Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się nieśmiało
Nieśmiało ponieważ witałam się w kwietniu na fiolecie i zostałam mamą aniołka (*).
Jestem 10dpt dwóch, 3dniowych skarbów moja beta 198,99 mlU/ml oraz progesteron 39,52 nl/ml.
Jestem dzień przed @ i mam delikatne plamienie.
TP - wg.ovu to 29.06.2019
Poprzednio też od plamienia się zaczęło ;-( -
Niezapomniana wrote:Ja z natury jestem bardzo nerwową osoba więc w ciąży już przechodzę sama siebie cierpią niestety wszyscy dokoła Choć staram się nad tym panować.
Właśnie układam sobie jadłospis do pracy taki lekkostrawny bo tak dłużej być nie może ze męczę się całe dnie ze wzdęciami
Jeszcze tylko 2 godziny do USGNiezapomniana, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Witam się nieśmiało
Nieśmiało ponieważ witałam się w kwietniu na fiolecie i zostałam mamą aniołka (*).
Jestem 10dpt dwóch, 3dniowych skarbów moja beta 198,99 mlU/ml oraz progesteron 39,52 nl/ml.
Poprzednio też od plamienia się zaczęło ;-(
Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Niech wszystko będzie dobrze.
To na pewno ciążowe hormony mi szaleją ale siedzę w pracy i płacze. Niektórym tak latwo przychodzi ciaza, nawet się o nią nie starają, dla innych jest wręcz ciężarem, a niektóre osoby muszą tak o nią walczyć. Zawsze mnie ściska wszystko w środku jak czytam o latach starań, problemach napotkanych po drodze.
Nie doceniamy zdecydowanie tego co daje nam losKaśkaKwa lubi tę wiadomość
15.06.2019...? -
Niezapomniana, jesteś w okolicy miesiączki? Mocne są te bóle? Może warto skontaktować się z lekarzem... Nie mogę się wypowiadać na temat Twoich dolegliwości, mogę tylko powiedzieć o swoim doświadczeniu. Odczuwałam skurcze od 3 miesiąca ciąży, takie jak porodowe, skończyło się poronieniem a potem okazało się, że miałam infekcję bakteryjną. Nikt tego nie sprawdził, więc dziewczyny, róbcie posiew. To tylko zwykłe badanie moczu, które możecie zrobić przy okazji nawet bez zlecenia a może uratować życie Waszego dziecka...
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Ja w poprzednich ciążach spałabym najchętniej całymi dniami i nocami a teraz mam ogromny problem ze spaniem. Budzę się bez powodu i nie mogę zasnąć
Czy da się tu wysłać wiadomość prywatną? Chciałabym skontaktować się z BlankąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 16:58
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Lena2305 wrote:Niezapomniana, jesteś w okolicy miesiączki? Mocne są te bóle? Może warto skontaktować się z lekarzem... Nie mogę się wypowiadać na temat Twoich dolegliwości, mogę tylko powiedzieć o swoim doświadczeniu. Odczuwałam skurcze od 3 miesiąca ciąży, takie jak porodowe, skończyło się poronieniem a potem okazało się, że miałam infekcję bakteryjną. Nikt tego nie sprawdził, więc dziewczyny, róbcie posiew. To tylko zwykłe badanie moczu, które możecie zrobić przy okazji nawet bez zlecenia a może uratować życie Waszego dziecka...
Badania krwi, moczu będę miała za tydzień wykonane. Mam już kilka ciąż za sobą i nigdy takiego czegoś nie czułam, ta ciąża jest najgorsza z możliwych, zmęczenie bóle nerwy płacz. Mam nadzieję że dzisiejsze USG cokolwiek rozjaśni.
Miesiączkę powinnam mieć 2 tygodnie temu15.06.2019...? -
Lena2305 wrote:Ja w poprzednich ciążach spałabym najchętniej całymi dniami i nocami a teraz mam ogromny problem ze spaniem. Budzę się bez powodu i nie mogę zasnąć
Czy da się tu wysłać wiadomość prywatną? Chciałabym skontaktować się z Blanką
Musisz kliknąć na profil danej osoby i dodać ją do przyjaciółek15.06.2019...? -
W końcu jest ! Beta 199,15 ! Chyba jest ok
Niezapomniana, Lena2305, KaśkaKwa, Magda - mbc, Madamee92, Blanka85, Lorella, Ariette1983, Mama Wojtka, Meluśka lubią tę wiadomość
-
Niezapomniana wrote:Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Niech wszystko będzie dobrze.
To na pewno ciążowe hormony mi szaleją ale siedzę w pracy i płacze. Niektórym tak latwo przychodzi ciaza, nawet się o nią nie starają, dla innych jest wręcz ciężarem, a niektóre osoby muszą tak o nią walczyć. Zawsze mnie ściska wszystko w środku jak czytam o latach starań, problemach napotkanych po drodze.
Nie doceniamy zdecydowanie tego co daje nam los
Tak kochana jeśli urodzę to na 40 urodziny mojego męża i na 10 rocznicę naszego ślubu i tyle samo starań.
Tyle czekania ... przykre... ale teraz już tylko pozytywne myślenie tym bardziej, że mogą być dwa skarbyOleśka11, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Prawie taka jak moja i dpo masz ?
U mnie dzisiaj już 15 dpo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 17:42
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Lena2305 wrote:Ja w poprzednich ciążach spałabym najchętniej całymi dniami i nocami a teraz mam ogromny problem ze spaniem. Budzę się bez powodu i nie mogę zasnąć
Czy da się tu wysłać wiadomość prywatną? Chciałabym skontaktować się z Blanką
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Makalotia no przyrost piękny, więc już nic się nie stresuj
KaśkaKwa trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
KaśkaKwa wrote:Tak kochana jeśli urodzę to na 40 urodziny mojego męża i na 10 rocznicę naszego ślubu i tyle samo starań.
Tyle czekania ... przykre... ale teraz już tylko pozytywne myślenie tym bardziej, że mogą być dwa skarby
Bardzo, bardzo Ci kibicuję! Tym bardziej, że dobrze wiem co to znaczy nie móc latami zajść w ciążę,jaka to bezsilność. Oczywiście moja historia nie umywa się nawet do Twojej (niecałe trzy lata starań i jakimś cudem udało się naturalnie), ale te emocje nie są mi obce. Trzymam kciuki! -
KaśkaKwa wrote:Witam się nieśmiało
Poprzednio też od plamienia się zaczęło ;-(KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Tak kochana jeśli urodzę to na 40 urodziny mojego męża i na 10 rocznicę naszego ślubu i tyle samo starań.
Tyle czekania ... przykre... ale teraz już tylko pozytywne myślenie tym bardziej, że mogą być dwa skarby
Trzymamy kciuki - musi być dobrze! Już niedługo pojawią się na świecie Twoje dwa małe szczęścia - tego się trzymajKaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Niezapomniana wrote:Badania krwi, moczu będę miała za tydzień wykonane. Mam już kilka ciąż za sobą i nigdy takiego czegoś nie czułam, ta ciąża jest najgorsza z możliwych, zmęczenie bóle nerwy płacz. Mam nadzieję że dzisiejsze USG cokolwiek rozjaśni.
Miesiączkę powinnam mieć 2 tygodnie temu
Czekamy na wieści po wizycie!
-
Ja już po wizycie. Całe 4mm szczęścia ❤ i serduszko pięknie bijące Jestem przeszczęśliwa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 18:42
Samsaramsa, mother84, Nadinka83, Lorella, Oleśka11, Madamee92, asylia, Mama Wojtka, Meluśka, makalotia, Blanka85, Ariette1983 lubią tę wiadomość