X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:37

Ailla, kwiatuszek789, czekolada, littleladybird lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Anulka! Utrzecie nosa nieznosnej babce ;-) chociaz ona pewnie nie uwierzy

klz9io4pkfldzhbc.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Ada u mnie też 2 porody w sumie i ja dziękuję za kolejną próbę SN :P

po cc to jest tak ze jak przerwa między porodami jest większa niż rok to można rodzić sn o ile blizna pozwala ale trzeba podpisać specjalny świstek, że chce sie spróbować rodzić sn. Jak nie podpiszesz to muszą Ci zrobić cc

A skad masz takie info? Pytalam ostatnio lemarza to kazal mi czekac 2 lata z samym zajsciem to miedzy porodami bedzie prawie 3. Dla mnie to troche dlugo i jakbym miala potwierdzenie od kogos kto sie zna ze taka dluga przerwa nie jest niezbedna to bym nie czekala. Wiadomo i tak moze skonczyc sie cc a plany bede musiala przesunac:-( do innego lekarza nie poide bo jestem z malej miejscowoscj i po prostu lepszego tu nie ma:-/ bede wdzieczna za odp:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wielki szacun dla Ciebie! Również pamiętam moment jak bałaś się o ciążę Tomka jak nie byłaś w stanie sama funkcjonować ale jak widać Tomek zmienił twoje podejście i teraz jesteś mega silna. Cieszę się z tego.

Powiem wam, że jestem jakaś inna. Ja nic nie brałam przeciwbólowego nawet jak karmiłam piersią w szpitalu czy w domu i czułam macicę jakoś to zniosłam. I naprawdę się cieszę że urodziłam siłami natury chodź moment gdy zaczęły się bóle parte maskara ale a szczęście szybko Kuba wyszedł ;-)

Magda, jaka reakcja teściowej że Ania przespała całą noc ?? :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to samo. w nocy jak wstaje Kuba spi w poprzek nogi między szczebelkami ostatnio jak mu wyjęłam stopę to ten jakby się wkurzył i bach znowu w szczebelka. Ochraniacz mam do połowy łóżeczka a często jest tak że on głową dotyka w miejsce gdzie nie ma ochraniacza :/ i powiedzcie mi proszę kupię taki ochraniacz na całe łóżeczko czy lepiej zamówić na drugą stronę łóżeczka ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka ja nawet nie wiem co to obkurczanie macicy bo nic nie czulam, brzuch nie bolal.
    Ochraniacz chyba znajdziesz ma cale lozeczko, zalezy jaki jest wymiar lozeczka. Ja patrzylam dla Julki ale ona z jednej strony tylko wkladala nozke wiec kocyk miedzy szczebelkami przewleklam.

Madzia jak moja sie tak odkrecala to po dlugosci ulozylam 2 zlozone po dlugosci kocyki i juz nie wedrowala podczas snu w lozeczku :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola, sorki. Trochę nas poniosło ze zwierzeniami ;) ale nie bierz tego do siebie. Tak naprawdę nie ma czego sie bać. Później szybko zapominasz.

Marlena mysle ze dostaniesz spokojnie ochraniacz takie 300cm.

Madzia. Super ze Ania tak ładnie spi. Zazdroszczę. Ja jeszcze będę walczyć o cale nocki. Zobaczymy czy mi sie uda. Generalnie to Klara jako tako sie nie budzi, ale w godzinach karmienia strasznie się wierci i jest niespokojna. Ale na pewno będę jeszcze próbowała ja oduczyć tych godzin.

My dzisiaj zaliczyłyśmy CH. :D kupiłyśmy body w hm, chustki na głowę w reserved, i książkę z opowiadaniami na dobranoc. Takze Klara dostała prezenty na dzień dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:51

Ailla lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super prezenty dla Klary :-) ja Juli tez musze cos jeszcze kupic bo doatala tylko zabawke mala na widok ktorej az sie trzesla ;-) i od mojej mamy ma kase ale chyba kupie jej azurkowy kocyk to fajny przewiewny na lato bedzie na noc

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam problem czym Klarę przykrywać. Mam cienki kocyk z pepco ale mimo wszystko jest dosyć ciepły. Na super upal mam pieluchę bambusową, ale brakuje mi czegos pośredniego. Ciekawa jestem jak wygląda ten kocyk ażurowy. A tak w ogóle to ja mam juz cala kolekcje kocyków dla malej. Jak liczyłam to mam ich 8 :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:52

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:52

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 21st?! Toż to lodówka! :P co powiesz jak ja mam w chacie 25-27st?! :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 3 czerwca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejy dla mnie 21 stopni to tez juz chlodno. W zime staralismy sie trzymac dla Julki taka tamperatyrye ale teraz jest duzo cieplej.
    Ada w upaly noe otwieraj okien tylko rolety zaslon to moze nie bedzie Ci sie tak nagrzewalo.
    Boze moje dziecko wstaje ciraz wczosniej o od 6 juz wariuje w lozeczku. Przeciez to srodek nocy :-/

Madzia a tesciowa nie mogla dyskretnie zajrzec czy u was ok tylko musiala tak wparowac i palic cottonsy? Zero prywatnosci :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wczoraj Wasze opisy porodów, mój mąż się do mnie dosiadł i kątem oka też czytał. W pewnym momencie mówi do mnie przerażony: "Co Ty czytasz? O.o" :P już chyba wiem, kto będzie bardziej zestresowany porodem :P
    Dla mnie 21 st. to też chłodno ;) w tej chwili mam w pokoju 22,5 i czuję, że mi zimno w stopy :P ale to pewnie przez tarczycę, która znowu mi nawala :/ ale 25-27 to już za dużo nawet dla mnie :P chociaż ja na upały nie narzekam ;)

Temat kocyków. Wczoraj chciałam kupić jeden. Byliśmy w biedrze i mieli ostatnio ofertę dla ciężarówek i małych dzieci. Pytam męża: kupić czy za wcześnie? "Za wcześnie", więc nie kupiłam ;)

Halo Pola ;) odezwij się <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie temperatura ktora mam w domu to stanowczo za dużo. Lubię jak jest tak 22-23st, ale sie nie da. Caly dzień siedzę z zaciągniętymi roletami a mam je w kolorze grafitowym wiec mam jaskinie w domu do tego okna zamknięte zeby ni wpuszczać ciepłego powietrza ale efektów brak, niestety :/

Ewelina., trzeba bylo kupi bo ładne mieli te kocyki i wcale nie za wcześnie, juz spokojnie możesz szaleć z zakupami

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brzęczy o klimatyzacji, bo on to w ogóle jest zimnolubny. A dla mnie to niepotrzebny wydatek.

Ładne i nie drogie. Jak jeszcze będą to chyba kupię i schowam :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka pewnie ze kupuj. Na koniec nawet kocyk bedzie drogim wydatkiem. Ja padiernikowka tez jakos w czerwcu pierwszy zakup zrobilam ;-)

Ja w tesco fajny azurkowy widzialam ale popatrze jeszcze w necie.

No Pola moglaby sie odezwac. Chwilka zawsze sie znajdzie ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przykrywam małego otulaczem bambusowym jak jest tak ciepło. Mam otulacz 120x120cm i w zależności od temperatury składam go na pół lub na 4, żeby małemu było ciepło, ale nie za ciepło.

Co do temperatury to ja lubię 20-21 stopni, teraz stanowczo za ciepło jest dla mnie.

Wisinienka, mi mój ginekolog pozwolił zajść w kolejną ciążę gdy tylko będę chciała. Wiem, że nie powinno się zajść ponownue wcześniej niż po pół roku i tego zamierzam się trzymać.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ