X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jeszcze jest kontrowersyjny sposób a mianowicie pice oleju rycynowego. Ja nie próbowałam wiec sie nie wypowiem ale w necie dziewczyny piszą że działa.

Eh ja tez myślałam ze nigdy nie urodzę a mi same wody odeszły jak mnie przyjęli na patologie na wywołanie wiec zawsze jest nadzieja.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o oleju rycynowym ale chyba zbyt ryzykowne jak dla mnie. Z resztą słyszałam że poród po nim jest gorszy :-/ zostaje mi czekać... Ale tak cholernie się boję tego wywoływania i leżenia znowu na patologii :-(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to może taka reakcja na stres była? :-)

Mnie serce pęka jak wiem że mój mężczyzna jest w domu a ja nie mogę być z nim... Już i tak wiele dni nam odpada, że na samą myśl, że będziemy dodatkowo rozdzieleni sprawia, że popadam w depresję :-/

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko rozumiem że to nie jest fajna perspektywa pobytu na patologii ale staraj się o tym nie myśleć bo wydaje mi się żebym bardziej ze tego obawiasz tym bardziej sie blokujesz. Pomyśl że co ma być to będzie.

Jezu! Chyba ktos mi dziecko podmienił! Wczoraj wieczór ładnie przespała bez płaczu, bez wybudzania sie. Chyba jednak delicol sie spisał. Od soboty puszcza ładne baczki których do tej pory było niewiele. Mam nadzieje ze juz tak zostanie. Żałuję ze wczesniej nie spróbowałam delicolu tylko się dziecko męczyło. Ale czytając w necie o nietolerancji laktozy u takich maluszków objawy mi nie pasowały a tu proszę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ewelinka Ada dobrze mowi staraj sie myslec pozytywnie.

Ada dobrze ze delicol pomogl oby klara juz sie nie meczyla :) co do mleka to w tak krotkim czasie mozna podac w temp pokojowej moze stac 2 godz :)

Pola jak tam sytuacja u ciebie? Mam nadzieje ze obiawy ucichly.

U nas juz dis lepiej poranek obyl sie bez placzu lekkie marudzenie, najgorzej bylo w sobote jak nie spala bo plakala i caaly czas chciala sie tulic do mamy wiec wyjscia nie bylo i tulilysmy sie prawie caly dzien. W czoraj troche lepiej dzis jeszcze lepiej rano przywitala mnie swoum usmiechem i gaworzeniem zostal jeszcze katar i kaszel ale mam nadzieje ze to kwestia jeszcze kilku dni no i przymierzamy sie do kupna inchalatora moze ktoras cos poleci?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ewelinka, trzymaj się dzielnie <3

Iwonka, ja mam w domu inhalator firmy rossmax: http://www.centrumelektroniki.pl/images/m/photo.php?p=35809-3&a=m
    Nie pamiętam dokłądnie modelu, ale mogę w domu sprawdzić ;)
    Ma dwie maski: dużą dla dorosłych i małą dla dzieci. Niektóre zestawy mają jeszcze smoczek dla niemowląt. Jedynie jest trochę głośny i dziecko mogłoby się wystraszyć.
    Ogólnie jest w porządku, ma regulowany strumień, ale nie mam porównania z innymi.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko melduj sie jak u Ciebie? Jak samopoczucie?

Ja mam ten inhalator

http://www.aptekagemini.pl/inhalator-diagnostic-econstellation.html

Super cichy może nie jest ale tez nie jest mocno głośny.
    Super ze Lenka juz lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:57

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogólnie w porządku. Wymioty i mdłości nadal meczą, ale stopniowo sytuacja się polepsza, więc może już wkrótce mi odpuszczą :D jak już pisałam na FB: dziś mam prenatalne ;)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super ze delicol zaczal dzaczal dzialac i Klara ma sie lepiej.

Iwona tak szczerze to bym nie szukala za bardzo tych inhalatorow tylko biegla dp pierwszej lepszej apteki. Inhalacja ulzy Lence, ulatwi Ci odciaganie wydzieliny. A zanim z neta przyjdzie to kilka dni to potrwa. Jedyny minus ze w aptece drozej. My kupowalismy na juz i chyba cos kolo 130zl placilam

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy dzisiaj na bioderkach. Oba stawy wykazują niedojrzałość i mamy szerokopieluchowac. :/ ale z tego co wiem to u tego lekarza jest to standardowe zalecenie. Kontrola za 2,5 tygodnia.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 tygodnia? Jak u nas było nie w porządku to chyba po półtora miesiąca mieliśmy wizytę... nie wiem czy coś się zmieni w tak szybkim czasie? Nie martw się na zapas, u nas powtórna kontrola wykazała że już wszystko jest ok - a było to dużo później :) .

Co do inhalatora my mamy medelę i polecam :) .

Dziś odbyłyśmy ostatnie szczepienie do momentu aż mała będzie miała roczek <jupi!!!>. Waży 7,3 kg i ma dwa ząbki <dolne jedynki>. Więc wszystko jest na dobrej drodze.

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czyli jednak pokazala sie druga jedyneczka? :-)
    Fajnie ze narazie spokoj ze szczepieniami macie. Pomyslec ze mniej szczepien zostalo do 18rż niz bylo dotychczas.

Boooze moze i u nas ida zeby bo jest nieznosna. Steka i marudzi a moja cierpliwosc przy tym jest juz ponizej krytyki. Wrrr zaraz eksploduje!

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, że to jest koszmar. Dzień przed wyjściem pierwszej jedynki płakałam nosząc ją na rękach... okropne jest być samemu z cierpiącym dzieckiem. Polecam zestaw camilla + dentinox + zimny gryzak z lodówki + na noc pedicetamol.

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje jej jakas mascia dziaselka i na palec zawinelam tetre, troche pomasowalam a raczej podrapalam i nie wiem czy na chwilke nie pomoglo. Chyba ze to zbieg okolicznosci. Naiwnie licze na to ze nie bedzie tak zle jak beda sie przebijac. Ale nadzieja matka glupich podobno.
    Po raz kolejny powtorze ze szacunek za bycie wiekszosc czasu w pojedynke z dzieckiem. Wspominalam ze moj tez ciagle w pracy albo odsypia po nockach ale jadnak kila godzin na dobe go mam. Ale i tak marzy mi sie juz kilkuletnie dziecko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:38

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no jakos nie zmartwiłam sie tym strasznie, bo u nas to powszechne zalecenie. Jedynie mam zagwozdkę czy stosować sie do tego i męczyć dziecko tym szerokim pieluchowaniem czy olać temat jak większość moich znajomych- a i tek lekarz na kontroli widział dużą poprawę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ada nie doczytalam o Klary bioderkach. Nie mam pojecia o pieluchowaniu i nie potrafie doradzic. Moze poczekaj rzeczywiacie do kolejnej wizyty. Mysle ze jesli dopiero za 1,5 tyg zaczelabys pieluchowac to nic sie nie stanie. Oby ladnie sie poprawilo i wszystko bylo ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:23

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.

Ewelinko, trzymam kciuki, żeby szybko samo się zaczęło :*

Ada, super, że delicol działa :) Oby tak już zostało. A co do pieluchowania to ja bym się zastosowała do zaleceń.

Iwona, u mnie średnio :/ Co już trochę lepiej i mi się wydaje, że może będę mogła zacząć wreszcie normalnie funkcjonować to znów gorzej... Jutro jedziemy do szkoły rodzenia. Mąż wyjdzie z pracy szybciej, przyjedzie po mnie, a na zajęciach albo usadzę się na woku sako albo położę na materacu. Mąż niech się uczy w praktyce, a ja chociaż w teorii :P Jutro zajęcia z fizjoterapeutką, która pokaże jak podnosić, trzymać itp.
    Dobrze, że Lenka już się lepiej czuje :) Co do inhalatora nie pomogę.

Ewelinko (Biedroneczko), widziałam na fb, że na prenatalnych wszystko dobrze :) cieszę się bardzo.

Jutro już powinna przyjść do mnie pierwsza partia zakupów :) dzisiaj dwa sklepy wysłały.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie obraz sie ale ja bym na Twoim miejscu odpuscila SR. Niby bedziesz lezec ale wyszykowac sie musisz, dojechac, przejsc z samochodu. Niby niewiele ale jednak. Moze przed kolejnymi zajeciami bedziedz sie lepiej czula. Moze niech maz sam pojedzie. Nie odbierz tego jako wtracanie sie. Po prostu osobiscie jesli jednak bym w takiej sytuacji wczesniej urodzila to bym w brode sobie plula ze powinnam lezec a jednak nie stosowalam sie do zalecen. Malenstwo najwazniejsze

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, dziękuję <3 Jak się dziś czujesz?

Ewelinka, trzymam kciuki <3 oby Kasieńka postanowiła dziś wyjść zgodnie z terminem :) Buziaki <3

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski co Tu dzisiaj taka cisza? Meldowac sie!

Ewelina jak sytuacja? Kasia nadal nigdzie sie nie wybiera?

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ