Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka wrote:Dzień dobry Mi super, ze z maluszkiem wszystko dobrze Tak to już jest , ze nerwy chyba do końca ciąży i dalej już będą nam towarzyszyć, ale trzeba być dobrej myśli Ja ostatnio jak byłam na ktg zaświeciło się na żółto i zrobiły się kreski poziome na monitorze dobrze, ze był ze mna mąż bo bym zawału dostała od razu mój puls poleciał w kosmos okazało się, ze mały brykał po prostu. Jak ma leniwy dzień i liczę ruchy to tez potem sie denerwuje jak jest ich mniej i tak to już chyba będzie
-
Witam się w nowym tygodniu i nie wiem czy to już nowy trymestr? Ja liczę od skończonego 28 więc chyba jeszcze tydzień.
Z suplementów mało co się przyswaja więc nawet jak bierzemy cały czas to nie zaszkodzimy. Ja biorę magnez bo czuje po lydkach że potrzebuję, Prenatal classic i DHA z alg, Acard bo muszę i kwas foliowy.
-
Czara, Cccierpliwa już chyba bierze insulinę na noc
Ja też w ciągu dnia (ale na zdrowej diecie bez białej maki i cukru) nie mam problemu z cukrem, za to rano czasem przekracza 90. I to tak głupio, że na jednym palcu mam 90, a na drugiej ręce 82. I bądź tu mądry.
Diabetolog powiedział, że póki tych przekroczeń nie ma dużo, a dzidziuś rośnie w normie, to nie będzie mi dawał insuliny.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Czara:* ja juz biore wlasnie insuline ale chyba beda musieli dawke zwiekszyc bo nic to nie daje poki co... fakt ze mam miec ponizej 95 a man zazwyczaj 98 wiec bez tragedii no ale jednak
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mi88 to ja mam czy na zdrowej diecie czy po hamburgerze i tak w ciagu dnia dobre wyniki tylko wlasnie na czczo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny ja tak z doskoku,czasem Was sobie czytam.Wiecie co mi pomoglo na cukier na czczo? Mialam 96,98,100 a raz nawet 106.I zmienilam 2 rzeczy ,jem szybciej kolację tzn o 18 i wypijam 1,5 l wody ,gdzie wczesniej moze z 2 ,3 szklanki tylko ,bo ciezko mi zawsze wchodziła.I ostatnio mam 87,88.Moze komus pomogę
Pozdrawiam2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Dziewczyny melduję, że ja już niespodziewanie, ale jednak jestem już po prenatalnych okazało się, że ginka, która miała mnie badać jutro nie dojedzie i zaproponowano mi wizytę dzisiaj na 16 więc pojechałam w skrócie to wszytko w porządku poza podejrzeniem dwunaczyniowej pępowiny.... absolutnie nie kazała się tym przejmować na tym etapie bo to jej podejrzenie a nie stwierdzenie to raz a dwa dziecko mogło się tak układać, że po prostu jednej tętnicy mogła nie zauważyć... także póki co się nie przejmuję bo cała reszta wyników wyszła w jak najlepszym porzadku 2.07 mam wizytę u swojego gina i mam nadzieję, że wtedy się wypowie co do tej pępowiny no i poda płeć bo jeszcze muszę pożyć w tej niepewności chociaż mojemu M po dzisiejszej wizycie wydaje się, ze bd dziewczyna a ja nadal upieram się przy chłopcu ;p trochę też musiałam się dosłownie pogimnastykować bo dzidzia nie chciała współpracować i trzeba było ją ruzruszać Czuję się teraz nieco spokojniejsza chociaż gdzieś z tyłu głowy cały czas ta pępowina będzie się przewijać, ale 3mam kciuki, że skończy się tylko n fałszywym alarmie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:33
Jaszmurka, Eilleen, Paulinaaa, welonka lubią tę wiadomość
-
agaaa90 wrote:Dziewczyny melduję, że ja już niespodziewanie, ale jednak jestem już po prenatalnych okazało się, że ginka, która miała mnie badać jutro nie dojedzie i zaproponowano mi wizytę dzisiaj na 16 więc pojechałam w skrócie to wszytko w porządku poza podejrzeniem dwunaczyniowej pępowiny.... absolutnie nie kazała się tym przejmować na tym etapie bo to jej podejrzenie a nie stwierdzenie to raz a dwa dziecko mogło się tak układać, że po prostu jednej tętnicy mogła nie zauważyć... także póki co się nie przejmuję bo cała reszta wyników wyszła w jak najlepszym porzadku 2.07 mam wizytę u swojego gina i mam nadzieję, że wtedy się wypowie co do tej pępowiny no i poda płeć bo jeszcze muszę pożyć w tej niepewności chociaż mojemu M po dzisiejszej wizycie wydaje się, ze bd dziewczyna a ja nadal upieram się przy chłopcu ;p trochę też musiałam się dosłownie pogimnastykować bo dzidzia nie chciała współpracować i trzeba było ją ruzruszać Czuję się teraz nieco spokojniejsza chociaż gdzieś z tyłu głowy cały czas ta pępowina będzie się przewijać, ale 3mam kciuki, że skończy się tylko n fałszywym alarmie
-
Alphelia masz aplikacje glücks kind z DM? Ja dzis kupilam ze znizka z aplikacji -20% szampon z hipp dla malej, balsam z Bübchen fla mnie na brzuchola i dostalam jako gratis bo tez byl kupon w aplikacji to aktywowalam sobie szal do karmienia... jest tez widzialam kupon 2€ na jumbopack pamperkow premium protection...czasem na fajne rzeczy nie tylko dla malucha rzucaja kupony
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Promyczek, dzięki za radę! Ale co wtedy z ketonami? Bo ogólnie w ciąży, a już szczególnie przy diecie cukrzycowej trzeba pilnować, żeby rano nie było ketonow w moczu. Razem z glukometrem dostałam paski na ketony. I jeśli zjem nawet o głupiej 21, to je mam w moczu rano. Więc muszę pilnować, żeby jeść na godzinę przed snem. W wielu cukrzycowych jadlospisach jest uwzględniony taki właśnie posiłek. U Ciebie nie ma z tym problemu, skoro jesz o 18?
Agaaa, heh, widzę że i u Ciebie też to ziarenko niepewności zawsze musi być Ale Martaa tu chyba nawet przedwczoraj pisała, że jej to źle ocenili na genetycznych i że to po prostu za wcześnie na oglądanie pępowiny
Cieszę się, że maluch zdrowy. A skoro nie widać płci, to Twój mąż może mieć rację, bo przy dziewczynce trudniej ocenić tak wcześnieagaaa90 lubi tę wiadomość
No ja mam z tym problem tzn nie z ketonami a z tym ze ja musze mierzyc cukier przed polozeniem sie spac i musi tez sie zgadzac... ja jak zjem o 20 a ide kolo 23-24 spac to mam juz za niski cukuer jak na te normy jaki powinnam przed spaniem muec... no i ja wczesnie tez nie wstaje takze czasem jem kolo 20-21 ostatni posilek a rano cukier mierze kolo 10 rano i mam czasem wyzszy niz przed polozeniem sie spac albo o 2-3 niższy mimo ze w dzien w 2-3h po obfitym posilku potrafie miec i 80...
Zreszta jak robilam krzywa bylo tak samo na czczo 102 po 1h bylo 145 a po 2h 82 i uslyszalam ze po 2h az za bardzo spadl...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi jeżeli mój M ma rację i to będzie dziewczynka to mocno się zdziwię bo moj instynkt cały czas mówi, że to synek oczywiście będę się bardzo cieszyć bo nie nastawiałam się na konkrtną płeć bo za dużo starań o tą ciążę było
Ziarenko niepewności musi być bo inaczej byłoby za pięknie ;p najważniejsze, że Maluszek zdrowy i tak ma zostać już do końcaAlphelia, mi88, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa man tą apkę, już sporo rzeczy na ich rabatach kupiłam w trakcie ciąży a z darmowych dostałam ten szal na początku i coś pisało, że później po porodzie dają i chyba na każde kolejne urodziny dziecka. Ta glücks Kind jest znacznie lepsza od tej z Rossmanna, bo więcej zwykle promocji i rabatów, a dm mam też bliżej
Aga u mnie też tak było, że mąż przeczuwał córeczkę, a mi się wydawało, że będzie synek wyszło, że jednak on miał rację Natomiast tak jak mówisz najważniejsze, że maleństwo jest zdrowe i w ogóle jestagaaa90 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Tak ja w 13tc miałam podejrzenie dwunaczyniowej pępowiny, a chodzi o to, że na tym etapie to trzecie naczynie może być za mało rozwinięte i go po prostu jeszcze nie widać, także na razie no stress
Ja już w 6tc zapisałam w aplikacji, że czuję chłopaka no i pach trafiłamagaaa90 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzięki dziewczyny nie panikuję bo dzidzia rośnie zdrowo i tak jak mówicie może być jeszcze ta jedna tętnica za słabo rozwinięta żeby można ją było dostrzec wczoraj teraz poczekam na tyle ile to u mnie możliwe "spokojnie" na wizytę u gina i wtedy już pewnie i będę wiedziała czy synek czy córa i co z tą pępowiną
-
Alphelia o tak tez uwazam ze duzo lepsza... duzo wiecej tych rabatow i duzo wieksze sa chyba nawet bo 20-25% wiec sporo a z ross 10-15% i malo kiedy... to na 10% przychodza mi tez kupony do domu na wszystko wiec apka nie potrzebna...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
mi88 wrote:Promyczek, dzięki za radę! Ale co wtedy z ketonami? Bo ogólnie w ciąży, a już szczególnie przy diecie cukrzycowej trzeba pilnować, żeby rano nie było ketonow w moczu. Razem z glukometrem dostałam paski na ketony. I jeśli zjem nawet o głupiej 21, to je mam w moczu rano. Więc muszę pilnować, żeby jeść na godzinę przed snem. W wielu cukrzycowych jadlospisach jest uwzględniony taki właśnie posiłek. U Ciebie nie ma z tym problemu, skoro jesz o 18?
Agaaa, heh, widzę że i u Ciebie też to ziarenko niepewności zawsze musi być Ale Martaa tu chyba nawet przedwczoraj pisała, że jej to źle ocenili na genetycznych i że to po prostu za wcześnie na oglądanie pępowiny
Cieszę się, że maluch zdrowy. A skoro nie widać płci, to Twój mąż może mieć rację, bo przy dziewczynce trudniej ocenić tak wcześnie
Ja jeszcze nie bylam u diabetologa ,dopiero sie wybieram ,ale mam juz glukometr i mierze sobie,a znowu jak jadlam taki posilek przed snem ,to mialam wiekszy cukier ,ech ciezka ta cukrzyca ,Dzisiaj np zmierzylam sobie a palca ,lewj a potem prawej dloni,102 i 92 ,i teraz z lewej strony jestem chora a z prawej zdrowa2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Ja jeszcze nie bylam u diabetologa ,dopiero sie wybieram ,ale mam juz glukometr i mierze sobie,a znowu jak jadlam taki posilek przed snem ,to mialam wiekszy cukier ,ech ciezka ta cukrzyca ,Dzisiaj np zmierzylam sobie a palca ,lewj a potem prawej dloni,102 i 92 ,i teraz z lewej strony jestem chora a z prawej zdrowa
Wydaje mi się, że przekraczanie cukru na czczo jest lepsze niż niemożność dopilnowania go po posiłkach - na ten na czczo w razie czego dostaje się insulinę na noc i tyle, więc jeden dodatkowy lek więcej. A z posiłkami trzeba kombinować, wstrzykiwać na ileś czasu przed odpowiednią ilość, liczyć, mierzyć itd. - tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie przeżyłam tego na własnej skórze
Dogrzebię się dzisiaj do wątku cukrzycowego i napiszę tam parę rad od siebie - ot choćby co zrobić, jeśli nie wyobrażamy sobie życia bez lodów i czereśni, jak ja Podrzucę Ci tu linka, jak już napiszę, może też Ci się coś przyda
Patrzę na Twoją stopkę - wspaniale, że się tak po prostu udało Długo się staraliście w sumie? Bo to IUI to już pewnie po miesiącach starań, a to już 2 lata temu!
A co do dziwnych pomiarów - ja kiedyś miałam 10 różnicy między palcami tej samej dłoni. Czasem się zastanawiam, czy np. dobry wynik rano nie jest ślepym trafem i gdybym użyła innego palca, nie byłby przekroczony
nick nieaktualnyMi często leci krew z nosa, praktycznie codziennie. Któregoś poranka pomyślałam, ze sprawdze cukier z takiej krwi Ns czczo prawie 130! Z palca niecałe 90.strasznie to dziwne Zreszta jak z palców wychodzą mi za wysokie albo za niskie pomiary to próbuje jeszcze raz, z innego. Raz po obiedzie wyszło mi 50