X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trochę piersi czuję no i ewidentnie urosły - są fajniutkie takie pełne bo wcześniej to takie smutne flaki ;)
    ja mam lekkie mdłości od niedzieli czyli od początku 6 tc... są bardzo leciutkie ale są - cieszę się z jednej strony bo można mieć nadzieję że ciąża sie rozwija, ale z drugiej mam nadzieję, że nie będą się pogarszać ;)

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia jeszcze chyba syrop z cebuli i syrop z czarnego bzu można próbować, jest też przepis na fajny syrop z marchwi z imbirem - zobacz na pepsieliot przepis (ale to raczej na kaszel)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:09

2nn33e3k17zi5yne.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu migreny tak jak w pierwszej ciąży. Od poniedziałkowego wieczoru okropna migrena, najpierw lewe oko, a teraz prawe. Wczoraj cały dzień wymiotowałam. Dziś od rana też, ale chyba w końcu ustało. Jutro mam neurologa i gina. Mam nadzieję, że można brać coś w ciąży na migreny bo inaczej soę wykończę

Iga@ lubi tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik uffff
    Beta 712 progesteron 29

Oficjalnie przestaje się schizowac i czekam na usg grzecznie

cathy_y, Lorella, Lusi91, Ariette1983, Mama Wojtka, smeg lubią tę wiadomość

3zacwi8.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży tez na początku miałam straszne a potem przez kilka miesięcy brak bólów zupełnie . Dla mnie to było mega dziwne bo jestem typem którego gliwa boli 300 dni w roku
    cathy_y wrote:
    Ja mam znowu migreny tak jak w pierwszej ciąży. Od poniedziałkowego wieczoru okropna migrena, najpierw lewe oko, a teraz prawe. Wczoraj cały dzień wymiotowałam. Dziś od rana też, ale chyba w końcu ustało. Jutro mam neurologa i gina. Mam nadzieję, że można brać coś w ciąży na migreny bo inaczej soę wykończę

cathy_y lubi tę wiadomość

3zacwi8.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga@ ja nie miałam migren nigdy, a potem zaszłam w pierwszą ciąże i miałam w 1 trym, potem ustały, a po porodzie wróciły. Teraz miałam zacząć brać leki na stałe no ale zaszłam :P

Piękna beta!

oar8skjolwir3778.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga piękna beta
    U mnie dzisiaj 870 przyrost 130%

cathy_y, Lorella, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Sznytka Nowa

Wysłany: 3 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co myśleć. W poniedziałek beta 123 dzisiaj 137 ... czy jest jakaś szansa? Dziś jest 36 dzień od ostatniego okresu.

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka przykro mi, ale przyrost jest bardzo malutki :(

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka u mnie w poprzedniej ciąży niestety to zwiastowało koniec. Czasem organizm nie dopuszcza do zagnieżdżenia albo rozwoju wadliwych płodów . Wiem to okropne , ale sama to niedawno przechodziłam . Zalecenia miałam takie żeby powtórzyć betę za dwa trzy dni . U mnie zaczęłam spadać . Trzymaj się .

3zacwi8.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka, powtórz betę za dwa dni. Będzie wiadomo.

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Strasznie sie zestresowalam tym. Zamiast sie cieszyc to caly czas o tym mysle...
    Dzisiaj kupie ten sam co robilam w poniedzialek i jutro go zrobie. A co jest dalej nie bedzie idealnej kreski?:-(
    A nie masz możliwości zrobić badania poziomu bety ? test testowi nie równy i nimy bym się do końca nie sygerowała. Jest kreseczka czyli jest podwyższona beta a to dobrze. Ale przyrost realnie można sprawdzić tylko z kwri a to w pierszych tygodniach jest najważnieszje :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 4 października 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka 83 ja wczoraj tez robiłam test 25 i wyszła blada kreska przy wysokiej becie . Więc będzie dobrze kreska to kreska

3zacwi8.png
  • Adina Znajoma

Wysłany: 4 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:

Kochana, strasznie Ci wspolczuje migren. Mnie od wczoraj juz cmi glowa I bardzo sie boje, tymbardziej ze glowe mam polaczona chyba z zoladkiem bo od razy przy migrenie wymiotuje.
    Niestety nie moge niczego z jedynie dozwolonym paracetamolem ;(
    Od rana smaruje sie amolem, zuje imbir I mam opaski na nadgarstki ale boje sie ze to niewiele pomoze.
    Poki co jestem w pracy I modle sie zeby przezyc dzisiejszy dzien.

Prosze napisz pozniej co Ci lekarze zalecili na migreny, bo w Anglii nie sa w stanie mi pomoc. Na wymioty dali Cyclizine.

A.
  • asylia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    nieśmiało dołączam. :)

Ariette1983, Mama Wojtka, smeg lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y bardzoooooo współczuję migren.
    Miałam w pierwszej ciaży i to był dramat. Pracuję przy kompie praktycznie po pełne 8h i finał był taki, że w 4 miesiącu poszłam na L4. :(

7u22rjjg269yrzch.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale odwaliłam numer :(
    Mój mąż wczoraj robił bułki do pracy z szynką konserwow dla mnie i dla siebie. Dzisiaj rano wstaję i patrze, że znowu przygotował mi bułką z tą szynką to wzielam. I jestem w pracy i wzielam 2 gryzy ijakaś taka lekko kwaśna szynka, więc odłożyłam i dzownie do męża, czy na pewno to z dzisiaj bułka a on mowi ze z wczoraj w pracy nie zjadl i wieczorem wyciagnal z torby i na blat polozyl :/ I bułka z szynką trzymana w pokojowej temperaturze caly dzien i noc, szynka nieświeża :/ Boję się teraz, czy coś mi się stanie jestem w 4tc 6 dni.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że szynka nie śmierdziala ani nie zmieniła wyglądu. :(

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Adina Znajoma

Wysłany: 4 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny ale odwaliłam numer :(
    Mój mąż wczoraj robił bułki do pracy z szynką konserwow dla mnie i dla siebie. Dzisiaj rano wstaję i patrze, że znowu przygotował mi bułką z tą szynką to wzielam. I jestem w pracy i wzielam 2 gryzy ijakaś taka lekko kwaśna szynka, więc odłożyłam i dzownie do męża, czy na pewno to z dzisiaj bułka a on mowi ze z wczoraj w pracy nie zjadl i wieczorem wyciagnal z torby i na blat polozyl :/ I bułka z szynką trzymana w pokojowej temperaturze caly dzien i noc, szynka nieświeża :/ Boję się teraz, czy coś mi się stanie jestem w 4tc 6 dni.

jak nie mialas cieplo w kuchni to nic Ci nie bedzie;)

A.
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pokojową temperaturę ok 22 stopni.
    Jak na razie nic mi nie jest,mam nadzieje że tak zostanie

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ