X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku to oczywiacie Wasza decyzja i jej nie potepiam ale wg mnie pieluchy wielorazowe to jest masa kolejnej pracy zeby je uprac. Zapewne trzeba to robic na biezaco ze wzgledow higienicznych a ze przy dziecku ciagle cos do zrobienia, do tego ogarnac troche w domu,jakis obiad, zakupy to nie wyobrazam sobie jeszcze z pieluchami walczyc. Tyle dzieciaczkow wychowalo sie na jednorazówkach to i mojemu to nie zaszkodzi. Ale to oczywiscie moje zdanie :-)

A ja znowu zaliczylam popoludniowa drzemke, chyba ze 2 godzinki pospalam :-)

Edit
    100krotko my szukalismy krotkiego imienia do dlugiego nazwiska. Wszystkie inne oprocz Julki i Lenki wyeliminowane z roznych wzgledow wiec trzeba bylo na cos sie zdecydowac bo chcialam mowic so brzuszka po imieniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:20

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, jasne to jest dodatkowa robota i jeszcze się waham, ale trochę przeraża mnie góra 4000 pampersów na wysypisku śmieci.

Poza tym przy dwójce dzieci koszty maleją ponownie, bo otulacze zostają te same.

A pranie owszem, trzeba zrobić codziennie, jednak te pieluchy szybko schną i nie trzeba ich godzinami prasować, to nie tetra z naszych czasów :).

Oczywiście nikogo nie namawiam, po prostu widzę sporo plusów takiego rozwiązania. My pewnie podejmiemy decyzję gdy dziecko już się urodzi. Przez pierwsze dwa tygodnie i tak będzie na pampersach, bo w szpitalu mie ma opcji prania, po porodzie muszę mieć czas na ogarnięcie nowej rzeczywistości, no i kikut pępowiny musi najpierw odpaść.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka próbowała z wielorazowa pieluszka przy blizniakach po 3 dniach dala spokój bo niewyrabiala nie ze bliźniaki ale ona wogole nie lubi sprzątać prac itp itd

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku jakby tak każda matka zabrała sie za ochrone srodowiska to byłby efekt a sama niestety wiele nie zdzialasz wiec szkoda Twojego wysiłku :*

Podlinkowuje filmik, uśmiałam się z samego filmiku i z zarażającego śmiechu dzieci <3

http://www.popularnie.pl/psy-i-dzieci-2/

dmuchawiec lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta ja na tsh się niestety nie znam

Robaczku nam nasi rodzice też obiecali wózek, a raczej określili się ile się dołożą. W tej cenie kupię fajny uzywany, ale kusi mnie expander mondo a tych używanych jeszcze nie ma :P Pieluchy wielorazowe ponoć się sprawdzają, ale ja chyba jestem za wygodna i wolę zwykłe pampersy :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie moze czy w 5.10.15 są wózki? bo ja już właśnie miałam zamawiać na allegro ale chciałam podjechac do Janek do wawy i popatrzec ale na stronie sklepu nie ma wózków i nie wiem czy jest sens jechac. Nam sie moja mama dokłada, tez określiła kwote ale za 2/3 tego chyba kupimy wózek wiec jeszcze zostanie na cos bo chce dac dla wnuczki tyle ile przeznaczyłła na wózek a jak my rozdysponujemy to nasza sprawa:)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, nie zgadzam się :). Strasznie nie lubię takiego stwierdzenia, że jakby wszyscy coś robili to miałoby sens, a sama nic nie zmienię. Od pojedynczych osób zaczynają się większe zmiany. Czasem ktoś ze znajomych czy rodziny mi mówi "całego świata nie zbawisz", a mnie to zawsze strasznie wkurza. I odpowiadam, że całego nie, ale choć mały fragment owszem :). Mniej o 4000 pieluch to już mniej o całą jedną górę :). Tak samo adopcja moich kotów to dwa uratowane kocie życia. Dom tymczasowy dla psiaków i znalezienie porządnego domu kilku przybłędom to lepsze życie dla tych zwierzaków. Przykłady można mnożyć. Jeden chleb i paczka wędliny kupione biednej kobiecie pod sklepem to nie zapobieganie głodowi na całym świecie, ale jeden czy dwa posiłki dla niej i jej dzieci. Więc nie, nie zlikwiduję wszystkich pampersów na świecie, co więcej z pewnej ilości moje dziecko skorzysta, ale mogę zmniejszyć negatywny wpływ :D. I tyle. Co więcej jeśli np. będę miała 2 dzieci i nauczę je szacunku dla innych i dla środowiska oraz rozsądnej bezinteresowności, to być może za 30 lat będzie nas już 10, zakładając dane postawy u całych rodzin :).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia expander moje marzenie! Mam nadzieje ze je zrealizuje. Moi rodzice tez kiedyś rzucili haslo ze się dołożą do wózka, ale zobaczymy czy tak będzie bo wiem ze kasy za bardzo nie maja wiec od nich nie wymagam. No ale zawsze by bylo chociaż trochę lżej przy i tak sporych wydatkach.

Ja tam tez jednak jestem za jednorazówkami. I tak będzie dużo prania przy małym dziecku to wole pampersy. Mimo wszystko podziwiam ekomamy które jednak zadają sobie tyle trudu :)

U mnie nie ma 5 10 15, Jest smyk i tam wózki mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:38

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Robaczku masz racje. Niestety z doświadczenia wiem (pracowałam w wydziale gdzie wprowadzaliśmy całą tą ustawę śmieciową 2 lata temu), ze gdyby nie niższe ceny za segregowanie śmieci ludzi woleli by wrzucać wszystko do jednego pojemnika. Malutki odsetek ludzi chce segregowac dobrowolnie i podejrzewam, ze Ci co robią to dla kasy robią to na odczepnego. A niestety z taka mentalnościa ustawy smieciowe niewiele pomogą. W lasach też nie poginęły worki, wszystko zależy od podejscia ludzi.
    Ale i tak szacun, ze Ci sie chce w ten sposób dbac o środowisko mimo świadomości ze niewiele jest takich osób :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :)

Z tą ustawą to rzeczywiście farsa. Ja segreguję od lat, u mnie w domu też się segregowało od dawna. Ale np. siostra mojego męża wrzuca wszystko jak leci choć przecież to naprawdę nie jest takie trudne, nie musimy dzielić papieru, plastiku, metalu itd. Wystarczy pojemnik na segregowane i niesegregowane (no i szkło). Podobnie jest u moich teściów. Oni tłumaczą się, że potem i tak przyjeżdża jeden samochód i zabiera wszystko. Kiedyś owszem tak bylo, a teraz brakuje im chęci, żeby zobaczyć, że jest inaczej i śmieci z różnych grup zazwyczaj odbierane są w różne dni.

Jednak zawsze mam satysfakcję jak uda mi się kogoś do czegoś namówić. Np. moja szwagierka kupuje jajka 1 lub 0, co prawda tylko wtedy gdy ja do nich przyjeżdżam, ale to zawsze mały kroczek do przodu :)

Daleko mi do wojującego ekologa, ale uważam, że są proste rzeczy, które każdy z nas może zrobić bez kosztów czasowych i ekonomicznych, a wręcz z plusem dla budżetu - segregować śmieci, gasić światło gdy nie jest potrzebne, zakręcać wodę przy myciu zębów itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:10

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na punkcie zzakrecania wody i ggaszenia światła nawet przy żarówkach eneergooszczednych to sama mam fioła ale chyba bardziej ze wzgledu na to, ze jak leje wode albo siwece swiato to za to płace. A podobno woda w mojej miejscowosci jest jedną z nadrozszych w całym kraju :/

U nas segregowane zabieraja jednego dnia ale sa rózne kolory worków wiec zawsze jakies ułatwienie dla ludzi zajmujących się podziałem tych smieci juz w sortowni. W moim miescie był mega bunt bo szło i plastik powinno byc chociaz przepłukane ale przy tak wysokich cenach wody nikt nie chcial tego robic. I takie błedne koło.

I niestety ceny za niesegregowane beda wzrastały, co raz wiecej ludzi bedzie segregowalo ze wzgledu na cene a panstwo bedzie sie szczyciło osiągnieciami, ze tak ludzie zmienili podejscie w tej kwestii.

Robaczku tośmy pogadały o smieciach :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy temat jest dobry :).

Dziś mam lepszy dzień z jedzeniem, jasne mam mdłości przez cały dzień, ale z przerwami i nie tak dokuczliwe jak przez ostatnie dwa tygodnie. Ciekawe czy będzie już lepiej, czy to jednodniowa poprawa. Mam nadzieję, że to się utrzyma, bo jutro wyjeżdżam i w tym hotelu jest pyszne jedzenie, szkoda byłoby nie skorzystać. I nie mogę doczekać się wskoczenia do basenu :)

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku ruszacie na urlop? Gdzie wyjezdzacie jesli wolno zapytac? Mi sie marzy wypad nad morze ale niestety zostaje czekac do nastepnego roku :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ruszamy, mój mąż zaczął właśnie nową pracę i nie będzie miał w najbliższym czasie urlopu. Za to ja potrzebowałam już odpoczynku. Myślałam nad morzem, ale bałam się tak długiej samotnej podróży samochodem w moim stanie. Kilka dni posiedziałam w domu a jutro ruszam do spa, wracam w sobotę. Co prawda nie skorzystam z sauny ani z zabiegów, ale można się tam odprężyć. Hotel jest w lesie i jest tam słaby zasięg, więc mogę rzadziej odpisywać.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę odbiegnę od tematów, ale chciałam Was się zapytać czy macie/miałyście kłucie w brzuchu po lewej stronie ?? Jest falowe krótkotrwałe na wysokości pępka nawet trochę wyżej ale oddalone od środka brzucha tak 2-3 cm...nie wiem co zrobić, w sumie żadnych innych niepokojących objawów nie mam poza tym kłuciem a to kłucie pojawia się raz na jakiś czas....

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku i bardzo dobrze, ze się odprężysz :)

Czekolada ja niestety nie pomogę bo w sumie to juz nie pamietam. Mnie mało co boli przez wszystkie lepi które biorę. A bardzo boli? Moze weź nospe i zobacz czy pomoże? Myśle, ze to macica pewnie pracuje i stad ten ból

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo to nie ale czuje tak akby ktoś szpilki wkręcał i w sumie tyle.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada mnie czasami kuje w różnych miejscach raz na dole raz na górze przy silniejszy biorę nospe pomaga a jak powiedziała lekarzowi to mi odpowiedział że to normalne musi pobolec trochę :-)

Robaczku ją też Cię podziwiam:-) u nas napewno będą pampery:-)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, ja miewam taki kłujący ból, czasem w okolicach lewego jajnika, pachwin lub tu gdzie wyrostek, ale zazwyczaj poboli chwilę i przestaje. Mój lekarz mówił, że tego typu bóle są normalne i w razie czego można nospę rozkurczowo wziąć.

A te pachwiny dziewczyny to coraz częściej mnie pobolewają, myślicie, że to mogą być więzadła tak wcześnie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka jeśli kupie to na 68 lub większy zobaczę jak mały będzie się rozwijał:D

Kwiatuszku myślę że to co proponujesz wystarczy Ci , może okazać się że jak będziesz rodzić to będzie jeszcze bardzo ciepło, niby zim już takich nie ma więc też myślę że jak założe małemu pajaca, np pod spód body i kombinezon ,na to kocyk to bedzie dobrze:) ale to zależy od pogody:)

Lotta myślę że lepiej samemu nie decydować o lekach wiec ja bym poczekała do wizyty gina.

Robaczku my zdecydowalismy się na fotelik maxi cosi cabrio fix, myśleliśmy jeszcze o peble ale cabrio fix jest większy tak nam się wydaje:) i zdecydowalismy sie na bazę.
    W sklepie Pan nam pokazywał jak wyglada montowanie pasa do fotelika bez bazy a jak z baza.Stwierdzilismy ze jak dziecko bedzie marudne a my bedziemy jeszcze nad nim majtac sie z tymi pasami to dodatkowe nerwy.

Powiem wam że nie zdecydowałabym się na pieluchy wielorazowe, wedlug mnie jest to czasochłonne,nie wyobrażam sobie ich prać suszyć prasować, nie wiedziełam również że jeszcze ktoś korzysta z nich:) przy dziecku trzeba sobie ułatwiać:-D
    Również jestem za ekologią, na czym można oszczedzić to robię, ale aby to coś dało to wszyscy powinni by oszczędzać, np
    My w domu myjemy sie pod prysznicem , zmniejszamy temperature wody na jakies 42 stopnie a szwagier codziennie kapie sie w wannie na 50 stopni i gdzie tu oszczednosc. Ja zostanę przy pampersach:)

Kwiatuszku jesli bedziesz w Warszawie to polecam zajrzec do Świat dziecka, tam jest masa wózków , poproś kogoś z obsługi napewno Ci pokaże i wszystko wytłumaczy co i jak:) My bylismy na aleji krakowskiej.

Ja niestety nie pomogę w bólu pachwin , na całe szczescie nie odczuwam jakiegoś wiekszego moze raz mnie tylko ciągneło, pewnie to dlatego ze rozciagam tam mieśnie na cwiczeniach.

Czy wy macie czasem tak że nie mozecie spac cała noc? kręciłam sie dzis i malo co spałam , czasem tak mam...

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ