X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to pewnie jeszcze kilka dni. pamiętam że Słoneczna brała luteine to niech się wypowie ile tak naprawdę trzeba czekać z tym stopniowym odstawianiem:) :)

dziewczyny a czy robiłyście test na płeć z moczu z soda? wiem że to na dwoje babka wróżyła ale ciekawe czy to takie dobre czy nie. ale w sumie wystarczy napić. kwaśnegm i już coś wyjdzie. nie tak :D
    ale ja spróbowałam tak z ciekawości i wychodzi mi na chłopca... ciekawe jak na Usg czy w końcu się ujawni za dwa tygodnie:)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kłamie ten Twój test Mizzelka :P
    Na czym polega ten test?

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Mam takie pytanko czy któraś z was stosowała luteine dopochwową i kiedy odstawiła tak mniej więcej ? bo ja już teraz biore tylko jedną na noc i lekarz mi powiedział że moge już pomału odtstawić tylko nie wiem kiedy mniej więcej ?
    ja nie brałam luteiny ale brałam dup-ka 3x1 tabl. i na ostatniej wizycie w śr lekarz zalecił mi od czw do ndz 2x1tabl, a od poniedziałku odstawić i tak od wczoraj nie biorę i póki co jest OK :) w ulotce od dup-ka mam, że bierze się go do 12tc My jutro będziemy mieć 14 pełnych czyli zaczniemy 15tc :O :O czas leci szybko :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tez tak myślę :)

sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół :) sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby :D

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół :) sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby :D
    ciekawe ile w tym prawdy..to tak jak test ciążowy tzw. "test chmurka" tylko nie pamiętam jak tam było z tym osadem, ale sikało się do słoiczka i wstawiało do lodówki i jak utworzył się osad chyba u góry to ciąża jak na dole to brak ciąży albo odwrotnie :P ale nie próbowałam :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do luteiny to ja bralam na poczatku ciazy a pozniej mialam juz duphaston po krwawieniu.

jeszcze bym sie wsttrzymala z tydzien i odstawila- jak bierzesz jedna dziennie to odstawisz ja bralam 2 duphastony wiec zeszlam do 1 tabl i dopiero odstawilam
    a teraz znowu mam luteine dopochwowa 100 rano i 100 wieczorem..

zwykle po 13 tyg sie odstawia z tego co sie orientowalam no ale jak lezalam na poczatku ciazy w szpitalu to dziewczyna lezala w 18 ktora odstawila Duphaston. ( no i krwawila)

wiec ciezko powiedziec.

skoro lekarz mowi odstawiac to odstawilabym za tydz jakis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:43

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze na swoim kalendarzu ze Duphaston odstawilam na poczatku 15 tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

Możesz również zawiesić obrączkę na nitce i zobaczyć, jak się będzie kręcić nad brzuszkiem ;)

Względnie poczekać na usg :)

Szanse są pół na pół :)

Tygrysek, Gosiak, Sue, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze mówią, że pH moczu ma znaczenie, jak poniżej 6 to dziewczynka ponoć. Ja od początku ciąży miałam zawsze 5 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, nic się ciekawego, czego w necie znaleźć nie można, nie dowiedziałam, więc nie mam się czym dzielić. Ja myślałam, że będziemy ćwiczyć pozycje porodowe i inne takie, a tu sama teoria. W dupę niech se wsadzą taką szkołę.
    6 z koroną z porodu nie dostanę raczej.

Mam zły humor, wybaczcie. Mały wciska mi coś pod żebra (nogę? tyłek?), kopie po pęcherzu, szyjce i się rozciąga, a mnie wszystko w środku boli. Auć.

A co do testów z moczu, to mnie pH w trakcie ciąży się zmieniło, a płeć dziecka do tej pory potwierdzana.
    Chociaż myślę, że 100% metodą na określenie płci jest po prostu urodzenie dziecka i zobaczenie :P Bo usg też może się mylić. Rzadko, bo rzadko, ale ryzyko zawsze jest :)

Magda_lena88, merida17, Gosiak, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ją do konca zużyje bo zostały mi dwa pełne listki i poł zaczęłam więc tak za 3 tyg myśle,że skoncze.A jaki macie śluz bo ja na początku miałam go dużo i myśle ze też od luteiny a teraz jak weszłam w drugi trymestr to już nie mam wg tylko w środku.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam luteine ale jeszcze nie moge odstawic :/

Aaa nasze arcydzielo! :D
    ifn8h4cax10z_t.jpg

hcqy7vf1g6kb_t.jpg

Evell, merida17, Tygrysek, Sue, Rybeńka, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, czyli idziemy na żywca ;) Niech się dzieje, co ma się dziać ;)
    W końcu te nasze dzieciaki wyjdą :) górą, dołem, bokiem, byle na zewnątrz :) chłopiec, dziewczynka, co za różnica byle zdrowe ;)

Zrelaksuj się :)

Tygrysek, Sue, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nam te dzieci uszami wyjda mowie Wam :D

merida17, Sue, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    no i jeszcze mówią, że pH moczu ma znaczenie, jak poniżej 6 to dziewczynka ponoć. Ja od początku ciąży miałam zawsze 5 ;)

To mit! Ja to lubię obalać mity :P
    Ja miałam ph nawet 7, ostatnio 6,5

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, nie wiem jak Tobie, ale mi przez ucho 3,5 kg nie przejdzie :P

Kupiłam własnie na allegro miernik wilgotności powierza. Pomijając ciążę, to myślę sobie że mam za sucho w sypialce, stąd też mój nieżyt? nosa.
    Poza tym dziecko za suchego też nie może mieć. Zobaczymy co wyjdzie.

Jutro jedziemy na badania z m. Nie uwierzycie, ale namówiłam faceta na badania! Ja idę tylko na mocz, a on na krew, mocz i chyba zrobię mu cholesterol. Nie wiem czy kiedykolwiek robił badania w swoim życiu!
    A... sorki, robił i to nawet dla niego gorsze. Robił w czerwcu sperme. Ale to się nie liczy :P

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sprawę dziołszki!

Co myślicie o ZZO?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mam sprawę dziołszki!

Co myślicie o ZZO?

Tygrysku, chciałabym bez (boję się konsekwencji po), ale super bohaterki na siłę grać nie będę.

Ja jestem bardzo uparta i boję się, że sama przed sobą będę udowodniać, że dam radę bez ;) ha ha

A jakie Ty masz podejście?

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Co do tykania brzucha też strasznie tego nie lubię, a moja bratanica to jeszcze mnie tak mocno głaszcz... szlag mnie trafia normalnie, ale jakoś się odezwać nie umiem. Mnie dziś boli cały dzień podbrzusze i jakoś gorzej się czuję. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sama nie wiem.
    Cały czas byłam przekonana, że to "zło". A teraz jak przyjdzie mi podjąć decyzje to chce chociaż wiedzieć co wybieram.

O jakiś konsekwencjach piszesz?
    Wiadomym jest, że anestezjolog musi być odpowiedni, bo za szybko podane może wyciszyć poród. Wtedy już jest grubo, bo w grę wchodzi cesarka. Chociaż tu na forum o takim przypadku nie słyszałam, jedyne co, że dziewczyny sobie chwaliły.
    A jak to może wpłynąć na dziecko?

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ