X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    U mojego meza z pracy rowniez dostaniemy ale nie wiem ile tez chyba ok 2000zl bo tez wieksze skladki placi na dzieci bo u niego jest maly ubezpieczony i drugi tez bedzie. Dziewczynki szukam ladnej i niedrogiej komody dzieciecej przegladajac stronki nie zauwazylyscie moze jakiejs?
    A W JAKIM KOLORZE ? bardziej ciemna,jasna ?
    ja przeglądałam swego czasu cos tam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    U mojego meza z pracy rowniez dostaniemy ale nie wiem ile tez chyba ok 2000zl bo tez wieksze skladki placi na dzieci bo u niego jest maly ubezpieczony i drugi tez bedzie. Dziewczynki szukam ladnej i niedrogiej komody dzieciecej przegladajac stronki nie zauwazylyscie moze jakiejs?
    polecam allegro, ladne i niedrogie :)

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:50

Monia1028 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Amelka! Toż Ty wygladasz jak moj ktosiek! Tylko wieksza zdecydowanie jestes ;D nooo ale to typowy brzusio dziewczynkowy ;D
    MA SIĘ rozumieć że dziewczynkowy :p
    ja wiem czy wieksza od ktośka haha ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

aaa przegapiłam wcześniej :)
    bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie widać, że tyle przytyłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:48

Monia1028 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu na allegro :P
    będe zamawiać jeszcze jedną pościel do naszego łoża małżenskiego które przewozimy juz za trzy tygodnie do domu , do tego chciałam jeszcze taką fajną narzutę i poduszki i to tak zeby pasowało do nowego koloru ścian :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Stella jasne , ja nawet rozumiem o co chodzi z tymi uzywanymi, bo wiadomo ze nie wiadomo po kim te ubranka i w oogle. Wiec to juz dla odwaznych. :)

ale co do wozkow nowych , to nie zapominajcie ze jest tak samo jak z innymi rzeczami - czasami przeplacamy za marke lub za jakas mala funkcje, ktora okazuje sie zbedna :) ja np osobiscie nie lubie przeplacac, mimo ze szczerze mowiac ok, mam na koncie tyle, ze moglabym i kupic wozek corce za 5000 zl ale szczerze? czym on sie rozni od takiego za 2000 ? no nie lubie strasznie przeplacac :(
    wiadomo, jest roznica miedzy np butami za 30 zl a butami za 250 zl. tutaj owszem jest ogromna roznica. Ale buty za 250 zl a za 700 zl to juz np roznica polega glownie , ze mamy jakas tam marke, lub gdzies tam wsadzili brylant od swarovskiego haha :D

ja tak sie nauczylam od meza. Nie kupuje byle czego wiadomo, czesto wole dac wiecej zeby bylo porzadne, ale tez patrze na to czy faktycznie cena jest adekwatna do produktu, czy przypadkiem nie place za duzo :) moim zdaniem naprawde juz super zajebisty wozek kupimy za 2000 , no ok nawet 2500 ale juz 3300 to dla mnie osobiscie byloby przeplaceniem :) ale nikomu nie mowie ze nie moze kupic, mowie tylko ze swojej perspektywy :)

ja to mam takie skrzywienie, że jak mam sobie coś kupić np. buty za te 700zł. to mnie tak serce boli, że w sumie nie kupię. ale jeśli chodzi o mojego męża lub dziecko to jakoś mnie ceny nie ruszają- im kupię zawsze. chore to wiem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    aaa przegapiłam wcześniej :)
    bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie widać, że tyle przytyłaś :)
    dzięki kochana :p ale widac widać już z dnia na dzień coraz to większa ale najwazniejsze by amelka rosła zdrowo ja już przyzwyczailam się do mysli że będe miec dużo do zgubienia po ciązy :)
    stella wstawiaj swój :)

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stella mam tak samo jak nieraz wybieralam sie na zakupy dla siebie jakies buty ciuchy to zawsze cos tam sobie kupie ale dla meza i syna koniecznie tez cos biore i u nich nie patrze na cene ma byc ladne i wygodne a u siebie to albo wezme albo kolejnym razem. Jesli chodzi o komode o to nie mam upatrzonego koloru bo pokoj chlopcow bedziemy na wiosne lub w lato malowac i nie wiem jeszcze jak takze chodzi mi tu bardziej o funkcjonalnosc zaraz wleze na allegro i poszukam

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Caroline super ze wszystko ok, jakie imie dla synka :)?
    Co do imienia to nie wiem ile potrzebujemy czasu by cos wybrac :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:30

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Ina, 1929 na osobe? chyba dwa razy mniej :P 800 zl na osobe :) ja juz chyba nie wiem o czym wy piszecie haha :D

a co do wozka, Ina zaufajh mi ze duzo takich spacerowek, wydaje mi sie ze w tym przypadku placisz ponad 3000 za marke wozka :P ale to Twoja decyzja :)
    ja kupilam swoj za 1600 i i tak uwazam ze to drogo, jesli bym miala kupic za 3300 to chyba ze zlota haha.
    takie wpis znalazłam
    Jednorazowe becikowe w wysokości 1000 zł za urodzenie żywego dziecka mogą otrzymać rodzice, u których dochód w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

Ja mam tak jak Stella. Sporo ubranek dostanę od siostry bo ma dwoje dziciaczków obu płci i jakoś po rodzinie nie mam oporów żeby wziąć, ale po obcym już nie. Poza tym to pierwsze dziecko, wyczekane, dla nas jest cudem przy wynikach jakie mąż miał i chciałabym żeby miało jak najlepiej.
    Poza tym mój mąż już z domu jest nauczony żeby kupować coś lepszego i u nich się na kasę " nie patrzy". Spodobał mi się ten wózek, ale nie sądzę żebym go kupiła. Na wszelki wypadek nie pokaże mężowi bo on nie miałby oporów :D

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Co do imienia to nie wiem ile potrzebujemy czasu by cos wybrac :)
    też miałam problemy z męskim imieniem,z dziewczynką jakoś łatwiej,ale może popatrz te księgi imion na necie czasem coś wpadnie w oko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie wiem jak je odwrócić...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:48

Natka2, kania901, onaa123, Monia1028, Wojcinka, nana266, Mila123, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to może być, jak mnie boli z tyłu na dole po prawej stronie? zresztą, to mnie bolą i żebra też, dziecko uciska, czy co??

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:50

nana266 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Maleństwo takie o hahaha

czekaj, czekaj...nawet się nie obejrzysz a Cię przegonię :)
    taki stożek mi się robi na wysokości pępka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:08

Natka2, anq05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Dziewczyny, co to może być, jak mnie boli z tyłu na dole po prawej stronie? zresztą, to mnie bolą i żebra też, dziecko uciska, czy co??

przyszła mi do głowy nerka...o ile dobrze odczytałam gdzie Cię boli...

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie Martynka z ta cena to jest pewnie tak jak mówisz ale najważniejsze to poczytać opinie w internecie przed zakupem. Ja jako dożywotnia bezdzietna staraczka tez sobie czasmi czas umiałam i oglądam wózki i mebelki dla dzieci i np spodobał mi sie radzi jeden wózek ale jak poczytają opinie to nie zdecydowałabym sie na zakup. I nie jest to kwestia jednej negatywnej opinii tylko kilkudziesięciu opinii opisujących ten sam problem ze spacerówka. Mozliwe ze taki wózek właśnie za 3000 ma wszystko tak dopracowane ze w każdej konfiguracji wózek spełnia sie w 100% i jeszcze jest lekki łatwo sie składa itd ... po prostu trzeba poczytać :)

A co do używanych wózków, łóżeczek i ciuszków. To ja absolutnie nie krytykując nikogo tak jak Ina nie zdecydowałabym sie na używany wózek, łóżeczko ani ubranka od obcych. Wózek w ogóle na pewno będę chciała nowy, łóżeczko mogłabym ewentualnie wziac od kogos znajomego jeśli by mi pasowało ale materac na pewno bym kupiła nowy i ciuszki tez rownież tylko od znajomych. Mowię, nie krytykuje przy tym nikogo kto kupuje używane rzeczy bo tak na prawdę nie widze nic w tym złego, po prostu ja bym wolała nowe i tyle :)

stella_88 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
    czekamy na wyniki NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ