X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! My do zeszłego poniedziałku gadaliśmy do tyłka :) lekarz nam pokazał gdzie główka na skanie ;) myślę, że skoro serce znalazła pod moim cycem, a brzuch mam bardzo nisko, jak wiesz, to główka ciągle w górze ;) ale co tam, jeszcze jest czas ;) czasami mała się tak wygina, że czuję pod cycem takie bardzo twarde i duże i kurcze nie sądzę, by jednak to był tyłek ;) a może ona sobie tak fika, by się nie nudzić ;)

Cieszę się, że u Ciebie same dobre wieści :) :) :) I pamiętaj oni na szkole rodzenia mówili prawdę!!! Od 2 tyg brzuch mi rośnie z dnia na dzień, nawet nie przybieram w innych partiach ciała, ale brzuch robi wrażenie ;) także te dodatkowe kg to tylko dzidzia pewnie- ja się tego trzymam ;)

Sue, diamonds lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Sue! My do zeszłego poniedziałku gadaliśmy do tyłka :) lekarz nam pokazał gdzie główka na skanie ;) myślę, że skoro serce znalazła pod moim cycem, a brzuch mam bardzo nisko, jak wiesz, to główka ciągle w górze ;) ale co tam, jeszcze jest czas ;) czasami mała się tak wygina, że czuję pod cycem takie bardzo twarde i duże i kurcze nie sądzę, by jednak to był tyłek ;) a może ona sobie tak fika, by się nie nudzić ;)

Cieszę się, że u Ciebie same dobre wieści :) :) :) I pamiętaj oni na szkole rodzenia mówili prawdę!!! Od 2 tyg brzuch mi rośnie z dnia na dzień, nawet nie przybieram w innych partiach ciała, ale brzuch robi wrażenie ;) także te dodatkowe kg to tylko dzidzia pewnie- ja się tego trzymam ;)

No widzisz, a mój P. dziecko po głowie klepał, bo myślał, że to tyłek :) Żeby tylko mu krzywdy nie zrobił! :D I tak klepał i mówił "Tomek, tata tu mówi" nic dziwnego, że mały go nie kopał, bo pewnie głowę rękami zasłaniał i sobie myślał "Oj, juz ja Cię po porodzię klepnę" :D

Mi gin dziś powiedział, że mój dzieć ma jeszcze tyle miejsca, że się może z 10 razy odwrócić :) Pożyjemy, zobaczymy - 15.12 mam usg więc zobaczę, co tam słychać u mojego Tomcio Palucha :)

Gosiak, merida17, mizzelka, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, jakbym czytała o mnie i moich rodzicach. Bardzo wiele zabawek rodzice robili sami, a później ja razem z nimi. Robiłyśmy z mamą lalki z wełny, itp. I pamiętam, że było może biednie i ciasno, ale miłości i poczucia bezpieczeństwa było ogromnie dużo. I też nasza nauka była priorytetem dla nich. Było strasznie dużo przytulania i spania w jednym łóżku. Bardzo dużo nam tłumaczyli, nie bili. A ja dobrze wiedziałam co mogę a czego nie.
    Chciałabym swoim dzieciom stworzyć taki właśnie kochający, ciepły dom.

Sue, merida17, Rybeńka, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, bo do takiego domu i takich rodziców chętnie się wraca, jeździ, dzwoni. Chciałabym zostać z Tomkiem jak najdłużej, szkoda, że raczej to nie będzie możliwe :(

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mój Luby przychodzi z pracy i tak gada ze swoją córą o wszystkim i wtedy nawet nie mogę się mieszać, a on już ją buntuje i tworzy z nią team :) nie wiem, czy ilość kopów, jakie przez moje ciało w tym czasie przechodzi to z radości, czy chęci wyrażenia swojego zdania przez Małą, ale czuję, że ona rozpoznaje jego głos.

Często jest tak, że nic nie się nie dzieje i zaczyna Luby gadać i mała nagle dostaje szału i kop za kopem, czkawka za czkawką i co tam ona ma ;)

Lubię tak na to patrzeć, bo to niesamowity obrazek :)

Ja też mam szczęście pochodzić z takiego ciepłego domu, ale wiele tych rzeczy docenia się później :)

Gosiak, Sue, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dokładnie tak, bo do takiego domu i takich rodziców chętnie się wraca, jeździ, dzwoni. Chciałabym zostać z Tomkiem jak najdłużej, szkoda, że raczej to nie będzie możliwe :(
    Ja też nie będę mogła sobie pozwolić na wychowawczy dlatego myślimy o drugim dziecku pod koniec macierzyńskiego - tym samym przez 3 lata byłabym z Janeczką - a rok i 4 miesiące z drugim maluszkiem (bo sporo urlopu mi się nazbiera). A za 3 lata będziemy się martwić co dalej ;)

Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam podobne dzieciństwo jak Wy. Tzn. Było biednie ale zawsze było dużo miłości. I tez zawsze znałam granice jakie były nie do przekroczenia. Sue mi tata tez zrobił taki ogromy domek, 3 poziomy z desek a w środku wyklejony tapeta :-) miałam takie duże mebelki i w ogóle był cudowny :-)
    Tata codziennie śpiewał mi kołysanki i czytał wierszyki lub bajki. Bardzo miło się to dziś wspomina :-) tez bardzo bym chciała stworzyć taki dom dla Naszego Maleństwa :-)

Gosiak, Sue, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie co zauważyłam? Że ja np. bardziej doceniam te prezenty, które rodzice sami dla mnie zrobili, doceniam czas, który mi poświęcili. To jest chyba ten klucz - nie ilośc danych zabawek, ich cena, tylko czas poświęcony dziecku.
    Dziś ta pogoń za pieniądzem, dobrobytem, przesłania ludziom to co najważniejsze - miłość, rodzinę, przyjaciół.
    Chcę, żeby mój syn wiedział, że być jest ważniejsze niż mieć.

Gosiak, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Sue ;)

Cieszę się, że jest nasz spora gromadka z podobnym podejściem do życia :)

Sue, Gosiak, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    W ogóle wiecie co zauważyłam? Że ja np. bardziej doceniam te prezenty, które rodzice sami dla mnie zrobili, doceniam czas, który mi poświęcili. To jest chyba ten klucz - nie ilośc danych zabawek, ich cena, tylko czas poświęcony dziecku.
    Dziś ta pogoń za pieniądzem, dobrobytem, przesłania ludziom to co najważniejsze - miłość, rodzinę, przyjaciół.
    Chcę, żeby mój syn wiedział, że być jest ważniejsze niż mieć.
    Oj, dokładnie, my o tym często rozmawiamy z moim M. ostatnio.
    Co będzie jak przyjdzie i powie, że wszystkie dzieci mają takiego smartfona czy zegarek czy inny gadżet, chcielibyśmy nauczyć ją czytać książki zamiast siedzieć przy tablecie.
    A na początek kupiłam książkę:
    http://parenting.pl/portal/recenzja-ksiazki-dziecko-bez-kosztow-przewodnik-po-niekupowaniu

Rybeńka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak

Książka fajnie się zapowiada! Ja chyba nieświadomie tak robię, bo wielu rzeczy nie mam i nie zamierzam kupować (np. laktatora, jakichś lekarstw itd - kupię, jak będę potrzebować). Ubranek już nie kupuję - coś mamy dostać od brata mojego P. przejrzę i wtedy najwyżej coś dokupię.
    Najchętniej prałabym w zwykłym proszku, kąpać będę w Babydream. Nie żadne Oilatum, no chyba, że zajdzie taka potrzeba.

Ja mam np. teraz problem, bo idą święta i musimy kupić prezent jakiś bratankowi (a zarazem chrześniakowi) mojego P. Najchętniej kupiłabym mu jakąś książeczkę, ale wątpię, że się ucieszy, bo nie słyszałam, żeby mu czytali, a jak ja próbowałam, to się od razu znudził. Po co mu kolejna kupa plastiku, którą po 15 minutach rzuci w kąt.
    P. kupił mu klocki rok temu (takie wypasione, naprawdę!) to nawet nie pamiętał jakie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Brzuchatki :)
    Mamy już 150 stronę, gratuluję :)

I życzę kolorowych snów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:41

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się jako pierwsza przywitam :)
    Czekamy na wieści od Słonecznej!
    I poproszę dziś o kciuki - o 17:20 mam USG III trymestru.

merida17, Rybeńka, Sue, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! W dniu pełnym wrażeń!

Słoneczna tulimy Cię mocno i czekamy na wieści! Będzie dobrze!
    Gosiaku, &&&&&&&& za USG - tu nie bierzemy w ogóle innych wieści jak tylko te najlepsze!

Merida, czekamy oczywiście na zdjęcia wózka!

Gosiak lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Ja od rana walczę z piecem, nie cierpię jak męża nie ma w domu.

Słoneczna ja również trzymam kciuki :* Na pewno będzie dobrze kochana!!!! Nie ma innej opcji.

Gosiaczku za Twoją wizytę również moooocno trzymam kciuki :* i koniecznie daj znać jak już będziesz po!:)

Meridka tak jak napisała Tygrysek czekamy na zdjęcie "Wozidła" Twojej Księżniczki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści <3

witamy się :D

ja nigdy nie miałam lalki barbi, sama sobie je robiłam z plasteliny hahha :D

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    U Nas dziś szaro, buro, mroźno.. wczoraj było takie piękne słonko, błękitne niebo aż chciało się coś porobić a dziś to nic a nic :P
    My wizytujemy dziś o 17:30 (dopiero) a ja już od 7 nie mogę spać..nie powiem, że się nie stresuję bo stres mam przed każdą wizytą, to chyba normalne ale też nie mogę się doczekać spotkania z naszym Cudem <3 dziś usg prenatalne u naszego lekarza prowadzącego (prywatnie) więc liczę na dłuższą i bardziej konkretną wizytę niż ta co była w tej całej poradni genetycznej..:| Tak więc 3majcie kciuki <3 <3 na wizytę idzie ze mną mąż <3 swoją drogą bardzo spodobały mu się wizyty u ginekologa :O :O No a ja teraz będę kombinować jak sobie zorganizować czas przed wyjazdem do lekarza :P trochę ogarnę siebie bo aż wstyd ja jeszcze w piżamie :P pewnie małe porządki, podejdę do laboratorium po wyniki poniedziałkowe i nawiedzę mamę :P jakoś to zleci - oby to ok 16 i w drogę :P
    A tak wgl. przeżyłam dziś szok wchodząc na BBF bo tam patrzę a tutaj już 13tc :O czyli II TRYMESTR zaczynamy więc 4 miesiąc (wg. USG na którym lekarz wyznaczył termin porodu nie z OM) - jak ten czas szybko leci :O Ale musi być dobrze <3
    Pogodnego dnia i pozytywnych wizytacji t45177.gif

Tygrysek, mizzelka, Sue, Rybeńka, Krokodylica, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    My wizytujemy dziś o 17:30 (dopiero) a ja już od 7 nie mogę spać..
    No to będziemy miały USG o tej samej porze, będę Ci wysyłać pozytywne fluidy :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!! Gosiak daj koniecznie znac ile Janinka juz wazy:)
    Magda, bedzie dobrze, popatrzysz sobie jak maluszek podskakuje :)

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ