Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samsaramsa wrote:Wiesz ale jak pójdziesz wcześniej na to usg które powinno być ok 12tc to nie zbadaj i nie zmierzą tego co trzeba
Czyli jesli teraz mam 4tydz ciazy to za tyg bedzie okej juz zeby serduszko uslyszec?10.09.2019 Marcel -
Samsaramsa wrote:Najlepiej po 6tc a super by było po 7tc
Czyli gdyby ktos pytal to mam mowic 4tydzien, nie 2?
To moja pierwsza ciaza wiem ze smieszne pytanie ale musze wiedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 22:19
10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Zrobilam dzisiaj test dziewczyny o czulosci 25 i jest nadal bladzioch? Co mam myslec? Dwa dni temu robilam o czulosci chyba 10 i tez byl bladzioch. Co myslicie:-(
smeg lubi tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Noo a ze jestem z Uk to moze sie szybciej na usg zalapie bo tu kolo 10,12tyg robia. To liczac 8tydz teraz to mialabym za 3tyg okolo usg hehee.
Wiecie tu musze jechac 2h do prywaciarza i place ok 5razy wiecej za usg niz w Pl. Teraz mam w pon wizyte akurat u gp bo skladalam papiery do kliniki nieplodnosci a tu nagle bach, dwie kreski. Moze mi w pon juz cos powie na kiedy bym miala usg. Jak bedzie poznoo no to wiadomo, jade do prywaciarza bo nie wytrzymam
A jutro jeszcze test powtarzam czy kreska ladniejsza. Obyyy
To widzę, że miałaś sytuację taką jak ja. Już właśnie miałam zapisywać się do kliniki leczenia niepłodności na badanie drozności jajowodów i w zależności od wyniku myśleć czy dalej inseminacja czy in vitro. Zrobiłam wszystkie badania, czekałam na @- a tu niespodziankaAriette1983 lubi tę wiadomość
-
Hej cześć dziewczyny,
W czwartek zobaczyłam na teście 2 kreseczki. Mamy już jednego dorabiał tasmanskiego 15miesuecznego . Poród zakończył się cesarka wiec od czerwca staramy się o braciszka . Od razu hurtowo by się nie przyzwyczajać do wolności :p. W sierpniu były dwie kreski ale od początku nie ciemniały. Biegałam na betę która niestety była niska i nie przyrastała jak należy doszła do 100 i spadła wiec czekałam już na poronienie . Na szczęście oczyściłam się sama i odrazu wszystko ruszyło . No i jesteśmy tu i teraz dwa miesiące później znów mam dwie kreski 28dc . Postanowiłam nie iść na betę z myślą ze jak ma być dobrze to będzie . Lekarza mam w przyszłą środę . Paskudnie się czuje mam już mdłości i bóle głowy ( w poprzedniej ciąży były później ) . No i się łamie że może jednak pójść upewnić się czy wszystko gra bo do środy jeszcze caaaały tydzień .
Test czułość 10
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 08:48
Adina, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Iga, gratulacje i witaj
Powiem Ci z perspektywy czasu, że też bym wolała, żeby różnica między moimi dziećmi była mała. Życie jednak mi się ułożyło zupełnie inaczej, pierwsze dziecko urodziłam młodo (miałam 21 lat) i nie miałam warunków, żeby mieć od razu drugie. A później, jak już był starszy i wyrósł z pieluch, jak wróciłam do pracy, na studia to już mi się odechciało to jednak prawda, że lepiej iść za ciosem, bo jak już wyjdzie się z domu to nie chce się wracać do kupek i kaszek
Co do bety, to nie ma złotej rady. Z jednej strony, jeśli masz się denerwować, to idź. Z drugiej strony nic to tak naprawdę nie daje z perspektywy utrzymania ciąży. No bo wiadomo- jeśli nie będzie przyrastać to i tak nic i nikt nie pomoże.
P. S. Ja dziś zaczęłam 6 tydzień, testów zrobiłam ładnych kilka i za każdym razem druga krecha bledsza, mimo ładnej bety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:24
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rano powtorzylam test. Jest piękna tłuściutka kreseczka jeszcze to do mnie nie dociera moze dlatego ze czuje sie swietnie Teraz bede umawiac sie na wizyte w okolicy 7 tygodnia.
Maltusia na katar sa krople z sola morska. Z lekow mozna chyba wylacznie paracetamol. Chociaz ja mysle ze jesli to naprawde mega przeziebienie warto wybrac sie do lekarzaAdina, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Maltusia wrote:Kurde złapało mnie mega przeziębienie, zdycham. Oczy mi łzawią, mam katar i ból głowy co można brać w ciąży? ;(
Dobra nie wytrzymałam byłam na becie przynjamńiej się upewnię ze wszystko gra:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:15
-
Lorella po długich rozmowach z emkiem powiedzmy że odetchnęłam , pierwszy stres minął i teraz spokojnie czekam na kolejną wizytę w poniedziałek, tym bardziej że pierwsze mdłości już za mną ...choć to nic miłego ale daje przynajmniej nadzieję że z ciążą wszystko ok. Tylko moje piersi coś mało odczuwalne nom ale taka moja uroda przed miesiączką nigdy w życiu ich nie czułam w poprzednich ciążach też nic a nic ..teraz czas od czasu pociągnie i zakłuje no i sa troszkę " twardsze " niż zwykle ale to wszystko...
Maltusia...w ciąży na przeziębienie za wiele to nie można... czysty paracetamol i to pewno wszystko ...polecam herbatki z imbirem i oczywiście czosnek ...blee ale na mnie działa
Iga gratulacje i witam wśród nas ..kciuki za betę
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Nadinka83 wrote:Moim zdaniem wszystko ok drugi test był mniej czuły więc zapewne dlatego dalej bladzioch. Jakbyś zrobiła taki sam jak pierwszy to była by szansa że kreseczka będzie mocniejsza
Dzisiaj kupie ten sam co robilam w poniedzialek i jutro go zrobie. A co jest dalej nie bedzie idealnej kreski?10.09.2019 Marcel -
Iga daj koniecznie znac jak beta. Trzymam kciuki!
Lusi baardzo sie ciesze ze jestes spokojniejsza. wszystko bedzie dobrze powiem ci ze u mnie z piersiami tez nic specjalnego sie nie dzieje. Dokladnie tak jak u ciebie... nigdy nie bolaly mnie przed okresem. Teraz tez tylko czasem cos mnie zakluje, sa tylko delikatnie pelniejsze. Mysle ze i na nas przyjdzie czas i jeszcze bedziemy narzekac na bolace piersi hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:34
Lusi91 lubi tę wiadomość