak na razie wracam do domu podjadę jeszcze do mamy bo mówiła żebym wpadła i takie tam to odbebnie wizytę bo się obrazi i tyle z tego będzie

A co do wizyty u gin z moją mamą to chyba zrozumiała sama ze akurat tego dnia nie mam na to ochoty i odpuściła. Całe szczęście :-) dlatego dziś się poświęce i wpadnę na kolacje a jutro się pobycze

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a może zacznij ćwiczenia które powodują że główka wchodzi w kanał rodny wtedy będzie powodować ucisk i może szybciej się zrobi rozwarcie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada może w nocy się coś zacznie dziać. Weź prysznic ciepły, zbałamuć męża może ruszy :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama nie wiem co robić.

Marlenko a jakie to ćwiczenia? Jak na razie to skacze na piłce, niby tez powinno pomoc obniżyć dziecko. Dużo tez kucam więcej pomysłów nie mam.

Wczoraj zaliczyłam wszystkie możliwe S i też efektów nie bylo :(

Ide dalej na piłkę...

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w necie kilka ćwiczeń porodowych.

Zrobiłam kilka, teraz kręcę sie na polce i czuje chociaż kłucie w kroczu. To juz coś.

czekolada lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Ty chyba jesteś przypadkiem, w ktorym to naprawdę dziecko decyduję kiedy wyjdzie i nie ma na to mocnych...
    Patrycja, ja juz kończę z plusami, żeby donosić do poniedzialku. Mysle ze i tak by się udało ale lepiej dmuchać na zimne :)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ