Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Evell to pewnie jeszcze kilka dni. pamiętam że Słoneczna brała luteine to niech się wypowie ile tak naprawdę trzeba czekać z tym stopniowym odstawianiem:)
dziewczyny a czy robiłyście test na płeć z moczu z soda? wiem że to na dwoje babka wróżyła ale ciekawe czy to takie dobre czy nie. ale w sumie wystarczy napić. kwaśnegm i już coś wyjdzie. nie tak
ale ja spróbowałam tak z ciekawości i wychodzi mi na chłopca... ciekawe jak na Usg czy w końcu się ujawni za dwa tygodnie:) -
Evell wrote:Mam takie pytanko czy któraś z was stosowała luteine dopochwową i kiedy odstawiła tak mniej więcej ? bo ja już teraz biore tylko jedną na noc i lekarz mi powiedział że moge już pomału odtstawić tylko nie wiem kiedy mniej więcej ?
-
mizzelka wrote:Tygrysku tez tak myślę
sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby -
co do luteiny to ja bralam na poczatku ciazy a pozniej mialam juz duphaston po krwawieniu.
jeszcze bym sie wsttrzymala z tydzien i odstawila- jak bierzesz jedna dziennie to odstawisz ja bralam 2 duphastony wiec zeszlam do 1 tabl i dopiero odstawilam
a teraz znowu mam luteine dopochwowa 100 rano i 100 wieczorem..
zwykle po 13 tyg sie odstawia z tego co sie orientowalam no ale jak lezalam na poczatku ciazy w szpitalu to dziewczyna lezala w 18 ktora odstawila Duphaston. ( no i krwawila)
wiec ciezko powiedziec.
skoro lekarz mowi odstawiac to odstawilabym za tydz jakis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:43
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:Tygrysku tez tak myślę
sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby
Możesz również zawiesić obrączkę na nitce i zobaczyć, jak się będzie kręcić nad brzuszkiem
Względnie poczekać na usg
Szanse są pół na półTygrysek, Gosiak, Sue, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Merida, nic się ciekawego, czego w necie znaleźć nie można, nie dowiedziałam, więc nie mam się czym dzielić. Ja myślałam, że będziemy ćwiczyć pozycje porodowe i inne takie, a tu sama teoria. W dupę niech se wsadzą taką szkołę.
6 z koroną z porodu nie dostanę raczej.
Mam zły humor, wybaczcie. Mały wciska mi coś pod żebra (nogę? tyłek?), kopie po pęcherzu, szyjce i się rozciąga, a mnie wszystko w środku boli. Auć.
A co do testów z moczu, to mnie pH w trakcie ciąży się zmieniło, a płeć dziecka do tej pory potwierdzana.
Chociaż myślę, że 100% metodą na określenie płci jest po prostu urodzenie dziecka i zobaczenie Bo usg też może się mylić. Rzadko, bo rzadko, ale ryzyko zawsze jest
Magda_lena88, merida17, Gosiak, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba ją do konca zużyje bo zostały mi dwa pełne listki i poł zaczęłam więc tak za 3 tyg myśle,że skoncze.A jaki macie śluz bo ja na początku miałam go dużo i myśle ze też od luteiny a teraz jak weszłam w drugi trymestr to już nie mam wg tylko w środku.
-
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:no i jeszcze mówią, że pH moczu ma znaczenie, jak poniżej 6 to dziewczynka ponoć. Ja od początku ciąży miałam zawsze 5
To mit! Ja to lubię obalać mity
Ja miałam ph nawet 7, ostatnio 6,5Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Daisy, nie wiem jak Tobie, ale mi przez ucho 3,5 kg nie przejdzie
Kupiłam własnie na allegro miernik wilgotności powierza. Pomijając ciążę, to myślę sobie że mam za sucho w sypialce, stąd też mój nieżyt? nosa.
Poza tym dziecko za suchego też nie może mieć. Zobaczymy co wyjdzie.
Jutro jedziemy na badania z m. Nie uwierzycie, ale namówiłam faceta na badania! Ja idę tylko na mocz, a on na krew, mocz i chyba zrobię mu cholesterol. Nie wiem czy kiedykolwiek robił badania w swoim życiu!
A... sorki, robił i to nawet dla niego gorsze. Robił w czerwcu sperme. Ale to się nie liczyDaisy, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Mam sprawę dziołszki!
Co myślicie o ZZO?
Tygrysku, chciałabym bez (boję się konsekwencji po), ale super bohaterki na siłę grać nie będę.
Ja jestem bardzo uparta i boję się, że sama przed sobą będę udowodniać, że dam radę bez ha ha
A jakie Ty masz podejście?diamonds lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane
Co do tykania brzucha też strasznie tego nie lubię, a moja bratanica to jeszcze mnie tak mocno głaszcz... szlag mnie trafia normalnie, ale jakoś się odezwać nie umiem. Mnie dziś boli cały dzień podbrzusze i jakoś gorzej się czuję. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
No właśnie sama nie wiem.
Cały czas byłam przekonana, że to "zło". A teraz jak przyjdzie mi podjąć decyzje to chce chociaż wiedzieć co wybieram.
O jakiś konsekwencjach piszesz?
Wiadomym jest, że anestezjolog musi być odpowiedni, bo za szybko podane może wyciszyć poród. Wtedy już jest grubo, bo w grę wchodzi cesarka. Chociaż tu na forum o takim przypadku nie słyszałam, jedyne co, że dziewczyny sobie chwaliły.
A jak to może wpłynąć na dziecko?Daisy lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015