SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! My do zeszłego poniedziałku gadaliśmy do tyłka :) lekarz nam pokazał gdzie główka na skanie ;) myślę, że skoro serce znalazła pod moim cycem, a brzuch mam bardzo nisko, jak wiesz, to główka ciągle w górze ;) ale co tam, jeszcze jest czas ;) czasami mała się tak wygina, że czuję pod cycem takie bardzo twarde i duże i kurcze nie sądzę, by jednak to był tyłek ;) a może ona sobie tak fika, by się nie nudzić ;)

Cieszę się, że u Ciebie same dobre wieści :) :) :) I pamiętaj oni na szkole rodzenia mówili prawdę!!! Od 2 tyg brzuch mi rośnie z dnia na dzień, nawet nie przybieram w innych partiach ciała, ale brzuch robi wrażenie ;) także te dodatkowe kg to tylko dzidzia pewnie- ja się tego trzymam ;)

Sue, diamonds lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Sue! My do zeszłego poniedziałku gadaliśmy do tyłka :) lekarz nam pokazał gdzie główka na skanie ;) myślę, że skoro serce znalazła pod moim cycem, a brzuch mam bardzo nisko, jak wiesz, to główka ciągle w górze ;) ale co tam, jeszcze jest czas ;) czasami mała się tak wygina, że czuję pod cycem takie bardzo twarde i duże i kurcze nie sądzę, by jednak to był tyłek ;) a może ona sobie tak fika, by się nie nudzić ;)

Cieszę się, że u Ciebie same dobre wieści :) :) :) I pamiętaj oni na szkole rodzenia mówili prawdę!!! Od 2 tyg brzuch mi rośnie z dnia na dzień, nawet nie przybieram w innych partiach ciała, ale brzuch robi wrażenie ;) także te dodatkowe kg to tylko dzidzia pewnie- ja się tego trzymam ;)

No widzisz, a mój P. dziecko po głowie klepał, bo myślał, że to tyłek :) Żeby tylko mu krzywdy nie zrobił! :D I tak klepał i mówił "Tomek, tata tu mówi" nic dziwnego, że mały go nie kopał, bo pewnie głowę rękami zasłaniał i sobie myślał "Oj, juz ja Cię po porodzię klepnę" :D

Mi gin dziś powiedział, że mój dzieć ma jeszcze tyle miejsca, że się może z 10 razy odwrócić :) Pożyjemy, zobaczymy - 15.12 mam usg więc zobaczę, co tam słychać u mojego Tomcio Palucha :)

Gosiak, merida17, mizzelka, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, jakbym czytała o mnie i moich rodzicach. Bardzo wiele zabawek rodzice robili sami, a później ja razem z nimi. Robiłyśmy z mamą lalki z wełny, itp. I pamiętam, że było może biednie i ciasno, ale miłości i poczucia bezpieczeństwa było ogromnie dużo. I też nasza nauka była priorytetem dla nich. Było strasznie dużo przytulania i spania w jednym łóżku. Bardzo dużo nam tłumaczyli, nie bili. A ja dobrze wiedziałam co mogę a czego nie.
    Chciałabym swoim dzieciom stworzyć taki właśnie kochający, ciepły dom.

Sue, merida17, Rybeńka, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, bo do takiego domu i takich rodziców chętnie się wraca, jeździ, dzwoni. Chciałabym zostać z Tomkiem jak najdłużej, szkoda, że raczej to nie będzie możliwe :(

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mój Luby przychodzi z pracy i tak gada ze swoją córą o wszystkim i wtedy nawet nie mogę się mieszać, a on już ją buntuje i tworzy z nią team :) nie wiem, czy ilość kopów, jakie przez moje ciało w tym czasie przechodzi to z radości, czy chęci wyrażenia swojego zdania przez Małą, ale czuję, że ona rozpoznaje jego głos.

Często jest tak, że nic nie się nie dzieje i zaczyna Luby gadać i mała nagle dostaje szału i kop za kopem, czkawka za czkawką i co tam ona ma ;)

Lubię tak na to patrzeć, bo to niesamowity obrazek :)

Ja też mam szczęście pochodzić z takiego ciepłego domu, ale wiele tych rzeczy docenia się później :)

Gosiak, Sue, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dokładnie tak, bo do takiego domu i takich rodziców chętnie się wraca, jeździ, dzwoni. Chciałabym zostać z Tomkiem jak najdłużej, szkoda, że raczej to nie będzie możliwe :(
    Ja też nie będę mogła sobie pozwolić na wychowawczy dlatego myślimy o drugim dziecku pod koniec macierzyńskiego - tym samym przez 3 lata byłabym z Janeczką - a rok i 4 miesiące z drugim maluszkiem (bo sporo urlopu mi się nazbiera). A za 3 lata będziemy się martwić co dalej ;)

Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam podobne dzieciństwo jak Wy. Tzn. Było biednie ale zawsze było dużo miłości. I tez zawsze znałam granice jakie były nie do przekroczenia. Sue mi tata tez zrobił taki ogromy domek, 3 poziomy z desek a w środku wyklejony tapeta :-) miałam takie duże mebelki i w ogóle był cudowny :-)
    Tata codziennie śpiewał mi kołysanki i czytał wierszyki lub bajki. Bardzo miło się to dziś wspomina :-) tez bardzo bym chciała stworzyć taki dom dla Naszego Maleństwa :-)

Gosiak, Sue, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie co zauważyłam? Że ja np. bardziej doceniam te prezenty, które rodzice sami dla mnie zrobili, doceniam czas, który mi poświęcili. To jest chyba ten klucz - nie ilośc danych zabawek, ich cena, tylko czas poświęcony dziecku.
    Dziś ta pogoń za pieniądzem, dobrobytem, przesłania ludziom to co najważniejsze - miłość, rodzinę, przyjaciół.
    Chcę, żeby mój syn wiedział, że być jest ważniejsze niż mieć.

Gosiak, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Sue ;)

Cieszę się, że jest nasz spora gromadka z podobnym podejściem do życia :)

Sue, Gosiak, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    W ogóle wiecie co zauważyłam? Że ja np. bardziej doceniam te prezenty, które rodzice sami dla mnie zrobili, doceniam czas, który mi poświęcili. To jest chyba ten klucz - nie ilośc danych zabawek, ich cena, tylko czas poświęcony dziecku.
    Dziś ta pogoń za pieniądzem, dobrobytem, przesłania ludziom to co najważniejsze - miłość, rodzinę, przyjaciół.
    Chcę, żeby mój syn wiedział, że być jest ważniejsze niż mieć.
    Oj, dokładnie, my o tym często rozmawiamy z moim M. ostatnio.
    Co będzie jak przyjdzie i powie, że wszystkie dzieci mają takiego smartfona czy zegarek czy inny gadżet, chcielibyśmy nauczyć ją czytać książki zamiast siedzieć przy tablecie.
    A na początek kupiłam książkę:
    http://parenting.pl/portal/recenzja-ksiazki-dziecko-bez-kosztow-przewodnik-po-niekupowaniu

Rybeńka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak

Książka fajnie się zapowiada! Ja chyba nieświadomie tak robię, bo wielu rzeczy nie mam i nie zamierzam kupować (np. laktatora, jakichś lekarstw itd - kupię, jak będę potrzebować). Ubranek już nie kupuję - coś mamy dostać od brata mojego P. przejrzę i wtedy najwyżej coś dokupię.
    Najchętniej prałabym w zwykłym proszku, kąpać będę w Babydream. Nie żadne Oilatum, no chyba, że zajdzie taka potrzeba.

Ja mam np. teraz problem, bo idą święta i musimy kupić prezent jakiś bratankowi (a zarazem chrześniakowi) mojego P. Najchętniej kupiłabym mu jakąś książeczkę, ale wątpię, że się ucieszy, bo nie słyszałam, żeby mu czytali, a jak ja próbowałam, to się od razu znudził. Po co mu kolejna kupa plastiku, którą po 15 minutach rzuci w kąt.
    P. kupił mu klocki rok temu (takie wypasione, naprawdę!) to nawet nie pamiętał jakie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Brzuchatki :)
    Mamy już 150 stronę, gratuluję :)

I życzę kolorowych snów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:41

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się jako pierwsza przywitam :)
    Czekamy na wieści od Słonecznej!
    I poproszę dziś o kciuki - o 17:20 mam USG III trymestru.

merida17, Rybeńka, Sue, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! W dniu pełnym wrażeń!

Słoneczna tulimy Cię mocno i czekamy na wieści! Będzie dobrze!
    Gosiaku, &&&&&&&& za USG - tu nie bierzemy w ogóle innych wieści jak tylko te najlepsze!

Merida, czekamy oczywiście na zdjęcia wózka!

Gosiak lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Ja od rana walczę z piecem, nie cierpię jak męża nie ma w domu.

Słoneczna ja również trzymam kciuki :* Na pewno będzie dobrze kochana!!!! Nie ma innej opcji.

Gosiaczku za Twoją wizytę również moooocno trzymam kciuki :* i koniecznie daj znać jak już będziesz po!:)

Meridka tak jak napisała Tygrysek czekamy na zdjęcie "Wozidła" Twojej Księżniczki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści <3

witamy się :D

ja nigdy nie miałam lalki barbi, sama sobie je robiłam z plasteliny hahha :D

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    U Nas dziś szaro, buro, mroźno.. wczoraj było takie piękne słonko, błękitne niebo aż chciało się coś porobić a dziś to nic a nic :P
    My wizytujemy dziś o 17:30 (dopiero) a ja już od 7 nie mogę spać..nie powiem, że się nie stresuję bo stres mam przed każdą wizytą, to chyba normalne ale też nie mogę się doczekać spotkania z naszym Cudem <3 dziś usg prenatalne u naszego lekarza prowadzącego (prywatnie) więc liczę na dłuższą i bardziej konkretną wizytę niż ta co była w tej całej poradni genetycznej..:| Tak więc 3majcie kciuki <3 <3 na wizytę idzie ze mną mąż <3 swoją drogą bardzo spodobały mu się wizyty u ginekologa :O :O No a ja teraz będę kombinować jak sobie zorganizować czas przed wyjazdem do lekarza :P trochę ogarnę siebie bo aż wstyd ja jeszcze w piżamie :P pewnie małe porządki, podejdę do laboratorium po wyniki poniedziałkowe i nawiedzę mamę :P jakoś to zleci - oby to ok 16 i w drogę :P
    A tak wgl. przeżyłam dziś szok wchodząc na BBF bo tam patrzę a tutaj już 13tc :O czyli II TRYMESTR zaczynamy więc 4 miesiąc (wg. USG na którym lekarz wyznaczył termin porodu nie z OM) - jak ten czas szybko leci :O Ale musi być dobrze <3
    Pogodnego dnia i pozytywnych wizytacji t45177.gif

Tygrysek, mizzelka, Sue, Rybeńka, Krokodylica, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    My wizytujemy dziś o 17:30 (dopiero) a ja już od 7 nie mogę spać..
    No to będziemy miały USG o tej samej porze, będę Ci wysyłać pozytywne fluidy :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!! Gosiak daj koniecznie znac ile Janinka juz wazy:)
    Magda, bedzie dobrze, popatrzysz sobie jak maluszek podskakuje :)

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ