X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to pewnie jeszcze kilka dni. pamiętam że Słoneczna brała luteine to niech się wypowie ile tak naprawdę trzeba czekać z tym stopniowym odstawianiem:) :)

dziewczyny a czy robiłyście test na płeć z moczu z soda? wiem że to na dwoje babka wróżyła ale ciekawe czy to takie dobre czy nie. ale w sumie wystarczy napić. kwaśnegm i już coś wyjdzie. nie tak :D
    ale ja spróbowałam tak z ciekawości i wychodzi mi na chłopca... ciekawe jak na Usg czy w końcu się ujawni za dwa tygodnie:)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kłamie ten Twój test Mizzelka :P
    Na czym polega ten test?

mizzelka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Mam takie pytanko czy któraś z was stosowała luteine dopochwową i kiedy odstawiła tak mniej więcej ? bo ja już teraz biore tylko jedną na noc i lekarz mi powiedział że moge już pomału odtstawić tylko nie wiem kiedy mniej więcej ?
    ja nie brałam luteiny ale brałam dup-ka 3x1 tabl. i na ostatniej wizycie w śr lekarz zalecił mi od czw do ndz 2x1tabl, a od poniedziałku odstawić i tak od wczoraj nie biorę i póki co jest OK :) w ulotce od dup-ka mam, że bierze się go do 12tc My jutro będziemy mieć 14 pełnych czyli zaczniemy 15tc :O :O czas leci szybko :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tez tak myślę :)

sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół :) sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby :D

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

sikasz w pojemnik i wsypujesz łyżeczke lub pół :) sody i jak się pieni to chłopak a jak nie to dziewczynka niby :D
    ciekawe ile w tym prawdy..to tak jak test ciążowy tzw. "test chmurka" tylko nie pamiętam jak tam było z tym osadem, ale sikało się do słoiczka i wstawiało do lodówki i jak utworzył się osad chyba u góry to ciąża jak na dole to brak ciąży albo odwrotnie :P ale nie próbowałam :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do luteiny to ja bralam na poczatku ciazy a pozniej mialam juz duphaston po krwawieniu.

jeszcze bym sie wsttrzymala z tydzien i odstawila- jak bierzesz jedna dziennie to odstawisz ja bralam 2 duphastony wiec zeszlam do 1 tabl i dopiero odstawilam
    a teraz znowu mam luteine dopochwowa 100 rano i 100 wieczorem..

zwykle po 13 tyg sie odstawia z tego co sie orientowalam no ale jak lezalam na poczatku ciazy w szpitalu to dziewczyna lezala w 18 ktora odstawila Duphaston. ( no i krwawila)

wiec ciezko powiedziec.

skoro lekarz mowi odstawiac to odstawilabym za tydz jakis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:43

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze na swoim kalendarzu ze Duphaston odstawilam na poczatku 15 tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

Możesz również zawiesić obrączkę na nitce i zobaczyć, jak się będzie kręcić nad brzuszkiem ;)

Względnie poczekać na usg :)

Szanse są pół na pół :)

Tygrysek, Gosiak, Sue, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze mówią, że pH moczu ma znaczenie, jak poniżej 6 to dziewczynka ponoć. Ja od początku ciąży miałam zawsze 5 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, nic się ciekawego, czego w necie znaleźć nie można, nie dowiedziałam, więc nie mam się czym dzielić. Ja myślałam, że będziemy ćwiczyć pozycje porodowe i inne takie, a tu sama teoria. W dupę niech se wsadzą taką szkołę.
    6 z koroną z porodu nie dostanę raczej.

Mam zły humor, wybaczcie. Mały wciska mi coś pod żebra (nogę? tyłek?), kopie po pęcherzu, szyjce i się rozciąga, a mnie wszystko w środku boli. Auć.

A co do testów z moczu, to mnie pH w trakcie ciąży się zmieniło, a płeć dziecka do tej pory potwierdzana.
    Chociaż myślę, że 100% metodą na określenie płci jest po prostu urodzenie dziecka i zobaczenie :P Bo usg też może się mylić. Rzadko, bo rzadko, ale ryzyko zawsze jest :)

Magda_lena88, merida17, Gosiak, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ją do konca zużyje bo zostały mi dwa pełne listki i poł zaczęłam więc tak za 3 tyg myśle,że skoncze.A jaki macie śluz bo ja na początku miałam go dużo i myśle ze też od luteiny a teraz jak weszłam w drugi trymestr to już nie mam wg tylko w środku.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam luteine ale jeszcze nie moge odstawic :/

Aaa nasze arcydzielo! :D
    ifn8h4cax10z_t.jpg

hcqy7vf1g6kb_t.jpg

Evell, merida17, Tygrysek, Sue, Rybeńka, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, czyli idziemy na żywca ;) Niech się dzieje, co ma się dziać ;)
    W końcu te nasze dzieciaki wyjdą :) górą, dołem, bokiem, byle na zewnątrz :) chłopiec, dziewczynka, co za różnica byle zdrowe ;)

Zrelaksuj się :)

Tygrysek, Sue, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nam te dzieci uszami wyjda mowie Wam :D

merida17, Sue, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    no i jeszcze mówią, że pH moczu ma znaczenie, jak poniżej 6 to dziewczynka ponoć. Ja od początku ciąży miałam zawsze 5 ;)

To mit! Ja to lubię obalać mity :P
    Ja miałam ph nawet 7, ostatnio 6,5

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, nie wiem jak Tobie, ale mi przez ucho 3,5 kg nie przejdzie :P

Kupiłam własnie na allegro miernik wilgotności powierza. Pomijając ciążę, to myślę sobie że mam za sucho w sypialce, stąd też mój nieżyt? nosa.
    Poza tym dziecko za suchego też nie może mieć. Zobaczymy co wyjdzie.

Jutro jedziemy na badania z m. Nie uwierzycie, ale namówiłam faceta na badania! Ja idę tylko na mocz, a on na krew, mocz i chyba zrobię mu cholesterol. Nie wiem czy kiedykolwiek robił badania w swoim życiu!
    A... sorki, robił i to nawet dla niego gorsze. Robił w czerwcu sperme. Ale to się nie liczy :P

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sprawę dziołszki!

Co myślicie o ZZO?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mam sprawę dziołszki!

Co myślicie o ZZO?

Tygrysku, chciałabym bez (boję się konsekwencji po), ale super bohaterki na siłę grać nie będę.

Ja jestem bardzo uparta i boję się, że sama przed sobą będę udowodniać, że dam radę bez ;) ha ha

A jakie Ty masz podejście?

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Co do tykania brzucha też strasznie tego nie lubię, a moja bratanica to jeszcze mnie tak mocno głaszcz... szlag mnie trafia normalnie, ale jakoś się odezwać nie umiem. Mnie dziś boli cały dzień podbrzusze i jakoś gorzej się czuję. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sama nie wiem.
    Cały czas byłam przekonana, że to "zło". A teraz jak przyjdzie mi podjąć decyzje to chce chociaż wiedzieć co wybieram.

O jakiś konsekwencjach piszesz?
    Wiadomym jest, że anestezjolog musi być odpowiedni, bo za szybko podane może wyciszyć poród. Wtedy już jest grubo, bo w grę wchodzi cesarka. Chociaż tu na forum o takim przypadku nie słyszałam, jedyne co, że dziewczyny sobie chwaliły.
    A jak to może wpłynąć na dziecko?

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ