Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katti wrote:Wpadłam z rana... im blizej wizyty tym wiekszy stres mnie dopada...a mam dopiero na 14:00
Dziewczyny jak wy liczycie te tygodnie ? Tak jak pokazuje suwaczek czyli u mnie pokazuje dzisiaj 6 tydzień czy tak jak Belly bo Belly mówi że to 7 tydzień bo liczy to jakos 6 tyg + 0 dni i mówi ze to 7 tydz...czyli że w którym jestem ?
Nie stresuj się Kochana i koniecznie daj znać po👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Według mojego toku myślenia, to zaczął Ci się właśnie siódmy tydzień, a szósty zakończyłaś
Nie stresuj się Kochana i koniecznie daj znać po
Też się nad tym zastanawiam, lekarze luczą skończone tygodnie i suwaczek też tak pokazuje, nastomiast belly pokazuje bieżący tydzień ciąży.
A tak w ogóle to cześć dziewczyny!
Podczytuje Was tutaj ale jeszcze nie miałam odwagi napisać tutaj niczego, może mój dzisiejszy wpis nic nie zmieni... obawy mam olbrzymie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
TaPaT wrote:Też się nad tym zastanawiam, lekarze luczą skończone tygodnie i suwaczek też tak pokazuje, nastomiast belly pokazuje bieżący tydzień ciąży.
A tak w ogóle to cześć dziewczyny!
Podczytuje Was tutaj ale jeszcze nie miałam odwagi napisać tutaj niczego, może mój dzisiejszy wpis nic nie zmieni... obawy mam olbrzymie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
TaPaT wrote:U mnie skończony 5 tc byłam w zeszły czwartek na wizycie, następna wizyta w przyszły czwartek.
Widziałaś już coś w 5 tyg.
Ja siedzę wlasnie w kolejce do lekarza stresuje się bardzo:( ale zobaczymy czy kropek zrobił sobie domekKatti, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa88 wrote:Widziałaś już coś w 5 tyg.
Ja siedzę wlasnie w kolejce do lekarza stresuje się bardzo:( ale zobaczymy czy kropek zrobił sobie domek
Ja mam wizytę na godz 14:00
U mnie jest dopiero 12:13 mam godzine w tył z czasem od was w PL
Leże i też sie stresuje chociaz u mnie usg nie bedzie ale sam fakt chyba tej wizyty sprawia u mnie stres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:33
-
Szczesliwa88, Katti napewno będzie wszystko dobrze :-* ale rozumiem, że się stresujecie. Też ciągle w stresie jestem, szczególnie jak podbrzusze zaczyna mi boleć a dziś znów jakoś mocniej i częściej pobolewa a wizyta dopiero w poniedziałek, a ten poniedziałek wydaje się taki odległy
Trzymam kciuki Kochane :-* Odzywajcie się po wizytach.Szczesliwa88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Szczesliwa88 wrote:Widziałaś już coś w 5 tyg.
Ja siedzę wlasnie w kolejce do lekarza stresuje się bardzo:( ale zobaczymy czy kropek zrobił sobie domek
Tak, było widać bardzo wczesną ciąże jak to lekarz stwierdził i pokazał taką kropkę a było badanie robione w skończonym 4 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:12
-
No ja wróciłam troszkę podlamana. Bo świeciło słońce na urządzenie i średnio widziała coś. Ptwierdziala ciążę i pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nic o kropku nie mówiła. Może nie dojrzala. Co myślicie ?serca nie słyszała
Katti, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa88 wrote:No ja wróciłam troszkę podlamana. Bo świeciło słońce na urządzenie i średnio widziała coś. Ptwierdziala ciążę i pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nic o kropku nie mówiła. Może nie dojrzala. Co myślicie ?serca nie słyszała
-
nick nieaktualnySzczesliwa88 wrote:No ja wróciłam troszkę podlamana. Bo świeciło słońce na urządzenie i średnio widziała coś. Ptwierdziala ciążę i pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nic o kropku nie mówiła. Może nie dojrzala. Co myślicie ?serca nie słyszała
-
Katti wrote:Spokojnie u mojej znajomej serduszko bylo widać i słychać dopiero w 9 tyg
I co z resztą...? Bo zdaje się, że dziś więcej dziewczyn miało mieć wizyty...?Katti lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Katti a Ty co nie dajesz znać jak u Ciebie po wizycie?
I co z resztą...? Bo zdaje się, że dziś więcej dziewczyn miało mieć wizyty...?
Nawet krwi nie pobierała...
Byłam ważona i mierzona i odziwo zdziwiona byłam wagą bo byłam pewna że bede ważyc coś w okolicy 67 kg a tu mila niespodzianka bo mam 62 kg po za tym mierzyła cisnienie i tyle w sumie...
Dostałam pełno ulotek i nic po za tym.
Jestem zapisana na kolejną wizyte 19 kwietnia na godz 9 z tym że ta wizyta bedzie u mnie w domu , przypuszczam że dopiero wtedy będzie pobierać mi krew i wezmie ze sobą mocz na badanie bo dostałam do domu fiolke na mocz, przyniesie mi napewno glukoze na badanie cukru we krwi bo sie pytała czy chce zbadac sie pod kątem cukrzycy skoro jedna już miałam wiec sie zgodziłam bo wiadomo lepiej wiedzieć. Pytała też czy chce mieć scan który bedzie pod kątem downa itp oczywscie że sie też zgodziłam i ten scan powinnam miec robiony około 11 tyg ciaży - pewnie dostane listem termin scanu.
Cała wizyta trwała z 10 min gdzie znajoma stwierdziła ze bedzie z godzine bo to pierwsza i zawsze jest najdluzsza...
Spodziewałam się że to nie bedzie jakas tam mega wizyta ale taka dla mnie była nie wystarczająca ....
Termin porodu wyznaczyła mi według jej obliczeń na 29 Listopada - Belly i inne kalendarze wyznaczają mi na 28 Listopada.... zobaczymy jaki termin będzie według USG.
Na sam koniec zaśmiała sie tylko że mamy taki fajny odstep rodznikowy co 2 lata dzieci. Mówi ze rok 2014 / 2016 i teraz 2018.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 16:49
-
Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*
Tutaj praktycznie każda ma termin na Listopad .
Nie zamierzam się stąd ruszać tylko dlatego że ktoś założył wątek na Grudzień... to inny miesiac ... jeśli komuś nie odpowiada bycie tutaj to niech idzie na Grudzień...
Rozumiem że jest pare osób których termin porodu wypada na Grudzień ale czy to oznacza ze nie mogą siedzieć tutaj ? Skroro testowały w marcu to jak najbardziej pasują do naszego wątku...
Osobiscie nie widze sensu zmieniania wątku...
Ja siedze tylko tutaj i na różowej... to nasz wybór na ilu wątkach przesiadujemy a jesli się nie wyrabiamy i ciezko ogarnac tyle watków to po co siedziec na tylu ? Nie lepiej wybrac jeden góra dwa ?
Kolejna sprawa jesli chodzi o moją osobę... nie lubie dużego tłoku a tutaj jest bardzo przyjemnie i bardzo lubie siedziec tam gdzie zna sie juz kilka osob z ktorymi siedzialo sie na różowej. Duży tłok robi zamieszanie i potem cieżko jest ogarnać kto co i kiedy.
Każda zrobi jak uważa... ja tutaj zostaje i jeśli nawet będe miała pisać sama ze soba to tak będe robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:43
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*
Katti lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙