Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    O ja to bym zjadła takie kluski na parze ale na słodko z jakimiś malinkami w środku czy cos ;D a ja dzis zaczynam 29 tc :D jak to leci! A pamietam jak dołączyłam do forum to Kate była w 25 tc i tak jej zazdrościłam ze juz tyle za nia ;) a dzis Fabianek juz na świecie :D
    Na slodko tez bym zjadla :D ale slodyczy to ja juz dosyć jem bo ciagle mnie strasznie ciągnie :) a mieso mi nie bardzo wchodzi wiec nawet lepiej jak z sosikiem i miechem pojem :D
    My teraz tobie zazdroscimy ze juz niedlugl u ciebie koniec widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laktatora to myślałam ze taki reczny bedzie dobry i wystarczy? Czy lepiej zaopatrzyc sie odrazu w elektryczny? Tylko ze różnica w cenie ogromna a niewiadomo jak z tym mlekiem w cycach :)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    A co do laktatora to myślałam ze taki reczny bedzie dobry i wystarczy? Czy lepiej zaopatrzyc sie odrazu w elektryczny? Tylko ze różnica w cenie ogromna a niewiadomo jak z tym mlekiem w cycach :)
    Elektryczny czy elektroniczny ???
    Zobaczę szkoda tak wydać 200 zl odrazu, moze ręczny pozycze od koleżanki i jak bedzie duzo mleko to wtedy sobie zakupie i wymienie ręczny.
    Anq u ciebie bliżej niz dalej :) zleci , terazto poleci niewiadomo kiedy:) u mnie jeszcze polowy nie ma .
    Ach to ja pomyliłam kluski juz wiem jakie, takie tez lubię ale ostatnio chodzą za mną kopytka musze zrobić w tyg z sosem.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no wlasnie dlatego pisalam ze ja najpierw kupilam reczny a ze duzo sciagalam to kupilam elektryczny.
    Teraz zamowic na allegro i zanim przyjdzie to 3 dni wiec w razie co reczny da rade a ja kupilam swoj taniutko :-)
    Znam dziewczyny ktore w ogole nie uzywaly wiec ja bym sie wstrzymala z kupnem do porodu :-)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja o tym pisałam ...
    Hmm a gdzie nana albo spi ...
    Albo cos pichci ..... ???
    A ja zrobiłam na szybko ciasto które miało byc wczoraj zrobione , tak na szybko zrobilam z kasza manna na herbatnikach, tanie , szybkie , smaczne i wszyscy sie zajadają robicie takie czasem.

nana266 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    No właśnie i ja o tym pisałam ...
    Hmm a gdzie nana albo spi ...
    Albo cos pichci ..... ???
    A ja zrobiłam na szybko ciasto które miało byc wczoraj zrobione , tak na szybko zrobilam z kasza manna na herbatnikach, tanie , szybkie , smaczne i wszyscy sie zajadają robicie takie czasem.
    Dawaj przepis! :-) nigdy nie robilam z kasza manna

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie ma np herbatnikow to mozna na biszkoptach zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 27tc, rany jak to leci... Juz od 30tc to wydaje mi sie ze czas juz bedzie biegl jak szalony...

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleci napewno ...
    Pewnie mogą byc i biszkopty bo i na spod i wierz wykladamy
    1 l mleka 1 margaryna i 1 szkl cukru gotujemy to i mieszamy aby sie cukier nie przypalił jak zacznie sie gotowac wsypujemy powoli 1 szkl kaszy mannej i 2-3 lyzki kakao i mieszamy ja mieszam mikserem by nie bylo grudek i gorące wylewamy na herbatniki ułożone na spodzie i na cieple ukladamy na górze herbatniki ja robię na wierzch polewę 3 lyzki margaryny 2 lyzki mleka 1 lyzka cukru i 1 lyzka kakao i mieszamy aż się zagotuje i pisypuje wiorkami

Margarynę daje kasie lub palme :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszasz mikserem w gotujacym garnku? Bo tak zrozumialam? Czy jak juz sciagniesz z gazu?

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:39

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Elektryczny czy elektroniczny ???
    Zobaczę szkoda tak wydać 200 zl odrazu, moze ręczny pozycze od koleżanki i jak bedzie duzo mleko to wtedy sobie zakupie i wymienie ręczny.
    Anq u ciebie bliżej niz dalej :) zleci , terazto poleci niewiadomo kiedy:) u mnie jeszcze polowy nie ma .
    Ach to ja pomyliłam kluski juz wiem jakie, takie tez lubię ale ostatnio chodzą za mną kopytka musze zrobić w tyg z sosem.
    Haha no elektroniczny pomyliłam z elektrycznym :) to ja tak samo zrobie bo niewiadomo jak to będzie po porodzie czy bedzie sie oplacalo kupowac elektroniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz pojedlismy i bedziemy wylegiwac sie w lozku i przegladac ubranka itp na allegro :)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Mieszasz mikserem w gotujacym garnku? Bo tak zrozumialam? Czy jak juz sciagniesz z gazu?
    Na wolnym gazie gotuje i na gotujące , nie zestawiam sypie jednocześnie jasze i mieszam mikserem i chwile gotuje aż zgestnieje:)

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    My juz pojedlismy i bedziemy wylegiwac sie w lozku i przegladac ubranka itp na allegro :)
    Ja najpierw ogarne od tych co mi oferowali ciuszki i potem dokupię troche nowych, pewnie mama tez sporo mi nakupuje bo pracuje w hurtowni :)

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytanie miesiąca.. jak się kuźwa liczy te tygodnie.
    Obecnie niby jest 6 tydzień ( w gruncie rzeczy 5 tydzień i 1 dzień) czyli jak jestem niby w 6 tygodniu to co już mogę iść na serduszko czy to ma być ten rzeczywisty czas?

Tylko proszę o wytłumaczenie jak krowie na miedzy bo ja mogę być lekko nie kumata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hurtowni ubranek? Masz dojscie taniej cos zalatwic? Haha to zrobimy interesy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Obecnie niby jest 6 tydzień ( w gruncie rzeczy 5 tydzień i 1 dzień) czyli jak jestem niby w 6 tygodniu to co już mogę iść na serduszko czy to ma być ten rzeczywisty czas?

Tylko proszę o wytłumaczenie jak krowie na miedzy bo ja mogę być lekko nie kumata.
    Tez na poczatku nie ogarnialam tego.. U ciebie jest teraz 6tydzien ciąży a skończonych masz 5 tygodni i 1 dzień, zawsze u lekarza czy w szpitalu interesują ich dokladnie ile masz skonczonych tygodni, lekarz tez na usg jak sobie ustawi to widzi ze masz 5tydzien 1dzien wg ostatniej miesiaczki i sprawdza parametry i np wage czy wzrost i wtedy pokaze mjmu np ze obwod brzuszka 5tydzien 4 dzień, wiec wporzadku a jakby była kolosalna roznica to wtedy mówi ze dziecko slabo rosnie lub za szybko. Ja to tak rozumiem :D i chyba po to potrzebne jedt to dokladne liczenie skonczonych tygodni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:

Ja bylam na wizycie jak mialam 5tydzien 4dzien i serduszko bylo juz widoczne więc mysle ze mozesz juz isc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jest z podziałem na miesiące tego ja nie potrafię zrozumieć dzisiaj niby zaczynam 6miesiac ale jak sie policzy miesiacami to wcale tak nie jest

‹‹ ‹ 56 57 58 59 60 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ