Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ariette1983 wrote:miałam dziś wizytę u ginki bez usg - zbadała mnie i powiedziała że kształt macicy i rozpulchnienie tak jak we wczesnej ciąży. Na usg umówiłam się na 13-stego to akurat będzie początek 7-go tygodnia i mam nadzieję, że już zobaczę serduszko...
W poprzedniej ciąży serduszko zobaczyłam już w 6 tyg dokładnie 6+2 Także duże szanse ze i u Ciebie już będzie serduszkoAriette1983 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Ariette1983 wrote:ja robiłam te clearblue elektroniczne które pokazują tydzień ciąży - dzień po terminie @ pokazał 2-3 tygodnie, a w kolejnym tygodniu 3+
ja tak samo zamierzam zrobic- testami clearblue ocenie przyrost bety., tymbardziej ze dzis lekarz GP nie zgodzil sie na bete, a nigdzie w poblizu nie moge zrobic. powiedziala, ze bete zlecaja tylko w trakcie poronienia...
dobrego dniaAriette1983 lubi tę wiadomość
A. -
Hej.
Dzisiaj dosłownie padam ze zmęczenia, mimo 10 godzin snu. I cały czas bujam się z tym upierdliwym okresowym bólem. Momentami jest tak silny, że nie mogę wstać i nawet nospa nie pomaga. Nie wiem co o tym myśleć, w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam. -
Adina wrote:ja tak samo zamierzam zrobic- testami clearblue ocenie przyrost bety., tymbardziej ze dzis lekarz GP nie zgodzil sie na bete, a nigdzie w poblizu nie moge zrobic. powiedziala, ze bete zlecaja tylko w trakcie poronienia...
dobrego dnia10.09.2019 Marcel -
Dziś umówiłam pierwszą wizytę do gina na potwierdzenie czy ciąża umiejscowiona w dobrym miejscu będę wtedy 5tc +3dni. Następnie do swojego gina mam dopiero termin na 24 października. Będzie to 7 tc+5 dni. Czy ten termin jest ok? czy trochę późny?
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ja mam USG 12.10., to będzie 6t2d. Martwię się z kolei, że za wcześnie ale jeśli nie wtedy to będę mogła dopiero na koniec października pójść. To z kolei odpada, umrę z niecierpliwości chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:12
-
Oleczka licz od terminu owu +2tyg. Ja lekarzowi chyba powiem że okres ostatni miałam 2 tyg później bo owu była w 28dc. Nie chcę żeby mówi że ciąża rozwija się za wolno ado terminu porodu biorą ten z Om. Jeszcze będą chcieli wywoływać wcześniej...
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Madamee92 wrote:Ja chyba się schizuję za bardzo Ale dziś w ogóle nie czuję bólu piersi, a jeszcze wczoraj i przed wczoraj bolały jakby były w siniakach. Jutro idę na betę. Boję się strasznie
Madamee92, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Oleczka licz od terminu owu +2tyg. Ja lekarzowi chyba powiem że okres ostatni miałam 2 tyg później bo owu była w 28dc. Nie chcę żeby mówi że ciąża rozwija się za wolno ado terminu porodu biorą ten z Om. Jeszcze będą chcieli wywoływać wcześniej...
Bo u mnie wedlug terminu ost miesiaczki to juz bylby 8tydz... a ze owu byla 2tyg temu to mam liczyc ze 4 tydz?
Mnie piers pobolewa czasami ale mam tak mokro ze schizuje sie ze @ zaraz bedzie... tak to tylko czasem cos ukluje. I jestem strasznie wzdeta
A jak u was?
EDIT spojrzalam na kalendarz ciazy i tam pisze ze to rowny 4tydzien. Bo w opcji zaznaczylam sobie od dnia owu no i wiek plodu 2tyg.okej ale czemu to dodaje 2tyg przy wieku ciazy? Przez te 28dniowe perfekt cykle?
Moj trwal 50dni prawie hehee
Czyli kiedy najlepiej usg jak wiek plodu bedzie mial 6,7tyg czy wiek ciazy?
Jeeju nawet nie wiedzialam ze sa dwie opcje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 21:00
10.09.2019 Marcel -
To chyba zależy od lekarza. Pierwsza ciążę też miałam trochę młodsza i nikt nie brał pod uwagę późniejszej owulacji. Później mały i tak dogonil ale też nie było to 2tyg różnicy.
No tak wychodzi ze 4tc. Tak jakby przy cyklach książkowych 28dniowych. 8tc a 4t.to ogromną różnica przy takiej różnicy lekarz prowadzony już raczej powinien wyznaczyć z usg -
Samsaramsa wrote:To chyba zależy od lekarza. Pierwsza ciążę też miałam trochę młodsza i nikt nie brał pod uwagę późniejszej owulacji. Później mały i tak dogonil ale też nie było to 2tyg różnicy.
No tak wychodzi ze 4tc. Tak jakby przy cyklach książkowych 28dniowych. 8tc a 4t.to ogromną różnica przy takiej różnicy lekarz prowadzony już raczej powinien wyznaczyć z usg
Wiecie tu musze jechac 2h do prywaciarza i place ok 5razy wiecej za usg niz w Pl. Teraz mam w pon wizyte akurat u gp bo skladalam papiery do kliniki nieplodnosci a tu nagle bach, dwie kreski. Moze mi w pon juz cos powie na kiedy bym miala usg. Jak bedzie poznoo no to wiadomo, jade do prywaciarza bo nie wytrzymam
A jutro jeszcze test powtarzam czy kreska ladniejsza. ObyyyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 21:08
10.09.2019 Marcel -
Termin porodu na USG wyznacza się w 12-13 tygodniu, jeśli znacząco odbiega od terminu zmiesiączki (albo są jakieś przesunięcia tak jak np baaardzo długi cykl) to bierze się pod uwagę ten termin z USG. Jeśli termin z miesiączki i USG różni się np o 2 dni, nie zmienia się terminu i zostaje ten z miesiączki