X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale lepiej sie czujesz?
    Cieszę sie ze walczysz z zaparciami :) moze mama ci dzis pyszny sernik podrzuci:)
    Ojej gratuluje 30 tyg :)
    Ciekawe jaka decyzje podejmie twój gin, czekamy na wieści. Troche smutno tak samej na sali, we dwie zawsze razniej , zagadać z kimś można.
    My mamy wizyte we wtorek doczekać sie nie mogę ile juz synek wazy no i jak ta glukoza wyszla :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Monia ale lepiej sie czujesz?
    Cieszę sie ze walczysz z zaparciami :) moze mama ci dzis pyszny sernik podrzuci:)
    Ojej gratuluje 30 tyg :)
    Ciekawe jaka decyzje podejmie twój gin, czekamy na wieści. Troche smutno tak samej na sali, we dwie zawsze razniej , zagadać z kimś można.
    My mamy wizyte we wtorek doczekać sie nie mogę ile juz synek wazy no i jak ta glukoza wyszla :)

Bóli brzucha i skurczy nie mam, myślę ze to zasluga lekow zastrzykow i kroplowki. Tylko zastanawiam sie jak bedzie jak wyjde do domu i jak bedzie bez tych zastrzykow i kroplowek.
    Najgorsze sa noce bo odczuwam bardzo mocne bole z tylu po dwoch stronach no i tak wlasciwie niewiadomo czy to od kręgosłupa czy nerek. Przy sikaniu czuje taki opor napewno zwiazany ta infekcja drog moczowych i bakteriami. Jutro beda wyniki tego powtorzonego posiewu. Zobaczymy co tam wyszlo.
    Ogolnie czuje sie juz lepiej tylko psychicznie cos mi chyba dolega w sensie czuje takie wewnetrzne przybicie i wczoraj przyszla polozna wkurwila mnie i ryczalam godzine.albo lezalam gapiac sie w okno iles czasu.. Mam nadzieje ze mi przejdzie ten stan.
    Do wtorku szybko Ci zleci:) a glukozy nie mialas wyniku tak zeby sprawdzic sobie z tymi wartościami referencyjnymi? :*

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki trafiają prosto do lekarza, a czy da się inaczej sprawdzić to nie wiem, nie interesowałam sie tym nigdy:)
    A co takiego ci ta polozna zrobila? Glupia idiotka tylko cie niepotrzebnie wkurzyla:(

Monia1028 lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Dzieńdoberek wszystkim i życzę miłej niedzieli :)
    Miałam okropną noc ;/ tak mnie zgaga męczyła, nigdy tak bardzo nie miałam, myślałam, że zwariuję, takie palenie w przełyku, że szok ;/ ciągle wstawałam, żeby napić się mleka zimnego, chyba z 5 razy, a pomagało może na godzinkę, albo mniej i z powrotem :( nic mnie tak nie męczy w tej ciąży, jak ta cholerna zgaga i nie mogę się jej pozbyć :(
    Boze co mnie wczoraj spotkało. Ja teraz w ogóle nie mam zgagi po przyjmowaniu antybiotyków przed druga ciąża.
    Nie wiem czy ktoś miał kiedys gastroskopię, ja miałam pół roku temu wiec dokładnie wiem co to znaczy. To przeszłam wczoraj "dwugodzinna gastroskopię."
    wieczorem sie zapowietrzylam. Niestety mam stwierdzony refluks przełyku i mięśnie przełyku źle pracują. Nigdy to nie przeszkadzało aż do momentu w ciąży. Ale zawsze gdzies tam teraz miałam ucisk i przechodziło po 10 minutach musiałam odbeknac takim powietrzem troche jak dziecko i git.
    Wczoraj zacisnął mi sie jakis mięsień ... i nie chciał puścić ....uczucie jakby włożył mi ktoś rurę w przełyk. I uciskał.
    Zaczęłam sie dusić wymiotować dławić łzy mi same leciały strumieniami. Jezusie myślałam ze po mnie serio .... przeszło mi to wszystko w nocy jak juz wykończona próbowałam zasnąć. Ale było to jedno z najgirszych rzeczy chyba jaka mnie w życiu spotkała. Bo ból przełyku jakby mnie po prostu ktoś dusił to jedno, ale brak oddechu normalnego przez tyle czasu to drugie. Ja juz w ciąże chyba drugi raz nie zajdę. Moze jestem słabiak pewnie maja wszyscy gorzej. Ale ja juz jestem wykończona a to jeszcze tyle czasu Heh :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale wiem co to zgaga i wiem jakie jest to okropne tak mi czasem przykro że przez to wszystko przechodzimy :-(
    Monia nie denerwuj sie nie płacz jestes juz bliżej niż dalej.
    Rozstepy dopiero teraz Ci zaczęły wychodzić ? Tak to musi byc nic sie nie martw i tak bedziesz dla swojego dzidziusia najpiękniejsza mamą na całym świecie :-)

Monia1028 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :(
    Nie najlepszy dzis nastrój. Ostatnio z mężem nie dożywaliśmy sie tydzień czasu i wczoraj znowu awantura. Gowno burza....spał osobno, rano jak przyszłam do salonu to nagle wstał ubrał sie i wyszedł...denerwuje mnie takie zachowanie. Uważam, ze nie miał powodu zeby tak sie denerwować. Poszłam wczoraj do babci odwiedzić ja i nie poczekałem na niego, działał w garażu a było juz po 19,zadzwońilam zapytać ile mniej więcej jeszcze mu zejdzie, powiedział ze dobra godzinę. Wiec poszłam sama. Obraził sie, powiedział,ze nie mam po co wracać do domu...

Mam wrażenie ze więcej sie kłócimy niż cieszymy tym wszystkim. Ciąża....czy on sie z niej cieszy? Jak ma humor i między nami jest okej to może i tak. Dzis nawet nie zapytał jak sie czuje. Poszedł i tyle go widziałam. Jedyny wolny dzień i spędzimy go osobno,,,

Poza tym mój brzuch jest juz widoczny. Aż sie zdziwiłam ze aż tak. Przecież to 10 tydzień.

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie martwię o to ze wyjdą mi rozstępy, ale z drugiej strony nasze ciało zmienia sie tak bardzo dla naszego maluszka...
    Monia, wszystko bedzie dobrze.
    A czym smarujecie ciało? Jakieś specjalne balsamy na rozstępy? Ja póki co używam balsamy Vaseline z rosmana, ale nie wiem czy pózniej zaopatrzyć sie w cos innego,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 10:07

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy współczuję, ja miałam gastroskopie rok temu, cos okropnego :)
    Forumkowiczka widzę ze macie maly kryzys, nic przyjemnego , mąż zachowuje sie jak byl by w ciąży i hormony by mu buzowaly. Tylko wam niepotrzebne nerwy sa teraz :( bedzie dobrze, moze szybko mu przejdzie, my z mezem najdłużej moze ze dwa dni sie nie odzywalismy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka - faceci to są dziwnymi stworzeniami :* może pokażesz nam swój brzuszek ciążowy :) ja nie stosuję żadnych kremów, balsamów, może mi nie wyjdą rozstępy hehe
    Effy - musiałaś się nieźle wystraszyć, jak miałaś taki napad :( no nic, jakoś muszę się przemęczyć z tą zgagą niedobrą :D aby moja kruszynka miała dobrze :)
    Chyba podskoczę jeszcze dzisiaj do pepco zobaczyć czapeczki, może kupię z jedną jeszcze, albo dwie cieniutkie i jeszcze kilka rzeczy mi brakuje z ubranek na rozmiar 62
    A Wy co dzisiaj robicie? :)
    Całuski :*

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dziś znów leń miesiąca mam zamiar zrbić kapuśiak ale czy zamiary przeroddzą się w coś więcej:)
    U mnie bruzch średnio na jeża wieczorem widać rano nic a nic może leciutko..
    Tylko ta kwaśność mnie denerwuje;/

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola z czasem i kwaśność przejdzie :)
    My dzis mamy miec gości po poludniu, wiec musze obiad naszykować a teraz chwilowo odpoczywam po śniadaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 11:09

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:27

caroline29, Ink@, onaa123, nana266, kania901 lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ślicznie wygladacie:)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No No natka sexi... mamuśka

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to ja używam tołpy. Mam olejek i krem przeciw rozstępów. Generalnie mam skłonności genetyczne do tego dziadostwo bo już w okresie dojrzewania nabawilam się ich na dole pleców...;-/
    W pierwszej ciąży używałam dokładnie tego samego zestawu i wyszedł mi jeden rozstep! Do tego uwidocznil się dopiero po porodzie ;-) takzecjestem zadowolona bardzo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    ad8a4db3622fe81dmed.jpg
    Stella mam troche podobna haha ale troche, zainspirowalas mnie sukienka i dzis ubralam ;d my dzis nareszcie na zakupy jedziemy kupie wreszcie kurtke i legginsy! :)
    Super ;-)
    Ja tak kiecki lubie;-) a w ciąży w niczym się tak fajnie nie wygląda jak właśnie w sukience ;-)

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy tak fajnie to napisałaś o tej mamusce ze az mi sie ciepło na sercu zrobilo i odrazu lepiej <3

Forumkowiczka ja smaruje sie od poczatku ciazy kremem z pharmaceris, oliwka z johnsona i z palmersa. Do pewnego momentu nie bylo ich wcale potem zauwazylam dwa a teraz to juz z 10widac wiec bedzie caly brzuch.

Caroline a zebys wiedziala wkurwila mnie bo zapytala o ten bol w plecach mialam jej okreslic w skali 1do 10 jak mnie boli i mowie jej ze w dzien tak z 2 a w nocy czasem siega 10 bo cala sie budze az spocona z bólu. A ona ze sobie zartuje chyba ze jestem niepowazna no i ze zglaszalabym poloznym w nocy jakby tak bylo, tlumacze jej ze zglaszam codzien na obchodzie rannym i wieczornym. No bo wiecie o co chodzi wiem ze nic mi takiego nie dadza na to procz paracetamolu dwóch tabletek wiex po co mam lazic w nocy budzic ich i zwolywac lekarza skoro nic to nie da. No i naskoczyla na mnie ze wcale nie widac zeby mnie bolalo. A ja mowie ze w nocy w takim razie niech przyjdzie.i ona dalej o tej skali ze mam sie zastanowić ja do niej ze nie bede nic sie zastanawiac teraz boli slabo w nocy bardzo. No i mowie wam bylam w szoku bo byla tak niemila i opryskliwa ze poprostu mialam ochote jej przez chwile powiedzieć a wypierdalaj mi stad i mnie nie wkurwiaj stara babo.

Effy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ślicznie wygladacie :*

Natka2 lubi tę wiadomość

• Viriki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia następnym razem tak powiedz ;)
    Stara rura, będzie ci wmawiac że wie lepiej jak cie boli.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co za glupia babsko, chyba wiesz lepiej lepiej kiedy i jak cie boli. Nie dziwie sie ze się wkurzylas... !

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ