X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Katjosz Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana!♡

Pola 89 lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola <3 gratulacje! :D jaka tam cienka pipa? Dzielna byłaś ;) A środki przeciwbólowe po to wynaleźli, żeby z nich korzystać ;) a poród nie ma być koszmarem ;) czekamy na fotki :D Odpoczywajcie <3

edit: lekarz ma szósty zmysł :D wyczuł, że coś się dzieje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 09:43

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:52

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano byłam nieprzytomna wiec teraz mogę więcej napisać ;)

Pola bardzo dobrze ze skorzystałaś ze znieczulenia, przynajmniej nie będziesz pamiętać tego bólu i z pewnością masz więcej sil żeby zająć się Julka. U mnie nie bylo znieczulenia :/ i nawet gazu mi nie dali mimo ze jest i prosiłam o niego dwa razy.

A co do karmienia do racja, Julka ma jeszcze zapas z brzuszka ale postaraj się mimo to przystawiać jak najczęściej żeby stymulować laktację. Ja przystawiałam tak co 2h i w trzeciej dobie miałam taki nawał że ho ho! ;)

Czekamy na zdjęcie Julki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola GRATULACJE! tak czułam, że to ten dzień :) Julcia jednak postanowila zostać majówką ;) Jaka cienka pipa ze znieczuleniem?! no weź! po to jest znieczulenie.Co do karmienia to przystawiaj jak najczęściej jak pisze Ada żeby pobudzić laktację. Ona tam za duzo nie wypije, pamietaj i nie daj się omamić w szpitalu dokarmianiu. ona ma teraz maleńki brzuszek wielkości pestki wiśni więc na prawdę nie potrzebuje dużo (a juz na pewno nie porcji jakimi dokarmiaja w szpitalu noworodki). Wspaniałe wieści i czekam na zdjęcia! :)

Kasia z brzuchem tez średnio ale jak mam coś duzego w biuśie to i brzuch wchodzi :P tyle że na mnie już nie ma powoli nic tak dużego w biuście :/

Dorota chętnie oddam z 10/15 cm :p

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super, gratuluję :-)
    A tekst cienka pipka mnie rozwalił. Kochana po to wszystko jest żeby korzystać i ułatwić sobie życie. Cieszcie się wspólnymi chwilami.
    A mąż był przy porodzie??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to biore ale tylko w cycki :-D

Pola dobrze dziewczyny pisza. Po to sa znieczulenia i srodki przeciwbolowe abu z nich korzystac jesli czujesz taka potrzebe.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:37

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tu nie ma co podziwiac bo kazdy ma inny prog bolu. Ja sie ciesze ze nie mialam znieczulenia i przy kolejnym porodzie tez nie bede chciala.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tek pory nie rozumiem dlaczego kobiety w momencie wypchniecia dziecka krzyczą. W tym momencie nic nie czułam żadnego bólu. U nas zzo jest niedostępne w szpitalu ale miałam pod ręką gaz i dostępne środki przeciwbólowe i również nie korzystałam. Ten ból był coś w rodzaju moich kiedyś bolacych okresów i może dlatego uznałam że to normalne. Ale to tak jak Dorota pisze każda z nas ma inny próg wytrzymałości. Najważniejsze że nasze pociechy są z nami :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja tez tegonie rozumiem. Wg mnie to strata sil. Jak rozilam to personel zdziwiony byl ze nie krzycze wiec to chyba powszechne ze rodzace krzycza. Polozna mowila ze tyle sie bluzgow czasem naslucha ze szok

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam na porodowce to słyszałam krzyki jeden to mnie tak przerazil że aż się poplakalam a za chwilę było słychać płacz dziecka. Moja położna powiedziała że dzielnie znioslam poród to wiem co miała na myśli że się po prostu nie darlam a ja jestem z tych krzykliwych osób :-P

W ogóle zapomniałam powiedzieć ale w niedzielę byliśmy u teściów. Dwa tygodnie temu oni byli u nas i teraz znowu mają przyjechać do wnusia z okazji dna dziecka. Trochę ogarnęła się ta moja tesciowka. Śmiejemy się z mężem że najważniejsze że misja wykonana bo dają Kubusiowi w kieszonkę :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie same skurcze bolaly cholernie ale zaparłam się, że nie będę krzyczeć. Zresztą łatwiej mi było cierpieć w ciszy :P przez to żadna piguła nie chciała mi wierzyć że mnie na prawdę boli. Jedna jedynie zaproponowała mi coś na ból podczas skurczów, dostałam dożylnie i dało się wyleżeć.
    ZA to obok mnie rodziła młoda laska, góra 20 lat ale tak wrszeszczała.. pierwszy raz słyszałam u ludzi takie odgłosy, pierwotne, zwierzęce aż. Strasznie wyła. Pamiętam jak zaczęła wyć "będe zaraz rodzić, już nie moge, musze przeć" a pplożna siedziała przy biurku powoli sie odwrociła i spokojnie "jeszcze nie dziewczyno, spokojnie, ja tu sie musze przygotować do tego, trzymaj" no masakra!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się darłam przy parciu, ciężko mi bylo to opanować mimo ze polozna mówiła mi żebym nie krzyczała bo marnuje siły. Ale to bylo silniejsze ode mnie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie umiem okaztwac w ten sposob emocji. W ogole jak polozna cos mi tlumaczyla to kiwalam jej glowa i przytakiwalam. Jakos odlączyłam sie od wszystkich, robilam co kazaly i nie chcialo mi sie z nimi gadac ;-)

Ja dzisiaj musialam przelknac zyczenia dla tesciowej bo ma urodziny. Dostalam od niej plyn do kapieli na dzien dziecka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:54

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja jestem z osób bardzo powściągliwych i tez dla mnie bylo niewyobrażalne jak można się drzeć, a jednak :P wyszlo u mnie na przekór. Ale po tym jak za jednym zamachem przeszłam sn i cc to juz wiem ze następnym razem będę walczyć o cc. Juz nie chce próbować sn.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ale Ty chyba masz juz wybor i nie musisz walczyc o cesarke? W ogole to nas nie dotyczy ale po 36 roku zycia tez juz jest wybor jak chce sie rodzic

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ