X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, bardzooooo mi przykro. :(

dzastina89 witaj. :)

7u22rjjg269yrzch.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tulę - strasznie mi przykro :(

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Adina Znajoma

Wysłany: 5 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Adina, a czy pierwszy pozytywny test jaki robiłaś to digital clear blue?

Tak kilka było pozytywnych.

A.
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was jak przuch boli to też w taki sposób jakby ktoś szpilę lub coś ostrego wbijał i wyciągał? Mam dziś takie ukłucia na środku podbrzusza. Dość mocno je odczuwam. Trwają po pare razy i cisza. później za pare godzin znowu.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny Was jak przuch boli to też w taki sposób jakby ktoś szpilę lub coś ostrego wbijał i wyciągał? Mam dziś takie ukłucia na środku podbrzusza. Dość mocno je odczuwam. Trwają po pare razy i cisza. później za pare godzin znowu.
    Mnie ciagle pobolewa w rożny sposób w poprzedniej ciąży tez tak było

Madamee92 lubi tę wiadomość

3zacwi8.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa prawie cały czas - raz słabiutko, raz trochę mocniej.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie pobolewa ale raczej delikatnie

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP, bo się wystraszyłam, bóle zaczely się coraz bardziej regularne. Przyjeli mnie, ginekolog zbadał, przepisał nospe 3xdziennie gdy będą bóle. Przy okazji mam swoje pierwsze usg, jest pęcherzyk ❤, ale powiedział, że to na tyle wczesna ciąża, że ciężko określić dokładny tydzien. Jak na razie bóle ustały. Powiedział, że to normalne, w każdym bądź razie.

asylia, Samsaramsa, Ariette1983 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych bóli. U mnie też był w czwartek pęcherzyk i lekarz określił na 5ty tydzień.

Madamee92 dobrze, że pojechałaś i że wszystko w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 19:31

oar8skjolwir3778.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 6 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba nigdy nie sprawdzę wyników bety. Alab. wyświetla mi się, że badanie gotowe, ale wyniku nie ma. wtf? miałyście tak? może być tak, że wyniki wprowadzą później?

z mojego niewielkiego doświadczenia z tym labem wynika, że wynik albo jest, albo go nie ma.

nastawiam się na poniedziałkowy kontakt z infolinią, bo oczywiście w soboty infolinia działa do 15:30 (a wyników nigdy nie ma przed 16, więc nie było sensu dzwonić), w niedzielę nie działa wcale...

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójeczka wrote:
    a ja chyba nigdy nie sprawdzę wyników bety. Alab. wyświetla mi się, że badanie gotowe, ale wyniku nie ma. wtf? miałyście tak? może być tak, że wyniki wprowadzą później?

z mojego niewielkiego doświadczenia z tym labem wynika, że wynik albo jest, albo go nie ma.

nastawiam się na poniedziałkowy kontakt z infolinią, bo oczywiście w soboty infolinia działa do 15:30 (a wyników nigdy nie ma przed 16, więc nie było sensu dzwonić), w niedzielę nie działa wcale...

Ja miałam z alabu ostatnio po 14:00 już wynik. Nigdy nie miałam tak jak Ty. Jak się pojawiał to odrazu plik pdf. Jak nie ma komu podpisać, to nie wrzucą wyniku. Tylko diagnostyka tak robi.

oar8skjolwir3778.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 6 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekałam się wrzucenia wyniku!

29 września było 72, 1 października 69. lekarz stwierdził, że biochemiczna, czekać na zakończenie. dzień pózniej drugi potwierdził, że na usg nic nie widać (nie spodziewałam się nic zobaczyć, ale był to już 32 dzień cyklu przy cyklach zwykle 26 dni).
    a beta dziś 927. jestem, jestem, jestem :)

cathy_y, Mama Wojtka, Iga@, Madamee92, asylia, Ariette1983, smeg lubią tę wiadomość

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super! Wszystko dobrze się skończyło ❤️ A robiłaś betę za każdym razem w tym samym labie? Bo jak nie, to może stąd te dwa pierwsze wyniki takie dziwne.

trójeczka lubi tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 6 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, beta zawsze w tym samym labie. z resztą nawet w innych laboratoriach nie powinien wyjść spadek po 48 godzinach.

ktoś (nie pamiętam kto :() podpowiadał, że mogły byč pierwotnie bliźniaki, ale jeden nie dał rady, a drugi rośnie. to pięknie wyjaśnia taki wynik :)

• Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójeczka wrote:
    doczekałam się wrzucenia wyniku!

29 września było 72, 1 października 69. lekarz stwierdził, że biochemiczna, czekać na zakończenie. dzień pózniej drugi potwierdził, że na usg nic nie widać (nie spodziewałam się nic zobaczyć, ale był to już 32 dzień cyklu przy cyklach zwykle 26 dni).
    a beta dziś 927. jestem, jestem, jestem :)
    Cudowna wiadomość ❤❤❤ Rośnijcie zdrowo.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trókeczka super wieści :* Tak ja dziewczyny pisały faktycznie na dzień dobry mogły być bliźniaki i stąd spadek... Grunt że beta rośnie :* Kiedy kolejna wizytę planujesz? Powtarzasz jeszcze betę?

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 6 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

już nie powtarzam. za dużo stresu ;)

wizytę mamy na 16 października, już umówione. nie mogę wciąż uwierzyć, że po takim spadku, po tygodniu nieciemniejącej kreski, teraz mam wynik prawie 1000, czyli nawet już mogło by być coś widać na usg. i jeszcze tylko trochę ponad tydzień do wizyty. i to nie wizyty potwierdzającej, że możemy znów zaczynać starania, jak sie spodziewałam, ale wizyty potwierdzającej sukces starań :)

Oleśka11, Ariette1983, smeg lubią tę wiadomość

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pisałam o bliźniakach, ponoć jeśli był spadek bety a ciąża przetrwała to nie ma innej możliwości.

Tak czy owak gratuluję :) za dużo tu było strat, dobrze czytać dla odmiany coś takiego...

Mi brzuch nie odpuszcza. Boli co chwilę i bardzo, już nawet przestałam żreć nospę bo praktycznie w ogóle nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 00:55

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojeczka super! Może był jakiś błąd? Będziesz sprawdzać jeszcze przyrost bety?

Ja wczoraj jeszcze raz zrobiłam i jest 3716 <3

trójeczka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 7 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11, dzięki Ci za tę sugestię :)

już dość bety, za 10 dni lekarz.

Oleśka, a magnez? polecany na skórcze. ja w poprzedniej ciąży brałam aspargin, to magnez z potasem, było skuteczniejsze od nospy.

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ