X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    To prawda, powinien działać dobrze, ale jak widać mają przekłamania. Mnie przeraża fakt, że moja diabetolog patrzy tylko na wyniki z sensora i na podstawie tych danych decyduje o dalszym leczeniu. Dziś np. u mnie pierwszy dzień działania i wychodzi na to że zawyża więc boję się co będzie wskazywał za dwa tygodnie. Po drugim śniadaniu (jogurt naturalny i truskawki) pokazywał 171. Zmierzyłam glukometrem 110. Wydaje mi się że to bardzo duża rozbieżność
    To rzeczywiście dużo. Jestem ciekawa od czego to zależy że jednym pokazują się aż takie rozbieżności a innym nie. 🤷‍♀️

Ja właśnie zjadłam pół małej pizzy. Pierwszy raz sobie na to pozwoliłam takie odstępstwo od diety i czekam co się będzie działo 🙈

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    28+3 👶🏻 1401 g 🩵 III prenatalne ok
    33+0 👶🏻 2492 g 🩵
    35+0 👶🏻 2830 g 🩵
    preg.png
  • Niezapominajka22 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    To rzeczywiście dużo. Jestem ciekawa od czego to zależy że jednym pokazują się aż takie rozbieżności a innym nie. 🤷‍♀️

Ja właśnie zjadłam pół małej pizzy. Pierwszy raz sobie na to pozwoliłam takie odstępstwo od diety i czekam co się będzie działo 🙈
    Czytałam, że przez pierwsze 48 h on się kalibruje i mogą być rozbieżności, ale że aż takie? Trzymam kciuki, żeby Ci nie wywaliło cukru po pizzy 😉

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chyba nie ogarniam tego sensora.
    Czy Wy nadal notujecie wyniki w książeczkach czy wszystko idzie już zdalnie? bo o to nie zapytałam :> zresztą mojej lekarki i tak nie było.
    Jak patrzę na aplikację to ok widzę stały, ciągły pomiar ale totalnie nie umiem odczytać wyników z konkretnych godzin, tzn 1 h po posiłkach.
    Alarmy mam wyłączone, tyle wiem.

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Niezapominajka22 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Hej, ja chyba nie ogarniam tego sensora.
    Czy Wy nadal notujecie wyniki w książeczkach czy wszystko idzie już zdalnie? bo o to nie zapytałam :> zresztą mojej lekarki i tak nie było.
    Jak patrzę na aplikację to ok widzę stały, ciągły pomiar ale totalnie nie umiem odczytać wyników z konkretnych godzin, tzn 1 h po posiłkach.
    Alarmy mam wyłączone, tyle wiem.
    Ja nie notuję, przesyłam swojej lekarce odczyty na kompa.

preg.png
‹‹ 139 140 141 142 143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ