X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Asylia kciuki za betę :)
    Co do objawów poza kłuciami brzucha bardziej to w sumie jajników ciągnięciem w pachwinach , sennością i delikatną nadwrażliwością piersi na dotyk innych objawów póki co brak .
    Mam takie same objawy , martwiłam się ostatnio ze za mało ich

• Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym bardzo nieśmiało dołączyć. W piątek dowiedziałam się, że w końcu nam się udało i w 12dpo beta = 104, a 48h później wzrosła do 270. Nie mogę się pozbyć strachu... Tak więc dzisiaj jest 4tyg+2d. Jak na razie z dnia na dzień robię się coraz bardziej śpiąca i bolą mnie piersi (choć dziś mniej niż wczoraj i oczywiście martwi mnie to). Jak często robicie betę?
    Hej Freyja.
    Ja betę robię jutro poraz 3 i ostatni na potwierdzenie, że na 10000% jest ok. Później daję spokój i czekam do wizyty. Też się martwię i przez to czas mi mega wolno leci, bo tylko odliczam dni do wizyty. Jakoś trzeba przetrwać :)

Freyja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • memy1986 Znajoma

Wysłany: 9 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. A więc tak wczoraj rano test pozytywny (druga kreska bladzioch ale był - 10dpo; 25 dc) dzisiaj rano beta HCG wynik 127.1 - 4 tydz. Idę ponownie zrobić bete w piątek (termin @) zobaczymy. Termin wg ostatniej @ 21/06/2019 r. :)
    Wizyta u gina 16/10/2018 r.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:52

Ariette1983 lubi tę wiadomość

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

memy1986 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya, widzę że Ty też po długich staraniach. Ja właśnie teraz, w październiku, miałam mieć badanie droznosci i w zależności od wyniku albo inseminacja albo in vitro. W zamian za to wysikałam dwie krechy :)

Freyja, Ariette1983 lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Freya, widzę że Ty też po długich staraniach. Ja właśnie teraz, w październiku, miałam mieć badanie droznosci i w zależności od wyniku albo inseminacja albo in vitro. W zamian za to wysikałam dwie krechy :)

No u nas po inseminacji i to cyklu, w którym byłam przekonana, że na pewno nie może się udać. Tym więcej strachu o utrzymanie ciąży, bo bardzo długo wyczekiwana. Tak myślę, że skoro badałam ostatnio w niedzielę, to żeby było łatwo liczyć sprawdzę jeszcze w czwartek. Potem już tylko przed wizytą z usg :)

Mi wg OM termin wypada na 16.06 :)

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z wczoraj (4tc+2d) - 281 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:46

Oleśka11, Madamee92, Samsaramsa, Lusi91, Freyja, Ariette1983, Mama Wojtka, smeg lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za bardzo dałam się jednak złapać w szpony mierzenia bety. Mogłam tylko dwa razy, a poszłam pięć :P ale teraz to już naprawdę koniec z tym, już nawet nie ma sensu przy takich wartościach jak ja mam :)

Ja mam termin na 5-go i bardzo nie chciałabym chodzić w ciąży dłużej :)

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta beta to uzależnia. Ja robiłam 3 razy i cały czas mnie korci żeby jeszcze zrobić. Muszę już wytrzymać do wizyty a to dopiero w następną środę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:12

Madamee92 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że jest nas więcej <3

Szi, memy1986, Madamee92, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponaglam pytanie apropo dupka. Ma ktos do odsprzedania?

Co do bety to sie ciesze ze mieszkam w Uk. Nie moge na nia isc, a wiec nie panikuje nie potrzebnie i wy tez przestancie! Bedzie co bedzie (oby dobrze) i nie potrzebne wam dodatkowe stresy!:-)

10.09.2019 Marcel
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie dupka, nie wiem czy to przez niego ale od kilku dni mam jakby prawie biegunkę.
    To możliwe, że on tak wpływa?
    Oprócz niego biorę witaminy, ale je brałam jeszcze przed ciążą, a wcześniej takich rewelacji nie miałam.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny odnośnie dupka, nie wiem czy to przez niego ale od kilku dni mam jakby prawie biegunkę.
    To możliwe, że on tak wpływa?
    Oprócz niego biorę witaminy, ale je brałam jeszcze przed ciążą, a wcześniej takich rewelacji nie miałam.

nie wiem jak dupek bo nigdy nie brałam ale ciąża sama w sobie może mieć taki wpływ

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości - bez wymiotowania już ponad tydzień czyli po skończeniu 5 tyg. są nieprzyjemne i trwają prawie cały dzień - najgorsze są gdy jestem głodna co często się zdarza bo na nic nie mam ochoty...w pierwszej ciąży też miałam tylko mdłości - moja mama miała tak samo...

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozpoznania płci - polecam ten tekst - z ciekawości zapytajcie o to swoich lekarzy na usg! :)

https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/

smeg lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś miałam ciężką noc bo mała mnie obudziła i nie dałam rady zasnąć bo jednocześnie czułam głód i było mi niedobrze - skończyło się zjedzeniem kilku migdałów i wafli ryżowych i pomogło! a jestem przeciwniczką podjadania w nocy

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny ponaglam pytanie apropo dupka. Ma ktos do odsprzedania?

Co do bety to sie ciesze ze mieszkam w Uk. Nie moge na nia isc, a wiec nie panikuje nie potrzebnie i wy tez przestancie! Bedzie co bedzie (oby dobrze) i nie potrzebne wam dodatkowe stresy!:-)

może popytaj na staraczkach?

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy bety nie zrobiłam. Ani w 1 ciąży ani teraz. Jedynie patrzyłam czy kreska na teście jest ciemniejsza.Moze jakbym miała nieprzyjemne historie za sobą to byłoby inaczej. Z pierwsza ciąża wszystko było wzorowo i liczę, że będzie tak samo.

asylia lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja przy leczeniu jestem zobowiązana do sprawdzania bety... Troszeczkę inaczej kiedy ciąża wychodzi przy staraniach w domku bez pomocy medycznej.

asylia, Iga@ lubią tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że mam możliwość zrobienia bety, ale też nie mam zamiaru szaleć.
    W pierwszej ciąży robiłam raz (byłam wtedy w trakcie leczenia i monitorinku i gin kazał zrobić) i teraz też planuję poprzestać na jednym wyniku.

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ