Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam obie nowe koleżanki
Freya, dziecko moje jest młodsze o jeden dzień niż by to wynikało z OM- wiem to na 100% bo miałam monitoring. Czyli de facto jest do tyłu o dwa dni. No trochę się jednak martwię bo czytałam, że na tym etapie to jest wbrew pozorom spora różnica. No ale będzie co będzie. -
Iga a brałaś coś na te bóle? Bo ja dziś jedną zwyklą nospę, ale boli dalej. Teraz leżę, a synek biedny sam się bawi bo sił mi brak. Ale jak chodzę do ledwo bo boli...wiem, że w zeszłej ciąży też tak miałam ale w 6 tyg...jakby mi ktoś powiedział że wszystko ok to bym to przeżyła, ale wiadomo człowiek schizuje.
Lilka gratulacje. Super
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym nieśmiało do Was przyłączyć. Cały wątek nadrobiłam krótko o mnie mamy już prawie 4-letniego synka. O drugiego maluszka staraliśmy się długo, bo 17 cykli, ja byłam po hsg, które wyszło ok, mąż dwa razy miał badane nasienie - wyszła teratozoospermia, za pierwszym razem 3% prawidłowych plemników, za drugim 2% - za drugim razem więcej ogólnie plemników w ejakulacie i większy procent tych ruchliwych, a mniejszy nieruchomych itp., więc przeliczając na ilość prawidłowych w ejakulacie to wychodziło tyle samo czyli 2,5mln. Nie zmienia to faktu, że diagnoza: teratozoospermia. Byliśmy już umówieni na połowę października do kliniki leczenia niepłodności. a tu...kilka dni przed @ lekkie dwudniowe plamienie, w dniu @ 7 października tempka do góry i zrobiłam test, który wyszedł pozytywny popłakaliśmy się ze szczęścia. W pn beta 113,9, po 48h beta 241,6. Potem już nie badałam, dość stresu. Powiem Wam, że i tak się stresowałam, że w dniach po terminie @ większość miała wyższe wartości bety, wiem, że liczy się przyrost, który u mnie ok, ale człowiek czyta i schizuje. Boję się, bo tak długo się staraliśmy, że ciągle modlę się, aby wszystko db się skończyło. Jeszcze czyta się o tej teratozoospermii, skoro tyle plemników o nieprawidłowej budowie to oby do zapłodnienia doszło z tego zdrowego plemnika! Jeszcze od wczoraj brzuch mam nadęty jak balon i boli. w poprzedniej ciąży w 6 tyg byłam na ip i dali mi nospę i duphaston, ale brałam tylko 2 tyg do wizyty, teraz nie wiem czy coś brać...dziś wzięłam 1 nospę, ale brzuch dalej czuję...i to ciężko stwierdzić gdzie boli, raz cały, raz po środku, raz podbrzusze...a wizyta dopiero 30 października. Czy Wy też macie takie bóle? Wiem, że póki się nie plami i nie są to mocne bóle to jest to normalne, ale nie potrafię określić czy to już mocny ból czy nie póki co mam 4t5d. Pozdrawiam Wszystkie i trzymam kciuki :*
ps. ja w tamtej ciąży na większość wizyt chodziłam z mężem, na pierwszej było dopochwowo, ale lekarka położyła taki duży ręcznik papierowy, że nie było nic widać
Witaj - serdecznie gratuluję! Ja miałam podobne bóle - zwłaszcza pierwsze 10 dni od daty zagnieżdżenia - codziennie coś tam czułam zwłaszcza pośrodku podbrzusza - ale potem stopniowo się wyciszyło - więc wydaje mi się że to co czujesz jest w miarę normalne
-
Ja też jestem dziś po USG. Serce bije, dziec ma 5 mm kolejne USG za 6 tygodni
Karmiące dziewczyny w ciąży , bardzo podziwiam też chciałam tylko u mnie kp blokowało owulację i cały cykl. Syna karmiłam 1.5 roku a dopiero 1.5 miesiąca po odstawieniu dostałam pierwsza po porodzie miesiaczkeMama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Hooney gratulacje ale fajnie juz serduszko usłyszeć
Dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję, że te bóle to nic złego.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Iga a brałaś coś na te bóle? Bo ja dziś jedną zwyklą nospę, ale boli dalej. Teraz leżę, a synek biedny sam się bawi bo sił mi brak. Ale jak chodzę do ledwo bo boli...wiem, że w zeszłej ciąży też tak miałam ale w 6 tyg...jakby mi ktoś powiedział że wszystko ok to bym to przeżyła, ale wiadomo człowiek schizuje.
Lilka gratulacje. Super
Tak nospe 3 razy dziennie po jednej tabletce -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Witam obie nowe koleżanki
Freya, dziecko moje jest młodsze o jeden dzień niż by to wynikało z OM- wiem to na 100% bo miałam monitoring. Czyli de facto jest do tyłu o dwa dni. No trochę się jednak martwię bo czytałam, że na tym etapie to jest wbrew pozorom spora różnica. No ale będzie co będzie.
Aha Jakoś założyłam, że nie miałaś monitoringu. Niemniej jeśli ginekolog mówi by się nie martwić to postaraj się być spokojna. Dla maleństwa.Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny do tej pory miałam dużo śluzu bezbarwnego i białego, a tu od wczoraj zrobiło się sucho? Czy też tak miałyście? To normalne? Piersi bola, ale też jakby troche mniej i mniej napięte...
Jeeeeny w pierwszej ciąży tyle nie przeżywałam chyba co teraz.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U mnie jednak pojawił się z powrotem śluz. Chyba niepotrzebnie schizuję. Tylko spokój nas uratuje dziewczyny ale brzuch dalej boli i wzięłam nospę...po tej nospie toni tak średnio zawsze przechodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:55
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Lorella wrote:Dziewczyny dopiero moglam do was zajrzec i takie wspaniale wiesci tyle serduszek! Gratuluje wam serdecznie. Ja ide na wizyte dopiero w przyszlym tygodniu takze jeszcze kilka dni niepewnosci przede mna...
Jak u was z samopoczuciem? -
Kochane jestem po pierwszym usg - lekarz powiedział że jest idealnie więc tego się trzymam Wiek ciąży z usg pokrywa się z wiekiem z OM - czyli dzisiaj 6t6d termin na 2 czerwca. Maluch ma 1 cm i czynność serca 132. Jestem przeszczęśliwa i strasznie mi ulżyło... Choć przed samym badaniem był mega stres. Zwłaszcza że sama bym w życiu nie rozpoznała że to zarodek - nie wiem czy to wina aparatu czy może w tej ciąży robiłam badanie wcześniej niż w poprzedniej. Bo w pierwszej to zarodek było elegancko widać i wyglądał jak konik morski a dziś taka plamka... ale serduszko usłyszałam lekarz jest zadowolony więc jest super!
Oleśka11, Samsaramsa, Madamee92 lubią tę wiadomość