X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból spowodowany jest naciskiem główki, szyjka jest ok trochę się skurczyla ale tragedii nie ma. Rozwarcia też nie widać. Ogólnie jak teraz leżę więcej to nie mam takich ciagnięć no od wczoraj nie było chyba żadnego kłucia :-P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina przy lezeniu szyjka moze sie nawet wydluzyc wiec lezakuj duzo. Dobrze ze dostalas leki na cisnienie, bedzie stabilniejsze. A jaka waga Kasieńki?

Iwona u nas dluuugo byla zielona przez caly czas. Teraz sporadycznie pojawi sie zolta ale nie zauwazylam czy to spowodowane jest sloiczkiem ktory czasem je czy to tak samo z siebie. A wrocilas do Twojego pokarmu?

Moja mala juz spi. Ciekawe jak dlugo tym razem.

Edit
    Iwona. Co do tego co Twoj maz Ci powiedzial to jakbym o sobie czytala. Jak cholera boje sie tesciowej zostawic Jule. Ale to chyba bardziej przez to, ze obawiam sie, ze nie zaakceptuje moich zasad czyli ze np Jula ma.miec smoka jesli chce, ma jej nie przegrzewac itp. Ona nawet nie moze przezyc ze jak mala odbijamy to ona nam siedzi na rekach a nie lezy na ramieniu (tylko kurna jak mam.zmusic ją zeby lezala kiedy sama juz sztywno glowke trzyma?). Temat rzeka.
    A nie pisalas kiedys ze Twoja tesciowa na.noc choruje i ze w kazdej chwili moze zaslabnac? Bo to jest konkretny argument.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:19

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :-)

Po kąpieli butli, Kubuś śpi mam nadzieję że chociaż 3h pośpi ;-) Dziś byliśmy na dłuższym spacerku wróciliśmy zjadł i potem też spał ponad 3h. Rano miał zatkany nos zapuściłam sól fizjologiczną ale ja za cholerę nie umiem odciągać z noska Fridą, albo źle to robię ale może w nosku jest czysto sama nie wiem. Dobrze że w poniedziałek mamy wizytę położnej więc sprawdzi nosek a przy okazji zobaczy czy dobrze to robię.

Kasiarzynka, może Tyśka musi przyzwyczaić się do smaku ze słoiczka albo może ma gorsze dni i jest wybredna jeśli chodzi o jedzenie.

Ada, już nie wiem jak Ci pomóc bo pewnie już masz taki etap że nawet dobre słowo Cię drażni. Cały czas wam kibicuję żeby wreszcie ruszyło.

Ewelina, jakie są skutki wysokiego ciśnienia za bardzo nie wiem wiem tyle, że jest niebezpieczny w czasie ciąży ale musisz zrozumieć rodziców i męża. Ostatnia prosta więc każdy martwi się o Ciebie :-)

Patrycja, leniuch i odpoczywajcie razem :-) odkąd pojawił się synuś to nawet doceniamy wspólne posiłki chodź jak łobuziak śpi to też korzystamy z cisza i lulu idziemy ;-)

Dorota, widzę że ciąg dalszy Akcja teściowa ;-) współczuje Ci ;-)

Pola, niestety nie miałam takiego problemu ale może faktycznie ćwiczenia coś pomogą.

Aga, dobrze że Julek był grzeczny podczas chrztu :-)

Iwona tak to jest z tymi facetami. Mój ostatnio też trochę przesadził bo jak przyszli goście to mówię żeby poszedł i pomógł mojej mamie a on że dostała pieniądze to niech teraz szykuje, na to ja ciekawe czy by twoja nam tak gotowała a on że nie wie trzeba się zapytać a ja mówię wątpię bo do tej pory żadnej pomocy od niej nie otrzymaliśmy. Przykra sytuacja ale tak to jest że każdy jest za swoją mamą.
    A jeśli chodzi o Lenkę wy to się macie, tylko wizyty :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkato lezakuj jak najwiecej :)

Nie wrocilam do swojego bo nie bardzo bylo do czego ;/ sama jestem sobie winna bo nie odciagalam systematycznie, a poza tym mala zaczela plakac jak jeszcze byla na cycu wiec nie mam pewnosci czy to nie w moim cos jej nie pasowalo. w lewej piersi juz prawie wcale nie ma a z prawej dzis z odciagnelam troszke wody.
    Co do kupki dzis byla bez tych grudek :)
    Moja tesciowa choruje na cukrzyce do tego leczy sie na sercce i cisnienie. i zawsze jak sie widzimy mowi ze ona juz nie ma sily .

No a moja po kapaniu zjadla i pospala godzine ;/ teraz oko jak 5zl

Marlenkazaczelam sie zastanawiac czy Lenka nie odziedziczyla po nie ,,zawsze cos nie tak,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:45

• Lorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota dziś była tak duża obsuwa czasowa że nie zrobiliśmy dokładnych pomiarów niestety. Tylko główka i kość udowa bo mała cały czas miała wielkość główki o tydzień do przodu i to nas trochę martwiło ale teraz jest już idealnie. W ogóle kończą się miejsca na NFZ i chyba resztę wizyt będę chodziła prywatnie bo to zawsze będę umówiona na godzinę i wszystkie pomiary będę miała zrobione a teraz to jestem między pacjentkami przyjmowana i jak jest więcej babek umówionych to się robi korek i nerwy niektórym puszczają :-P a za tydzień to w ogóle nawet nie mam wizyty umówionej tylko wejdę na lewusa :-D moja dr robi co tylko może żeby mnie przyjąć bezpłatnie ale nic się nie stanie jak zapłacę za 2-3 wizyty.
    Oczywiście na każdej wizycie jestem badana jak należy i absolutnie nie narzekam ale chyba będę lepiej się czuła jak zapłacę :-P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. Najważniejsze ze szyjka trzyma, duzo odpoczywaj to moze juz klucia nie będą Ci dokuczać. Mi, odpluć, też dzisiaj odpuściło.

Marlena. Ja też z fridy nie umiałam korzystać, jednak najlepiej sprawdzała sie przy moim chrześniaku tradycyjna gruszka. Dlatego ja tez zakupiłam gruszkę.

A jesli chodzi o rozdrażnienie to tutaj- na forum- zupełnie inaczej to znoszę. Mogę pisac do woli, tylko nie wiem ile Wy zniesiecie mojego marudzenia :P Bardziej denerwuje sie jak widzę kolejnego smsa lub jak telefon mi dzwoni. I każdemu musze powtarzać to samo. :/

Iwonka szkoda ze tak wyszło z Twoim mlekiem, ale nie przejmuj się. Lenka i tak dużo z niego skorzystała :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 4 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super masz pania doktor :-) nawet jak za te kilka wizyt zaplacisz to w porownaniu z tymi ktore juz mialas to jak kropla w morzu :-) dobrze ze Malutka wyrownala z wielkoscia glowki i ze wszystko jest dobrze :-)

Ada pewnie i nasze pytania cie juz wkurzaja ale cos ruszylo? Jakies bole, cos w szyjce?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja miałam silne przeczucia że to już dziś się rozpakujesz :-D dzień się nie skończył więc może jeszcze... :-P
    I rozumiem że jak kazdy wypytuje to nerwy ci puszczają, wiadomo jak urodzisz to dasz znać wszystkim. Każdy czeka jak na szpilkach więc niech Przemyśla jak ty musisz na to czekać... ;-)

Aaa i chciałam dodać że mnie nie drażni to że każdy się martwi o mnie tylko trochę mi głupio że tak każdy nademna skacze. Wiem że każdy chce pomóc jak tylko może ale zwyczajnie mi głupio że zawracam głowę np dziś tacie. Samo wydostanie się z centrum Gdańska zajęło nam dziś prawie godzinę. Wyjechaliśmy o 13 a w domu byliśmy przed 17 kupa czasu zmarnowana :-( ja mam mega dużo wolnego czasu ale każdy dookoła ma swoją pracę dom zajęcia i w sumie ja im zabieram ten czas :-(
    A mąż się denerwuje jak nie odbieram bo ma zawsze czarne myśli :-P ale jemu też się nie dziwie nie ma go w domu a wszystko się może szybko potoczyć. Ale już noszę tel przy tyłku :-D najgorzej jak zapomnę głos włączyć to puki nie potrzebuje tel to nie wiem czy ktoś dzwonił czy nie :-P staram się to ogarnąć ale kalafior bierze górę :-D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorotko, tak jak napisałam wczesniej, tutaj mogę pisać i pisać i sie nie wkurzam. :) Ogólnie to podjęłam na nowo działania wiec byla piłka, herbata z liści malin x2 ( na nią tez byłam obrażona :P ) i długi prysznic połączony z masażem sutków. Efekt taki ze nic sie nie dzieje :P jak kręciłam sie na piłce to kilka razy zabolało jakby w podbrzuszu/ kroczu, ale to tylko tyle. ból miesiączkowy też przeszedł. Jedyne co to co jakiś czas pojawia mi sie chyba dalsza część czopa, bo to raczej nie jest zwykly śluz.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszła mnie ochota na zapiekankę z keczupem, taką z budy przy drodze... niezdrową z masą konserwantów i ulepszaczy smaku :-D

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 4 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde odpisywalam Ewelinie a nie zauwazylam wczesniejszych postow Marlenki i Iwonki :-/
    Tak wiec Iwona jesli Ci bardzo zalezy to jak powalczysz teraz o kp to uda ci sie. Ale wiem ze to moze byc trudne glownie dla Lenki, ktora bedzie chciala papu a tu pusto. Duzo nerwow i placzu. Ja nie mialam do tego sily.
    Co do tesciowej to jak dla mnie wystarczajacy argument aby nie dac jej pod opieke dziecka. Ja z takim sam argumwntem juz wyszlam bo moja wiecznie narzeka jak ja wszystko boli i nawet ja wszystko bolalo jak jule na kolanach miala wiec powiedzialam mezowi ze w dupie mam pomoc jak pozniej bede slyszala jak ja wszystko boli i ze musi isc do lekarza a kasy nie ma. Wypadaloby wtedy zaplacic za wizyte! Maz przyznal mi racje :-D

Marlena przykra sprzeczka z mezem ale co Mu szkodzilo pomoc? Nawet tak zwyczajnie, z dobroci i uprzejmosci. Ehh faceci :-/ ladnie Ci Kubus spi :-)
    Co do fridy to ja mam imny aspirator ale dziala identycznie i zawsze jak czyszcze to nie wkladam do komca tej kocowki tylko minimalna szparke zostawiam na powietrze aby byl przeplyw miedzy noskiem a tą koncowka. Inaczej nie moge nic wyciagnac. I czesto ta rurka mi sie zalamuje.
    Gruszka nic nie umialam wyciagnac i wyladowala w smieciach ;-)

Ada a to wszystko przez Twojego upartego meza po ktorym Klara odziedziczyla charakterek :-D

Ewelina polecam biedronkowa zapiekanke posypana cebulka prazona i ketchup do tego ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ciekawe jak się dziś dzień potoczy. Mam nadzieję że dostaniemy jakieś nowe informacje :-P

Dorotko co do męża to nie umiem Ci odpowiedź na to pytanie. Taki typ i już.

Dziś ma przyjechać teściowa z tesciem. Nie było jej od tego momentu co wpadła nie zapowiedziane ciekawe czy przywiezie dziecku chociaż zabawkę ;-)
    Muszę zbierać siły i ćwiczyć cierpliwość :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Melduje sie z rana. U mnie spokój, skurczy brak, bóli brak :/ myślałam ze chociaż te miesiączkowe wrócą ale niestety. Po 10jade na ktg.

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 5 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po kolejenec kiepskiej nocy. Znowu przed 1 wstala i zasnela dopiero o 2.30 :-/ dobrze ze maz byl bo chyba bym z nerwow chałupe rozniosla :-/

Marlena moja tez chyba do nas dzisiaj przychodzi. I to najgirsze ze maz wymysl ze niech przyjdzie wtedy kiedy bede na zakupach zebym nie musiala sie z nia widziec. Ale nie ma takiej opcji, musze byc przy tym. Nie uzbrajaj sie kochana w cierpkiwosc tylko konkretnie do niej, niech wie kto tu rzadzi ;-)

Oj Ada Ada, moze niech zrobia Ci masaz szyjki?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzisiaj dzień teściowej wiec bądźcie wyrozumiałe :P moze jakiś bukiet z pokrzyw dla teściowej? :P

Dzisiaj raczej nie będę miała badania tylko samo ktg, ale wspominając ten ból to chyba wolałabym drugi raz nie mieć masażu szyjki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:03

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 5 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada moja nawet na pokrzywy nie zasluguje. Moge jej kupic jeden przepiekny "bukiet" - wiazankę na ostatnią podroz zycia <3

Jeszcze bede kombinowala aby jednak nie przytoczyla sie do nas ;-)

Swoja droga nawet do meza mowie na nia lampucera :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj koniecznie znać po ktg jak zapis.

Ciekawe czy Kasia z Tomkiem szykują się już do wyjścia do domku.

Dacie radę dziewczyny z teściowymi. Bardzo jestem ciekawa jak u nas się ułożą relacje po porodzie.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 5 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to moze juz w domku bo chyba w czwartek pisala ze dobrze jakby dzien sie ponaswietlali to moze wczoraj wyszli :-)

Patrycja w u Ciebie cisza i spokoj czy jakies straszaki sie pojawiaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:59

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie większe straszaki były w środę. Potem z czwartku na piątek w nocy obudził mnie bolesny skurcz, ale był tylko jeden. A wczoraj tych przepowiadających było mało, może z 10 do kupy, także cisza. Jutro termin ze wszystkich usg do 20tc, a także z owu. No zobaczymy.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 5 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Franio tez sie nie spieszy :-) postraszyl troche a teraz zbiera sily hehe. No nic czekamy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ