X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Wiesz ale jak pójdziesz wcześniej na to usg które powinno być ok 12tc to nie zbadaj i nie zmierzą tego co trzeba
    W sumie fakt. Czyli lepiej isc prywatnie wczesniej a do gp tak jak powinno byc.
    Czyli jesli teraz mam 4tydz ciazy to za tyg bedzie okej juz zeby serduszko uslyszec?

10.09.2019 Marcel
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej po 6tc a super by było po 7tc

Ariette1983 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Najlepiej po 6tc a super by było po 7tc
    Dziekuje za odpowiedzi :-)
    Czyli gdyby ktos pytal to mam mowic 4tydzien, nie 2?:-)
    To moja pierwsza ciaza wiem ze smieszne pytanie ale musze wiedziec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 22:19

10.09.2019 Marcel
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówisz że 4tc

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj test dziewczyny o czulosci 25 i jest nadal bladzioch? Co mam myslec? Dwa dni temu robilam o czulosci chyba 10 i tez byl bladzioch. Co myslicie:-(

10.09.2019 Marcel
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Zrobilam dzisiaj test dziewczyny o czulosci 25 i jest nadal bladzioch? Co mam myslec? Dwa dni temu robilam o czulosci chyba 10 i tez byl bladzioch. Co myslicie:-(
    Moim zdaniem wszystko ok :) drugi test był mniej czuły więc zapewne dlatego dalej bladzioch. Jakbyś zrobiła taki sam jak pierwszy to była by szansa że kreseczka będzie mocniejsza :)

smeg lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Noo a ze jestem z Uk to moze sie szybciej na usg zalapie bo tu kolo 10,12tyg robia. To liczac 8tydz teraz to mialabym za 3tyg okolo usg hehee. :-)
    Wiecie tu musze jechac 2h do prywaciarza i place ok 5razy wiecej za usg niz w Pl. Teraz mam w pon wizyte akurat u gp bo skladalam papiery do kliniki nieplodnosci a tu nagle bach, dwie kreski. Moze mi w pon juz cos powie na kiedy bym miala usg. Jak bedzie poznoo no to wiadomo, jade do prywaciarza bo nie wytrzymam :-)
    A jutro jeszcze test powtarzam czy kreska ladniejsza. Obyyy

To widzę, że miałaś sytuację taką jak ja. Już właśnie miałam zapisywać się do kliniki leczenia niepłodności na badanie drozności jajowodów i w zależności od wyniku myśleć czy dalej inseminacja czy in vitro. Zrobiłam wszystkie badania, czekałam na @- a tu niespodzianka

gann3e3k131pma53.png
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cześć dziewczyny,

W czwartek zobaczyłam na teście 2 kreseczki. Mamy już jednego dorabiał tasmanskiego 15miesuecznego . Poród zakończył się cesarka wiec od czerwca staramy się o braciszka . Od razu hurtowo by się nie przyzwyczajać do wolności :p. W sierpniu były dwie kreski ale od początku nie ciemniały. Biegałam na betę która niestety była niska i nie przyrastała jak należy doszła do 100 i spadła wiec czekałam już na poronienie . Na szczęście oczyściłam się sama i odrazu wszystko ruszyło . No i jesteśmy tu i teraz dwa miesiące później znów mam dwie kreski 28dc . Postanowiłam nie iść na betę z myślą ze jak ma być dobrze to będzie . Lekarza mam w przyszłą środę . Paskudnie się czuje mam już mdłości i bóle głowy ( w poprzedniej ciąży były później ) . No i się łamie że może jednak pójść upewnić się czy wszystko gra bo do środy jeszcze caaaały tydzień .

Test czułość 10

bcaf5c21607a59c7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 08:48

Adina, Ariette1983 lubią tę wiadomość

3zacwi8.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde złapało mnie mega przeziębienie, zdycham. Oczy mi łzawią, mam katar i ból głowy :( co można brać w ciąży? ;(

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, gratulacje i witaj :)
    Powiem Ci z perspektywy czasu, że też bym wolała, żeby różnica między moimi dziećmi była mała. Życie jednak mi się ułożyło zupełnie inaczej, pierwsze dziecko urodziłam młodo (miałam 21 lat) i nie miałam warunków, żeby mieć od razu drugie. A później, jak już był starszy i wyrósł z pieluch, jak wróciłam do pracy, na studia to już mi się odechciało :) to jednak prawda, że lepiej iść za ciosem, bo jak już wyjdzie się z domu to nie chce się wracać do kupek i kaszek ;)
    Co do bety, to nie ma złotej rady. Z jednej strony, jeśli masz się denerwować, to idź. Z drugiej strony nic to tak naprawdę nie daje z perspektywy utrzymania ciąży. No bo wiadomo- jeśli nie będzie przyrastać to i tak nic i nikt nie pomoże.

P. S. Ja dziś zaczęłam 6 tydzień, testów zrobiłam ładnych kilka i za każdym razem druga krecha bledsza, mimo ładnej bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:24

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Kurde złapało mnie mega przeziębienie, zdycham. Oczy mi łzawią, mam katar i ból głowy :( co można brać w ciąży? ;(

Na katar to i tak nic nie pomoże :) na ból głowy to tak naprawdę w ostateczności tylko paracetamol

gann3e3k131pma53.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rano powtorzylam test. Jest piękna tłuściutka kreseczka :) jeszcze to do mnie nie dociera moze dlatego ze czuje sie swietnie :D Teraz bede umawiac sie na wizyte w okolicy 7 tygodnia.

Maltusia na katar sa krople z sola morska. Z lekow mozna chyba wylacznie paracetamol. Chociaz ja mysle ze jesli to naprawde mega przeziebienie warto wybrac sie do lekarza

Adina, Ariette1983 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Adina Znajoma

Wysłany: 3 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    mnie pomaga Levit C1500 L+skretna. jedna pastylk do picia i mija mi wszystko.

A.
  • Iga@ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Możesz bez strachu brać paracetamol nawet 3 razy dziennie po dwie tabletki 500 mg tylko bez żadnych domieszek . Wiem bo mnie w poprzedniej ciąży strasznie głowa bolała i łapały przeziebieńia bon stop.

Dobra nie wytrzymałam byłam na becie przynjamńiej się upewnię ze wszystko gra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 10:15

3zacwi8.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella po długich rozmowach z emkiem powiedzmy że odetchnęłam , pierwszy stres minął i teraz spokojnie czekam na kolejną wizytę w poniedziałek, tym bardziej że pierwsze mdłości już za mną ...choć to nic miłego ale daje przynajmniej nadzieję że z ciążą wszystko ok. Tylko moje piersi coś mało odczuwalne nom ale taka moja uroda przed miesiączką nigdy w życiu ich nie czułam w poprzednich ciążach też nic a nic ..teraz czas od czasu pociągnie i zakłuje no i sa troszkę " twardsze " niż zwykle ale to wszystko... :)

Maltusia...w ciąży na przeziębienie za wiele to nie można... czysty paracetamol i to pewno wszystko ...polecam herbatki z imbirem i oczywiście czosnek ...blee ale na mnie działa :)

Iga gratulacje i witam wśród nas ..kciuki za betę :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Moim zdaniem wszystko ok :) drugi test był mniej czuły więc zapewne dlatego dalej bladzioch. Jakbyś zrobiła taki sam jak pierwszy to była by szansa że kreseczka będzie mocniejsza :)
    Strasznie sie zestresowalam tym. Zamiast sie cieszyc to caly czas o tym mysle...
    Dzisiaj kupie ten sam co robilam w poniedzialek i jutro go zrobie. A co jest dalej nie bedzie idealnej kreski?:-(

10.09.2019 Marcel
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga daj koniecznie znac jak beta. Trzymam kciuki!

Lusi baardzo sie ciesze ze jestes spokojniejsza. wszystko bedzie dobrze :) powiem ci ze u mnie z piersiami tez nic specjalnego sie nie dzieje. Dokladnie tak jak u ciebie... nigdy nie bolaly mnie przed okresem. Teraz tez tylko czasem cos mnie zakluje, sa tylko delikatnie pelniejsze. Mysle ze i na nas przyjdzie czas i jeszcze bedziemy narzekac na bolace piersi hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:34

Lusi91 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam wynik bety z dzisiaj 634 mlU.
    A więc:
    1.10 beta 212mlU
    3.10 beta 634 mlU
    przyrost 199%
    Kalkulator podaje, że wynik w normie.
    Co sądzicie?

Ariette1983, Lorella lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    A więc:
    1.10 beta 212mlU
    3.10 beta 634 mlU
    przyrost 199%
    Co sądzicie?

Super wynik - gratulacje! :)

Madamee92 lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    A więc:
    1.10 beta 212mlU
    3.10 beta 634 mlU
    przyrost 199%
    Co sądzicie?

Ekstra wynik

Madamee92 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ