X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrwamy! My, nasze dzieci i nasze szyjki :) mówię Wam będziemy jeszcze je przeklinać! Grunt, ze sa zamknięte, ja sie tego trzymam!

Ja mam wizytę 24-go teraz z nowym dr i powiem, zeby sprawdził szyjke!
    Nie wiem, jak Wy, ale ja mam cała ciążę nisko brzuch i to mnie czasami martwi, ale moze ja tak mam :) lezenie go nie podniosło :) tylko czy wysokość brzucha ma związek z dlugoscia szyjki?!! Nie wiem :)

Rybenko! Dziękujemy bardzo! Z tej okazji brzuch zrobił sie dużo większy!

Słoneczna! Dr frajer (z nim wizytę mam 2-go grudnia) i cała reszta Irl dr bada tylko przez brzuch dziecko powiedzmy, na szyjke totalna olewka!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:38

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, ja też mam brzuch nisko, to chyba zależy od tego jak dzieć ułożony jest. W książce oczekiwanie na dziecko są zawsze zdjęcia przykładowych brzuchów i są i nisko, i wysoko.
    A ta 3 z przodu rzeczywiście robi wrażenie - jeszcze 7 tygodni i ciąża donoszona :)

Ja po dentyście, jeden ząbek naprawiony, reszta 8.12 + kamień i osad mi zdejmie, więc git :)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Jeszcze 7 tyg, a moze aż :) ja pamietam, jak dopiero wszystkie sikalysmy i zbieralysmy bociany! Czas jest okropny! Jakiś taki zbyt szybki! Cieszę sie, ze dzidzia bedzie już niebawem, ale wtedy czas mógłby stanąć :) jak sobie myśle, ze 9 mcy ciazy przekłada sie tylko na 6 mcy macierzyńskiego to mnie to troszkę irytuje!

Sue! Moze niskie brzuchy należą do dziewczyn co zrobiły testy długo po terminie :) ha! Już mi lepiej :)

Tylko oby senność mnie dopadła! :)

Kolorowych Brzuchatki :)

Daisy, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ogólnie szalejecie z tymi zębami gorzej niż z wyprawka :) szalenstwo jakieś :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Ja juz od 6 na nogach :) cora w szkole, ja dzis mam lekarza pracy na 11.30 i oczywiscie nie nasikalam do pojemnika rano :D takze teraz cisne haha. Zjadlam tez przed 8 drozdzowke by miec sile bo przed pobraniem krwi min 2 h bez jedzenia. Jakos wyniki mnie nie interesuja bo to i tak tylko dla papierow..a nie dla mnie. Marze o kawie. Dzis 4t5d, ale jestem w tyle za Wami :D

Sloneczna jak sie czujesz?
    Piekne te Wasze ciuszki pokupowane, w ogole macie super wyprawki, ale pamietajcie ze pojdziecie do szpitala z jedna torba, a wyjdziecie pewnie z trzema :D wspomnicie moje slowa :D ah no i do tego kilka siatek. Ja myslalam ze sie do domu nie zabiore :D :D :D

Milego! :*

merida17, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noc przzyta bez wymiotow i bolu krzyza- wiec moze nospa i magnez pomogly, juz leze.

musi byc dobrze

dzis zamowie od jedengo sprzedawcy przewijak na lozko, becik, pieluszki tetrowe i flanelowe

a pieluszki tetrowe to jaki rozmiar zamawiacie? 80 na 80?

Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :-*
    Miłego dnia życzę wszystkim! Pogoda za oknem fatalna i nic mi się przez nią nie chce. Moje noce są dość ciężkie bo biodra mi spać nie dają, tak bolą jak nigdy :-/
    Nawet rogal nie pomaga. I się przez to kręcę z boku na bok.
    Daisy nie ważne czy jesteś dalej niż my, jesteś w upragnionej ciąży i tylko to się liczy, a która jest w którym tygodniu to nie ważne ;-)
    Słoneczna co do rozmiaru pieluch to przyznam się szczerze ze nawet nie zwróciłam na to uwagi jak kupowałam :-P
    Co do zębów Meridko to ja od początku ciąży zrobiłam juz ich chyba ok. 10 i nie powiem ile zostawiłam pieniędzy u dentysty, a to tylko dlatego ze jako dziecko miałam zakładane plomby te srebrne i wszystkie je teraz wymieniam. A oprócztego miałam już 2 kanałówki, niestety mam strasznie słabe zęby. No ale pocieszam się tym, że zostały mi jeszcze 3 i koniec! ;-)
    Miłego dnia :-*

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja też nie patrzyłam na rozmiary pieluch, brałam jakie były. :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się komuś wygadać...
    Miałam wczoraj fatalny dzień. Po badaniach przyjechałam do pracy szybko jadłam bo już czułam że nogi mi się uginają i ręce trzęsą (niedocukrzenie, za długo na głodzie). Żle się czułam ale nikomu to nie przeszkadzało żebym dostała opieprz. W skrócie jak coś zamawiam "na stan" to źle bo stoi, jak czegoś nie zamawiam, żeby zbędnie nie stało to też źle. I za to mi się dostało.
    Jeden koleś próbuje kopać pode mną dołki, chodzi na skargi do szefa z byle pierdołą. Taka byłam roztrzęsiona, że powiedziałam że źle się czuje i poszłam do domu. W dupie miałam ich i cały ich świat.
    Dziś jestem w pracy, ale prawie z nikim nie rozmawiam. Niby mi przeszło ale nadal w środku coś czuje że mnie "trzyma". Dlatego też piszę.
    Pobolewa mnie trochę podbrzusze, a dodatkowo stresuje się piątkiem (moją szyjką) bo coś czuje że nie jest dobrze :(

Wiem, że mogę na Was liczyć. Wiem też że teraz najważniejsza jestem ja i mała.
    Dlatego prawdopodobnie od piątku ile na L4.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku moim zdaniem powinnas jak najszybciej isc na L4.
    Co do atmosfery w pracy, wytrzymaj jeszcze te 2 dni i wtedy sie ladnie pozegnasz i tyle. Na zachowanie 'kolegi' z pracy staraj sie nie zwraca uwagi, widac jest niezbyt dojrzaly emocjonalnie do pracy, nie jestesmy przeciez w przedszkolu, kazdy ma swoje zadania w firmie i chyba na tym powinien sie skupiać. Nie martw sie, no chyba, ze szef lubi takie kablowanie..
    Najchetniej napisalabym Ci olej robote, ciaza jestt najwazniejsza. I chyba mam racje, czyz nie?
    Czy masz pewnosc, ze po ciazy wrocisz do pracy na swoje stanowisko? Jesli nie, to olej wszystko i odpoczywaj. Juz w poniedzialek ktos przejmie Twoje obowiazki, jeszcze beda za Tobą tesknic, obiecuje Ci :D Takze na spokojnie, jak sie zle czujesz idz do domu i tyle, teraz Ty i Twoje Dziecko jestescie najwazniejsze! Szef za Ciebie nie donosi ciazy, zyczliwy kolega tak samo jak reszta pracownikow, rowniez nie. Odsapnij i mysl o czekajacym Cie slodkim lenistwie do konca ciazy :) Nie mozesz sie denerwowac, myslisz ze Oni teraz przezywaja to ze Ty sie do nich nie odzywasz? Szczerze watpie!

Dzielna bądź! <3 <3 <3

A co do szyjki to błagam nie martw się na zapas! Złe przeczucia i sobie wykrakasz jakies niefajne rzeczy, takze musisz myslec tylko pozytywnie!

Ja sie zbieram i lece na badania pracownicze :D Co mi przyszlo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:20

Tygrysek, Rybeńka, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Merida, te niskie brzuchy to kara za zwlekanie :)

Daisy, może i do szpitala pójdziemy z jedną torbą, ale wyjdziemy z czymś najcudowniejszym :)
    A właściwie kimś:)

Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Daisy w 100%! Olej ich i idź na l4. I tak długo pracowałas. Odpocznij sobie trochę bo za 3 miesiące będzie nam brakować odpoczynku. A szyjka się nie martw na zapas, wierzę że będzie dobrze Kochana! :-* myśl pozytywnie.

Gosiak lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, a Ty nie możesz iść na zwolnienie? Teraz przed nami naprawdę ciężkie miesiące, ciąża to czas dla Ciebie. Uwierz mi, w domu jest fajnie. Przez pierwszy tydzien nie mogłam sobie znaleźć miejsca, ale potem jest tylko lepiej. W dzisiejszych czasach nikt nie docenia tego, że mimo złego samopoczucia pracujesz. U mnie wręcz żądali deklaracji do kiedy będę. A skąd ja to mam niby wiedzieć. Miałam pracowac do połowy listopada, czyli praktycznie do teraz, a na L4 poszłam 20.08:) przy czym do połowy września leżałam i zdychalam, bo mnie tak wymioty męczyły.

A tego gościa olej, ludzie to żmije. Nie stresuj sie, nie denerwuj, bo Twoje dziecko też to czuje :*
    I pomyśl o wolnym :*

Gosiak lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam do Was z ciepłymi uściskami <3 <3 1059754l61at5thu4.gif1059754l61at5thu4.gif1059754l61at5thu4.gif1059754l61at5thu4.gif1059754l61at5thu4.gif bo u Nas pogoda coraz bardziej zwiastująca zimę i tylko 2C chociaż ja ciągle czekam na ten zapowiadany śnieg :)
    No i do Świąt już tylko 5 tygodni <hura> :D :D :D
    Tygrysku Kochana nie martw się na zapas :) zobaczysz na wizycie będzie dobrze, ja ostatnio też się tak bardzo bałam, że coś z Maluszkiem nie tak bo nic nie czułam na USG takie fikał koziołki, że ho ho :) i wszystko jest OK :) Tak samo będzie z Twoją szyjką - zobaczysz :)
    A ja ostatnio marudziłam, że już objawów nie mam a od wczoraj na nowo czuję piersi a dziś nawet z rana miałam chwilowe mdłości :P i czasami czuję rozciąganie brzuszka tylko nie wiem czemu tak mam, że najczęściej czuję z prawej strony a z lewej tak rzadko no ale na USG wszystko jest dobrze to trzeba być dobrej myśli :)
    A tak z innej beczki pisałam już o pozytywnej decyzji kredytowej więc okazało się, że już jutro idziemy do banku podpisać umowę i w ciągu 3 dni ruszy kredyt więc przed końcem listopada będziemy mieć własne mieszkanko <3 niestety nie uda Nam się go zrobić na święta ale w końcu będzie coś Naszego :) a po wyliczeniu kosztów raty kredytu + czynszu itp wyniesie Nas tyle ile teraz płacimy za wynajem i czynsz więc się opłaca a nie będziemy wkładać kasy w cudze mieszkanie tylko już we własne :)
    Kolejną wizytę mamy za 8 dni w poradni genetycznej fajnie, że mąż idzie ze mną chociaż domyślam się, że go do gabinetu nie wpuszczą bo to poradnia w szpitalu i wizyta na NFZ to nie chcą wpuszczać. Mocno wierzę w to, że będzie dobrze :) no ale za 2 tyg wizytujemy prenatalnie u mojego gina więc mąż będzie mógł pooglądać Naszą perełkę. Swoją drogą bardzo mu się spodobały wizyty u ginekologa :P :P ja się cieszę, że tak się wczuwa w rolę przyszłego taty i od początku Nam w tym całym okresie towarzyszy, że nie zakończył swojej roli na etapie spłodzenia w końcu to Nasze Dziecko :)
    A dziś kończymy pełen 11tc czyli wg. BBF jesteśmy w 12tc (nigdy nie zrozumiem tego wyliczania - humanistka ze mnie 100% ) :P coraz bliżej II trymestru mam nadzieję, że już do końca będzie tak dobrze :)
    A chciałam się Was spytać czy któraś z Was brała może od II fazy cyklu dup-ka i tak przez I trymestr ? Bo ja biorę 3x1 tabl teraz w ciąży w II fazie cyklu brałam 2x1 i lekarz mówił, że na kolejnej wizycie to będzie pełen 13tc jak wszystko będzie dobrze to odstawimy więc chciałam spytać czy jak brała któraś z Was to lekarz tak z dnia na dzień kazał odstawić czy zmniejszał dawki??
    Uff.. ale Wam "zaśmieciłam" wątek - przepraszam..<3
    W miarę pogodnego dnia życze <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku pędź na L4, nie ma się co zastanawiać. :)

Magdalenka gratuluję mieszkania, a raczej kredytu, wiadomo, lepiej płacić na swoje. :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko i ja gratuluję ;-) nie ma to jak na swoim. My póki co też wynajmujemy, ale mam nadzieje, ze w przyszłym roku na wakacje będziemy się już przeprowadzać do naszego domku :-)
    Niestety też mamy kredyt, no ale bez tego byłoby ciężko. A też raty sobie ustaliliśmy takie żeby dać radę ze wszystkim.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja brałam dupks 3 tyg i odstawilam z dnia na dzień, szalona ginka mówiła, ze można, ale jak wiadomo jest szalona :) u mnie nic nie działo złego, wręcz mniej mdlilo, jak mogę tak napisać :) brałam 2 tab dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku popieram Dziewczyny!!! Olej resztę! Jak ja wróciłam do pracy po tych 2 tyg to wszyscy nade mną skaczą, pytają co i jak, zmniejszyli obowiązki i dali wolna rękę na wszystko!
    Przed lezeniem tez było ok, ale teraz to już spoko, także spokojnie olewka na nich i na zwolnienie :) bedzie dobrze!!!

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie dentysta tak stresuje, że lubie mieć znieczulenie. Zobaczę co mi dziś powie, jak to długo potrwa, to wezmę ze zbieczuleniem. A w grudniu zrobie dwa zeby na raz i wtedy znieczulenie odpuszczę.

Dzieć chyba czuje, że się stresuję, bo kopie cały dzień:)

Mizzelko, Twoje dziecię znow się nie ujawniło? Może będzie kinder niespodzianka?:)
    mialam miec wizyte 20 listopada ale przez tą rwę kulszową przesunięta mam wizytę na 4 grudnia :) to moze wtedy sie dowiem... ale to prawda... nadal nie wiem ;/
    ehhh

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    merida abysmy tylko wytrwaly !

a wy dziewczyny macie sprawdzane szyjki na kazdej wizycie??
    ja mam sprawdzaną na samolocie ale nigdy nie mierzył.. i nawet nie wiem jaką mam... ale zawsze jak sprawdza to mowi ze ok i tyle...
    ciekawe jak bd przy następnej wizycie..

a Ty kochanie odpoczywaj, moja kuzynka miała ten pessar i synuś jest cały i zdrowy i nawet przechodziła termin :D
    za dobrze tam miał synek :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ