X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada cieszę się że już po, jestem z Ciebie dumna i zarazem pod wrażeniem wytrwałości <3 Klara jest przecudowna!!! Splakalam się jak zobaczyłam zdjęcie...

Poród Kleszczowy brzmi strasznie... Dobrze że obyło się bez używania tego przedmiotu. To jest w ogóle bezpieczne dla takiego maluszka? Ja bym się chyba nie zgodziła na taką procedurę.

Trzymam kciuki za szybki powrót do formy kochana :-*

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:33

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina kleszczy chyba juz trzeba uzyc koniecznie w sytuacji keidy dziecko jest w kanale a zaklinuje sie, w sensie jak np podwinie sie raczka i maluch nie da rady sam wyskoczyc. Powrotu do brzuszka nie ma a i wyjsc nie ma jak. Tak kiedys czytalam ale czy tak jest to nie wiem bo w przypadku Klary to nie pasuje bo nie zeszla jeszcze do kanalu.
    Ale dobrze ze mozna bylo uniknac tego w tej sytuacji.

Madzia teraz wypatrujemy Ani :-) sprzataj a pozniej niech tatus malutką wygania :-D
    Oczywiscie pomimo obecnosci meza meldunek na bbf obowiazkowy :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:33

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 10 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia troche slabo z tym przemieszczaniem sie. Zeby to chociaz w jednym budynku bylo a tyle kręcenia sie :-/
    Ja jezdzilam samochodem i na nogach bylam do samego konca, jezdzialam sama samochodem na zakupy itp. Ale jak cos to nie bylam daleko od domu i nawet jakby sie zaczelo to bykabym w stanie w kilka minut wrocic samochodem do domu.
    A na uczelni przeciez wiedza ze juz koncowka to musosz koniecznie byc na tuch zajeciach? Kolejne i tak juz Cie omina.

A maz nie moglby Ci troszke pomoc przemieszczac sie pomiedzy budynkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:38

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda słabo z tym przemieszczaniem się... A może odpuść zajęcie które będą po 2h przerwie... Strasznie się namęczysz a i tak kolejne zajęcia będziesz miała w plecy, wykładowcy na pewno zrozumieją twoja nieobecność :-)
    No i mogłabyś podziałać z mężem w sprawie eksmisji Ani :-D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi kleszczami na szczęcie to byla tylko sugestia położnej ze mogą chcieć mi zrobić, ale tak jak pisze Dorota to nie byla do konca sytuacja dla użycia kleszczy. Fakt szarpali brzuchem przy cc bo mala juz byla nisko, ale nie na tyle zeby być juz w kanale.

A my uczymy sie karmić. Leń za bardzo nie chce jeść. Dużo chlusta wodami polodowymi wiec chyba dlatego.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:34

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda myślę że lepiej jakbyś spędziła ten weekend z mężem :-) być może ostatni we dwójkę trzeba korzystać a może i mąż się skusi na odrobinę przytulanek :-)
    mój to by mi nie odpuścił do samego końca :-D

Ada widocznie Klara ma jeszcze zapas z brzuszka :-) na pewno z godziny ma godzinę nabierze ochoty na mleczko. A pokarm już masz? :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja nie ma co zmuszać :) faceci są bardzo delikatni lepiej nie zaszczepiać w nich traumy :P
    Mój po pierwszych zajęciach z SR stanowczo powiedział , że nie da rady być przy porodzie , że osiwieje itp zabolało mnie to ale postanowiłam nie naciskać bo nie dla każdego są takie emocje :P a teraz widzę , że jednak się mu odmieniło co cieszy mnie niezmiernie :)

No a ja wyszłam na spacer o 11 i dopiero wróciłam :D zrobiłam w drodze powrotnej zakupy ale zostawiłam je w sklepie i siostra mi je podrzuci do domu, w ramach podziękowania robię obiad i może nawet skuszę się na jakiś deser po głowie chodzi mi budyń waniliowy z musem truskawkowym :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie wiem ile Klara ma cm. Bo tego nie zapisali mi na jej karcie :/

Ewelina. Moj tez wielokrotnie powtarzał ze nie da rady przy porodzie, bo zemdleje itp. On nie lubi widoku krwi. U mnie krew sie lała strumieniami i mąż dal rade. Są dzisiaj powiedzial ze byli ok. Inne emocje.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 10 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a juz po polnocy mialas cc czy jeszcze wczoraj? Jaknsie w ogole czujesz teraz?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada obyś teraz szybko doszła do siebie. Właśnie ja też podbijam się do pytania Dorotki kiedy urodziłas??
    W ciąży między nami było 5 dni różnicy a między dzieciaczkami miesiąc czasu.

Dziś Kubuś skończył miesiąc czasu :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekolada lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie wiem kiedy to zleciało :-P dopiero był miesiąc do porodu a to już miesiąc po.

Madzia teraz czekamy na Anię :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Ada biedaczku nameczylas sie ale dobrze ze Ccorcia jest juz z wami odpoczywaj i duzo zdrowka dla was :*

Dziewczynki wybaczcie cos dola zlapalam od niedzieli ;/ nie mam sily caly czas boli mnie glowa brzuch pobolewa nie mam sily rano wstac z lozka ;/ Jedyny plus ze Lenka juz mniej mmarudzi

Wysłany: 10 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla Kubusia :-*

Iwonka moze niech Ci mama jakos pomoze? Dobrze ze Lenka spokojniejsza.

Madzia widzialam na fb, pisalas ze zapisaly sie 4 skurcze. Moze byc tak ze to tylko Aniasie poruszyla mocniej a sprzet odebral to jako skurcz. Ale oczywiscie mogly to byc rzeczywiscie skurcze. Pisze bo prawdopodobnie u mnie tak bylo. Gin spytala czy ja juz rodze a ja ozy na nia. Mowi ze mocne skurcze sie zapisaly ale skoro nic nie czulam to byc moze uderzenie dziecka bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:25

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 22.40 wczoraj :) czuje sie calkiem dobrze jak po cc. Jest ze mną koleżanka na sali, miałyśmy cc q tym samy czasie prawie i ona dużo gorzej znosi. Mam nadzieje ze jutro będzie jeszcze lepiej, bo jednak lekko nie jest. Brzuch boli przez co ruchy są ograniczone, a tu trzeba zająć sie dzieckiem

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ