X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bolące piersi (raz mocniej, raz słabiej), pobolewania w podbrzuszu i jajnikó - też różna częstotliwość i nasilenie.
    Lekkie zmęczenie (pojawia się momentami).

Stres mam, bo piersi właśnie jakby mniej bolą i czekam na wyniki bety (pierszy pomiar)

7u22rjjg269yrzch.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wierzycie w teorie że jeśli doszło do współżycia kilka dni przed owulka to zwiększają się szanse na dziewczynkę ?

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie jedynie delikatne mdłości i czasami brzuch delikatnie czuje a tak to nic więcej.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A czy wierzycie w teorie że jeśli doszło do współżycia kilka dni przed owulka to zwiększają się szanse na dziewczynkę ?
    Moim zdaniem tak samo prognostyczne jak chiński kalendarzyk he, he... U siebie nie sprawdzę, bo wspolzylismy przed i w owulację

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem ❤❤ 3 dni przed owulacja, byłam pewna że się nie uda.... fajnie by było mieć córeczkę , mamy już chłopczyka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:17

Ariette1983 lubi tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym poczęciem to może faktycznie coś mieć wpływ, natomiast pewnie to nie jest reguła.
    A kalendarz chiński.. biorąc po uwagę, że to chłop 'daje' płeć to nie wiem. Chyba, że komórka jajowa jest taka sprytna i w danym miesiącu wpuszcza tylko plemniki męskie, a w innym żeńskie. ;)

Z ciekawości sprawdziłam i u nas z chińskiego wypada drugi syn. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:19

Ariette1983 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z chińskiego wypadła córka a jest synek :)
    Ja się nie nastawiam Na żadną płeć ale jednak mam przeczucie że będzie dziewczynka. Z synem też miałam przeczucie że będzie chłopak i nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy. Teraz tylko dla dziewczynki szukamy ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie wytrzymałam i poszłam znowu na betę. I jak ostatnio przyrost był 300% w dwa dni to teraz wychodzi mi wzrost 77%/48 godzin. Oczywiście znowu zaczęłam się zamartwiać, że zwolniło ale wyczytałam, że przy takich wartościach (u mnie ponad 15000) wzrost bety już zwalnia i zazwyczaj podwaja się dopiero co 4 dni. W piątek mam USG, już się nie mogę doczekać.

Co do płci to ja też nie sprawdzę bo u mnie było bzykanie przed, w trakcie i po :P ale czytałam że jest jakiś związek z przyrostem i poziomem bety a płcią dziecka.

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    U mnie z chińskiego wypadła córka a jest synek :)
    Ja się nie nastawiam Na żadną płeć ale jednak mam przeczucie że będzie dziewczynka. Z synem też miałam przeczucie że będzie chłopak i nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy. Teraz tylko dla dziewczynki szukamy ;p

Ja z synem wiedziałam od razu, że to chłopak. Od początku myślałam "o nim" i mówiłam "do niego" :) teraz szczerze mówiąc nie mam takiego przeczucia. Może dlatego, że jest mi wszystko jedno co będzie :)

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy córeczka więc nie obraziłabym się jakby teoria że sex przed owulacją to na dziewczynkę. Bo u nas tak było teraz. Potem wyjechałam w delegację i szczerze mówiąc myślałam, że w tym miesiącu nie ma szans. Tym bardziej że to był 1 cs po stracie. A tu taka niespodzianka na nowe mieszkanie ;)

Na L4 od dziś idę. Jak szefostwo nie chce żebym pracowała to nie będę się z nimi kłócić. Potrzebowałam chwilę żeby do tego wniosku dojść bo mnie zaskoczyli tym wygnaniem, ale Pani dokto też jest za żebym leżała i odpoczywała.

U mnie objawy słabe. Okresowo lekkie bóle piersi, pobolewanie w podbrzuszu czy mdłości.
    Szybciej chodzę spać bo odczuwam zmęczenie i mam wzdęcia (ale z tym regularnie miałam problem więc nie wiem, czy to wpływ ciązy czu nie).

Oleśka11 -nie zamartwiaj się. Sama doczytałaś, że wzrost zwalnia więc napewno jest ok ;)

Madamee92, Ariette1983 lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że objawy u wszystkich podobne , narazie bardzo podobne. Żadna nie wymiotuje jeszcze

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/PredictGender.htm właśnie odkryłam, że obliczenie wieku chińskiego kobiety jest inne i faktycznie u mnie się sprawdziło ostatnio z chłopcem. Teraz pokazuje dziewczynę. Jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    To widzę że objawy u wszystkich podobne , narazie bardzo podobne. Żadna nie wymiotuje jeszcze
    Co prawda nie wymiotuję, ale jak zjem śniadanie to zaczyna mnie mulić na żołądku, odbija mi się i ściska w gardle.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    http://www.redtreesoft.com/chinesebabygender/PredictGender.htm właśnie odkryłam, że obliczenie wieku chińskiego kobiety jest inne i faktycznie u mnie się sprawdziło ostatnio z chłopcem. Teraz pokazuje dziewczynę. Jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki...
    Akurat do mnie nie przemawia ten chiński kalendarz... Już prędzej sklanialabym się ku metodzie "stosunek przed i w trakcie owu" lub na podstawie przyrostu bety.

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też nie przemawia. Aczkolwiek z ciekawości sprawdziłam i mówi mi, że dziewucha. Jak ja dam radę cipkę przewijać? :D

Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości żadnych. Ale na tym etapie w pierwszej ciąży też nie miałam. Gdzieś w 9 tygodniu za to jak mnie nagle złapaly to ze dwa miesiące życia nie miałam.

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym bardzo nieśmiało dołączyć. W piątek dowiedziałam się, że w końcu nam się udało i w 12dpo beta = 104, a 48h później wzrosła do 270. Nie mogę się pozbyć strachu... Tak więc dzisiaj jest 4tyg+2d. Jak na razie z dnia na dzień robię się coraz bardziej śpiąca i bolą mnie piersi (choć dziś mniej niż wczoraj i oczywiście martwi mnie to). Jak często robicie betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:27

Szi, Madamee92, Mama Wojtka, Ariette1983, smeg lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Freyja, witamy na grupie. Ja dziś zaczynam 6.tc . Tp z om 11.06. Cykle 30-dniowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:34

Freyja lubi tę wiadomość

• asylia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Freyja :)

Ja wczoraj robiłam pierwszy raz betę (dzisiaj jest 4tc+3d).
    Czekam na wynik.

Z synkiem w ciąży robiłam raz i więcej jakoś nie czułam potrzeby.
    W drugiej, jakbym podświadomie czuła, że coś jest nie tak i robiłam 3 razy - ciąża niestety nie wyszła.
    Teraz póki co raz i dalej nie wiem czy będę robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:31

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia kciuki za betę :)
    Co do objawów poza kłuciami brzucha bardziej to w sumie jajników ciągnięciem w pachwinach , sennością i delikatną nadwrażliwością piersi na dotyk innych objawów póki co brak .

EDIT: Betę powtarzałam w sumie 4 razy ..3 razy od 28 dc co 48 godzin i ostatni raz w-niedzielę czyli w 37 dc = takie miałam zalecenie od lekarza .Na ten moment już nie zamierzam powtarzać bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:54

Szi lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ