Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Ok, dobrze wiedzieć. Mi doktor też nie kazał powtarzać, to już było z własnej woli. W takim razie nie sprawdzam więcej Czas nauczyć się cierpliwości zanim przyjdzie na świat dzidziuś.
asylia, Samsaramsa, Freyja, Ariette1983, smeg lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Gdzieś mi mignęło kilka razy, że serduszko zaczyna bić 22-25 dni od zapłodnienia. Pytanie tylko jakim sprzętem dysponuje gin - wiadomo, im lepszy tym będzie szybciej widać.
Aż z ciekawości sprawdziłam w kalendarzu w ciąży z synkiem:
5tc+1d - pęcherzyk 7 mm, 7tc+3d - serduszko, zarodek 14 mm.
Teraz idę na koniec 7 tygodnia (6tc+5d) i liczę, że coś się ujawni.
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
A ja sobie przełożyłam wizytę z piątku rano na czwartek na 20:00. Jedna noc różnicy w wielkości dziecka raczej dużej nie zrobi a ja będę, mam nadzieję, szybciej wiedzieć że jest ok. Jeszcze tylko dwa dni, oby serducho biło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:32
Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Asylia, pod koniec 7 tygodnia to już nawet powinno się ujawnić
Ja po duphastonie nie mam żadnych skutków ubocznych a biorę go dużo (4 tabletki dziennie). Też jestem zdania, że to sama ciąża daje takie objawy.Madamee92, asylia lubią tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Ja nigdy bety nie zrobiłam. Ani w 1 ciąży ani teraz. Jedynie patrzyłam czy kreska na teście jest ciemniejsza.Moze jakbym miała nieprzyjemne historie za sobą to byłoby inaczej. Z pierwsza ciąża wszystko było wzorowo i liczę, że będzie tak samo.
to tak samo jak ja w tej ciązy robiłam test elektroczniczny ze wskazaniem tygodnia i wskazania były ok
-
Ja betę robiłam trzy razy. Pierwsze dwa na zalecenie Pani doktor. A trzeci bo byłam bardzo niespokojna. Miałam schiza że ciąża się nie rozwija. Jak trzecia wyszła ok to miałam kilka dni spokoju. Potem miałam kryzys i prawie poszłam czwarty raz ale odpuscilam w końcu. Teraz odliczam do 16.10 do wizyty. Mam nadzieje że już usłyszę serduszko i dowiem się że jest ok
-
Cześć dziewczyny
Ja robiłam betę dwa razy, bo chciałam mieć do wizyty u gina, a byłam jak miałam skończone 5tyg. Potrzebowalam mieć 100% pewności ze względu na wykonywaną pracę. Gin potwierdził, dał zaświadczenie i następną wizytę mam za tydzień w czwartek -
Freyja wrote:Są jakieś szanse, że na usg w 5tyg+4d będzie bijące serduszko?
Ja w poprzedniej ciąży byłam u lekarza w 5t5d i serducho już było ale tez usg pokazywało starszy wiek ciąży na 6t5d. Wtedy miałam cykle 26 dniFreyja lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę - dziś wypatrzyłam cień kreski na teście i wybieram się w piątek na betę.
Jestem wrześniówką 2017, mam prawie 13-miesięczną córkę. Od listopada miałam wracać do pracy, ale chyba nic z tego Tak jak Samsaramsa i Iga@ będę miała dzieci z małą różnicą wieku, jeśli wszystko dobrze pójdzie i tego się szczerze mówiąc najbardziej boję, a nie bólów brzucha i przyrostów bety moja córka jest bardzo wymagająca, mam nadzieję że drugie będzie lajtowe w nagrodę za ten wysiłek
Ostatnią @ miałam 18 grudnia 2016, nadal karmię piersią i nie miałam jeszcze okresu od porodu. Zrobiłam test, bo naszło mnie przeczucie że jestem w ciąży poza tym nie mam żadnych objawów, trochę mnie tylko ciągnie podbrzusze i zalewa mnie kremowym śluzem. Ale z obserwacji „cyklu” obstawiam że jestem w 14 dpo, więc mam nadzieję że kreska jeszcze ściemnieje. Na wizytę wybieram się dopiero ok 7 tygodnia, ze względu na dziecko nie mam czasu oglądać samego pęcherzyka termin porodu obstawiam na 19 czerwca.
będzie dobrze dziewczyny, nie nakręcajmy się wzajemnie! Ja w pierwszej ciąży strasznie schizowałam, głównie przez czytanie forum bbf i strachów innych ciężarówek, sama na większość bym nie wpadła. Choć widzę że dużo jest Was po stracie, więc rozumiem że wtedy bardziej drży się o kropkęAriette1983 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Iga@ wrote:Ja w poprzedniej ciąży byłam u lekarza w 5t5d i serducho już było ale tez usg pokazywało starszy wiek ciąży na 6t5d. Wtedy miałam cykle 26 dni
Ja mam USG w czwartek, to będzie 6t1d i dokładnie cztery tygodnie od owulacji a więc i zapłodnienia, też liczę na serducho. Chociaż znając siebie i tak będę drżeć, żeby biło dalej
Smeg, witajFreyja lubi tę wiadomość
-
Mateczka89 wrote:Blanka ja mam córkę z kwietnia 2015. Czasem czytalam marcowy wątek tylko ja hasło gdzieś w pamięci posialam i musiałam nowe konto założyć
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Heeej. Objawy mam jak powyżej. W sumie w czwartek mam wizytę - zapomniana z nfz. Szukałam lekarza, dostałam się prywatnie. Ale szukając, trudno bylo ma nfz q krótkim czasie się dostać więc zapisala mnie na pierwszy wolny termin. Dzis przypomnialy - dzwonila czy będę. Pójdę - czekam na serduszko.... Będzie to 6+3 czyli 7 tydzien....
-
To i ja się przywitam
Mam w domu dwójkę maluchow, 3 letniego syna i córkę z sierpnia 2017.
Od zawsze chcieliśmy mieć trójkę dzieci z mała różnica wieku i wszystko wskazuje na to że się udało choć wiadomo, że to dopiero początek ciąży .
Forum bbf to wiele dobrego, z dziewczynami z wątku czerwca 2015 nadal utrzymujemy kontakt, przenioslysmy się na zamknięte forum. Wiele z nas zna się też osobiście.
Ale niestety są też minusy, takie jak nakręcanie się na różne choroby.
Mój termin wypada na 16.06, choć jestem w zasadzie pewna że miałam wcześniejszą owulację. Pierwsze USG to na pewno zweryfikuje. Test pozytywny wychodził mi już na tydzień przed okresem.
Badania beta hcg nie robię. Jeżeli coś ma być nie w porządku to to badanie w niczym nie pomoże. A samo oczekiwanie na wynik to już stres, ja przynajmniej nie chciałabym go sobie fundować na początku ciąży.
Podobnie jak Smeg na USG zamierzam się wybrać dopiero wtedy jak będzie możliwość zobaczenia serduszka.
Życzę wszystkich spokojnych i nudnych ciąż! Zwłaszcza tych pierwszych, ja z synem wymyślałam sobie dolegliwości na każdym kroku i naprawde nie jest to nic fajnego.Ariette1983 lubi tę wiadomość