Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia super, że tak pięknie przespała noc, a teściowej kij w oko! w ogóle gdzie ona sie Wam pakuje do sypialni? może ochraniacze na łóżeczko? u mnie nie ma tego problemu, Paulina jedynie przewraca sie na plecy i tyle
wiśnieńka rozmiawiałam na ten temat z moim ginem. Powiedział, ze dobrze by było, zeby się wstrzymała rok, ale jak po wakacjach przydę w ciązy to nic się nie stane już wtedy (będę jakieś 8mc po cc wtedy). Na fb jest grupa cesarskie cięcie, zapisz się a sama zobaczysz ile mamuś zachodzi w drugą ciążę do roku od pierwszej. Tyle że w tak krótkim czasie nie ma mowy o sn tylko drugie cc. My wracamy do starań późnym latem
Ada no zakupy udane widzę, zazdro mnie mąż powstrzymuje przed takimi szaleństwami
Ewelina e tam, zapomnisz jak już bęziesz tulic maleństwo. U mne był hardkor, dwa porody prawie a jak już miałam Paulę to od razu mówiłam, że niedługo zabieramy się za drugie i bylo minęlo kocyków po porodzie dostaniesz pewnie mnóstwo. Mi jeden zrobiła mama a dostaliśmy jeszcze 4 i mam w sumie 5 po prostu jak ktoś będze pytać co potrzebujesz to zamiast pampków poroś o ladny kocyk
ja małą na noc przykrywam kołderką, ale my mamy w domu (i sypialni dośc chlodno, sama śpię w długiej piżamie pod pierzyną )13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia, o siebie się nie martwię jakoś dam radę, jeśli nie, to mnie potną i wtedy dam radę ale mąż po ciężkim porodzie (tfu tfu) gotów będzie poprzestać na jednym dziecku, żeby mnie nie narażać
I może faktycznie się wstrzymam z zakupami pewnie dostaniemy mnóstwo rzeczy, a potem się okaże, że jest tego za dużo -
U nas teraz w pokoju jest 24-25 stopni dla mnie stanowczo za gorąco, Kubuś śpi w body z krótkim rękawem i cienkich spodenkach przykryty kocykiem minky z smyka i jest mu ciepły. Dziś przez pół nocy mieliśmy otwarte okno. U nas słonce jest od południa do wieczora, dziś mąż założył folię przyciemnianą na szyby bo rolety nic nie pomagają. W pokoju jest już ciemniej więc mam nadzieję że się nie będzie tak nagrzewać.
A my jesteśmy na etapie kupowania samochodu. wczoraj byłam obejrzeć i wszystko wygląda fajnie ale chce żeby zobaczył go znajomy mechanik od spodu i dopiero po niedzieli będzie mógł dzwonię do tego handlarza i mówię że odezwę się w poniedziałek a on że ten samochód raczej kupi małżeństwo które wczoraj też oglądało przy nas. WFT?ciekawe czy to będzie prawdą czy tylko pod publikę ale jak już daje tyle kasy a dla nie to sporo to musze mieć pewność ale nie ukrywam trochę się najarałam na nie no zobaczymy co wyjdzie z tego -
Marlena troche niefajnie sie facet zachowal ale jemu to rybla kto kupi aby kasa mu sie zgadzala. Moze sie jeszcze rozmysla tamci i uda Ci sie ten kupic
My tez jestesmy na etapie kupna samochodu. Sciaga nam facet z Niemiec. Facet ma swoj warsztat, mierniki lakieru itp. Jak znajdzie cos co chcemy wysyla mmsy z fotami. Jak nam sie spodoba to sciaga do PL. Za stan mechaniczny on odpowiada. Dla nas dobra opcja bo rzadki model chcemy i po polsce trzeba by jezdzic aby cos znalezc w dobrym stanie.
-
Faktycznie fajna sprawa u was. My niby mamy kogoś kto zajmuje się sprowadzaniem aut z Niemiec ale chciałam inną markę nie było w końcu coś innego patrzymy ale też sprowadzany z Niemiec ale to już jeżdżę po handlarzach którzy zajmują się tym zawodowo.
-
nick nieaktualnyHejo dorwalam tableta siostry
Pola gratulacje
Magda podziwiam Cie jak by mi mojatesciowa tak wlazila to bym ja zamordowala naprawde
U nas w domu tez gorco czem pokazuje mi termometr 30 ;/ ale pewnie troche oszukuje
Biedroneczko napewno jakkomus powiesz to Wampodaruje kocyk ja kupilam 3 a traz mam 7
Nowe autko eh teraz to moze za 30 lat kupimy no chyba ze te nam sie rozkracza bo my na etapie wybierania projektu domu
W pszyszlym tygodniu ma wrocic moj sprzet to postaram sie cos nadrobic i zagladac czesciej:) a tak w nawiasie jak chce napisac z tel to mi sie dodaje kilka slow tylko czemu? wieci moze
Lenka poszla wczoraj spac o 21 wstala o 2 zjadla i pozniej o 6
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wszystkie kupujecie nowe samochody? Mój maż je zmienia jak rękawiczki, nie przyzwyczajam się. Kupuje, sprzedaje i tak w kółko
My szlejemy z zakupami Paula dostala nowy fotelik i nianię elektroniczną. Jednak w domu jest potrzebna chociaż myślalam, że się obejdziemy bez. Wszystko dostaje w ramach kasy z chrzcin. Normalnie też byśmy kupili ale tak dokładamy to lepszych. NO i w ramach prezentu "na chrzciny" zapisujemy się na zajęcia z pływania dla szkrabów
Iwona też będziedzie budować dom?
Wisieńka mój gin mi mówił, że jak między porodami będzie 2 lata to już mogę próbować rodzić sn, czyli musiałabym zajść jak Paula będzie mieć niecałe półtora roku więc nie musisz tak długo czekać. Podpytaj dziewczyn na fb
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dorota nowy w sensie inny a nie nowy z salonu o takim nawet nie marzę ja za swoim pierwszym samochodem też płakałam wiec rozumiem
mój maż szuka okazji, kupuje, jeździmy jakiś czas i potem sprzedaje tak żeby wyjśc na zero albo kilka stow do przodu W lipcu 2014 kupiliśmy mondeo, o ja naiwna myślałam, że na dlugo bo był taki, zeby wlazł wózek. Sprzedaliśmy na początku tego roku. Okazyjnie kupiliśmy focusa ale tylko na chwilę bo to diesel to się nie opłaca bo my nie jeździmy na długich odcinkach, ale na wczasy będzie dobry wiec we wrześniu będziemy sprzedawać i szukać czegoś nowego. mój mąż jest dziwny, już nie mam siły, przyzwyczaiłam się
Jedyny samochód który mamy dlugo to stare mondeo z 97. Akurat do wożenia gratów na budowę i parking pod pracą13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Faktycznie maz szaleje z tymi samochodami. My mamy 6 lat jeden a teraz chcemy zafire kupic bo jest mega pojemna i nawet wozka nie trzeba skladac wiec dla mnie bomba. A ja nie lubie malych samochodow.
Monia pisalas na fb ze dajesz Paulince kaszke. Nie moge znalezc tego komemtarza wiec tutaj chcialam.zapytac jaka kaszke macie. Ja juz kilka razy przymiarki robilam do kaszki ale jest ich tyle ze nie wiem co wziac. A kiedys czytalam porownanie skladow i wiele z nich powozostawialo wiele do zyczenia. I z mm nie moge zadnej -
Mój maż celuje potem w cmaxa czy coś... wiem, że duże i rodzinne ma byc podobno na dłużej, ale ja mu nie wierzę
kaszkę mam mleczno ryżową o smaku bananowym. Wzięlam tą bo Bartek powiedział, że jak Pauli nie spasuje to on ją zje kolejnej raczej nie kupię bo cukru tam od groma i jeszcze więcej, raczej będę próbowała zrobić sama coś ogarnąć ale jeszcze nie zagłębiałam sie w temat dokładnie.
Wiadomo kupna łatwa do zrobienia ale to ogromna dawka cukru, chemii i droga. Poświęcę się i poszukam przepisów co na teraz i co po 6mc jak będe wprowadzać gluten.
To porównanie o ktorym piszesz poszukaj na fb - czytaj skład13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Wlasnie mi sie na fb gdzies to pokazalo. Wczoraj szukalam tego i te smakowe wlasnie nie nie sa za dobre jakosciowo. Ktos gzies pisal ze make ryzowa gotuje do tego blenduje owoc i jeat dobre i zdrowe ale sama nie wiem. Moze po prostu znelezc jakas najlepsza z tych wszystkich. Paranoja ze producenci nawet dla dzieci nie patrza na nic tylko na to aby im produkt sie sprzedal
-
Monia tak mowil tez lekarz siostry ale jemu nie ufam bo on jest mega procesarkowy.
Co do kaszek to moze sprobuj kupic zwykla kukurydziana, ja sie naprawde krotko gotuje, a jest podobno miej zapierajaca jak ryz. Kasza jest drobniutka ale jak wolicie gladka to mozna zblendowac po ugotowaniu albo przed zmielic na make. Ja taka kaszke gotuje na wodzie, mozna dorzucic np banana albo uduszone jablko czy owoc ze sloiczka. Nie wszystkie posilki musza byc mleczne ale jak chcesz zeby byl to ja bym zrobila mniejsza porcje i potem dala dopic mniejsza porcja mm.
Chyba ze chodzi o kaszke na noc z butli to tutaj nie pomoge niestety bo my na piersi i oprocz owocow to rozszerzanie diety idzie nam jak krew z nosa czy jak to sie mowi:-)
-
Dorotka znalazłam coś takiego: https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
wisieninka ja jedynie wiem tyle ile mówi mi gin. Serio polecam grupę, masa dziewczyn z róznymi przejściami13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyTak Monika zdecydowalismy sie na budowe W planac byl duzy remont obecnego lokum plus nowe szambo swoje przylacze elektryczne formalnosci(bo dodzis nie jest toprzepisane na meza) wiec kupe kasy, moze za nia uda sie pozalatwiac formalnosci i wylac fundamety.
Dorotka zafira fajna jest moi rodzice maja i czesto nia jzdze jak myslelismy nad zmiana auta tez taka chcialam ale nie da rady wiechac nia na nasze mini podworko przed brama ledwo matiz sie miesci.