Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry dziewczynki
Jedyna pewna rzecz jest taka, że będziemy musiały urodzić - właśnie to do mnie dotarło
Więc życzę wszystkim tu obecnym szybkiego, łatwego i prawie bez bólu porodu!
Oraz miłego dnia oczywiściediamonds, Rybeńka, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Kolejny dzien wstalam o 6 i z powrotem o 7 do lozia Poslalam moje dzieci z szopka do szkoly
Co do zzo to ja bede rodzic pvt i tam nie ma problemu z zzo. Nie wiem jak to sie ani z czym, ale wole wiedziec ze istnieje taka mozliwosc i ze nikt nie bedzie robil afery. Jeszcze bede miala czas dowiedIec sie na ten temat .Choc wg mnie 6 tys. za porod (7tys cesarka na zyczenie), za ludzkie i godziwe warunki, za mozliwosc znieczulenia, za te pare dni ktore spedza sie w pvt klinice..powinni to stosowac za darmoszke w kazdym szpitalu. Ja powiedzialam jasno i wyraznie Raz rodzilam i drugi raz w zadnym panstwowym szpitalu rodzic nie bede.
Gosiak z tego co wiem to jeszcze nic na 100% nie wiadomo o przeniesieniu Swissmedu w terminie o ktorym wspominasz. Poza tym na Zaspe to nie tak daleko, poki co nie widzialam zadnego budynku wskazujacego na budowe kliniki takze nie wiem gdzie to ma byc. Niby kolo szpitala, ale za diabla no nic nie widzialam . Poza tym mysle ze oni nie moga robic sobie duzej przerwy bo dla nich to kasa. A bedziesz szla na kwalifikacje? Dla mnie jeszcze do tego daleko, ale trzeba myslec o wszystkim Jutro mam pierwsza wizyte w Swiss, ciaze bedzie prowadzil ordynator bo go nam juz ponad 10 lat i jedna ciaze donosilam i urodzilam
Szpital o ktorym piszesz hm czy to Kliniczna potocznie zwana wylegarnią?
Jezeli chodzi o ten szpital to ponoc wcale nie jest tak kolorowo jesli chodzi o zzo. Moja kolezanka rodzila to nie chcieli jej podac mimo ze obiecali to robili wszystko by przyoszczedzic. Ponoc 3 tys pod stolem pomagaja w szpitalu. Masakra, dla mnie to masakra.
Ah no i slyszalam ze przy rozwarciu na 4 cm i ponad juz zzo nie podaja bo za pozno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 07:46
-
Daisy, nie będę szła na kwalifikację, "obraziłam" się trochę na nich... że panuje taka dezinformacja. Za takie pieniądze powinni jednak trochę inaczej traktować potencjalne klientki. Słyszałam też, że u nich też zrobiła się trochę taśma, już nie ma szans, żeby mieć osobny pokój - jeśli leżysz w dwójce, bo bardzo wiele kobiet decyduje się na cesarkę na życzenie. Ale wiem też, że na pewno tam nad Tobą skaczą i Cię dopieszczają w każdym względzie.
Wiem, że mogłabym czekać i liczyć, że mi się uda, ale ja tak nie mogę psychicznie głównie, muszę wiedzieć na 100% gdzie będę rodzić itp.
Tak mam, niestety, żeby czuć się psychicznie w miarę ok.
A szpital to nie Kliniczna - to Wojewódzki. http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo/
Miał kiedyś złe opinie, ale sporo się w przeciągu ostatniego roku-1,5 zmieniło.
Dostali znak szpital bez bólu i szpital przyjazny dziecku, gdzie Zaspa się stara o to od 7 lat.
Zaspy się boję ze względu na te medialne wydarzenia + na to jak tam potraktowali moją przyjaciółkę... Kliniczna to taśma porodowa + 10 studentów, którzy patrzą Ci wiadomo gdzie...
W Wojewódzkim dyżuruje moja ginekolog, byłam tam też na samym początku ciąży na IP i zostałam bardzo dobrze i profesjonalnie "obsłużona", w ten czwartek chcę się tam wybrać.
Trudno, mam nadzieję, że nie będę miała traumatycznych przeżyć podczas porodu w państwowym szpitalu.
A jeśli tak, to drugie dziecko urodzę w Swissmedzie. -
Gosiak, rozumiem
Co do Swissmedu i tasmy to sie zgodze niestety ze tam tasmowo. Jednak ostatnio sie zmienilo troche i zrobili wlasnie to cc na zyczenie za 7ke,bo tak to za 6ke to kazda chciala. Ale ten tysiac to pewnie niewielu robi roznice, jak maja 6 to i maja 7. Mam nadzieje ze nie bedzie wielkiego oblozenia jak ja bede rodzic. Niby kilka pokoi a faktycznie siedziec w jednym pokoju z 4 kobietami i ich mezami to juz gorzej niz w panstwowce, gdzie nie wpuszczaja na sale nikogo. O tych studentach na Klinicznej slyszalam Dramat. Ja bylam w Wojewodzkim na dzieciecym raz i wiecej nie wroce. Zostaje jeszcze Koscierzyna jezeli chodzi o ew. wizyty z dzieckiem, tu mam podobna odleglosc jak do Gdanska itp.
A Swiss.. no mogliby zamiesic na www jakies info. Czytalam w necie ze to komus jakas sprzataczka powiedziala, tu lekarz jakis inny termin przeniesienia. A w ogole krazyly tez plotki ze maja zamykac porodowke. Ciekawe kto to wymysla, przeciez konkurencji zero a szkoda. Bo w Bialymstoku ponoc sn 2000 zl kosztuje..a tu 6. No ale Wawka nawet i 16 gdzie Gwiazdki rodza.
Zycze Ci spokojnego porodu ♡Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dziś taka mgła, że na 50 m widać ale Aga miała radochę w drodze do przedszkola bo wszystkie budynki jej zginęły i zgadywała co za chwilę się pojawi.
No i zmobilizowałam się i piorę białe ubranka.
Bo jeszcze trzeba prasować więc zejdzie.
No i zamierzam iść do ogrodniczego po karmę dla ptaków
Agatka ma zanieść do przedszkola. Ale poczekam bo przy okazji mgły jest dość ślisko
-
Hej Kochane
U nas też mgła i rano jak wstałam taki ładny widoczek "biało" ale nie od śniegu ale mrozu
Tak sobie dziśł wł.BBF patrzę i co widzę zaczynamy 15tc kiedy to zleciało a domyślam się, że z czasem zacznie mijać jeszcze szybciej..
My ciągle smarkaci i pociągający ale już chyba lepiej niż ostatnio..jutro jadę odebrać te wyniki badań genetycznych z krwi - z pozytywnym nastawieniem, chociaż przyznam się, że im bliżej wizyty tym stres większy ale to chyba normalne.
Co do ZZO i porodów to się nie wypowiem bo to będzie mój pierwszy raz. Wiem, że póki co mam wybrane 2 szpitale w których pracuje na oddziale GP mój gin prowadzący aczkolwiek wiem, że pewnie wyślą mnie tam gdzie będzie miejsce. Jakoś się nie nastawiam który to będzie ale mam tylko nadzieję, że jeden z tych dwóch a nie ten trzeci gdzie jest jeszcze porodówka u nas bo tam to mnie końmi nie zaciągną
BuziaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:10
słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość
-
A u nas bez mgły dzis, troche przymrozilo, ale juz sie zdazylo roztopic. Aktualnie na tapecie ok 1 st na plusie, ale wieje o matko ze aż łeb urywa W piątek ma ponoc byc taka wichura jak w zeszlym roku ten Ksawery..teraz ma byc Aleksandra
Tu macie info:
http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,Orkan-Aleksandra-nadciaga-nad-Europe-Polska-odczuje-jego-skutki,wid,17090573,wiadomosc.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:00
-
Witam, my rano byliśmy na badaniach, a później ok 8 jak przyszłam postanowiłam się drzemnac. Tak mi zeszło do 12. Ah te prawa kobiet w ciąży
Daisy, to było 8 lat temu, teraz wszystko idzie do przodu. Mówię Wam, będzie dobrze, tylko dobry szpital wybierzcie. A może poród w domu? Mi by się marzył, ale pewnie się nie kwalifikuje.
U mnie dziś nadal biało od mrozu a tylko -3. Oprócz smogu to i mgła jest.Natalka 03.2015
-
tak pokazujecie brzuszki to pokażemy się i my chociaż nadal nie wiem czy coś widać czy to naturalna oponka "głupota ludzka"
No to my wg. BBF początek 15tc
foto może być kiepskiej jakości bo telefonem
PS: nie patrzcie na otoczenie bo foto na szybko w dużym lustrze a ono tylko w przedpokojuKrokodylica, słoneczna 85, diamonds, diamonds, Rybeńka, Tygrysek, mizzelka, Sue, Evell lubią tę wiadomość
-
merida17 wrote:Możesz również zawiesić obrączkę na nitce i zobaczyć, jak się będzie kręcić nad brzuszkiem
Względnie poczekać na usg
Szanse są pół na pół
ehhh a i tak czuje że nie poznam na USG i tak..
nie uda sie... skoro do tej pory się nie udało to po co teraz tak by miało być? ;/
merida17 lubi tę wiadomość
-
Magdalenka mi wydaje się, że to już jednak Dzidziuś śliczny brzunio :*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
A ja dziś ruszyłam z pieczeniem ciasteczek na święta powiem Wam, że brzuszek mnie boli od wczoraj ale tak mnie nosi, że nie umiem wyleżeć.
Oto część mojej pracy reszta się jeszcze piecze w piekarniku
mizzelka, Krokodylica, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Magdalena pewnie że ciążowy przecież od czegoś musi się zacząć ten nasz duży arbuz
kurde ja to nie ogarniam tego znieczulenia itp..
siostra męża chciała.. i nie zdążyła. szybko zrobiło się jej większe rozwarcie i jazda..
jak ja bym chciała szybko urodzić - marzenie...
ja jednak zdecydowałam że uciekam do szpitala i zastanawiam sie nad wynajęciem położnej w razie W.. nawet mam jedną upatrzoną...
Mam nadzieję tylko że nie zrobią mi krzywdy.
---
nie spałam całej nocy bo zalało nam połowę piętra na dole ;/ ( u teściowej)
w wc pękła rurka i dobrze że dziadek wstał o 1 w nocy i nas ogarnął.. wylaliśmy z 5 wiaderek 20litrowych.. w jednym pokoju sa panele lekko ucierpiały.. ale niestety ratowaliśmy to jak tylko się dało..
dziś kupiłam sobie mleczko na zgagę bo ostatnio jest straszna... troszke mam ulgi ale długo stosować tego nie będę.. -
Dziewczyny nasza szopka idzie na konkurs gminny!!!! Ale jaja tak sie spodobala super cora sie tak cieszy! ♡
My znowu na szopingu dzis, Szadolki oblatane wzdluz i wszerz na ciuchach, fajne koszulki kupilam w big starze po 25zl dla mojego, tescia i taty .
Teraz jemy w mc Masakra nie poznaje siebie! To 2 gi raz w tym tyg (sobota kfc) gdzie normalnie bywam 1 raz w roku.... tak to sie doturlam do 20 kg jak ostatnioSue, mizzelka, Rybeńka, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość