X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Cześć dziewczyny. Wiecie, że ja od środy jeszcze nie doszłam do siebie :( do tej pory byłam w miarę spokojna i chciałam trwać w przekonaniu , że wszystko będzie dobrze i ta ciąża będzie inna (lepsza od pierwszej - bezproblemowa) ale od środy przez tą Panią doktor , którą stwierdziła ciążę pozamaciczną jestem przerażona. Niby wszystko okazało się dobrze , a ja nie mogę dojść do siebie :( wiem , że muszę myślę pozytywnie i pewnie to mi napiszcie .... Ale ja nie mogę... minęła już ponad doba , a ja żyję w przekonaniu, że i tak się nie uda .... (profesor u którego byłam po wizycie u "Pani doktor" stwierdził, że nie ma ciąży pozamacicznej. Jest ona normalnie w macicy. Ale niestety pęcherzyk jest akurat pechowo w beznadziejnym miejscu- tam niestety często dochodzi do poronień, a później jak kobieta swoje wylezy itd do przedwczesnych porodów) więc od środy muszę już leżeć plackiem I tak też czynię ... Ali przy tym leżeniu ciągle myślę i myślę i chyba oszaleje... :( A byłam tak świetnie nastawiona jak okazało się, że wreszcie się udało i jestem w ciąży...
    Nie dziwię Ci się,ale ja wierzę, że będzie wszystko dobrze! Poczytaj sobie jakąś dobrą książkę, koniecznie o szczęśliwym zakończeniu , albo znajdź sobie jakieś zajęcie. Dasz radę ! <3

Blanka85 lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , wszystkie piszecie , że jesteście bardzo zmęczone, a czy macie też tak , że właśnie nie możecie spać.... Bo ja wręcz przeciwnie . Śpię kilka godzin (normalnie rano bym spala ile się tylko da , a teraz budzę się o 6 i jestem już wyspana. A wieczorem nie mogę zasnąć). Mam juz tak od ponad tygodnia.

Aleksandra_nails lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka zobaczysz że wszystko się ułoży tylko musisz myśleć pozytywnie :)
    Ja miałam tak że nie mogłam spać jak melisa mi się skończyła. Jak pije melise przed spaniem to bardzo szybko zasypiam i dobrze mi się śpi

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny , wszystkie piszecie , że jesteście bardzo zmęczone, a czy macie też tak , że właśnie nie możecie spać.... Bo ja wręcz przeciwnie . Śpię kilka godzin (normalnie rano bym spala ile się tylko da , a teraz budzę się o 6 i jestem już wyspana. A wieczorem nie mogę zasnąć). Mam juz tak od ponad tygodnia.
    Ja tak mam. W dzień sił na nic nie ma, wieczorem jak nigdy zasnąć nie mogę i rano wstaje o dziwnych godzinach. Dzis i tak było dobrze bo wstałam po 6. Wczoraj już o 4 się krecilam w łóżku.

Dzis miałam w planach parę rzeczy zrobić a od rana mdłości męczą.

Pimka lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Niezapomniana Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, dziewczyny dobrze radzą. Zajmij czymś głowę, książką, blogiem internetowym, szkoleniem języka, gazetą, wkręć się w jakiś serial. Każda z nas się martwi, musimy myśleć pozytywnie mimo wszystko! Nie zapobiegniemy niestety niektórym rzeczom, możemy tylko na siebie uważać, dobrze odżywiać, regularnie się badać i tyle naszej roli. Wierzę że wszystko się dobrze potoczy

15.06.2019...? <3
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Blanka ja mam podobnie. Ale dodatkowo jestem Przeziębiona i bolo mnie gardło więc wracam z pracy i pod koc ale spać mi się nie chce leżę oglądam do 22 potem zasypiam i od ok 3 wierce się i spać nie mogę. Mam bardzo delikatny sen ostatnio tylko coś się ruszy (mam Na myśli naszego psa) wystarczy że się obroci ja się budzę.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Adina Znajoma

Wysłany: 19 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, Marryy, co to znaczy ze ''pęcherzyk jest akurat pechowo w beznadziejnym miejscu- tam niestety często dochodzi do poronień, a później jak kobieta swoje wylezy itd do przedwczesnych porodów) więc od środy muszę już leżeć plackiem I tak też czynię ''?

Lece do Polski na badania po poronieniu bo tu w tym ciemnogrodzie tylko mi mocz papierkiem zbadali... Ciagle szukam przyczyny...

Mocno Was sciskam

A.
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka zgadzam się z Adina . Bo do you o dokladnie znaczy ? Czasem lekarze mówią do nas jak byśmy mili ich wiedzę i przekonania. Jak masz być niespokojna umów się jeszcze raz na wizytę niech ci ten Profsor wytłumaczy co to dokładnie znaczy jakie są statystyki bo może dla niego często to 1/10 . I pamiętaj ze narazie jesteś w ciąży jak coś się stanie i tak będziesz opłakiwać a teraz dbaj o siebi czytaj i leniuchuj . Kolelaznkq na początku ciąży miała krwiaka w macicy. Lekarz jej powiedział ze jest duże ryzyko poronienia a nawet jak donosi to będzie cesarskie cięcie . Dziś córcia ma dwa lata urodzona naturalni , krwiak si wchłąnał już w połowie ciąży . Ciąża i poród to takie czas ze najlepsi lekarze często mówią ze może zdarzyć się wszystko i często pozytywnie ich zaskakuje siła kobiecego organizmu ;)

• Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    A ja nie wiem czy dziś nie pojadę na kolejną betę. Mam jakiegoś doła , a na doła zrobiłam sobie test, który od środy nie ściemniał. Wiem po ostatnim , że nie powinnam na to patrzeć, ale miałam nadzieję, że ten test mnie pocieszy, a on jeszcze bardziej zdołował..

Ja jak robiłam test kreska była tak słaba, że musiałam męża przekonywać, że w rzeczywistości są dwie kreski.Dopiero jak test porządnie wysechł było lepiej widać ale i tak krecha słabiutka. Poleciałam tego samego dnia na betę i wynik 128,67. Więc głowa do góry nie polegałabym tak na tych testach. Mój test był najbardziej czuły jaki był dostępny w aptece miał wskazywac cìążę przy becie na poziomie 10... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:40

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja w dzień zmęczona, ale nie zasnę na drzemkę nawet jak mogę, efekt tego taki, że po 20 już śpię przed tv, idę do sypialni i śpię, ale jak tylko nad ranem koło 4 czy 5 obudzę się do wc to potem już spać nie mogę i wstaję :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️

Wysłany: 19 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, ale mocno boli mnie brzuch, czuję jakbym miała zaraz dostac okres :/ jejku jak dobrze że za kilka godzin usg, czuję takie napinania brzucha jak w początkowej fazie porodu, coś okropnego. Chyba jestem porządnie przepracowana, w weekend nie wstaje z łóżka nie ma mowy!!!

15.06.2019...? <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka jak masz możliwość to połóż się i odpoczywaj. Weź nospe i magnez. Trzymam kciuki za wizytę!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena w moczu jest niższe stężenie hcg niż we krwi. Jak będzie we krwi 10 to nie ma opcji żeby test wyszedł ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adina wrote:
    Blanka, Marryy, co to znaczy ze ''pęcherzyk jest akurat pechowo w beznadziejnym miejscu- tam niestety często dochodzi do poronień, a później jak kobieta swoje wylezy itd do przedwczesnych porodów) więc od środy muszę już leżeć plackiem I tak też czynię ''?

Lece do Polski na badania po poronieniu bo tu w tym ciemnogrodzie tylko mi mocz papierkiem zbadali... Ciagle szukam przyczyny...

Mocno Was sciskam
    Hej ;) pęcherzyk w macicy znajduje się najprościej mówiąc przy samym wyjściu :( w tym miejscu doszło do zagniezdzenia w macicy i w tym miejscu dziecko będzie się rozwijać. Jest to takie miejsce z którego łatwo jest się "odczepić, odpaść" to jest jedna z najczęstszych przyczyn porodów przedwczesnych albo poronień.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi druga kreska ciemniejsza wyszła dopiero przy becie grubo ponad 800. wczesniej meeeega bladziochy

Dziś rano nawrzeszczałam na moje dziecko, bo się nie spakował mimo że mówił, że to zrobił. Nie wiem co się ze mną dzieje, mam takie wyrzuty sumienia, że szok. Muszę go na jakieś lody zabrać po szkole chyba w ramach przeprosin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 10:20

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Hej ;) pęcherzyk w macicy znajduje się najprościej mówiąc przy samym wyjściu :( w tym miejscu doszło do zagniezdzenia w macicy i w tym miejscu dziecko będzie się rozwijać. Jest to takie miejsce z którego łatwo jest się "odczepić, odpaść" to jest jedna z najczęstszych przyczyn porodów przedwczesnych albo poronień.

Nie martw się, mój syn też był nisko uczepiony. Cała ciąża bez komplikacji. Mi mówili, że dopóki nie plamię to trzeba się tylko troszkę bardziej oszczędzać.

gann3e3k131pma53.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapomniana wrote:
    Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, ale mocno boli mnie brzuch, czuję jakbym miała zaraz dostac okres :/ jejku jak dobrze że za kilka godzin usg, czuję takie napinania brzucha jak w początkowej fazie porodu, coś okropnego. Chyba jestem porządnie przepracowana, w weekend nie wstaje z łóżka nie ma mowy!!!
    Łączę się z Tobą w bólu. Ja ledwo już siedzę, nie mówiąc o chodzeniu, nospa pomogła tylko na chwilę. Żałuję że do roboty przyszłam, na szczęście mam dziś luz, ale marzę by być już w domu

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️

Wysłany: 19 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Łączę się z Tobą w bólu. Ja ledwo już siedzę, nie mówiąc o chodzeniu, nospa pomogła tylko na chwilę. Żałuję że do roboty przyszłam, na szczęście mam dziś luz, ale marzę by być już w domu

To witaj w klubie. Ja jeszcze 6 godzin w pracy :( Od 4:40 na nogach, marzę o sobotnim leniuchowaniu.
    Pogoda jest okrutna, jestem głodna ale nie mam na nic ochoty, mam czarne myśli przed usg mimo ze spycham je w glab świadomości to sa. Już nie marudzę odezwę się po badaniu bo mam jakiś cięższy dzień, chyba stres przedwizytowy

15.06.2019...? <3
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapomniana wrote:
    To witaj w klubie. Ja jeszcze 6 godzin w pracy :( Od 4:40 na nogach, marzę o sobotnim leniuchowaniu.
    Pogoda jest okrutna, jestem głodna ale nie mam na nic ochoty, mam czarne myśli przed usg mimo ze spycham je w glab świadomości to sa. Już nie marudzę odezwę się po badaniu bo mam jakiś cięższy dzień, chyba stres przedwizytowy
    Pomyśl, że masz dziś już wizytę ;) ja dopiero 30 października.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • asylia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała dzisiaj wizytę.
    U mnie jeszcze 6 dni!
    Weekend mam nadzieje, że zleci i później w tygodniu też bo w pracy jest dość intensywnie, to czas leci.

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ