X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dołączam się do grupy bezsenności :D
    a tak mnie kręgosłup boli że głowa mała..
    śniły mi się wielkie kombajny i buldożery.. brrr..
    aż strach koło tego było przechodzić, były wielgachne i głośne..

potem to juz nie wiem co mi sie sniło.. już nie probuje tego zapamiętać bo po prostu mogłabym bajki i horrory pisać...

a ja jutro śmigam do Krusu, mam nadzieje że bd ok ze zwolnieniem, w razie co jak sie doczepią to niech sami regulują a nie :)

nic nie swędzi mnie czyli jest OK :)

a badanka zrobię w następnym tygodniu..

Magdalenko ja też miałam oponkę ale mimo wszystko ciążowy brzuszek się i tak zrobił.. zmieniał się :) więc może na święta bd coś widać :)
    z tygodnia na tydzien jest inaczej :)

a ja wczoraj w nocy zmoczyłam koszulkę :D
    nawet nie wiedziałam kiedy na cycek nacisnęłam a tu mliko poszło :D
    dzisiaj idę ją sprać i muszę uważać na nie..

co do wyprawki szpitalnej to siostra meza pakowala torbe dla siebie i dla dziecka

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do okropnych snów to i ja dziś miałam ciężka noc, mi to się śniło ze mnie mój mąż chciał zostawić dla innej... Przez cały sen za nim chodziłam i pytałam dlaczego i żeby się zastanowił, a on się głupek zastanawiał. Haha jak rano wrócił z nocki to go "ochrzaniłam" :-P a on się ze mnie śmiał, że już nie ma mi się tez co śnić :-P
    Ale dla mnie ten sen był okropny.

Evell lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka, to ja też miałam oponę. Mi to zaś wszyscy mówią, że mam ogromny brzuch i ze wyglądam jakbym miała zaraz rodzic.... Wkurza mnie to bo ja tak w ogóle nie uważam. Myślę że jak na połowę 7 miesiąca jest ok. A kilogramówo przytyłam 5kg i nie wydaje mi się żeby to było dużo jakoś. Ale niektórzy mi mówia "jak tam grubasku" a na mnie to działa jak płachta na byka. Bo uważam ze każda kobieta w ciąży wygląda pięknie! Bez znaczenia ile przytyje.

słoneczna 85, diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam glupie sny..

nie wiem czemu tak jest,

ja dzis zrobilam zupe pomidorowa- to tyle na co moge sobie pozwolic.

przyjechala paczka- czesc rzeczy zamowilam, podklady poporodowe, platki kosmetyczne, wkladki laktacyjne, okrycie kapielowe, cienkie czapeczki, itd.

ma dzis jeszcze przyjsc termometr. kupilam microlife 150.
    ale przesylka gratis i wykorzystalam kupon z allegro 20 zl.

korzystacie z kuponow?
    trzeba ja sciagac- ja teraz mam kupon to kupimy lozeczko, zawsze to 20 zl taniej:) w tym tyg zamowimy albo w nastepnym:) a wozek po siwetach- wybralismy Jedo kolor 356

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kupujecie laktator? i jaki? bo Daisy to wiem ze elektryczny i drogi jakis:)

ja bede w domu z malym ale chce miec awaryjnie.
    mysle zeby kupic reczny albo baby ono z pompka niebieska allbo jak u nas dziewczyny na lutowkach pisza philips avent reczny.

http://allegro.pl/laktator-reczny-babyono-butelka-smoczek-wkladki-i4849782025.html

http://allegro.pl/avent-laktator-natural-butelka-125-kosmetyczka-i4849265795.html

podsylam od tego sprzedawcy bo naprawde nma dobre ceny

zamawialam juz wczesniej u niego pieluchy,przewijak, rozek cos tam jeszcze

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds ( chyba TY jak dobrze pamietam) mialas isc sprawdzic szyjke. bylas?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatora na ten czas nie planuję
    ale jak już bym miała kupić to raczej elektryczny bo taki ręczny mało praktyczny
    a kiedyś były takie z gruszka. :-) o zgrozo w szpitalu dziewczę miało to się namęczyło wyklęło i wyrzucili. Mąż miał zlecenie kupna innego ;-)

W szpitalu korzystałam ze szpitalnego- bo była możliwość madela chyba się zwał i był super
    Polecany przez położne

A co do szyjki dziękuję za pamięć :-)
    Czekam na czwartek- bo tylko tak udało mi się zapisać :-)

Edit

Ten baby ono w ogóle do mnie nie przemawia wizualnie
    jakoś wydaje mi się że siła ssania utraci się przez ten wężyk
    nie wiem sama. Opinii użytkowników nie czytałam
    ten avent jest ok
    moja siostra cioteczna miała
    od razu zakupiła i korzystała z butelek aventu żeby mieć komplet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:17

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    u mnie też wyszło słońce w pełni..coś czuję, że tej zimy będzie piękna wiosna i trzeba się przygotować na kolejne zielone święta :P a pewnie na Wielkanoc spadnie śnieg jak w jednym roku :P

Dobiję Cię Madzia! Właśnie dostałam zdjęcia od kumpeli z okolic Rzeszowa ;) za oknem u niej biało i sypie i sypie i sypie ;) tam musisz szukać śniegu :)

Magda_lena88, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarości to w modzie teraz widzę :)

Ja cały czas się zastanawiam czy kupić już czy potem, po porodzie. Polecają wszędzie medele. Medela mini electric za ok 230 zł nowy.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te medela mają funkcje dwoch faz. Jedna to jak nie ma pokarmu to pobudza, a druga to odciaganie.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś ciężki dzień. Nie tknelam palcem kompletnie nic. Czas mi przelatuje przez ręce.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ten medela byłby chyba idealny
    z tym że cenowo jest znacznie odbiegający od laktatorow Słonecznej

Trzeba by było zasięgnąć rady u mam korzystających już
    może te które urodziły w październiku lub listopadzie mogły by się rzeczowo w temacie wypowiedzieć :-)

Idę po małą
    będziemy robiły ozdoby choinkowe eko na konkurs do przedszkola

Zajrzę pewnie wieczorem ;-)
    Miłego popołudnia Brzuchatki i Maluszki :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś widziałam pierwszy raz Medelę u siebie....bagatela 150 euro!!! Litości! Strasznie się wzbraniam przed dojarką ;) oby nie była mi potrzebna, a jak będzie to martwić się będę później ;)

Noc też kiepska, ale o dziwo ja mam tyle energii, że aż mnie dziwi skąd :) później przychodzi mały kryzys i znowu się nakręcam jak szalona :)

Kurcze, a nasze sny, to jak jakaś książka z opowiadaniami, na każdej stronie inna historia ;) Na dzisiejszą noc zamawiam dla wszystkich tylko pozytywne sny dobrze :)

Diamonds, czyli czekamy jeszcze 2 dni na wieści o szyjce :) będzie dobrze :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja mialam medela :D i byl delikatnie mowiac zaje*isty :) co prawda malo uzywalam no karmilam 3 tyg wiec duzo nie sciagnelam, ale super naprawde super byl. Kupie taki sam, po tylu latach to i cena pewno nizsza bo to byl 2007r. Napisze potem. Wczoraj nie moglam pisac cos nie dzialalo nawet 'dobranoc' nie chcialo sie wyslac :D. Teraz czekam w szkole na core, bylam dzis na zakupach prezentowo kosmetycznych :) No i zamowilam corce playmobil stajnie co malowala list do mikolaja :D Masakra cenowo masakra bo ponad 400zl no ale swieta sa raz w roku to jej wybaczam, poki jedno mam dziecko to nie oszczedzam, potem pomysle. :D W ogole to po czwartkowej wizycie planujemy Jej powiedziec o rodzenstwie :)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mam dziś ciężki dzień. Nie tknelam palcem kompletnie nic. Czas mi przelatuje przez ręce.

Tak bywa, ale nie miej wyrzutów sumienia :) dzidzia się relaksuje i to najważniejsze :) wczoraj poukładałaś całą szafę ;) to dziś leniuchuj :)

Może tam w środku troszkę się denerwujesz, że musisz teraz leżeć, nie wiem może boisz się o pracę?
    Spokojnie Tygrysku! Każda z nas ma gorsze chwile ;) damy radę ;)

Cytując najsłynniejszego Tygryska na świecie: TYLKO SPOKÓJ NA URATUJE :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko :)

5 kg to całe nic ;)

Do mnie też wołają grubasku, ale ja tam nie biorę do głowy :)
    Ja po ciąży i tak zamierzam wrócić do stanu wyjściowego, a jak ktoś jest grubszy ode mnie, to takim samym tonem (niby żartobliwym) odpowiadam, że nas jest dwie i wbrew pozorom jesteśmy mniejsze od Ciebie :) Jeszcze stanę tak brzuchem w brzuch i mówię: No zobacz sam/a :)

Działa ;)

Albo mówię, że ja jestem w formie, tylko moje dziecko dorasta to i rośnie ;) Nic tylko z tego się cieszyć, że zdrowa ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie Rudasek zakupila baby ono i mowi ze ktos tam mial i byl ok.

a duzo dziewczyn ma ten reczny avent.

wiec sama nie wiem.

dla mnie 300 zl za laktator to duzo.

kolezanka rodzila w lipcu i tez miala reczny- mowila ze jak byl nawal to maz jej pompowal a poznei w ogole nie uzywala,

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a gdzie się ściąga ten kupon na allegro?

Ja mam laktator elektryczny, zresztą ktoś tu na forum polecał, za 140zł.

merida ja jestem z okolic Rzeszowa i u mnie nie jest biało. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A może to mój strach o pozycję społeczną? Eh...
    W pracy jestem poukladana, zorganizowana itd. A teraz jak siedzę w domu to nie mogę się do niczego zmusić. Nie mogę się pozbierać w kupę jakoś.
    Trochę podobnie, w pracy duże projekty, zarządzanie ludźmi, a w domu mi się nie chce szafy ogarnąć :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku dla Ciebie ;)
    Dostałam wczoraj z tekstem: a za moim oknem ;)

m5pkawqfk4uf_t.jpg

mizzelka, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ