Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje że serduszko bije. Ja mam nadzieje, że jutro to samo usłyszę i zobaczę. Mam tyle pytan do ginekologa oby miał wystarczająco cierpliwości aby mi odpowiedzieć. To bedzie moja druga wizyta u niego ponieważ sie przeprowadziłam chwilowo w inne miejsce.
-
Nadinka83 wrote:Aleksandra_nails dokładnie wiem co masz na myśli. Dlatego jak tylko objawy zanikają to się stresuje. Moge najbliższe 8 mies zygac i leżeć plackiem ale żeby szczęśliwie dotrwac do końca.
A test robiłam tylko dlatego ze w tym dniu powinnam dostać @ a nie dostałam a miałam wizytę u gin. Wyszłam z założenia że lekarka się spyta czy test robiłam i czy przypadkiem w ciazy nie jestem. Nic nie przeczuwalam. I tu taka niespodzianka
Trzymam za was kciuki[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Ja chodzę sama i na wszystkie będę chodziła sama mój mąż jest tak wrażliwy na wszystkie medyczne sprawy, że nie zamierzam powodowac u niego traumy na kolejne lata aby już nigdy nie chcal wiecej dzieci. Widziałam już takich pseudo twardzieli którzy później brzydzili się swoich żon. Facet to facet ma prawo być delikatny. Ja uważam że dosko nale sobie na wizytach i pozniej poradzę sama.
-
Oleska super I gratuluje serducha na tym etapie 100 to norma
Witam tez nowe dziewczyny.
Ja jutro mam wizytę na 9 i już umieram z niecierpliwości . Z dolegliwości to u mnie w piersiach nic ale za to ciagle mnie mdli i już kilka razy wymiotowałam ale jakoś dziwnie bo mdłości najbardziej atakują wieczorem .
U mnie mąż jest na ważnych prenatalnym i połówkowym. A płeć kazałam zapisać lekarce w kopercie żebyśmy razem się dowiedzieli .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 21:44
-
Mój też był na kilku wizytach ze mną. Pamiętam drugie usg u innego lekarza. Na pierwszym ze mną nie był. Lekarz robi mi to usg i pyta się czy jest mąż w poczekalni i poszedł po niego żeby zobaczył co zmajstrowal. M wszedł do gabinetu cały czerwony i przestraszony, ale jak zobaczył jak dzidziuś macha rączkami to mu oczy się przeszkliły. To było coś koło 9/10tc
-
Ja właśnie w pierwszej ciąży chodziłam sama. Na prenatalne mój brał wolne żeby iść ze mną ale straciłam wcześniej. Teraz czuję spory lek przed pierwszym usg i chyba czułam się lepiej jakby przy mnie był. Nie wiem czy to uzasadnione czy strach przesłania zdrowy rozsądek.
Madamee92 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Teraz muszę się uzbroić w cierpliwość, następne USG za dwa tygodnie to może już będzie widać coś więcej
Ja na przezpochwowe usg to nawet nie chcę żeby mój ze mną chodził. Sama się czuję niezbyt komfortowo jak mi, za przeproszeniem, w cipie gmerają a co dopiero miałby facet czuć. Ustaliliśmy, że od genetycznego w 11 tygodniu ma już ze mną chodzić na każde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:05
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:02
Ariette1983 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
W tamtej ciąży wchodziłam sama do gabinetu. Ale w tej ciąży mąż będzie od pierwszej wizyty. Po pierwsze sam chce, a po drugie jest dla mnie dużym wsparciem i wiem, że będę potrzebować jego obecności.
Nadinka83 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ja już po wizycie pęcherzyk 14mm zarodek jest i widać echo zarodka . Według OM dziś 6tod a według usg 6t1d wiec idealnie Dopiero teraz kminie o co chodzi z echo bo cała wizytę rozmawiałam o serduchu ze jeszcze nie będzie wsiadać itp. A echo to przecież serducho tylko nie do uchwycenia chyba co? Czy tak się na widoczny zarodek mówi ¿
Tak czy owak w związku z ostatnim poronieniem luteinka i za dwa tygodnie wizytyta ale wszystko gra
A pozatym czuję się jak kupa , mdłości nie odpuszczają ale mały jest kilka godzin z nianią wiec się pobijamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:55
Nadinka83, Lilka26, Lilka26, Ariette1983, Oleśka11 lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:Kochana to całkiem normalne że się martwisz, ale nie masz powodu. Mój mały kropek z usg wczorajszego ma ok 3mm i też akcja serca coś ok 100. Lekarka też uspokajała, że to serduszko dopiero co zaczęło bić i trzeba dac mu szansę by nabrało siły i tempa
Dziękuję za pocieszenie właśnie miałam pytać Ciebie ile ma Twój bobo i jak mu biło serce. Mój wychodzi ze jest trzy dni młodszy niż wynika to z OM. Różnica duża nie jest więc może nadrobi. Ja mam przyjść za dwa tygodnie do niej ale właśnie sobie uświadomiłam że nie dała mi recepty na duphaston więc i tak będę musiała się wrócić do niej wcześniej -
No wlasnie dziewczyny jak myslicie, moj malz chce isc ze mna na pierwsze usg (jest dopochwowe jak sie dowiedzialam) a troche sie krepuje. Nie chce zeby zobaczyl cos od tej zlej strony... a z drugiej strony chce.by byl i poczul to ze mna, ale tak jak wspomnialam krepuje sie zwlaszcza ze jestem zmuszona isc do gina faceta! No cooo robic. jak to rozegrac zeby przypadkiem nie zobaczyl tego czego nie chce by widzial. Wyatarczy mi ze juz inny gosc bedzie tam grzebal...10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:No wlasnie dziewczyny jak myslicie, moj malz chce isc ze mna na pierwsze usg (jest dopochwowe jak sie dowiedzialam) a troche sie krepuje. Nie chce zeby zobaczyl cos od tej zlej strony... a z drugiej strony chce.by byl i poczul to ze mna, ale tak jak wspomnialam krepuje sie zwlaszcza ze jestem zmuszona isc do gina faceta! No cooo robic. jak to rozegrac zeby przypadkiem nie zobaczyl tego czego nie chce by widzial. Wyatarczy mi ze juz inny gosc bedzie tam grzebal...
Odnośnie usg to u mojego gina są jednorazowe spódniczki i nawet nie widać jak lekarz tam gmera.
Oleśka11 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Oleczka94 wrote:No wlasnie dziewczyny jak myslicie, moj malz chce isc ze mna na pierwsze usg (jest dopochwowe jak sie dowiedzialam) a troche sie krepuje. Nie chce zeby zobaczyl cos od tej zlej strony... a z drugiej strony chce.by byl i poczul to ze mna, ale tak jak wspomnialam krepuje sie zwlaszcza ze jestem zmuszona isc do gina faceta! No cooo robic. jak to rozegrac zeby przypadkiem nie zobaczyl tego czego nie chce by widzial. Wyatarczy mi ze juz inny gosc bedzie tam grzebal...
Myśle ze zna twoja pochwę dość dobrze więcej nic nie zobaczy przecieżAriette1983 lubi tę wiadomość