X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to już 38 tydzień, więc w każdej chwili może się zacząć ;) Ty mnie nie stresuj, bo ja jestem następna w kolejce :P

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. To czekamy na wieści co lekarz powie. To moze się juz zaczynać :) a jak sie czujesz jak Twoje problemy żołądkowe?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga podkrecilas moje emocje i znowu bede wypatrywala rozwoju sytuacji. Wez kapiel, nospe i polez jak przejdzie tzn ze to straszaki. Daj koniecznie znac co lekarz powiedzial.

Ada na szczescie wiatr skierowal dym w inna strone i nic nie bylo czuc u mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 15:52

klz9io4pkfldzhbc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tymi skurczami to wszystko dobrze, przez ostatnie kilka dni z brzuchem było lepiej , wzięłam nospe, magnez, odpoczywam ale skurcze dalej są....

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, jeszcze ja jestem! :D Chociaż Tomek ostatnio mnie mocno pochłania i jakoś średnio mam czas na forum. Przykro mi, że termofor nie pomaga tak dobrze jak u nas.
    Muszę pochwalić moje dziecko. Byliśmy dziś na pobraniu krwi bo w środę mamy szczepienia. I tuż przed wkłuciem aż mnie zrobiło się miękko w nogach jak pomyslałam, że będzie małego tak bolało, szczególnie, że pielęgniarki od razu zapowiedziały, że żyłeczki ma maleńkie i będzie bardzo ciężko. A on tylko trochę pokwilił. Mój mały kochany bohater! :) <3 Inna sprawa, że był mocno zaspany i chyba to tez trochę zrobiło dobrą robotę :)

Z ciekawostek, jadłam duszoną młodą kapustę do obiadu, całkiem sporo i zdecydowanie nie zauważyłam pogorszenia sytuacji z Tomkowymi bąkami.

Agnieszka, Masz szansę urodzić dokładnie w tym samym czasie co ja Tomka :) U mnie był 37t4d :) Daj znać co i jak :)

Pola, za Ciebie też mocno zaciskam kciukasy :) Czas minie nawet nie wiesz kiedy :) Trochę Ci zazdroszczę takiego wyczekiwania. Pamiętam, że ja byłam i trochę zniecierpliwiona i podekscytwana i przestraszona i szczęśliwa :) Mieszanka wybuchowa :) A wiecie, że mnie gbs'a pobierali z pochwy, odbyti i...pępka? To to było dla mnie zdziwienie :)

Dorota, uważaj na te pożarowe chmury :/ pilnuj wiatru i faktycznie, może na wszelki wypadek nie wietrz za bardzo...

Aha i bardzo Wam dziękuję za polecenie filmów :) Wczorajsza niedziela nie popisała się piękną pogodą, więc sobie oglądaliśmy Constantina :) Następny w kolejce jst Joe Black - ja widziałam, mąż nie, ale z tego co pamiętam film dobry i chętnie obejrzę jeszcze raz :) Zrobiliśmy sobie listę filmów do obejrzenia :)

I chciałam się pożalić, że mocno denerwuje się tymi szczepieniami Tomka. Boję się, że będzie źle się czuł, że dostanie biegunki po szczepionce na rotawirusy. Jak Wasze maluchy zachowywały się po szczepieniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:32

o1483e5e2gt7h77w.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, czyli moje polecenia się przyjęło :) cieszę się :)

Ja się na tyle kiepsko czuję ze ledwo ogarniam co się w moim własnym domu dzieje a co dopiero w Internetach :/ mam nadzieje ze juz za kilka tygodni powrócę do życia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A ja wcale nie ogarniam ;/ odkad wrocilysmy ze szpitala wszystko dzieje sie za szybko brak mi czasu ;/ Mala dzis znowu wymiotowala masakra jakas. Mleka dla nie mam jak maz nie znajdzie apteki otwartej to bedzie musial az do miasta jechac 20km takie z nas gapy;/ nie moglam ogarnac arelgologa ;/ nawet prywatnie trzeba czekac az w koncu dzis udalosie w szpitaalu na 9 czerwca na szczescie. Suknie na chrzciny kupione ja za swoja latalam pol dnia az wkoncu sie poddalam i kupilm to w czym nawet dobrze wygladam...dzis u fryziera slyszalam jak jakas kobieta narzekala na jedzenie w lokalu gdzie my robimy przyjecie ;/ kobieta od tortu sie nie odzywa a no i oczywiscie TESCIOWA d..e zawraca bo jej corka ma duzo bakteri w moczu i czy w ciazy to tak jest ku....a mac mam dosc niech ona juz urodzi alejak urodzi...ehhh chyba ide spac moze jutro bedzie lepszy dzien i jeszcze mala sie oudzila :(

Sorki ze tak tylko o sobie ale nie ogarnelam zaleglosci ;/

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie dziewczynki się odezwały :)

My chrzciny mamy 8 maja. Udalo mi sie wreszcie znaleźć jakiś strój na mojego skrzata. Fajnie sie trafiło bo używany po jednym dziecku. Może nie jest to to co mi się podoba ale przynajmniej budżet na tym nie ucierpi. Po sklepach tez nie mam zamiaru latać i szukac sukienki bo przy kp o sukience mogę zapomnieć a w sumie najlepiej sie czuje w kieckach. Takze wyciągam z szafy biała koszule i czarne spodnie. Eh byle by schludnie wyglądać, na pokaz mody nie ide :P

Kasia super ze Tomek taki dzielny. Kiedy macie szczepienie? My jutro :( tez sie boje jak to będzie. Chcę porozmawiać zeby pneumokoki zrobić za tydzień zeby nie robic wszystkich szczepień na raz. Zobaczymy czy sie zgodzą.

Kamila współczuję samopoczucia. I trymestr daje się we znaki.

Iwona. Moze po chrzcinach wreszcie odpoczniesz i wszystko wróci do normy.

Aga informuj nas na bieżąco jak sie sprawy mają.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Ada ja szczepilam nfz, rota i pneumo jednego dnia czyli 5 za jednym razem i nic sie nie dzialo. Raz wiecej spala ale to raczej kwestia zmecznenia byla i placzu. Bedzie dobrze. Bardziej Wy bedziecie przezywaly niz maluchy ;-)

Kamila oby czas szybko mijal i zle samopoczucie szybko odpuscilo.

Iwona ale szanony czas masz teraz. Oby po chrzcinach troche to tempo zwolnilo

Ada pokaz ubranko Klary.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem, ale nie dam rady wszystkim teraz odpisać.

Aga, trzymam kciuki. Odzywaj się koniecznie.

Pola, dobrze, że pessar trzyma, dwa tygodnie zlecą. Co to za paczka w końcu była?

Ada, u nas po pierwszym szczepieniu wszystko ok było, ale właśnie rozbiliśmy tak, że 6w1 było w piątek, a pneumo będziemy teraz robić w czwartek, żeby upewnić się jak mały reaguje na poszczególne szczepionki. Jeśli po pneumo też będzie dobrze, to kolejną dawkę dostanie już jednego dnia.

Kasia, brawa dla bohatera :) Jak my ostatnio pobieraliśmy krew to najpierw ucieszyłam się, że z rączki pobierają a nie z główki, a potem się wkurzałam, że tyle badań pediatra na raz zleciła, bo z takiego maluszka aż dwie pełne fiolki pobierali. FT4 wyszło nam lekko poza normą i mamy dla spokoju sumienia zgłosić się do endokrynologa.

Kurczę, ciekawe jak z pogodą na weekend będzie, bo cały czas się waham czy wyjeżdżać na działkę.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek miszkaaa ja mowie o takim co grzeje sie na kaloryferze badz mikrofali,niewlewa sie tam wody:)

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Miszkaa proponuje ci kupic termofor z pestkami wisni na allegro kosztuje jakieś 10,12 zl a pomaga na kolki:) i onne dolegliwości:)

Nataliano pisalas o pestkach wisni...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Kwiatuszek miszkaaa ja mowie o takim co grzeje sie na kaloryferze badz mikrofali,niewlewa sie tam wody:)

Dokladnie mam z pestek wiśni co się grzeje w mikrofali czy w piekarniku

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa okey:)

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra bo ja przeczytalam ze wlewa sie tam wode... Zaspany mozg kalafior...

To ja tez taki mam z pestek wisni.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki.
    Wiecie moze jak odswiezyc zloto? Nosze lancuszek od wigilii a juz przyciemnial. Swoja droga zaraz go zdejme bo mala szarpie mi go ale i tak bym chciala zadbac o niego aby sie nie zniszczyl. Jakies pomysly?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja czyszczę złoto w sodzie oczyszczonej z octem. Rozpuszczam troche sodu w wodzie i dodaje troche octu. Wszystkiego daje na oko. I mocze w tym a później plyn do naczyń i szczoteczka i wygląda elegancko :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to bede musiala sprobowac. Dzieki :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Patrycja, jeśli chodzi o paczkę to kilka godzin czekałam w napięciu i podekscytowana, ze zapomniałam o czymś i teraz się ucieszę, że przyszło. A okazało się, że któryś ze sprzedawców wysłał mi katalog pościeli :P Nawet nie wiecie jakie było moje rozczarowanie. Tylko nie rozumiem po co wysyłał to kurierem, a nie zwykłym poleconym, albo nawet nie poleconym.

Kasiu, dzielny mężczyzna z Twojego syna :)

Dorotko, myślę, że najlepiej oddać do czyszczenia u jubilera.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, szczepimy jutro :) daj znać jak Klara to zniosła. I Ty :) a nie wiecie czy po szczepieniach sa jakies obostrzenia do malca? Żeby np nie spotykal sie z innymi przez jakos czas po szczepieniach? Jakas wieksza ochrona powinna byc zastosowana?

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ