X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje że serduszko bije. Ja mam nadzieje, że jutro to samo usłyszę i zobaczę. Mam tyle pytan do ginekologa oby miał wystarczająco cierpliwości aby mi odpowiedzieć. To bedzie moja druga wizyta u niego ponieważ sie przeprowadziłam chwilowo w inne miejsce.

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka pierwsze koty za płoty jest zarodeczek i serduszko czyli na tym etapie wszystko oki...a co do serduszka tac ono się dopiero co rozkręca daj mu trochę czasu :) Gratuluję :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy teraz na te pierwsze wizyty chodzicie same czy z Waszymi partnerami?

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serducha <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Aleksandra_nails dokładnie wiem co masz na myśli. Dlatego jak tylko objawy zanikają to się stresuje. Moge najbliższe 8 mies zygac i leżeć plackiem ale żeby szczęśliwie dotrwac do końca.

A test robiłam tylko dlatego ze w tym dniu powinnam dostać @ a nie dostałam a miałam wizytę u gin. Wyszłam z założenia że lekarka się spyta czy test robiłam i czy przypadkiem w ciazy nie jestem. Nic nie przeczuwalam. I tu taka niespodzianka

Trzymam za was kciuki :)

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Ja jak sama liczyłam to też właśnie 19.06 ;)
    No to kochana jesteśmy w tym samym punkcie

Blanka85 lubi tę wiadomość

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę sama i na wszystkie będę chodziła sama mój mąż jest tak wrażliwy na wszystkie medyczne sprawy, że nie zamierzam powodowac u niego traumy na kolejne lata aby już nigdy nie chcal wiecej dzieci. Widziałam już takich pseudo twardzieli którzy później brzydzili się swoich żon. Facet to facet ma prawo być delikatny. Ja uważam że dosko nale sobie na wizytach i pozniej poradzę sama.

• asylia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w pierwszej ciąży był na kilku wizytach - na pewno na prenatalnych. I teraz myśle, że tez chętnie pójdzie, zwłaszcza na te 'ważniejsze' USG gdzie się dłużej ogląda malucha.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 11 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleska super I gratuluje serducha :) na tym etapie 100 to norma

Witam tez nowe dziewczyny.

Ja jutro mam wizytę na 9 i już umieram z niecierpliwości . Z dolegliwości to u mnie w piersiach nic ale za to ciagle mnie mdli i już kilka razy wymiotowałam ale jakoś dziwnie bo mdłości najbardziej atakują wieczorem .

U mnie mąż jest na ważnych prenatalnym i połówkowym. A płeć kazałam zapisać lekarce w kopercie żebyśmy razem się dowiedzieli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 21:44

3zacwi8.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też był na kilku wizytach ze mną. Pamiętam drugie usg u innego lekarza. Na pierwszym ze mną nie był. Lekarz robi mi to usg i pyta się czy jest mąż w poczekalni i poszedł po niego żeby zobaczył co zmajstrowal. M wszedł do gabinetu cały czerwony i przestraszony, ale jak zobaczył jak dzidziuś macha rączkami to mu oczy się przeszkliły. To było coś koło 9/10tc

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w pierwszej ciąży chodziłam sama. Na prenatalne mój brał wolne żeby iść ze mną ale straciłam wcześniej. Teraz czuję spory lek przed pierwszym usg i chyba czułam się lepiej jakby przy mnie był. Nie wiem czy to uzasadnione czy strach przesłania zdrowy rozsądek.

Madamee92 lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Teraz muszę się uzbroić w cierpliwość, następne USG za dwa tygodnie to może już będzie widać coś więcej :)

Ja na przezpochwowe usg to nawet nie chcę żeby mój ze mną chodził. Sama się czuję niezbyt komfortowo jak mi, za przeproszeniem, w cipie gmerają a co dopiero miałby facet czuć. Ustaliliśmy, że od genetycznego w 11 tygodniu ma już ze mną chodzić na każde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:05

gann3e3k131pma53.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:02

Ariette1983 lubi tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtej ciąży wchodziłam sama do gabinetu. Ale w tej ciąży mąż będzie od pierwszej wizyty. Po pierwsze sam chce, a po drugie jest dla mnie dużym wsparciem i wiem, że będę potrzebować jego obecności.

Nadinka83 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie pęcherzyk 14mm zarodek jest i widać echo zarodka . Według OM dziś 6tod a według usg 6t1d wiec idealnie Dopiero teraz kminie o co chodzi z echo bo cała wizytę rozmawiałam o serduchu ze jeszcze nie będzie wsiadać itp. A echo to przecież serducho tylko nie do uchwycenia chyba co? Czy tak się na widoczny zarodek mówi ¿
    Tak czy owak w związku z ostatnim poronieniem luteinka i za dwa tygodnie wizytyta ale wszystko gra :)

A pozatym czuję się jak kupa , mdłości nie odpuszczają ale mały jest kilka godzin z nianią wiec się pobijam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:55

Nadinka83, Lilka26, Lilka26, Ariette1983, Oleśka11 lubią tę wiadomość

3zacwi8.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Kochana to całkiem normalne że się martwisz, ale nie masz powodu. Mój mały kropek z usg wczorajszego ma ok 3mm i też akcja serca coś ok 100. Lekarka też uspokajała, że to serduszko dopiero co zaczęło bić i trzeba dac mu szansę by nabrało siły i tempa :-)

Dziękuję za pocieszenie :) właśnie miałam pytać Ciebie ile ma Twój bobo i jak mu biło serce. Mój wychodzi ze jest trzy dni młodszy niż wynika to z OM. Różnica duża nie jest więc może nadrobi. Ja mam przyjść za dwa tygodnie do niej ale właśnie sobie uświadomiłam że nie dała mi recepty na duphaston więc i tak będę musiała się wrócić do niej wcześniej

gann3e3k131pma53.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziewczyny jak myslicie, moj malz chce isc ze mna na pierwsze usg (jest dopochwowe jak sie dowiedzialam) a troche sie krepuje. Nie chce zeby zobaczyl cos od tej zlej strony... a z drugiej strony chce.by byl i poczul to ze mna, ale tak jak wspomnialam krepuje sie zwlaszcza ze jestem zmuszona isc do gina faceta! No cooo robic. :-) jak to rozegrac zeby przypadkiem nie zobaczyl tego czego nie chce by widzial. Wyatarczy mi ze juz inny gosc bedzie tam grzebal... :-)

10.09.2019 Marcel
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No wlasnie dziewczyny jak myslicie, moj malz chce isc ze mna na pierwsze usg (jest dopochwowe jak sie dowiedzialam) a troche sie krepuje. Nie chce zeby zobaczyl cos od tej zlej strony... a z drugiej strony chce.by byl i poczul to ze mna, ale tak jak wspomnialam krepuje sie zwlaszcza ze jestem zmuszona isc do gina faceta! No cooo robic. :-) jak to rozegrac zeby przypadkiem nie zobaczyl tego czego nie chce by widzial. Wyatarczy mi ze juz inny gosc bedzie tam grzebal... :-)
    Gdy będziesz na fotelu niech po prostu patrzy gdzie indziej. :)
    Odnośnie usg to u mojego gina są jednorazowe spódniczki i nawet nie widać jak lekarz tam gmera.

Oleśka11 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • asylia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka u mnie gin robił dopochwowo, a później kazał się przenieść na normalną leżankę i wtedy wołał Męża. :)
    Tylko nie wiem czy przy pierwszym USG to zadziałą, bo przez burzch może nic nie być widać.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:

Myśle ze zna twoja pochwę dość dobrze więcej nic nie zobaczy przecież :)

Ariette1983 lubi tę wiadomość

3zacwi8.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ