X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 15(!) tygodniu :) Pierwszy raz bez lutki, trochę mam stracha, zobaczymy jak moj organizm zareaguje. Straszny miałam problem wyjść z łóżka, za to jak wstałam to zdążyłam już zrobić sernik na zimo :D

Ada mam takie zboczenie, nawet w książkach szukam błędów :P

Madzia ja o ślubach mogę mówić non stop, chętnie założyłabym jakąś firmę planującą wesela :P Jak wysokie masz buty i jaką masz suknię? Może da się ją jakoś podwinąć? Ja miałam niski obcas, jakieś 6/7 cm i wskoczyłam potem w baleriny, fakt suknia trochę się plątała między nogami ale dało radę. Pocieszę Ci, że ja swoja suknię zdążyłam już podrzeć w kościele bo mało bym orla nie wywinęła i na dole w tiulu miałam dziurkę a na weselu nic się z nią nie stało. Zresztą dziewczyny dobrze piszą że na tance to tak nie do końca będziesz mieć czas bo jednak z każdym trzeba pogadać chociaż na chwilkę, tu zespół coś będzie chciał, tu menadżer sali, podziękowania, zabwy i jakoś zleci. Grunt to uśmiech na twarzy, bez względu na wszystko to będzie wspaniały dzień

Błękitna kuznka ma Amelię i strasznie mnie do tego imienia zraziła :P Reszta imion bardzo ładna :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, ja miałam obcasy 7cm, ale w środku buty miały wbudowaną poduszkę i było mi dość wygodnie. Wiem, że można takie żelowe wkładki kupić, może to jest jakiś pomysł. Warto też na wszelki wypadek wziąć ze sobą baleriny lub jakieś buty na 2-3cm obcasie. Poza tym pamiętaj, że to Wasz dzień i to Wy powinniście się dobrze bawić, nikt nie powinien się obrazić jeśli powiesz, że bardzo dziękujesz za propozycję tańca, ale nie czujesz się na siłach. Ja np. nie lubię jak ludzie się na mnie gapią i pierwszego tańca nie było. Po prostu zaprosiliśmy wszystkich na parkiet.

Ja też nie mam żadnych bliższych znajomych czy rodziny z małymi dziećmi, więc wyprawkę będę kompletować od podstaw. A co do imion to już pisałam jakiś czas temu, że chłopak będzie Bartek, a dziewczynka Adrianna, Laura lub Liliana.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:00

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to rzeczywiście średnio z tymi butami, ale na pewbo dasz radę i będziesz wspaniale wspominać.

A ja jeszcze przywitam się w 3 miesiącu i 9 tygodniu :). Każdy zakończony tydzień to dla mnie ulga i nadzieja, że tym razem naprawdę się uda.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko świetne wieści:)

W rossmanie są takie podkłady dla niemowląt babydream można kłaść na przewijak aby nie zabrudzić go:) my mamy zamiar zrobić komodę i na niej przewijak a potem go zdjąć.

Stanik do karmienia przyda się w szpitalu ,ja jeden chyba kupię,
    Majteczki noszę pod brzuszkiem tylko ostatnio kupiłam większy rozmiar , myślę że potem kupie zwykłe bawełniane bezszwowe one nie uciskają.
    Ja stanik zmieniałam już dwa razy w ciąży, i pewnie na tym się nie skończy:)
    O piersi trzeba dbać bo potem są obwisłe.

Plaesure nie musicie tanczyć walca ale zawsze tak milo patrzy sie na mlodych jak zaczynaja wesele, pobujajcie sie w miejscu i tyle:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jaką wielkość kupić kombinezon?
    Pytałam sie chyba ale nie pamiętam ( pamięć mnie ostatnio zawodzi) termin mam na 11 grudnia , chyba na 68 kupię , bo i tak będę ubierać małego jeszcze w ubranka to aby się zmieścił w kombinezon:) czy na 74 to za dużo chyba?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia może masz jakieś wygodne buty na niższym obcasie? ewentalnie weź na zmianę, potem i tak nikt nie zwróci uwagi, a suknie może da się jakoś podwinąć albo podpiąć 2/3 agrafkami w pasie żeby ją unieść

robaczku najgorszy jest moment doczekania do tego tc w kótrym była strata, potem człowiek jakoś tak może się wyluzować

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

plis mam zmartwienie dziś odebrałam wyniki krwi i TSH MAM 3,4 a lekarz mowił że powinno być do 2,5 :( strasznie sie boje bo wizyte u gina mam w poniedziałek :(

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec mój chrześniak urodził sie w maju i kupowałyśmy mu kombinezon na zimie chyba w grudniu na rozmiar 74 i byla taki zr mozna bylo ubrać coś pod spodem. Widzisz, dużo zależy jak duży będzie twój dzieciaczek ale ja bym wybrała 62 lub 68. Zazwyczaj kombinezony są troche większe niż wskazuje rozmiar wlasnie po to żeby jeszcze zmieściły sir ubranka pod nim

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta ja nie pomogę bo na tsh sie nie znam :(

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta, jeśli dotychczas brałaś euthyrox czy letrox to zwiększyłabym dawkę. Na tydzień na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, a potem zobaczysz co powie lekarz.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nic nie brałam nigdy mi nic nie dolegało :( nie wiem co z moją tarczycą jakoś jej nie badałam nigdy bo zawsze jestem zdrowa

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec tez właśnie zastanawiam sie nad kombinezonem. I nie wiem jak to ogarnąć, bo rodze w pazdzierniku i zostaje jeszcze listopad i wtedy pewnie nie bedzie wiekszych mrozów. Wiec co? Jakas kurteczka grubsza? Polarowy kombinezon? Sama nie wiem. Na samo wyjscie ze szpitala bede miała grubszy polarowy pajac, polarowy kombinezon i na to koc wiec mysle ze w sam raz ale co później na listopadowy spacer to nie wiem :/

Lotta ja mialam terczyce 2,99 i lekarz z tym nic nie robil wiec znowu co gin to opinia. Pewnie dadza Ci leki na zbicie jak masz 3,4 ale wg mnie do poniedziałku nic nie powinno sie stać.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przed ciążą 1,9 ale jak zaszłam skoczyło do 2,8. Moj endokrynolog powiedzial, że jeszcze jest ok, ale ginekolog, że jednak za wysoko i trzeba zejść ponizej 2,5. Lotta, póki co sama nic nie zrobisz. Zastanawiam sie czy moze nie moglabys pojsc do lekarza pierwszego kontaktu, naswietlic mu sytuacje, moze coś doradzi.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Kwiatuszki mi sie podoba julka ale nie bealismy tego imienia pod uwage bo w rodziniemamy chyba z 7Julek i jedna jest siostrzenica meza a Leny nie ma :)

Pleasure ja tez mialam wysokie buty i jakos do 12 wytrzymalam pozniej zmienilam na sandaly na wysokiej koturnie i do rana zlecialo nie wiem kiedy :) Moja suknia tez sie porwala troche ale tesciowa krawcowa poprawki zrobila i za zdjeciach nie bylo widac:)

Monika ja tez moge gadac i gadac o weselach :) zawsze chcialam wybudowac i prowadzic sale weselna :)

Robaczku ja nam w rodzinie male dzieci ale nie lucze na to ze ktos cos da tez sama bede kupoac wszystko tylko od rodzicow mamy dostac lozeczko :)

Lotta nie denerwuj sie ja mialam na poczatku ciazy jeszcze wyzsza i gin kazalisc do endo na wizyte czekalam ok 2 tyg dopniusl mi dawke i jest ok :)

U mnie dzis byla ciezka noc;/ nie moglam spac co kawalek sie budzilam a jak juz usnelam to snil mi sie porod;/

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rodzice obiecali zakup wózka i fotelika, jak już będzie bardziej zaawansowana ciąża to pojadę do sklepu dobrać fotelik do samochodu - podobno to najlepsza opcja. Zastanawiam się tylko czy kupować bazę czy bez. Tak czy inaczej tym samym odchodzą nam największe wydatki. Ja planuję na początek kosz mojżesza, łóżeczko kupimy bliżej 6m-ca życia dziecka. No i zastanawiam się nad pieluchami wielorazowymi. Jeśli się na nie zdecydujemy to chyba poprosimy najbliższych, żeby zamiast zabawek czy 5 mat edukacyjnych każdy kupił odpowiedni otulacz i dwa wkłady. Ogólnie pieluchowanie wielorazowe jest bardziej ekonomiczne, ale koszty kumulują się na początku i przy porządnych pieluchach nie są niskie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to ładnie zacofana jestem. Co to są pieluchy wielorazowe?! Chyba tetrowe?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie do końca :), wkłady są różne: tetrowe, bambusowe i inne, a do tego jest otulacz. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę to Ci wyskoczą. Są bardziej ekonomiczne od pampersów, zdecydowanie bardziej ekologiczne i podobno powodują mniej podrażnień pupy i łatwiej się przy nich "odpieluchowuje". No ale trzeba je prać i suszyć. Tu znajdziesz podejście mojej ulubionej blogerki dzieciowej do nich: http://mamygadzety.pl/6-tygodni-z-pieluchami-wielorazowymi/

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ