X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bolące piersi (raz mocniej, raz słabiej), pobolewania w podbrzuszu i jajnikó - też różna częstotliwość i nasilenie.
    Lekkie zmęczenie (pojawia się momentami).

Stres mam, bo piersi właśnie jakby mniej bolą i czekam na wyniki bety (pierszy pomiar)

7u22rjjg269yrzch.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wierzycie w teorie że jeśli doszło do współżycia kilka dni przed owulka to zwiększają się szanse na dziewczynkę ?

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie jedynie delikatne mdłości i czasami brzuch delikatnie czuje a tak to nic więcej.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A czy wierzycie w teorie że jeśli doszło do współżycia kilka dni przed owulka to zwiększają się szanse na dziewczynkę ?
    Moim zdaniem tak samo prognostyczne jak chiński kalendarzyk he, he... U siebie nie sprawdzę, bo wspolzylismy przed i w owulację

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem ❤❤ 3 dni przed owulacja, byłam pewna że się nie uda.... fajnie by było mieć córeczkę , mamy już chłopczyka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:17

Ariette1983 lubi tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym poczęciem to może faktycznie coś mieć wpływ, natomiast pewnie to nie jest reguła.
    A kalendarz chiński.. biorąc po uwagę, że to chłop 'daje' płeć to nie wiem. Chyba, że komórka jajowa jest taka sprytna i w danym miesiącu wpuszcza tylko plemniki męskie, a w innym żeńskie. ;)

Z ciekawości sprawdziłam i u nas z chińskiego wypada drugi syn. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:19

Ariette1983 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z chińskiego wypadła córka a jest synek :)
    Ja się nie nastawiam Na żadną płeć ale jednak mam przeczucie że będzie dziewczynka. Z synem też miałam przeczucie że będzie chłopak i nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy. Teraz tylko dla dziewczynki szukamy ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie wytrzymałam i poszłam znowu na betę. I jak ostatnio przyrost był 300% w dwa dni to teraz wychodzi mi wzrost 77%/48 godzin. Oczywiście znowu zaczęłam się zamartwiać, że zwolniło ale wyczytałam, że przy takich wartościach (u mnie ponad 15000) wzrost bety już zwalnia i zazwyczaj podwaja się dopiero co 4 dni. W piątek mam USG, już się nie mogę doczekać.

Co do płci to ja też nie sprawdzę bo u mnie było bzykanie przed, w trakcie i po :P ale czytałam że jest jakiś związek z przyrostem i poziomem bety a płcią dziecka.

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    U mnie z chińskiego wypadła córka a jest synek :)
    Ja się nie nastawiam Na żadną płeć ale jednak mam przeczucie że będzie dziewczynka. Z synem też miałam przeczucie że będzie chłopak i nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy. Teraz tylko dla dziewczynki szukamy ;p

Ja z synem wiedziałam od razu, że to chłopak. Od początku myślałam "o nim" i mówiłam "do niego" :) teraz szczerze mówiąc nie mam takiego przeczucia. Może dlatego, że jest mi wszystko jedno co będzie :)

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy córeczka więc nie obraziłabym się jakby teoria że sex przed owulacją to na dziewczynkę. Bo u nas tak było teraz. Potem wyjechałam w delegację i szczerze mówiąc myślałam, że w tym miesiącu nie ma szans. Tym bardziej że to był 1 cs po stracie. A tu taka niespodzianka na nowe mieszkanie ;)

Na L4 od dziś idę. Jak szefostwo nie chce żebym pracowała to nie będę się z nimi kłócić. Potrzebowałam chwilę żeby do tego wniosku dojść bo mnie zaskoczyli tym wygnaniem, ale Pani dokto też jest za żebym leżała i odpoczywała.

U mnie objawy słabe. Okresowo lekkie bóle piersi, pobolewanie w podbrzuszu czy mdłości.
    Szybciej chodzę spać bo odczuwam zmęczenie i mam wzdęcia (ale z tym regularnie miałam problem więc nie wiem, czy to wpływ ciązy czu nie).

Oleśka11 -nie zamartwiaj się. Sama doczytałaś, że wzrost zwalnia więc napewno jest ok ;)

Madamee92, Ariette1983 lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że objawy u wszystkich podobne , narazie bardzo podobne. Żadna nie wymiotuje jeszcze

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/PredictGender.htm właśnie odkryłam, że obliczenie wieku chińskiego kobiety jest inne i faktycznie u mnie się sprawdziło ostatnio z chłopcem. Teraz pokazuje dziewczynę. Jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    To widzę że objawy u wszystkich podobne , narazie bardzo podobne. Żadna nie wymiotuje jeszcze
    Co prawda nie wymiotuję, ale jak zjem śniadanie to zaczyna mnie mulić na żołądku, odbija mi się i ściska w gardle.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/PredictGender.htm właśnie odkryłam, że obliczenie wieku chińskiego kobiety jest inne i faktycznie u mnie się sprawdziło ostatnio z chłopcem. Teraz pokazuje dziewczynę. Jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki...
    Akurat do mnie nie przemawia ten chiński kalendarz... Już prędzej sklanialabym się ku metodzie "stosunek przed i w trakcie owu" lub na podstawie przyrostu bety.

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też nie przemawia. Aczkolwiek z ciekawości sprawdziłam i mówi mi, że dziewucha. Jak ja dam radę cipkę przewijać? :D

Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości żadnych. Ale na tym etapie w pierwszej ciąży też nie miałam. Gdzieś w 9 tygodniu za to jak mnie nagle złapaly to ze dwa miesiące życia nie miałam.

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym bardzo nieśmiało dołączyć. W piątek dowiedziałam się, że w końcu nam się udało i w 12dpo beta = 104, a 48h później wzrosła do 270. Nie mogę się pozbyć strachu... Tak więc dzisiaj jest 4tyg+2d. Jak na razie z dnia na dzień robię się coraz bardziej śpiąca i bolą mnie piersi (choć dziś mniej niż wczoraj i oczywiście martwi mnie to). Jak często robicie betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:27

Szi, Madamee92, Mama Wojtka, Ariette1983, smeg lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Freyja, witamy na grupie. Ja dziś zaczynam 6.tc . Tp z om 11.06. Cykle 30-dniowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:34

Freyja lubi tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Freyja :)

Ja wczoraj robiłam pierwszy raz betę (dzisiaj jest 4tc+3d).
    Czekam na wynik.

Z synkiem w ciąży robiłam raz i więcej jakoś nie czułam potrzeby.
    W drugiej, jakbym podświadomie czuła, że coś jest nie tak i robiłam 3 razy - ciąża niestety nie wyszła.
    Teraz póki co raz i dalej nie wiem czy będę robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:31

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia kciuki za betę :)
    Co do objawów poza kłuciami brzucha bardziej to w sumie jajników ciągnięciem w pachwinach , sennością i delikatną nadwrażliwością piersi na dotyk innych objawów póki co brak .

EDIT: Betę powtarzałam w sumie 4 razy ..3 razy od 28 dc co 48 godzin i ostatni raz w-niedzielę czyli w 37 dc = takie miałam zalecenie od lekarza .Na ten moment już nie zamierzam powtarzać bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:54

Szi lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ