Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWytrwamy! My, nasze dzieci i nasze szyjki mówię Wam będziemy jeszcze je przeklinać! Grunt, ze sa zamknięte, ja sie tego trzymam!
Ja mam wizytę 24-go teraz z nowym dr i powiem, zeby sprawdził szyjke!
Nie wiem, jak Wy, ale ja mam cała ciążę nisko brzuch i to mnie czasami martwi, ale moze ja tak mam lezenie go nie podniosło tylko czy wysokość brzucha ma związek z dlugoscia szyjki?!! Nie wiem
Rybenko! Dziękujemy bardzo! Z tej okazji brzuch zrobił sie dużo większy!
Słoneczna! Dr frajer (z nim wizytę mam 2-go grudnia) i cała reszta Irl dr bada tylko przez brzuch dziecko powiedzmy, na szyjke totalna olewka!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:38
-
Merida, ja też mam brzuch nisko, to chyba zależy od tego jak dzieć ułożony jest. W książce oczekiwanie na dziecko są zawsze zdjęcia przykładowych brzuchów i są i nisko, i wysoko.
A ta 3 z przodu rzeczywiście robi wrażenie - jeszcze 7 tygodni i ciąża donoszona
Ja po dentyście, jeden ząbek naprawiony, reszta 8.12 + kamień i osad mi zdejmie, więc gitmerida17, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySue! Jeszcze 7 tyg, a moze aż ja pamietam, jak dopiero wszystkie sikalysmy i zbieralysmy bociany! Czas jest okropny! Jakiś taki zbyt szybki! Cieszę sie, ze dzidzia bedzie już niebawem, ale wtedy czas mógłby stanąć jak sobie myśle, ze 9 mcy ciazy przekłada sie tylko na 6 mcy macierzyńskiego to mnie to troszkę irytuje!
Sue! Moze niskie brzuchy należą do dziewczyn co zrobiły testy długo po terminie ha! Już mi lepiej
Tylko oby senność mnie dopadła!
Kolorowych BrzuchatkiDaisy, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek
Ja juz od 6 na nogach cora w szkole, ja dzis mam lekarza pracy na 11.30 i oczywiscie nie nasikalam do pojemnika rano takze teraz cisne haha. Zjadlam tez przed 8 drozdzowke by miec sile bo przed pobraniem krwi min 2 h bez jedzenia. Jakos wyniki mnie nie interesuja bo to i tak tylko dla papierow..a nie dla mnie. Marze o kawie. Dzis 4t5d, ale jestem w tyle za Wami
Sloneczna jak sie czujesz?
Piekne te Wasze ciuszki pokupowane, w ogole macie super wyprawki, ale pamietajcie ze pojdziecie do szpitala z jedna torba, a wyjdziecie pewnie z trzema wspomnicie moje slowa ah no i do tego kilka siatek. Ja myslalam ze sie do domu nie zabiore
Milego! :*merida17, Sue lubią tę wiadomość
-
noc przzyta bez wymiotow i bolu krzyza- wiec moze nospa i magnez pomogly, juz leze.
musi byc dobrze
dzis zamowie od jedengo sprzedawcy przewijak na lozko, becik, pieluszki tetrowe i flanelowe
a pieluszki tetrowe to jaki rozmiar zamawiacie? 80 na 80?
Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kobietki :-*
Miłego dnia życzę wszystkim! Pogoda za oknem fatalna i nic mi się przez nią nie chce. Moje noce są dość ciężkie bo biodra mi spać nie dają, tak bolą jak nigdy
Nawet rogal nie pomaga. I się przez to kręcę z boku na bok.
Daisy nie ważne czy jesteś dalej niż my, jesteś w upragnionej ciąży i tylko to się liczy, a która jest w którym tygodniu to nie ważne
Słoneczna co do rozmiaru pieluch to przyznam się szczerze ze nawet nie zwróciłam na to uwagi jak kupowałam
Co do zębów Meridko to ja od początku ciąży zrobiłam juz ich chyba ok. 10 i nie powiem ile zostawiłam pieniędzy u dentysty, a to tylko dlatego ze jako dziecko miałam zakładane plomby te srebrne i wszystkie je teraz wymieniam. A oprócztego miałam już 2 kanałówki, niestety mam strasznie słabe zęby. No ale pocieszam się tym, że zostały mi jeszcze 3 i koniec!
Miłego dnia :-*merida17, Daisy lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Muszę się komuś wygadać...
Miałam wczoraj fatalny dzień. Po badaniach przyjechałam do pracy szybko jadłam bo już czułam że nogi mi się uginają i ręce trzęsą (niedocukrzenie, za długo na głodzie). Żle się czułam ale nikomu to nie przeszkadzało żebym dostała opieprz. W skrócie jak coś zamawiam "na stan" to źle bo stoi, jak czegoś nie zamawiam, żeby zbędnie nie stało to też źle. I za to mi się dostało.
Jeden koleś próbuje kopać pode mną dołki, chodzi na skargi do szefa z byle pierdołą. Taka byłam roztrzęsiona, że powiedziałam że źle się czuje i poszłam do domu. W dupie miałam ich i cały ich świat.
Dziś jestem w pracy, ale prawie z nikim nie rozmawiam. Niby mi przeszło ale nadal w środku coś czuje że mnie "trzyma". Dlatego też piszę.
Pobolewa mnie trochę podbrzusze, a dodatkowo stresuje się piątkiem (moją szyjką) bo coś czuje że nie jest dobrze
Wiem, że mogę na Was liczyć. Wiem też że teraz najważniejsza jestem ja i mała.
Dlatego prawdopodobnie od piątku ile na L4.Krokodylica lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysku moim zdaniem powinnas jak najszybciej isc na L4.
Co do atmosfery w pracy, wytrzymaj jeszcze te 2 dni i wtedy sie ladnie pozegnasz i tyle. Na zachowanie 'kolegi' z pracy staraj sie nie zwraca uwagi, widac jest niezbyt dojrzaly emocjonalnie do pracy, nie jestesmy przeciez w przedszkolu, kazdy ma swoje zadania w firmie i chyba na tym powinien sie skupiać. Nie martw sie, no chyba, ze szef lubi takie kablowanie..
Najchetniej napisalabym Ci olej robote, ciaza jestt najwazniejsza. I chyba mam racje, czyz nie?
Czy masz pewnosc, ze po ciazy wrocisz do pracy na swoje stanowisko? Jesli nie, to olej wszystko i odpoczywaj. Juz w poniedzialek ktos przejmie Twoje obowiazki, jeszcze beda za Tobą tesknic, obiecuje Ci Takze na spokojnie, jak sie zle czujesz idz do domu i tyle, teraz Ty i Twoje Dziecko jestescie najwazniejsze! Szef za Ciebie nie donosi ciazy, zyczliwy kolega tak samo jak reszta pracownikow, rowniez nie. Odsapnij i mysl o czekajacym Cie slodkim lenistwie do konca ciazy Nie mozesz sie denerwowac, myslisz ze Oni teraz przezywaja to ze Ty sie do nich nie odzywasz? Szczerze watpie!
Dzielna bądź!
A co do szyjki to błagam nie martw się na zapas! Złe przeczucia i sobie wykrakasz jakies niefajne rzeczy, takze musisz myslec tylko pozytywnie!
Ja sie zbieram i lece na badania pracownicze Co mi przyszlo :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:20
Tygrysek, Rybeńka, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Daisy w 100%! Olej ich i idź na l4. I tak długo pracowałas. Odpocznij sobie trochę bo za 3 miesiące będzie nam brakować odpoczynku. A szyjka się nie martw na zapas, wierzę że będzie dobrze Kochana! :-* myśl pozytywnie.
Gosiak lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Tygrysku, a Ty nie możesz iść na zwolnienie? Teraz przed nami naprawdę ciężkie miesiące, ciąża to czas dla Ciebie. Uwierz mi, w domu jest fajnie. Przez pierwszy tydzien nie mogłam sobie znaleźć miejsca, ale potem jest tylko lepiej. W dzisiejszych czasach nikt nie docenia tego, że mimo złego samopoczucia pracujesz. U mnie wręcz żądali deklaracji do kiedy będę. A skąd ja to mam niby wiedzieć. Miałam pracowac do połowy listopada, czyli praktycznie do teraz, a na L4 poszłam 20.08:) przy czym do połowy września leżałam i zdychalam, bo mnie tak wymioty męczyły.
A tego gościa olej, ludzie to żmije. Nie stresuj sie, nie denerwuj, bo Twoje dziecko też to czuje :*
I pomyśl o wolnym :*Gosiak lubi tę wiadomość
-
Kochane wpadam do Was z ciepłymi uściskami bo u Nas pogoda coraz bardziej zwiastująca zimę i tylko 2C chociaż ja ciągle czekam na ten zapowiadany śnieg
No i do Świąt już tylko 5 tygodni <hura>
Tygrysku Kochana nie martw się na zapas zobaczysz na wizycie będzie dobrze, ja ostatnio też się tak bardzo bałam, że coś z Maluszkiem nie tak bo nic nie czułam na USG takie fikał koziołki, że ho ho i wszystko jest OK Tak samo będzie z Twoją szyjką - zobaczysz
A ja ostatnio marudziłam, że już objawów nie mam a od wczoraj na nowo czuję piersi a dziś nawet z rana miałam chwilowe mdłości i czasami czuję rozciąganie brzuszka tylko nie wiem czemu tak mam, że najczęściej czuję z prawej strony a z lewej tak rzadko no ale na USG wszystko jest dobrze to trzeba być dobrej myśli
A tak z innej beczki pisałam już o pozytywnej decyzji kredytowej więc okazało się, że już jutro idziemy do banku podpisać umowę i w ciągu 3 dni ruszy kredyt więc przed końcem listopada będziemy mieć własne mieszkanko niestety nie uda Nam się go zrobić na święta ale w końcu będzie coś Naszego a po wyliczeniu kosztów raty kredytu + czynszu itp wyniesie Nas tyle ile teraz płacimy za wynajem i czynsz więc się opłaca a nie będziemy wkładać kasy w cudze mieszkanie tylko już we własne
Kolejną wizytę mamy za 8 dni w poradni genetycznej fajnie, że mąż idzie ze mną chociaż domyślam się, że go do gabinetu nie wpuszczą bo to poradnia w szpitalu i wizyta na NFZ to nie chcą wpuszczać. Mocno wierzę w to, że będzie dobrze no ale za 2 tyg wizytujemy prenatalnie u mojego gina więc mąż będzie mógł pooglądać Naszą perełkę. Swoją drogą bardzo mu się spodobały wizyty u ginekologa ja się cieszę, że tak się wczuwa w rolę przyszłego taty i od początku Nam w tym całym okresie towarzyszy, że nie zakończył swojej roli na etapie spłodzenia w końcu to Nasze Dziecko
A dziś kończymy pełen 11tc czyli wg. BBF jesteśmy w 12tc (nigdy nie zrozumiem tego wyliczania - humanistka ze mnie 100% ) coraz bliżej II trymestru mam nadzieję, że już do końca będzie tak dobrze
A chciałam się Was spytać czy któraś z Was brała może od II fazy cyklu dup-ka i tak przez I trymestr ? Bo ja biorę 3x1 tabl teraz w ciąży w II fazie cyklu brałam 2x1 i lekarz mówił, że na kolejnej wizycie to będzie pełen 13tc jak wszystko będzie dobrze to odstawimy więc chciałam spytać czy jak brała któraś z Was to lekarz tak z dnia na dzień kazał odstawić czy zmniejszał dawki??
Uff.. ale Wam "zaśmieciłam" wątek - przepraszam..
W miarę pogodnego dnia życze -
Magdalenko i ja gratuluję nie ma to jak na swoim. My póki co też wynajmujemy, ale mam nadzieje, ze w przyszłym roku na wakacje będziemy się już przeprowadzać do naszego domku
Niestety też mamy kredyt, no ale bez tego byłoby ciężko. A też raty sobie ustaliliśmy takie żeby dać radę ze wszystkim.
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysku popieram Dziewczyny!!! Olej resztę! Jak ja wróciłam do pracy po tych 2 tyg to wszyscy nade mną skaczą, pytają co i jak, zmniejszyli obowiązki i dali wolna rękę na wszystko!
Przed lezeniem tez było ok, ale teraz to już spoko, także spokojnie olewka na nich i na zwolnienie bedzie dobrze!!!Daisy lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Mnie dentysta tak stresuje, że lubie mieć znieczulenie. Zobaczę co mi dziś powie, jak to długo potrwa, to wezmę ze zbieczuleniem. A w grudniu zrobie dwa zeby na raz i wtedy znieczulenie odpuszczę.
Dzieć chyba czuje, że się stresuję, bo kopie cały dzień
Mizzelko, Twoje dziecię znow się nie ujawniło? Może będzie kinder niespodzianka?
ehhh -
słoneczna 85 wrote:merida abysmy tylko wytrwaly !
a wy dziewczyny macie sprawdzane szyjki na kazdej wizycie??
ciekawe jak bd przy następnej wizycie..
a Ty kochanie odpoczywaj, moja kuzynka miała ten pessar i synuś jest cały i zdrowy i nawet przechodziła termin
za dobrze tam miał synek