Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Taa u mnie noc to masakra ale za to Jula spala cos kolo 11h. W sumie jak na tyle pobodek to nawet wyspana jestem ale marzy mi sie wskoczyc pod koc, wygrzac i wykurowac. A niestetu maz ma nocki i odsypia wiec mala na mojej glowie.
Aktualnie poszukuje jej kurteczki wiosennej bo klade jej caly czas kombinezon ale ma byc cieplej wiec juz bedzie sie grzala w nim.
Zastanawiam sie czy marchewka moze uczulac. Odkad dawalam jej marchewke z ziemniakiem to pokazaly sie krosteczki na twarzy. Nie duzo ale jednak. Tesciowa twierdzi ze to nie mozliwe ale jednak roznie moze byc.
Ada dobrze, ze Klara w koncu zasnela. Wiem co to znaczy ten niespokojny sen. Duuuzo Wam na to narzekalam jakis czas temu. Ciagle przy niej siedzialam aby choc troszke pokimala. Teraz wlaczam jej melodie z karuzeli i najczesciej odlatuje przy niej.
Marlena slicznie Kubus spi. Bedziesz mogla odpoczac troszke w nocy.
U nas tez cudna pogoda, poszlabym na.spacer ale nie chce mi sie wlosow myc -
Hej dziewczyny ogłaszam wielki dzień - jestem na L4. Dociągnęłam do 33 tyg wiec chyba jest dobrze, choć mam nieco wyrzuty do siebie że mogłabym jeszcze chwilke poprawcować... ale mój mąż już nie odpuścił i po wizycie wczoraj - dziś zostałam w domu...
Co prawda myślę że nie bede się nudzić bo teraz święta, w poniedziałek jest ślub mojej kuzynki na którym jestem świadkową, potem przeprowadzamy się więc bedzie mega zamieszanie i od 20 kwietnia mogę rodzić a poza tym zamierzam trochę ponadrabiac zaległości, np na forum itd wiec mam nadzieję że znowu zacznę dla Was istnieć hihi
a i jeszcze z więci z wizyty - Staśko waży juz prawie 2,5 kg wiec całkiem duży chłopczyk co mnie nieco przeraza ...
pozdrawiam Was bardzo serdecznie w ten piękny słoneczny dzień i zbieram sie do fryzjeraLorka, Kasiarzynka, littleladybird, dmuchawiec lubią tę wiadomość
-
Jeju to tylko u mnie dzisiaj padał śnieg? Taki byle jaki ze odrazu topniał i robiły sie kałuże, ale zazdroszczę Wam tej żadnej pogody. My miałyśmy iść na pierwszy spacer i dupa. Siedzimy w domu. Za to znowu od rana akcja kupa. Płacz i lament. Wreszcie śpi wiec i ja ide na jakąś drzemkę.
Aga witaj z powrotem i korzystaj z dobrodziejstwa zwolnienia -
Kwiatek jak najbardziej marchew moze uczulać. Wszystko może! Mój dziadek ma alergię na ziemniaki!
Dzisiaj u nas bylo troche lepiej ale ból żołądka wrócił ze zdwojona siłą miała ktoras z was problem z bólami żołądka? Bez zgagi czy wymiotów? No tak mnie boli ze oddychać nie mogę nawet! A mężu oczywiście tysiąc pięćset spraw do załatwienia i znowu siedzę sama
-
Aga, wyrzutu sumienia?! Daj spokój. Zajmij się sobą, ślubami, przeprowadzkami i innymi. Tyrałaś jak szalona przez większość ciąży to teraz Ci się należy Stasiu faktycznie juz ma calkiem ladna wagę cieszę się będzie duży, zdrowy chłopczyk
Kurczę, tylko my widzę tak guzdrzemy sie ze spacerami. Dopiero drugi dzień werandujmy, ale takie zalecenia poloznej byly...u nas troche gorsze przedpołudnie. Maly dużo plakal i byl jakiś nie w sosie. Mąż pojechał po buty dla siebie, nie bylo go dwie godziny i praktycznie przez ten caly czas byl placz. Dosłownie 5min wczesniej zanim wrócił Tomek się uspokoił. Potem nie chcial spać ale jak wsadzilisny go w wózek do werandowania to zasnal ale zaraz pobudka bo pora karmienia...
W ogóle nurtuje mnie mega jedno pytanie. Jak zrobic żeby zacząć wprowadzać dziecku rutynę? Nie da się, wszystko kreci sie wokół jedzenia i karmienia? Wszystko zalezy od tego jak te karmienia wypadna chociaż pory mniej więcej sa takie same/podobne.
Dorotko. Pisalas ze Jula oblozona jest kocykami żeby nie spadala z poduszki. W ciąży spalam z poduszka rogalen, dlugim takim. Wsadziłam go do łóżeczka w literę "u" i miedzy nie wkladam Tomka. Bałam sie ze będzie ladowal buzia i nosem w tej poduszce, ale nie:) i nie spada juz wiec ogromne dzięki za podpowiedź
Aaa. I jeszcze jedno. Ponieważ Tomek jest marudny to mniej spi. No i teraz tak. Mamy godzinę 17. Jadł o 14 i zasnal po tym kolo 15.45...teraz smacznir spi i szkoda mi go budzic na to karmienie, ale z drugiej strony przerwy w karmieniach nie powinny byc dłuższe niż 3h...budzic go niedobrze, ale obudzić tez kiepsko:/
-
Hej dziewuszki
Współczuje wam słabej nocy ale powiem Wam na pocieszenie , że moja też do lekkich nie należała . Chyba miałam dziś w nocy serie straszaków , obudził mnie ból brzucha ale nie wiem czy to mógł być skurcz za to nadrobiłam sen 2h drzemką i od razu czuję się lepiej wiem że to bez porównania z waszymi nockami ... mam nadzieje , że żadna z was się nie gniewa , że tak przyrównałam
Była u mnie położna u małej wszystko ok. Moje ciśnienie jako tako 139/88 - 140/90 - nie ma tragedii . Leże i się byczę
Co do alergii to chyba na wszystko można się uczulić , zwłaszcza taki mały bąbel . Widocznie marchewka nie służy Julce
Kamila ja mam bardzo często problemy z żołądkiem są to same bóle jakby mi się skręcało w środku wszystko , żołądek razem z górna partia jelit . Ja piję na to mocny napar z liści mięty . Mam posadzoną mięte w doniczce i susze sobie jej liście na zimę mam zapas . Czasami łykam na to no-spe też pomaga aczkolwiek wole unikać tego specyfiku
U mnie dziś nieciekawa pogoda od rana pada deszcz i jest pochmurno no ale .. ja i tak mam leżeć więc mi jest lepiej jak widzę taka pogodę za oknem niż pełne słońce
Aga ciesz sie zwolnieniem , dużo wydarzeń masz przed sobą a pewno jeszcze część wyprawki do ogarnięcia Staś faktycznie nabrał wagi ja jestem ciekawa ile moja kluska waży może w piątek się pomierzymy to sie pochwale
-
Aga odpoczywaj ile mozesz. Dobrze, ze juz jestes na zwolnieniu
Ewelina dobrze, ze u malej wszystko ok. Moze cos tam zaczyna sie dziac jak taki bol Cie obudzil. Czekamy na Kasie
Kasiu ciesze sie ze pomoglam. Jula czasami zakrywa cala twarz tetrowkami i kocykami i nic jej nie bylo. Oddycha tylko troszke glebiej.
Ja nigdy nie wybudzalam na karmienie. Nawet jak byla noworodkiem. Rutyny nie wprowadzalam, spacery byly albo i nie i o roznych porach, kapiele tez raz o 18, raz np o 21 a juz dawno temu sama wyznaczyla sobie pore i chodzi spac kolo 20. Ostatnio przeciagam ja do 21 bo jakos nie moge sie wygramolic z ogarnianiem jej wczesniej. Spi do rana, pobodka, jedzenie, odbijanie, troche zabawy i sen. I tak w kolko. Nuda Dzisiaj miala 2 drzemki po ok 2h i jedna na dworzu 1h spala. Kasia K wprowadzala rutyne to moze cos doradzi. Ja nie bylam konsekwentna ale dziecko samo sie "ustawilo".
Kamila ja niestety nie pomoge bo nie mialam.problemow z zoladkiem. Moze miete pij?
Tez mi sie wydawalo ze marchewka moze uczulic. Uwielbiam kiedy tesciowa nie ma racji -
Ale udalo nam się odespać Klara zaczyna puszczać więcej bączków i widzę ze jest jej juz lżej. Wiec mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie taka jak zawsze
Kasia. No ja niestety dostałam zalecenie wybudzać wiec wybudzam. Czasami nie mam serca bo tak ładnie śpi. Nawet teraz jak wstalam, Klara jeszcze śpi, wzięłam ją na przewijak. Jak ja pozwijałam to poprzeciągała sie pare razy a teraz pije mleko na śpika. Także chyba pójdzie dalej w kime. A co do rutyny. Chciałabym jej nauczyć ale przy kp to troche ciężko bo nigdy nie wiadomo jak wypadnie karmienie. Chociaż staram się obrać jedną porę kąpania, ale zobaczymy jak to wyjdzie na dłuższy czas.
Dorcia. Tez mi sie wydaje ze wszystko może uczulać.
Kamila. Ja miałam takie bole żołądka w II trym. Gin przepisał mi tabletki ale jeszcze gorzej sie po nich czułam. Ogólnie pomogly na bol żołądka bo działały przeczyszczająco bo powodem bólu byly zaparcia. Za to miałam po nich dreszcze i nie mogłam spać. Wiec po dwóch dniach odstawiłam. Moze spróbuj napic sie mięty, moze skorzystaj z czopka. Wypróżnienie powinno pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:31
-
Melduję się Paulina od chrzcin jest jakaś taka niespokojna. łatwo ją przestraszyć, bardziej marudzi. Nie wiem o co chodzi, ktoś podmienił mi dziecko. za to ładnie śpi w nocy, je ostatni raz koło 23 i potem wstaje między 5 a 7. Korzystając z ładnej pogody na raty umyłam dziś okna i nawer udalo nam się wyjść na dluższy spacer
Na fb wrzucam fotki
Kasia jak tak robiłam wczesniej w nocy - ja odciagałam Bartek karmił w sumie tylko dlatego że przy cycu Paulina bardziej się rozbudzała i ciężko jej potem znowu zasnąć w łóżeczku a po flaszcze szybko odlatuje do krainy snów Ja na początku tez miałam wszyskto pozalewane, teraz się unormowało. Ceny szczepionek są koszmarne. Najgorsze są te wsztstkie reklamy społeczne w których wjeżdżają rodzicom na abicję że jak to mozna nie szczepić? Jak Tomek będzie głodny to się obudzi mi położna mówiła żeby nie wybudzać, tym bardzoej jak dobrze przybiera na wadze. Rutyna przyjdzie z czasem sama zobaczysz. Ja wprowadziłam jedynie kąpiel o stałej porze a tak mniej więdzej widzę że Paulina je o tych samych godzinach i jak już zdaży jej sie drzemka w ciągu dnia to zawsze koło południa
Marlena u mnie pierwsza @ pojawiła się równo po 33 dniach (tyle ile wcześniej trwaly u mnie cykle) a potem po 18 mimo że caly czas karmię piersią. Ja u gina bylam po 2 tygodniach od cc i kazał mi przyjść znowu po 2 miesiacach
Dorota wg mnie marchewka może uczulić. Kiedyś się mówiło że absolutnie nie ale tyle chemii w jedzeniu że jak dla mnie alergen jak każdy inny, jednego uczuli a drugiego nie
Aga w końcu dobrnęłaś do l4, odpocznij w końcu. Staś kawał chłopa13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika a moze chrzest zbiegl sie z jakims skokiem rozwojowym? Chyba ze za duzo emocji i dlatego tak Paulinka reaguje.
Ada dobrze, ze juz lepiej z brzuszkiem Klary. Oby to byla spokojna noc dla Was.
Z tym wystraszeniem sie to ciekawe bo moja zaczela plakac na suszarke, przy ktorej kiedys zasypiala i boi sie z poczatku jak sie wlaczy inhalator bo to tak wyje troszke. I nie mam pojecia czemu tak. -
Patrycja Franio skończył 2 tygodnie? Nie pamiętam już dobrze ale wydaje mi się że Kuba coś około 70-80 zjadł. Ogólnie my szybko zwiekszalismy dawkę bo jemu było ciągle mało a teraz już od dłuższego czasu je 100 110 i mu wystarcza 120 jest w dalszym ciągu za dużo
-
Cześć U mnie pięknie świeci słońce, od razu chce się żyć.
Paulina kolejny raz wstała przed 6 tak to ja mogę spać. Jakoś ululałam ją koło poludnia ogarnęłam trochę w domu, zrobiłam obiad. za chwilę karmienie i spacer. Chciałam jechać na zakupy ale olewam, Bartek wroci kolo 20 to go wyślę, niech się do czegoś przyda
Dorota skok raczej nie, już jesteśmy po drugim, a kolejny nie wcześniej niż w 11tż. Po prostu zrobiła się jakaś marudna. Może za dużo emocji i jeszcze przeżywa. Sama nie wiem.
Patrycja Paulina wypijała z butelki między 90 a 150 (!)ml w zależności od jej widzi mi się. Teoretycznie ile dni tyle ml może maluch wypijać. Potem dobiła nawet do 200ml na jedno karmienie ale uspokoiła się z tym i teraz wypija w okolicach 120/13013.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dzięki dziewczyny, ja chłopakom przygotowałam 2x po 60ml, w razie gdyby jedna porcja nie starczyła. Mały zjadł całe dwie i nadal płakał i mąż trochę spanikował, bo Franek nadal szukał piersi i wył, a po prostu był zmęczony. Ostatecznie wstałam i ululałam go na rękach. Albo mam małego głodomorka, albo mu nie starczyło, bo to było z 2 ściągnięć i może "cienkie" mleko było.
Monika, a o której mała zasypia, że potem śpi do 6? Dobrze, że po marudnych dniach przynajmniej noc masz spokojną. Jejku, jak ja bym chciała spać bez stanika i bez tych wkładek. Dajesz mi nadzieję Teraz szukam wkładek, które nie przemiękają. Mam takie super z Medeli, ale dość drogo wychodzą.
Marlena, tak, we wtorek skończył dwa tygodnie. Muszę zrobić potem z laptopa suwaczek.
Aga, te wyrzuty sumienia związane ze zwolnieniem to dlatego, że będziesz musiała skrócić macierzyński? Sprawdź jeszcze raz, może będzie opcja przedłużenia tej rezydentury (o ile tak się nazywa Twój obecny status jako lekarza ), znajoma wspominała, że chyba jest taka opcja. Ona pracuje w szpitalu w Katowicach.
Kamila, może spróbuj na kilka dni przejść na dietę lekkostrawną i może jakiś probiotyk można brać w ciąży? Taki jak osłonowo przy antybiotyku, to odbuduje Ci się odpowiednia flora bakteryjna i może będzie lepiej.
Ale cudna pogoda, zaliczyliśmy długi spacer połączony z zakupami. Mały coś dziś dużo śpi, ciekawe jak będzie wyglądać noc w związku z tym. -
My wróciłyśmy ze spaceru. Zaparzyłam kawę do termosu i wypiłam w międzyczasie. Całkiem przyjemnie było. Oczywiście Paulina nie śpi bo jak można spać w dzień?
Patrycja nie ma cienkiego mleka! na początku leci wodnite żeby ugasić pragnienie potem bardziej tłuste na zaspokojenie głodu Mała po całym dniu pada po 20. Koło 23 biorę ją na zmianę pieluszki i karmię na śpiocha (albo i nie jak sie rozbudzi). Odkładam do łóżeczka i śpi do rana
JA polecam wkładki z Johnsona, duże ale bardzo chłonne.13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Wiecie co, mówcie co chcecie ale jednak krople Sab Simple z Niemiec maja inne działanie. U nas mala od dwóch dni jest na esspumisanie i poprawy jako takiej nie było. Chwilowo sie ucieszyłam ze jest lepiej. Wczoraj po kąpieli znowu akcja do 22, później w nocy od 3 do 5. Dzisiaj rano znowu to samo. Przyjechałam moja siostra z kropelkami z Niemiec. Dalam jej i odrazu dziecko odpłynęło, moze juz ze zmęczenia, ale potem poszły trzy solidne kupy i widac ze jest jej dużo lżej. Mam nadzieje ze i taka nocka będzie.
Ja mam wkladki laktacyjne akuku i mi pasują, jak do tej pory nie przeciekają. A w domu i do spania nosze stanik sportowy który jest bardzo wygodny.