X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)
Odpowiedz

Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Wpadłam z rana... im blizej wizyty tym wiekszy stres mnie dopada...a mam dopiero na 14:00

Dziewczyny jak wy liczycie te tygodnie ? Tak jak pokazuje suwaczek czyli u mnie pokazuje dzisiaj 6 tydzień czy tak jak Belly bo Belly mówi że to 7 tydzień bo liczy to jakos 6 tyg + 0 dni i mówi ze to 7 tydz...czyli że w którym jestem ?
    Według mojego toku myślenia, to zaczął Ci się właśnie siódmy tydzień, a szósty zakończyłaś ;-)
    Nie stresuj się Kochana i koniecznie daj znać po :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Według mojego toku myślenia, to zaczął Ci się właśnie siódmy tydzień, a szósty zakończyłaś ;-)
    Nie stresuj się Kochana i koniecznie daj znać po :-)

Też się nad tym zastanawiam, lekarze luczą skończone tygodnie i suwaczek też tak pokazuje, nastomiast belly pokazuje bieżący tydzień ciąży.

A tak w ogóle to cześć dziewczyny!
    Podczytuje Was tutaj ale jeszcze nie miałam odwagi napisać tutaj niczego, może mój dzisiejszy wpis nic nie zmieni... obawy mam olbrzymie

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Też się nad tym zastanawiam, lekarze luczą skończone tygodnie i suwaczek też tak pokazuje, nastomiast belly pokazuje bieżący tydzień ciąży.

A tak w ogóle to cześć dziewczyny!
    Podczytuje Was tutaj ale jeszcze nie miałam odwagi napisać tutaj niczego, może mój dzisiejszy wpis nic nie zmieni... obawy mam olbrzymie
    A który tydzień u Ciebie? Byłaś już u lekarza?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skończony 5 tc byłam w zeszły czwartek na wizycie, następna wizyta w przyszły czwartek.

• Szczesliwa88 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    U mnie skończony 5 tc byłam w zeszły czwartek na wizycie, następna wizyta w przyszły czwartek.

Widziałaś już coś w 5 tyg.

Ja siedzę wlasnie w kolejce do lekarza stresuje się bardzo:( ale zobaczymy czy kropek zrobił sobie domek :)

Katti, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:

Ja siedzę wlasnie w kolejce do lekarza stresuje się bardzo:( ale zobaczymy czy kropek zrobił sobie domek :)
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze .
    Ja mam wizytę na godz 14:00
    U mnie jest dopiero 12:13 mam godzine w tył z czasem od was w PL
    Leże i też sie stresuje chociaz u mnie usg nie bedzie ale sam fakt chyba tej wizyty sprawia u mnie stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:33

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88, Katti napewno będzie wszystko dobrze :-* ale rozumiem, że się stresujecie. Też ciągle w stresie jestem, szczególnie jak podbrzusze zaczyna mi boleć :-( a dziś znów jakoś mocniej i częściej pobolewa :-( a wizyta dopiero w poniedziałek, a ten poniedziałek wydaje się taki odległy :-/
    Trzymam kciuki Kochane :-* Odzywajcie się po wizytach.

Szczesliwa88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:

Tak, było widać bardzo wczesną ciąże jak to lekarz stwierdził i pokazał taką kropkę ;) a było badanie robione w skończonym 4 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:12

• Szczesliwa88 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wróciłam troszkę podlamana. Bo świeciło słońce na urządzenie i średnio widziała coś. Ptwierdziala ciążę i pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nic o kropku nie mówiła. Może nie dojrzala. Co myślicie ?serca nie słyszała

Katti, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• TaPaT Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:
    No ja wróciłam troszkę podlamana. Bo świeciło słońce na urządzenie i średnio widziała coś. Ptwierdziala ciążę i pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nic o kropku nie mówiła. Może nie dojrzala. Co myślicie ?serca nie słyszała
    A w którym tygodniu jesteś? U niektórych widać serduszko w 6 tc, a u innych nawet i w 8 zależy to od wielu czynników chociażby od aparatu, doświadczenia lekarza podczas takich badań czy chociażby od dokaldnwgo czasu owaukacji i tego ile dni dokładnie ma dzieciątko w danym dniu.

• Szczesliwa88 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie zaczęłam we wtorek 7 tydzień bo ostatnia miesiączkę miałam 20lutego a mam co 29 dno średnio. Ale wiem że muszę na spokojnie bez stresu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:
    Spokojnie u mojej znajomej serduszko bylo widać i słychać dopiero w 9 tyg ;)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Spokojnie u mojej znajomej serduszko bylo widać i słychać dopiero w 9 tyg ;)
    Katti a Ty co nie dajesz znać jak u Ciebie po wizycie? ;-)

I co z resztą...? Bo zdaje się, że dziś więcej dziewczyn miało mieć wizyty...?

Katti lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Katti a Ty co nie dajesz znać jak u Ciebie po wizycie? ;-)

I co z resztą...? Bo zdaje się, że dziś więcej dziewczyn miało mieć wizyty...?
    Bo ja szczerze mówiąc nie bardzo mam o czym pisac ...
    Nawet krwi nie pobierała...
    Byłam ważona i mierzona i odziwo zdziwiona byłam wagą bo byłam pewna że bede ważyc coś w okolicy 67 kg a tu mila niespodzianka bo mam 62 kg po za tym mierzyła cisnienie i tyle w sumie...
    Dostałam pełno ulotek i nic po za tym.
    Jestem zapisana na kolejną wizyte 19 kwietnia na godz 9 z tym że ta wizyta bedzie u mnie w domu , przypuszczam że dopiero wtedy będzie pobierać mi krew i wezmie ze sobą mocz na badanie bo dostałam do domu fiolke na mocz, przyniesie mi napewno glukoze na badanie cukru we krwi bo sie pytała czy chce zbadac sie pod kątem cukrzycy skoro jedna już miałam wiec sie zgodziłam bo wiadomo lepiej wiedzieć. Pytała też czy chce mieć scan który bedzie pod kątem downa itp oczywscie że sie też zgodziłam i ten scan powinnam miec robiony około 11 tyg ciaży - pewnie dostane listem termin scanu.
    Cała wizyta trwała z 10 min gdzie znajoma stwierdziła ze bedzie z godzine bo to pierwsza i zawsze jest najdluzsza...
    Spodziewałam się że to nie bedzie jakas tam mega wizyta ale taka dla mnie była nie wystarczająca ....
    Termin porodu wyznaczyła mi według jej obliczeń na 29 Listopada - Belly i inne kalendarze wyznaczają mi na 28 Listopada.... zobaczymy jaki termin będzie według USG.
    Na sam koniec zaśmiała sie tylko że mamy taki fajny odstep rodznikowy co 2 lata dzieci. Mówi ze rok 2014 / 2016 i teraz 2018.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 16:49

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało proponuje, żebyśmy przeniosły się wszystkie na jeden watek, bo teraz są dwa : ten i jeszcze grudniowe mamusie i widzę, że posty się powielaja i ciężko pisać i tu i tu i jeszcze wspierać staraczki z kwietnia, co Wy na to? :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, dodałam dwa razy :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 17:58

7v8r9n73wz5zsofj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dlaczego my mamy się przenosić na inny ?
    Tutaj praktycznie każda ma termin na Listopad .
    Nie zamierzam się stąd ruszać tylko dlatego że ktoś założył wątek na Grudzień... to inny miesiac ... jeśli komuś nie odpowiada bycie tutaj to niech idzie na Grudzień...
    Rozumiem że jest pare osób których termin porodu wypada na Grudzień ale czy to oznacza ze nie mogą siedzieć tutaj ? Skroro testowały w marcu to jak najbardziej pasują do naszego wątku...
    Osobiscie nie widze sensu zmieniania wątku...
    Ja siedze tylko tutaj i na różowej... to nasz wybór na ilu wątkach przesiadujemy a jesli się nie wyrabiamy i ciezko ogarnac tyle watków to po co siedziec na tylu ? Nie lepiej wybrac jeden góra dwa ?
    Kolejna sprawa jesli chodzi o moją osobę... nie lubie dużego tłoku a tutaj jest bardzo przyjemnie i bardzo lubie siedziec tam gdzie zna sie juz kilka osob z ktorymi siedzialo sie na różowej. Duży tłok robi zamieszanie i potem cieżko jest ogarnać kto co i kiedy.
    Każda zrobi jak uważa... ja tutaj zostaje i jeśli nawet będe miała pisać sama ze soba to tak będe robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:43

• Szczesliwa88 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej już uciekam do was :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana ten wątek powstał dla dziewczyn z wątku marcowego testowania, a nie wszystkie mają termin na grudzień. Dlatego powstał ten wątek, bo nie chciałyśmy się rozdzielać. Każdego indywidualna sprawa na których i na ilu wątkach się udziela. Nie wiem jak reszta, ale ja tu zostaję :-)

Katti lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ