X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trochę piersi czuję no i ewidentnie urosły - są fajniutkie takie pełne bo wcześniej to takie smutne flaki ;)
    ja mam lekkie mdłości od niedzieli czyli od początku 6 tc... są bardzo leciutkie ale są - cieszę się z jednej strony bo można mieć nadzieję że ciąża sie rozwija, ale z drugiej mam nadzieję, że nie będą się pogarszać ;)

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia jeszcze chyba syrop z cebuli i syrop z czarnego bzu można próbować, jest też przepis na fajny syrop z marchwi z imbirem - zobacz na pepsieliot przepis (ale to raczej na kaszel)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:09

2nn33e3k17zi5yne.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu migreny tak jak w pierwszej ciąży. Od poniedziałkowego wieczoru okropna migrena, najpierw lewe oko, a teraz prawe. Wczoraj cały dzień wymiotowałam. Dziś od rana też, ale chyba w końcu ustało. Jutro mam neurologa i gina. Mam nadzieję, że można brać coś w ciąży na migreny bo inaczej soę wykończę

Iga@ lubi tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik uffff
    Beta 712 progesteron 29

Oficjalnie przestaje się schizowac i czekam na usg grzecznie

cathy_y, Lorella, Lusi91, Ariette1983, Mama Wojtka, smeg lubią tę wiadomość

3zacwi8.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży tez na początku miałam straszne a potem przez kilka miesięcy brak bólów zupełnie . Dla mnie to było mega dziwne bo jestem typem którego gliwa boli 300 dni w roku
    cathy_y wrote:
    Ja mam znowu migreny tak jak w pierwszej ciąży. Od poniedziałkowego wieczoru okropna migrena, najpierw lewe oko, a teraz prawe. Wczoraj cały dzień wymiotowałam. Dziś od rana też, ale chyba w końcu ustało. Jutro mam neurologa i gina. Mam nadzieję, że można brać coś w ciąży na migreny bo inaczej soę wykończę

cathy_y lubi tę wiadomość

3zacwi8.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga@ ja nie miałam migren nigdy, a potem zaszłam w pierwszą ciąże i miałam w 1 trym, potem ustały, a po porodzie wróciły. Teraz miałam zacząć brać leki na stałe no ale zaszłam :P

Piękna beta!

oar8skjolwir3778.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga piękna beta
    U mnie dzisiaj 870 przyrost 130%

cathy_y, Lorella, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Sznytka Nowa

Wysłany: 3 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co myśleć. W poniedziałek beta 123 dzisiaj 137 ... czy jest jakaś szansa? Dziś jest 36 dzień od ostatniego okresu.

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka przykro mi, ale przyrost jest bardzo malutki :(

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka u mnie w poprzedniej ciąży niestety to zwiastowało koniec. Czasem organizm nie dopuszcza do zagnieżdżenia albo rozwoju wadliwych płodów . Wiem to okropne , ale sama to niedawno przechodziłam . Zalecenia miałam takie żeby powtórzyć betę za dwa trzy dni . U mnie zaczęłam spadać . Trzymaj się .

3zacwi8.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznytka, powtórz betę za dwa dni. Będzie wiadomo.

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Strasznie sie zestresowalam tym. Zamiast sie cieszyc to caly czas o tym mysle...
    Dzisiaj kupie ten sam co robilam w poniedzialek i jutro go zrobie. A co jest dalej nie bedzie idealnej kreski?:-(
    A nie masz możliwości zrobić badania poziomu bety ? test testowi nie równy i nimy bym się do końca nie sygerowała. Jest kreseczka czyli jest podwyższona beta a to dobrze. Ale przyrost realnie można sprawdzić tylko z kwri a to w pierszych tygodniach jest najważnieszje :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 4 października 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka 83 ja wczoraj tez robiłam test 25 i wyszła blada kreska przy wysokiej becie . Więc będzie dobrze kreska to kreska

3zacwi8.png
  • Adina Znajoma

Wysłany: 4 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:

Kochana, strasznie Ci wspolczuje migren. Mnie od wczoraj juz cmi glowa I bardzo sie boje, tymbardziej ze glowe mam polaczona chyba z zoladkiem bo od razy przy migrenie wymiotuje.
    Niestety nie moge niczego z jedynie dozwolonym paracetamolem ;(
    Od rana smaruje sie amolem, zuje imbir I mam opaski na nadgarstki ale boje sie ze to niewiele pomoze.
    Poki co jestem w pracy I modle sie zeby przezyc dzisiejszy dzien.

Prosze napisz pozniej co Ci lekarze zalecili na migreny, bo w Anglii nie sa w stanie mi pomoc. Na wymioty dali Cyclizine.

A.
  • asylia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    nieśmiało dołączam. :)

Ariette1983, Mama Wojtka, smeg lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y bardzoooooo współczuję migren.
    Miałam w pierwszej ciaży i to był dramat. Pracuję przy kompie praktycznie po pełne 8h i finał był taki, że w 4 miesiącu poszłam na L4. :(

7u22rjjg269yrzch.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale odwaliłam numer :(
    Mój mąż wczoraj robił bułki do pracy z szynką konserwow dla mnie i dla siebie. Dzisiaj rano wstaję i patrze, że znowu przygotował mi bułką z tą szynką to wzielam. I jestem w pracy i wzielam 2 gryzy ijakaś taka lekko kwaśna szynka, więc odłożyłam i dzownie do męża, czy na pewno to z dzisiaj bułka a on mowi ze z wczoraj w pracy nie zjadl i wieczorem wyciagnal z torby i na blat polozyl :/ I bułka z szynką trzymana w pokojowej temperaturze caly dzien i noc, szynka nieświeża :/ Boję się teraz, czy coś mi się stanie jestem w 4tc 6 dni.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że szynka nie śmierdziala ani nie zmieniła wyglądu. :(

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Adina Znajoma

Wysłany: 4 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny ale odwaliłam numer :(
    Mój mąż wczoraj robił bułki do pracy z szynką konserwow dla mnie i dla siebie. Dzisiaj rano wstaję i patrze, że znowu przygotował mi bułką z tą szynką to wzielam. I jestem w pracy i wzielam 2 gryzy ijakaś taka lekko kwaśna szynka, więc odłożyłam i dzownie do męża, czy na pewno to z dzisiaj bułka a on mowi ze z wczoraj w pracy nie zjadl i wieczorem wyciagnal z torby i na blat polozyl :/ I bułka z szynką trzymana w pokojowej temperaturze caly dzien i noc, szynka nieświeża :/ Boję się teraz, czy coś mi się stanie jestem w 4tc 6 dni.

jak nie mialas cieplo w kuchni to nic Ci nie bedzie;)

A.
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pokojową temperaturę ok 22 stopni.
    Jak na razie nic mi nie jest,mam nadzieje że tak zostanie

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ