X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    O ja to bym zjadła takie kluski na parze ale na słodko z jakimiś malinkami w środku czy cos ;D a ja dzis zaczynam 29 tc :D jak to leci! A pamietam jak dołączyłam do forum to Kate była w 25 tc i tak jej zazdrościłam ze juz tyle za nia ;) a dzis Fabianek juz na świecie :D
    Na slodko tez bym zjadla :D ale slodyczy to ja juz dosyć jem bo ciagle mnie strasznie ciągnie :) a mieso mi nie bardzo wchodzi wiec nawet lepiej jak z sosikiem i miechem pojem :D
    My teraz tobie zazdroscimy ze juz niedlugl u ciebie koniec widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laktatora to myślałam ze taki reczny bedzie dobry i wystarczy? Czy lepiej zaopatrzyc sie odrazu w elektryczny? Tylko ze różnica w cenie ogromna a niewiadomo jak z tym mlekiem w cycach :)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    A co do laktatora to myślałam ze taki reczny bedzie dobry i wystarczy? Czy lepiej zaopatrzyc sie odrazu w elektryczny? Tylko ze różnica w cenie ogromna a niewiadomo jak z tym mlekiem w cycach :)
    Elektryczny czy elektroniczny ???
    Zobaczę szkoda tak wydać 200 zl odrazu, moze ręczny pozycze od koleżanki i jak bedzie duzo mleko to wtedy sobie zakupie i wymienie ręczny.
    Anq u ciebie bliżej niz dalej :) zleci , terazto poleci niewiadomo kiedy:) u mnie jeszcze polowy nie ma .
    Ach to ja pomyliłam kluski juz wiem jakie, takie tez lubię ale ostatnio chodzą za mną kopytka musze zrobić w tyg z sosem.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no wlasnie dlatego pisalam ze ja najpierw kupilam reczny a ze duzo sciagalam to kupilam elektryczny.
    Teraz zamowic na allegro i zanim przyjdzie to 3 dni wiec w razie co reczny da rade a ja kupilam swoj taniutko :-)
    Znam dziewczyny ktore w ogole nie uzywaly wiec ja bym sie wstrzymala z kupnem do porodu :-)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja o tym pisałam ...
    Hmm a gdzie nana albo spi ...
    Albo cos pichci ..... ???
    A ja zrobiłam na szybko ciasto które miało byc wczoraj zrobione , tak na szybko zrobilam z kasza manna na herbatnikach, tanie , szybkie , smaczne i wszyscy sie zajadają robicie takie czasem.

nana266 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    No właśnie i ja o tym pisałam ...
    Hmm a gdzie nana albo spi ...
    Albo cos pichci ..... ???
    A ja zrobiłam na szybko ciasto które miało byc wczoraj zrobione , tak na szybko zrobilam z kasza manna na herbatnikach, tanie , szybkie , smaczne i wszyscy sie zajadają robicie takie czasem.
    Dawaj przepis! :-) nigdy nie robilam z kasza manna

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie ma np herbatnikow to mozna na biszkoptach zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 27tc, rany jak to leci... Juz od 30tc to wydaje mi sie ze czas juz bedzie biegl jak szalony...

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleci napewno ...
    Pewnie mogą byc i biszkopty bo i na spod i wierz wykladamy
    1 l mleka 1 margaryna i 1 szkl cukru gotujemy to i mieszamy aby sie cukier nie przypalił jak zacznie sie gotowac wsypujemy powoli 1 szkl kaszy mannej i 2-3 lyzki kakao i mieszamy ja mieszam mikserem by nie bylo grudek i gorące wylewamy na herbatniki ułożone na spodzie i na cieple ukladamy na górze herbatniki ja robię na wierzch polewę 3 lyzki margaryny 2 lyzki mleka 1 lyzka cukru i 1 lyzka kakao i mieszamy aż się zagotuje i pisypuje wiorkami

Margarynę daje kasie lub palme :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszasz mikserem w gotujacym garnku? Bo tak zrozumialam? Czy jak juz sciagniesz z gazu?

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:39

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Elektryczny czy elektroniczny ???
    Zobaczę szkoda tak wydać 200 zl odrazu, moze ręczny pozycze od koleżanki i jak bedzie duzo mleko to wtedy sobie zakupie i wymienie ręczny.
    Anq u ciebie bliżej niz dalej :) zleci , terazto poleci niewiadomo kiedy:) u mnie jeszcze polowy nie ma .
    Ach to ja pomyliłam kluski juz wiem jakie, takie tez lubię ale ostatnio chodzą za mną kopytka musze zrobić w tyg z sosem.
    Haha no elektroniczny pomyliłam z elektrycznym :) to ja tak samo zrobie bo niewiadomo jak to będzie po porodzie czy bedzie sie oplacalo kupowac elektroniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz pojedlismy i bedziemy wylegiwac sie w lozku i przegladac ubranka itp na allegro :)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Mieszasz mikserem w gotujacym garnku? Bo tak zrozumialam? Czy jak juz sciagniesz z gazu?
    Na wolnym gazie gotuje i na gotujące , nie zestawiam sypie jednocześnie jasze i mieszam mikserem i chwile gotuje aż zgestnieje:)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    My juz pojedlismy i bedziemy wylegiwac sie w lozku i przegladac ubranka itp na allegro :)
    Ja najpierw ogarne od tych co mi oferowali ciuszki i potem dokupię troche nowych, pewnie mama tez sporo mi nakupuje bo pracuje w hurtowni :)

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytanie miesiąca.. jak się kuźwa liczy te tygodnie.
    Obecnie niby jest 6 tydzień ( w gruncie rzeczy 5 tydzień i 1 dzień) czyli jak jestem niby w 6 tygodniu to co już mogę iść na serduszko czy to ma być ten rzeczywisty czas?

Tylko proszę o wytłumaczenie jak krowie na miedzy bo ja mogę być lekko nie kumata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hurtowni ubranek? Masz dojscie taniej cos zalatwic? Haha to zrobimy interesy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Obecnie niby jest 6 tydzień ( w gruncie rzeczy 5 tydzień i 1 dzień) czyli jak jestem niby w 6 tygodniu to co już mogę iść na serduszko czy to ma być ten rzeczywisty czas?

Tylko proszę o wytłumaczenie jak krowie na miedzy bo ja mogę być lekko nie kumata.
    Tez na poczatku nie ogarnialam tego.. U ciebie jest teraz 6tydzien ciąży a skończonych masz 5 tygodni i 1 dzień, zawsze u lekarza czy w szpitalu interesują ich dokladnie ile masz skonczonych tygodni, lekarz tez na usg jak sobie ustawi to widzi ze masz 5tydzien 1dzien wg ostatniej miesiaczki i sprawdza parametry i np wage czy wzrost i wtedy pokaze mjmu np ze obwod brzuszka 5tydzien 4 dzień, wiec wporzadku a jakby była kolosalna roznica to wtedy mówi ze dziecko slabo rosnie lub za szybko. Ja to tak rozumiem :D i chyba po to potrzebne jedt to dokladne liczenie skonczonych tygodni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:

Ja bylam na wizycie jak mialam 5tydzien 4dzien i serduszko bylo juz widoczne więc mysle ze mozesz juz isc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jest z podziałem na miesiące tego ja nie potrafię zrozumieć dzisiaj niby zaczynam 6miesiac ale jak sie policzy miesiacami to wcale tak nie jest

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ