X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to do wczoraj nic nie czułam, a po teście od razu jestem senna i skołowana... Także psychika ma duży wpływ.

cathy_y, Ariette1983, Hooney lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety z dzisiaj 2174 (z przedwczoraj 1015) czyli jest dobrze. Skok ponad 100%. Ale i tak nie czuje się przekonana. Czy to dlatego mi odwala bo poprzednią straciłam?! W poniedziałek sprawdzę jeszcze raz.

Maltusia, Ariette1983 lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Qziem Nowa

Wysłany: 28 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taka pora na niestabilność emocjonalną, stres i niepewność. Ja mam teraz etap: że przecież nie dam rady, że już mnie kręgosłup boli a do czerwca hoho, że pracy licencjackiej jeszcze nie obroniłam i nie dam rady, i tak sobie na wszystko narzekam i się załamuję..
    co jest TOTALNĄ GŁUPOTĄ bo to dzieciątko jest cudem. Wyczekanym i kochanym przez mamę i tatę. Dzisiaj poinformowałam narzeczonego o ciąży, czekałam od poniedziałku do własnie tego dnia bo mija nam 5 rok razem.

Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

a20d1f242145714555759d9f909318d4.png
    24.09.2018 (32dc) beta 16 mIU/ml
    26.09.2018 (34dc) beta 100 mIU/ml, progesteron 35, TSH 2,7
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 28 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam :)

dziś dwie kreseczki, jutro beta i zobaczymy. mam już dwóch synów, starszy to już nastolatek, młodszy ma 2 lata.

termin z om 5 czerwca, pierwsza wizyta umówiona na 12 października. mam nadzieję, że maleństwo jest tam, gdzie powinno i pozostanie tam przynajmniej do maja (moje dzieci rodzą się ciut wcześniej).

Mama Wojtka, Maltusia, Ariette1983 lubią tę wiadomość

• trójeczka Znajoma

Wysłany: 28 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do objawów to ja mam tylko drapanie w gardle i brak okresu oczywiście. do wczoraj czekałam na okres i wściekałam się, że nie chce przyjść, a "przedokresowe objawy" w pełni: szyjka miękka, plamienie, miękkie, "puste" piersi (nie tak, jak zwykle w drugiej fazie, kiedy są ciężkie i powiększone).
    test zrobiłam, bo to najlepszy wywoływacz małpy ;), zawsze działał - jedna kreska i tego samego dnia początek @. miałam w tym tygodniu zacząć diagnostykę "na poważnie", bo wcześniej robiłam tylko kilka badań, a teraz byłam zapisana na 2 października na diagnostykę po roku bezskutecznych starań. bałam się, że okres się spóźni i diagnostyka zostanie przeniesiona na bliżej nieokreśloną przyszłość.
    a tu niespodzianka i dwie kreski :)

możecie pytać, dlaczego kobieta z dwójką dzieci chciała się diagnozować. to proste. cykle coraz krótsze (z 32 dni skróciły się do 24), brak ciąży przez rok starań, brak jednego jajnika (tak po prostu przestał funkcjonować - na usg malutki i jakby wyschnięty), pragnienie dziecka i presja wieku :)

Ariette1983 lubi tę wiadomość

• Sznytka Nowa

Wysłany: 28 września 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) W sumie mam obawy by pisać bo w zeszłym miesiącu poroniłam ale... może tym razem się uda ? Test robiłam dwa dni temu w poniedziałek idę na betę :)

• Adina Znajoma

Wysłany: 29 września 2018, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin wg OM 1.6.

Dół brzucha pobolewa jak na okres co mnie b irytuje.

A.
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie weekend, wszystkim miłej soboty :)

Mama Wojtka, Lorella, Adina lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem liczyc... termin wychodzi 31.05 wiec chyba znikam do majowek :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, witam się i ja na czerwcówkach ...beta w czwartek 28...dziś czekam z niecierpliwością na wynik powtórki bety i dołożyłam proga ...Jeszcze do mnie nie dochodzi że mogło się udać ...w marcu straciliśmy naszego 2 aniołka w 12 tc ..oby teraz wszystko szło dobrze ...pozytywny test wyszedł w dniu kiedy miałam termin z naszą Anielką :* ....oby to był dobry znak
    W om termin na 8.06 :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, witam się i ja na czerwcówkach ...beta w czwartek 28...dziś czekam z niecierpliwością na wynik powtórki bety i dołożyłam proga ...Jeszcze do mnie nie dochodzi że mogło się udać ...w marcu straciliśmy naszego 2 aniołka w 12 tc ..oby teraz wszystko szło dobrze ...pozytywny test wyszedł w dniu kiedy miałam termin z naszą Anielką :* ....oby to był dobry znak
    W om termin na 8.06 :)
    Powodzenia! Ja też 8.06

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka nie dziękuję :* Super że idziemy łeb w łeb :) ...a ja nadal czekam na wyniki bety ...o 9 pobierali mi krew wyniki miały być na cito ....15:46 wyników jak nie było tak nie ma ...nie mam siły do tej Diagnostyki...w czwartek w innym labie miałam po godzinie,......niestety dziś zamkniętym :/

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 29 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam na betę, pobranie o 9:02, do 16:57 nie ma... alab.

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! u mnie dzis dwa dni przed nie-planowanym okresem pojawily sie dwie kreseczki. wyczekane i wysnione. jeszcze niedowierzam. Co chwile sprawdzam test zeby sie upewnic ze dobrze widze :D

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 29 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 72,5 :)

Lorella, Ariette1983 lubią tę wiadomość

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójeczka super...u mnie Beta 93,29 a progesteron 37,99..więc chyba dobrze :) Jeszcze w czwartek beta 28,23 czyli przyrost o ponad 225 % :)
    W sumie zastanawiam czy oby a nie bliźniaki w sumie były dwa dojrzałe pęcherzyki na monitoringu :) To by dopiero było :)
    Pierwsza wizyta już w poniedziałek po leki ..trzymajcie kciuki :)
    Ps. Proszę o wpisanie na pierwszą stronę :)

trójeczka, Lorella, Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella wybierasz się na betę ?

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • trójeczka Znajoma

Wysłany: 29 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba będę się wypisywać z forum...

chciałam dziś znów zrobić test ciążowy ucieszona fajną betą. bo mam pudełka na pamiątki dla dzieci, a w każdym pozytywny test ciążowy z napisaną datą, a wczorajszy wyrzuciłam (głupia ja). taka sentymentalna jestem :) w pudełkach mam też pierwsze ubranko, bransoletkę ze szpitala, kosmyk włosów - taka ja ;)
    i zrobiłam ten test, co to miał być pamiątkowy - niestety. bo na teście czułość 10 kreska jest ledwie widoczna, trzeba się wpatrywać, żeby dojrzeć. wczoraj wpatrywać się nie było trzeba. to raczej nie dobrze.

bety raczej nie będę powtarzać, bo w przyszłym tygodniu jestem sama w domu z dziećmi, a z młodym przecież na pobranie nie pójdę...

no to tak. trzymajcie kciuki albo coś, może test był niezbyt dobry (chociaż apteczny). chciałabym móc zrobić betę i mieć pewność, ale nie widzę możliwości niestety.

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójeczka wrote:

chciałam dziś znów zrobić test ciążowy ucieszona fajną betą. bo mam pudełka na pamiątki dla dzieci, a w każdym pozytywny test ciążowy z napisaną datą, a wczorajszy wyrzuciłam (głupia ja). taka sentymentalna jestem :) w pudełkach mam też pierwsze ubranko, bransoletkę ze szpitala, kosmyk włosów - taka ja ;)
    i zrobiłam ten test, co to miał być pamiątkowy - niestety. bo na teście czułość 10 kreska jest ledwie widoczna, trzeba się wpatrywać, żeby dojrzeć. wczoraj wpatrywać się nie było trzeba. to raczej nie dobrze.

bety raczej nie będę powtarzać, bo w przyszłym tygodniu jestem sama w domu z dziećmi, a z młodym przecież na pobranie nie pójdę...

no to tak. trzymajcie kciuki albo coś, może test był niezbyt dobry (chociaż apteczny). chciałabym móc zrobić betę i mieć pewność, ale nie widzę możliwości niestety.
    Trzymam kciuki i nie załamuj się. Ja we czwartek zrobiłam test-2 kreski ale obydwie baaardzo słabo widoczne. Dziewczyny na innym forum powiedziały że test wadliwy i żebym zrobiła 2. W piątek zrobiłam 2 innej firmy, czułość 20 i tylko jedna kreska. Dziś miałam mieć @ na razie cisza, cień nadziei mam, Ale tylko cień.
    A rzeczy jak testy i opaski szpitalne też zbieram. Pozdrawiam. Zostaje nam cierpliwie czekać na bieg wydarzeń.

trójeczka lubi tę wiadomość

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójeczka wrote:

Nie załamuj się! Ja miałam betę 65 a testy wychodziły z cieniem cienia po ponad 5 minutach! Dopiero w 6 tyg wykorzystałam po prostu ostatni test, ktory został i wtedy wyszła szybko kreska i też były super czułe. Trzymam kciuki! :)
    Gratuluję wszystkim!

trójeczka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ