Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia ale lepiej sie czujesz?
Cieszę sie ze walczysz z zaparciami moze mama ci dzis pyszny sernik podrzuci:)
Ojej gratuluje 30 tyg
Ciekawe jaka decyzje podejmie twój gin, czekamy na wieści. Troche smutno tak samej na sali, we dwie zawsze razniej , zagadać z kimś można.
My mamy wizyte we wtorek doczekać sie nie mogę ile juz synek wazy no i jak ta glukoza wyszlaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualnycaroline29 wrote:Monia ale lepiej sie czujesz?
Cieszę sie ze walczysz z zaparciami moze mama ci dzis pyszny sernik podrzuci:)
Ojej gratuluje 30 tyg
Ciekawe jaka decyzje podejmie twój gin, czekamy na wieści. Troche smutno tak samej na sali, we dwie zawsze razniej , zagadać z kimś można.
My mamy wizyte we wtorek doczekać sie nie mogę ile juz synek wazy no i jak ta glukoza wyszla
Bóli brzucha i skurczy nie mam, myślę ze to zasluga lekow zastrzykow i kroplowki. Tylko zastanawiam sie jak bedzie jak wyjde do domu i jak bedzie bez tych zastrzykow i kroplowek.
Najgorsze sa noce bo odczuwam bardzo mocne bole z tylu po dwoch stronach no i tak wlasciwie niewiadomo czy to od kręgosłupa czy nerek. Przy sikaniu czuje taki opor napewno zwiazany ta infekcja drog moczowych i bakteriami. Jutro beda wyniki tego powtorzonego posiewu. Zobaczymy co tam wyszlo.
Ogolnie czuje sie juz lepiej tylko psychicznie cos mi chyba dolega w sensie czuje takie wewnetrzne przybicie i wczoraj przyszla polozna wkurwila mnie i ryczalam godzine.albo lezalam gapiac sie w okno iles czasu.. Mam nadzieje ze mi przejdzie ten stan.
Do wtorku szybko Ci zleci:) a glukozy nie mialas wyniku tak zeby sprawdzic sobie z tymi wartościami referencyjnymi? :* -
U nas wyniki trafiają prosto do lekarza, a czy da się inaczej sprawdzić to nie wiem, nie interesowałam sie tym nigdy:)
A co takiego ci ta polozna zrobila? Glupia idiotka tylko cie niepotrzebnie wkurzyla:(Monia1028 lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
onaa123 wrote:Dzieńdoberek wszystkim i życzę miłej niedzieli
Miałam okropną noc ;/ tak mnie zgaga męczyła, nigdy tak bardzo nie miałam, myślałam, że zwariuję, takie palenie w przełyku, że szok ;/ ciągle wstawałam, żeby napić się mleka zimnego, chyba z 5 razy, a pomagało może na godzinkę, albo mniej i z powrotem nic mnie tak nie męczy w tej ciąży, jak ta cholerna zgaga i nie mogę się jej pozbyć
Nie wiem czy ktoś miał kiedys gastroskopię, ja miałam pół roku temu wiec dokładnie wiem co to znaczy. To przeszłam wczoraj "dwugodzinna gastroskopię."
wieczorem sie zapowietrzylam. Niestety mam stwierdzony refluks przełyku i mięśnie przełyku źle pracują. Nigdy to nie przeszkadzało aż do momentu w ciąży. Ale zawsze gdzies tam teraz miałam ucisk i przechodziło po 10 minutach musiałam odbeknac takim powietrzem troche jak dziecko i git.
Wczoraj zacisnął mi sie jakis mięsień ... i nie chciał puścić ....uczucie jakby włożył mi ktoś rurę w przełyk. I uciskał.
Zaczęłam sie dusić wymiotować dławić łzy mi same leciały strumieniami. Jezusie myślałam ze po mnie serio .... przeszło mi to wszystko w nocy jak juz wykończona próbowałam zasnąć. Ale było to jedno z najgirszych rzeczy chyba jaka mnie w życiu spotkała. Bo ból przełyku jakby mnie po prostu ktoś dusił to jedno, ale brak oddechu normalnego przez tyle czasu to drugie. Ja juz w ciąże chyba drugi raz nie zajdę. Moze jestem słabiak pewnie maja wszyscy gorzej. Ale ja juz jestem wykończona a to jeszcze tyle czasu Heh
-
Ona ale wiem co to zgaga i wiem jakie jest to okropne tak mi czasem przykro że przez to wszystko przechodzimy
Monia nie denerwuj sie nie płacz jestes juz bliżej niż dalej.
Rozstepy dopiero teraz Ci zaczęły wychodzić ? Tak to musi byc nic sie nie martw i tak bedziesz dla swojego dzidziusia najpiękniejsza mamą na całym świecieMonia1028 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Nie najlepszy dzis nastrój. Ostatnio z mężem nie dożywaliśmy sie tydzień czasu i wczoraj znowu awantura. Gowno burza....spał osobno, rano jak przyszłam do salonu to nagle wstał ubrał sie i wyszedł...denerwuje mnie takie zachowanie. Uważam, ze nie miał powodu zeby tak sie denerwować. Poszłam wczoraj do babci odwiedzić ja i nie poczekałem na niego, działał w garażu a było juz po 19,zadzwońilam zapytać ile mniej więcej jeszcze mu zejdzie, powiedział ze dobra godzinę. Wiec poszłam sama. Obraził sie, powiedział,ze nie mam po co wracać do domu...
Mam wrażenie ze więcej sie kłócimy niż cieszymy tym wszystkim. Ciąża....czy on sie z niej cieszy? Jak ma humor i między nami jest okej to może i tak. Dzis nawet nie zapytał jak sie czuje. Poszedł i tyle go widziałam. Jedyny wolny dzień i spędzimy go osobno,,,
Poza tym mój brzuch jest juz widoczny. Aż sie zdziwiłam ze aż tak. Przecież to 10 tydzień. -
Tez sie martwię o to ze wyjdą mi rozstępy, ale z drugiej strony nasze ciało zmienia sie tak bardzo dla naszego maluszka...
Monia, wszystko bedzie dobrze.
A czym smarujecie ciało? Jakieś specjalne balsamy na rozstępy? Ja póki co używam balsamy Vaseline z rosmana, ale nie wiem czy pózniej zaopatrzyć sie w cos innego,Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 10:07
-
Effy współczuję, ja miałam gastroskopie rok temu, cos okropnego
Forumkowiczka widzę ze macie maly kryzys, nic przyjemnego , mąż zachowuje sie jak byl by w ciąży i hormony by mu buzowaly. Tylko wam niepotrzebne nerwy sa teraz bedzie dobrze, moze szybko mu przejdzie, my z mezem najdłużej moze ze dwa dni sie nie odzywalismyStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
nick nieaktualnyForumkowiczka - faceci to są dziwnymi stworzeniami :* może pokażesz nam swój brzuszek ciążowy ja nie stosuję żadnych kremów, balsamów, może mi nie wyjdą rozstępy hehe
Effy - musiałaś się nieźle wystraszyć, jak miałaś taki napad no nic, jakoś muszę się przemęczyć z tą zgagą niedobrą aby moja kruszynka miała dobrze
Chyba podskoczę jeszcze dzisiaj do pepco zobaczyć czapeczki, może kupię z jedną jeszcze, albo dwie cieniutkie i jeszcze kilka rzeczy mi brakuje z ubranek na rozmiar 62
A Wy co dzisiaj robicie?
Całuski :* -
Wiola z czasem i kwaśność przejdzie
My dzis mamy miec gości po poludniu, wiec musze obiad naszykować a teraz chwilowo odpoczywam po śniadaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 11:09
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:27
caroline29, Ink@, onaa123, nana266, kania901 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyCo do rozstępów to ja używam tołpy. Mam olejek i krem przeciw rozstępów. Generalnie mam skłonności genetyczne do tego dziadostwo bo już w okresie dojrzewania nabawilam się ich na dole pleców...;-/
W pierwszej ciąży używałam dokładnie tego samego zestawu i wyszedł mi jeden rozstep! Do tego uwidocznil się dopiero po porodzie takzecjestem zadowolona bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 11:33
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:
Stella mam troche podobna haha ale troche, zainspirowalas mnie sukienka i dzis ubralam ;d my dzis nareszcie na zakupy jedziemy kupie wreszcie kurtke i legginsy!
Ja tak kiecki lubie;-) a w ciąży w niczym się tak fajnie nie wygląda jak właśnie w sukienceNatka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffy tak fajnie to napisałaś o tej mamusce ze az mi sie ciepło na sercu zrobilo i odrazu lepiej
Forumkowiczka ja smaruje sie od poczatku ciazy kremem z pharmaceris, oliwka z johnsona i z palmersa. Do pewnego momentu nie bylo ich wcale potem zauwazylam dwa a teraz to juz z 10widac wiec bedzie caly brzuch.
Caroline a zebys wiedziala wkurwila mnie bo zapytala o ten bol w plecach mialam jej okreslic w skali 1do 10 jak mnie boli i mowie jej ze w dzien tak z 2 a w nocy czasem siega 10 bo cala sie budze az spocona z bólu. A ona ze sobie zartuje chyba ze jestem niepowazna no i ze zglaszalabym poloznym w nocy jakby tak bylo, tlumacze jej ze zglaszam codzien na obchodzie rannym i wieczornym. No bo wiecie o co chodzi wiem ze nic mi takiego nie dadza na to procz paracetamolu dwóch tabletek wiex po co mam lazic w nocy budzic ich i zwolywac lekarza skoro nic to nie da. No i naskoczyla na mnie ze wcale nie widac zeby mnie bolalo. A ja mowie ze w nocy w takim razie niech przyjdzie.i ona dalej o tej skali ze mam sie zastanowić ja do niej ze nie bede nic sie zastanawiac teraz boli slabo w nocy bardzo. No i mowie wam bylam w szoku bo byla tak niemila i opryskliwa ze poprostu mialam ochote jej przez chwile powiedzieć a wypierdalaj mi stad i mnie nie wkurwiaj stara babo.
Effy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny