Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka85 wrote:Dziewczyny , wszystkie piszecie , że jesteście bardzo zmęczone, a czy macie też tak , że właśnie nie możecie spać.... Bo ja wręcz przeciwnie . Śpię kilka godzin (normalnie rano bym spala ile się tylko da , a teraz budzę się o 6 i jestem już wyspana. A wieczorem nie mogę zasnąć). Mam juz tak od ponad tygodnia.
Blanka ja mam tak samo idę spac codziennie około północy i wstaje koło 7 rano I jestem wypoczęta i wcale nie czuje się jak w ciążyBlanka85 lubi tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Aleksandra_nails wrote:Blanka ja mam tak samo idę spac codziennie około północy i wstaje koło 7 rano I jestem wypoczęta i wcale nie czuje się jak w ciąży
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dziewczyny doradźcie od początku strań brałam ovarin i kwas foliowy 400, kilka dni temu kupiłam falvit mama, co też zawiera kwas foliowy 400, co brać z tych rzeczy? Czy ovarin dalej brać czy odstawić? A ten kwas brać tylko czy i te witaminy?23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Samsaramsa naturalnie zdaję sobie z tego sprawę co napisałaś, jednak przy tak czułym teście kreska powinna być wyraźniejsza biorąc pod uwagę, że beta była na poziomie 128. Inne testy przy poprzednich moich ciążach były pozytywne z pokaźną kreską przy becie 50. Tak więc test testowi nie równy i jeszcze raz podkreślę, że nie ma co się tak nimi mocno sugerować.
-
Meluśka ja biorę póki co tylko kwas foliowy więc nie pomogę. Myślę że jak falvit mama zawiera już kwas foliowy to ten co bierzesz oddzielnie to już odstaw.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Meluśka ja biorę póki co tylko kwas foliowy więc nie pomogę. Myślę że jak falvit mama zawiera już kwas foliowy to ten co bierzesz oddzielnie to już odstaw.23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Meluśka wrote:Dziewczyny doradźcie od początku strań brałam ovarin i kwas foliowy 400, kilka dni temu kupiłam falvit mama, co też zawiera kwas foliowy 400, co brać z tych rzeczy? Czy ovarin dalej brać czy odstawić? A ten kwas brać tylko czy i te witaminy?
-
Czekam na wyniki jak na szpilkach. Boli mnie dziwnie brzuch. Dziś jest mój termin @.
-
Hahaha ja ostatnie 3 dni jak do domu wracałam to bez powodu mężowi się obrywało
Mnie dziś mocno brzuch boli, pisałam do mojej ginekolog, mówiła że 2 razy na dzień nospa jak tak boli. Muszę dziś jeszcze coś załatwić a potem odpoczywam. Jutro nawet do teściowej na obiad nie jedziemy. Muszę odsapnąć
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Samsaramsa wrote:Też jesteście takie nerwowe? Jestem teraz tak nerwowa że aż zła sama na siebie ze nie potrafię się uspokoić i opanować. Pies aż się mnie boi
Pisałam właśnie wcześniej. Tak się nawydzierałam na moje biedne dziecko rano, że potem aż beczałam -
Ja w pierwszej ciąży byłam bardzo spokojna i mam nadzieję, że i teraz tak będzie
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Też jesteście takie nerwowe? Jestem teraz tak nerwowa że aż zła sama na siebie ze nie potrafię się uspokoić i opanować. Pies aż się mnie boi
Ja na początku byłam w okolicach @ i starałam się nie być bo myślałam że to objaw pms a nie ciąży i że ciąża zniknie jak się dam ponieść nerwom
-
luxmed mnie zadziwił - wyniki moczu wyszły shitowe, a wizyta u ginki 6 listopada, ale mają tam opcję zapytaj lekarza przez portal pacjenta (taki jakby mail) - więc zapytałam co sądzi o tych wynikach - czy mam się wbijać na wizytę czy wystawi skierowanie na kolejne badanie - no i odpowiedziała, żebym brała urosept przez tydzień i za tydzień zrobiła kolejne badanie plus wystawiła mi w systemie skierowanie. To lubię, bo szczerze to nie mam ani sił, ani czasu ani ochoty na chodzenie po lekarzach
Teraz zostało mi się wbić do endo - bo wyniki przeskoczyły mi z niedoczynności na lekką nadczynność - niby TSH w dolnych granicach normy, ale FT4 już lekko powyżej... więc w poniedziałek będę się wbijać na chama poza kolejką, czego też nie lubię bo to oznacza nie wiadomo ile czasu w poczekalni...
-
Ja z natury jestem bardzo nerwową osoba więc w ciąży już przechodzę sama siebie cierpią niestety wszyscy dokoła Choć staram się nad tym panować.
Właśnie układam sobie jadłospis do pracy taki lekkostrawny bo tak dłużej być nie może ze męczę się całe dnie ze wzdęciami
Jeszcze tylko 2 godziny do USG15.06.2019...?