X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super ze dzisiaj wyjdziecie do domku. Wystarczy tych "wakacji" :-P

Patrycja ja nadal podziwiam za chec stosowania wielorazowek...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam meldunek, nadal spokój... Nóż kto to wymyślił wstawanie o tej godzinie. Wole jak mój mąż jest w pracy i mnie nie budzi od rana :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ada ja mam całkiem na odwrót wole wstać z rana koło 8 i zacząć coś robić niż czekać aż Łukasz wstanie :D
    Ale co poradzę :D zazwyczaj czekam aż królewicz otworzy oko , wtedy mam przyzwolenie na walenie w gary i trzaskanie w kuchni :P

Pari ja również podziwiam za chęć korzystania z wielorazówek , dla mnie to by było chyba zbyt czasochłonne .
    Ja mam zakupione aż dwie paczki pampersów r1 :D one są do 5 kg więc powinny być ok na pierwsze tygodnie

Spakowałam wczoraj torbę i stwierdziłam , że nie zapakuję w nią już rzeczy małej ... mam za małą torbę a zapakowałam tylko rzeczy z listy którą dostałam w szpitalu od położnej :P kurdę będę musiała kupić dodatkowo jakiś mały bagaż jeszcze :/ a 3 dni temu oglądałam torby i że ja jej nie wzięłam :/ u mnie to już nie kalafior a kalafiorowa zupa :/

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mi sie przypimnialo. Jak juz pojedziecie do szpitala to niech mezowie jak najszybciej wezma do budynku torby z ubrankami maluszkow aby zlapaly temparature bo jak przeleza w samochodzie to sie wychlodza i beda musieli grzac je aby zalozyc dzieciaczkom ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się :)

Dzięki Dorota za radę. Ja mam rzeczy moje i małego w jednej torbie, więc wszystko na raz zabierzemy na salę. W niektórych szpitalach położne zachęcają tatusiów do włożenia pierwszych ubranek pod swoją koszulę, wtedy ciuszki nabierają bakterii i się grzeją. U nas mąż będzie kangurował Franka, ale to w samej pieluszce, więc jeszcze inaczej.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam dwie torby- jedna dla mnie i tak mam jedynie dla dziecka jeden zestaw ubranek i dwa pampersy, zaś w drugiej jest wszystko dla Klary

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde ze sie pomiescilas :-D my nie zabralismy z domu od razu torby Julki i dlatego polozna nam o tym mowila bo bala sie ze w samochodzie tyle czasu lezala.

Wybila 12.00 i wiem ze dzisiaj weekend alemimo tego meldunki sa obowiazkowe ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę właśnie ja SR i umówiłam się przed zajęciami z koleżanką ale wicie co to chyba mój ostatni wypad. Mierze co jakiś czas ciśnienie i więcej jest tych złych pomiarów niż w normie. Zaczynam się tym martwić bo ja nie czuję się źle nie mam żadnych objawów poza puchnącymi stopami :-/ dobrze ze Za tydzień mam wizytę może faktycznie coś na zbicie ciśnienia powinna brać...

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) u nas noc spokojna pierwsza pobudka o 2.30 potem przed 6. Odciagam mleko a potem werendowanie. Kubuś dobrze zareagował na powietrze ;-) pogoda fajna więc żal jej zmarnować.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina faktycznie lepiej wspomniec o tym cisnieniu lekarzowi. Nie znam sie ale raczej nie dobrze jak tak skacze. Nie przemeczaj sie aby jeszcze bardziej nie wzrastalo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko takie puchniecie moze być objawem wysokiego ciśnienia. Dobrze ze kontrolujesz, zobaczysz co Ci lekarz na to powie. Jak ciśnienie jest równe lub wyższe 140/90 to często zalecana jest wizyta na IP tak na wszelki wypadek.

Marlenko korzystajcie z pogody :) ja posprzątam i tez lecę w trasę :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie! Wszystko ok. Ktos podmienil mi dzieciątko. Od 3 dni rozrabia, ze hej :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaj, spóźniasz się z meldunkiem, bo chcesz mieć powód do nadrabiania minusa ;)

miszkaaa, kwiatuszek789, Pola 89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, byłam na baardzo długim spacerze, zrobiłam dobre kilka kilometrów i co? No nic :P nawet pól skurczu ani kawałka bólu :/ dalej pozostaje mi cierpliwie czekać

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz już zwrócił uwagę że ciśnienie jest za wysokie dlatego dostałam zalecenia żeby dużo odpoczywać i się nie przemeczac, ja zawsze mam wysokie ciśnienie jak idę na wizytę niestety stres mnie zżera dlatego też postaniwilam kontrolować ciśnienie w domu i dziś po wstaniu było ok ale później już było 148/83 także chyba jednak mi się coś poprzestawialo bo wcześniej miałam wyniki w normie :-(
    Jak na razie wracam do domu podjadę jeszcze do mamy bo mówiła żebym wpadła i takie tam to odbebnie wizytę bo się obrazi i tyle z tego będzie

A co do wizyty u gin z moją mamą to chyba zrozumiała sama ze akurat tego dnia nie mam na to ochoty i odpuściła. Całe szczęście :-) dlatego dziś się poświęce i wpadnę na kolacje a jutro się pobycze

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a może zacznij ćwiczenia które powodują że główka wchodzi w kanał rodny wtedy będzie powodować ucisk i może szybciej się zrobi rozwarcie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada może w nocy się coś zacznie dziać. Weź prysznic ciepły, zbałamuć męża może ruszy :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sama nie wiem co robić.

Marlenko a jakie to ćwiczenia? Jak na razie to skacze na piłce, niby tez powinno pomoc obniżyć dziecko. Dużo tez kucam więcej pomysłów nie mam.

Wczoraj zaliczyłam wszystkie możliwe S i też efektów nie bylo :(

Ide dalej na piłkę...

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w necie kilka ćwiczeń porodowych.

Zrobiłam kilka, teraz kręcę sie na polce i czuje chociaż kłucie w kroczu. To juz coś.

czekolada lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Ty chyba jesteś przypadkiem, w ktorym to naprawdę dziecko decyduję kiedy wyjdzie i nie ma na to mocnych...
    Patrycja, ja juz kończę z plusami, żeby donosić do poniedzialku. Mysle ze i tak by się udało ale lepiej dmuchać na zimne :)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ