Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Glukoza na czczo dwa tygodnie temu 103.
Skierowanie na krzywą cukrową, którą miałam dzisiaj.
Glukoza na czczo 97 więc wynik super. Reszta wyników w poniedziałek, diabetolog również, ale jestem dobrej myśli
Pani z laboratorium uważa że wynik dobry -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Glukoza na czczo dwa tygodnie temu 103.
Glukoza na czczo 97 więc wynik super. Reszta wyników w poniedziałek, diabetolog również, ale jestem dobrej myśli
Pani z laboratorium uważa że wynik dobry -
Pani z laboratorium uważa że wynik dobry
W ciąży jest norma do 92, przy 95 już mi stwierdzono cukrzycę ciążowąStarania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
bluebell wrote:W ciąży jest norma do 92, przy 95 już mi stwierdzono cukrzycę ciążową
-
Karcia33 wrote:Dokładnie, ja nawet miałam w pierwszej ciąży 92 na krzywej cukrowej i miałam cukrzycę ciążowa, na początku w ogóle się z tym nie zgadzałam, odpierałam to, bo co to za cukrzyca jak mam tak na styk 🙈 ale jak mi po paru tygodniach zaczęły szaleć cukry to od razu zrozumiałam 😉
Taaak im dalej w ciążę tym gorzej. Mi cukrzyca wyszła w 25 tyg na krzywej, wcześniej w 1 trymestrze miałam 82/84 na czczo a teraz insulinkaStarania od 06.2022
👩🏼 32
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
👨🏻 32
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
Pani z laboratorium uważa że wynik dobry
Może pani z laboratorium nie wiedziała, że jesteś w ciąży. 🙂 Ja na krzywej miałam wynik z palca i krwi żylnej 98 i wszyscy zgodnie orzekli, że tragiczny. 😅 Niestety, ale w Polsce to temat dosyć rygorystycznie brany pod uwagę. Dobrze byłoby gdybyś miała 90-91, a super to w ogóle poniżej 90. 😅 -
U mnie dzisiaj i wczoraj znowu skoki na czczo. Wskakuje od dzisiejszego wieczoru na 22 jednostki insuliny. 🤷🏻♀️
-
Ja też dziś zwiększam, wczoraj 103 dziś 100 🙈 gdzie przedwczoraj zjadlam pół pizzy na kolacje ( wiem, ale wigilia firmowa) a wczoraj normalna kolację z pieczywem żytnim, warzywa itp i jak widać różnica mała.Starania od 06.2022
👩🏼 32
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
👨🏻 32
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
A_Agnieszka wrote:Hej, jestem na krzywej.
Z palca na czczo wyszło mi 101, ale położna mówi, że możliwe, że z żyły wyjdzie dobry wynik - czy któraś z Was tak miała?
Zaczęłam się martwić ... 😞A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
Hm... Niby mówią, że igła ma być pod kątem 90° wbijana, ale skoro działa to ciekawe. Może i ja spróbuję coś pokombinować, bo ostatnio każde wkłucie to krew, później czerwony bolący guzek i później siniak... 😒 Już miejsca mi się kończą, gdzie mogę się wbić, bo wszędzie siniaki i guzki, a cukier ostatnio właśnie w kratkę.
-
Hej. Ja dzisiaj przerwałam dobra passę z cukrami na czczo. Po 3 dniach w normie dzisiaj 91 🙈 no trudno...
Co do wbijania igły to jeżeli łapie się fałd skóry to podaje się w 90 stopniach. Jeżeli bez to pod kątem , tak mi mówiono. .ja wolę łapać ten fałd skóry 😊 jakoś mniej mnie to przeraża . -
kropeleczka wrote:Hej. Ja dzisiaj przerwałam dobra passę z cukrami na czczo. Po 3 dniach w normie dzisiaj 91 🙈 no trudno...
Co do wbijania igły to jeżeli łapie się fałd skóry to podaje się w 90 stopniach. Jeżeli bez to pod kątem , tak mi mówiono. .ja wolę łapać ten fałd skóry 😊 jakoś mniej mnie to przeraża .
Ja dzisiaj też przekroczenie, 94. Ale czekają mnie trudne dni, bo się przeziębiłam, a wczoraj jeszcze po południu dopadły mnie tak silne mdlosci, że nie byłam w stanie nic zjeść. -
Karcia33 wrote:Ja dzisiaj też przekroczenie, 94. Ale czekają mnie trudne dni, bo się przeziębiłam, a wczoraj jeszcze po południu dopadły mnie tak silne mdlosci, że nie byłam w stanie nic zjeść.
To na spokojnie, jeżeli jesteś przeziębiona to cukry będą wyższe - zanotuj sobie tylko to w dzienniczku, że jesteś przeziębiona. Miałam taką samą sytuację i wtedy nawet diabetolog nie patrzyła na moje cukry, bo powiedziała, że to z automatu wtedy cukry skaczą i nie ma się co przejmować, bo się tego nie obejdzie. -
le_bonheur wrote:To na spokojnie, jeżeli jesteś przeziębiona to cukry będą wyższe - zanotuj sobie tylko to w dzienniczku, że jesteś przeziębiona. Miałam taką samą sytuację i wtedy nawet diabetolog nie patrzyła na moje cukry, bo powiedziała, że to z automatu wtedy cukry skaczą i nie ma się co przejmować, bo się tego nie obejdzie.
-
Ja dziś 106 🫣 a wczoraj zwiększyłam o dwie jednostki. Tylko pospałam dziś do 9. Myślicie że mogło to mieć znaczenie? Normalnie mierzę kolo 7Starania od 06.2022
👩🏼 32
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
👨🏻 32
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
bluebell wrote:Ja dziś 106 🫣 a wczoraj zwiększyłam o dwie jednostki. Tylko pospałam dziś do 9. Myślicie że mogło to mieć znaczenie? Normalnie mierzę kolo 7
le_bonheur lubi tę wiadomość
-
Karcia33 wrote:Dobrze wiedzieć. A jak byłaś przeziębiona i miałaś przekroczenia na czczo to zwiększałaś wtedy insulinę? Bo nie wiem co robić, jeśli jutro znowu będzie za wysoki cukier
Wtedy miałam jeszcze w miarę stabilne cukry, byłam na 7 jednostkach, ale tak - akurat miałam wtedy 3 dni przekroczenia i po dwóch pierwszych zwiększyłam dawkę na 8 jednostek.
bluebell wrote:Ja dziś 106 🫣 a wczoraj zwiększyłam o dwie jednostki. Tylko pospałam dziś do 9. Myślicie że mogło to mieć znaczenie? Normalnie mierzę kolo 7
Na pewno miało wpływ. Ja dzisiaj też pospałam do 8:30 i 99 rano.
Karcia33 lubi tę wiadomość
-
Ok dzięki dziewczyny, to tajemnica wyjaśniona postaram się pilnować tego wstawania o regularnych porachStarania od 06.2022
👩🏼 32
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
👨🏻 32
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻