X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka póki masz siłę to pracujesz- to na pewno łączenie przyjemnego z pożytecznym. Ale taki maraton może być ciężki. Oby dzidzia dała Mamie popracować ;-) bez rewolucji. Uważaj tam na siebie żebyś się nie przeforsowała.

Swoja drogą podziwiam, bo ja niestety w tej ciąży czuję się jak dętka, choć walczę z tym, ale czasem mogłabym nawet na stojąco zasnąć w dzień, za to w nocy bezsenność :-)

Ale pewnie umowy podpisane dużo wcześniej, więc trzeba się z nich wywiązywać? Jak długo masz zamiar jeszcze występować? jeśli można zapytać? Tak myślę do Sylwestra dasz radę czy wcześniej odpuszczasz?

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond ja w podstawowej pracy czyli dziennej jestem też na l4 ale wesela tak jak mówisz umowy są podpisane dużo wcześniej i trzeba się wywiązać. Mam krzesełko i prawie całe wesele siedzę a jak coś to zawsze gdzieś na chwile się poloze. A teraz ostatnie granie mam na początku października i potem już tylko odpoczynek :-)
    A ja mam wizytę dopiero w środę i to prenatalne. Codziennie mi się to śni! Jestem strasznie przestraszona ze coś z Maluchem może być nie tak, czy jeszcze mu serduszko bije... Wiem wiem nie powinnam tak myśleć, ale czasem to silniejsze ode mnie. A Ty kochana w sumie też za dużo przy małym dziecku pewnie nie odpoczywasz?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko ja tak tylko z troski chciałam napisać,żebyś na weselach więcej siedziała niż stała czy tańczyła. Ja ostatnio miałam dwudniowe wesele i nad ranem miałam takie mikro plamienie. Dosłownie odrobina na papierze toaletowym ale wystarczyło,żeby się przestraszyć. W tym tyg też gram i to nawet 3 dni bo zaczynamy od jutra i kończymy w niedziele i tez sobie obiecałam,że koniec z tańcem do białego rana tylko do oczepin a później krzesełko :)
    A moge zapytać skąd jesteś? A dokładnie skąd jest Twój zespół? :)

Ja dzisiaj wizyta o 15. Trzymać kciuki bo sie stresuję troszkę ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja to praktycznie od początku wesela juz siedzę, ostatnio po dwudniowym tez mnie brzuch bolał i miałam brązowe takie plamki. Wiec tez staram się uważać. Nie ma co. To się wydaje łatwa praca ale jakby nie było to musimy pracować całym ciałem. Ja jestem ze śląska w sumie gramy w całej okolicy. A ja jestem z Orzesza :-) a Ty?
    I bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją wizytę :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Kciuki na pewno się przydadzą. Ja mieszkam niedaleko radomia,mazowieckie.
    W takim razie spokojnych wesel życze i udanej zabawy w weekend. Nie przejadaj sie za bardzo :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no juz wiem ze nie mogę, bo jak za dużo zjem to mogę potem brzuch boli i jest taki jakby twardy. Będę się oszczędzać :-)
    Miłego dnia :-) i dziękuję :-*

Niunia86 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Diamond ja w podstawowej pracy czyli dziennej jestem też na l4 ale wesela tak jak mówisz umowy są podpisane dużo wcześniej i trzeba się wywiązać. Mam krzesełko i prawie całe wesele siedzę a jak coś to zawsze gdzieś na chwile się poloze. A teraz ostatnie granie mam na początku października i potem już tylko odpoczynek :-)
    A ja mam wizytę dopiero w środę i to prenatalne. Codziennie mi się to śni! Jestem strasznie przestraszona ze coś z Maluchem może być nie tak, czy jeszcze mu serduszko bije... Wiem wiem nie powinnam tak myśleć, ale czasem to silniejsze ode mnie. A Ty kochana w sumie też za dużo przy małym dziecku pewnie nie odpoczywasz?

Dobrze że się oszczędzasz bo to różnie bywa. Ja już jestem po tym usg i dopiero pod gabinetem dopadł mnie stres. Ale jak Maluszek został zmierzony i dr włączyła serduszko to już emocje zeszły ;-)
    Łatwo powiedzieć nie denerwuj się ale trudno zrobić, wiem o tym.

Córka w grudniu skończy 4 latka więc już jest praktycznie samodzielna. Jako że jest grudniowa trzeba było nadganiać z nią cały rok . dużo czasu jej poświęciłam ale trzeba było ją usamodzielnić już do trzylatkow w przedszkolu. A teraz mam dziecię które samo się potrafi ubrać umyć najeść itp. :-)
    Normalne że nie da się leniuchować przy dziecku ale nie ma co narzekać.

Dzisiejszy tekst mojej córki:
    Agatko idź umyj rączki bo będziemy jeść. Ona ogląda bajkę i nie bardzo chce przerywać wiec mówi do mnie. Mamo czy łyżka jest czysta? Odpowiadam jej- oczywiście że tak. Na co córka mi mówi- ja nie zamierzam jeść zupy rękoma tylko łyżką i wystarczy że ona będzie czysta...
    To są właśnie kochane dzieciaczki :-)

Niunia86 pisz jak będziesz już po. Trzymam kciuki. &&&&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka:-) Rudasek jakoś się nie odzywa? Zdawało mi się że była tu kiedyś bardziej aktywna, a teraz nic się nie chwali. Może ją dolegliwości ciążowe dopadły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:12

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie. Dzidzia 5 dni młodsza niz wskazuje suwaczek,ma 28mm i pięknie bijące serducho :) 1.09 ide na badanie przezierności. Jestem mega szczęśliwa i oczywiscie chciała bym już kolejną wizyte. Jakoś zleci te 18 dni ;)
    Dziękuję za kciuki-baaardzo sie przydały. Nie miałam stresu przed gabinetem :)

diamonds lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej diamonds czemu mówisz ze się nie udzielam?
    Ja jestem dziś na weselu wiec nie mam za bardzo czasu nawet wejść na internet. Niestety teraz tak będzie aż do wtorku.
    Ciesze się ze wizyty pomyślne :-) a Maluchy rosną :-) to jest najważniejsze!
    Diamondp bardzo mądra ta Twoja córeczka Haha :-) dobry tekst Ci powiedziała :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej diamonds czemu mówisz ze się nie udzielam?
    Ja jestem dziś na weselu wiec nie mam za bardzo czasu nawet wejść na internet. Niestety teraz tak będzie aż do wtorku.
    Ciesze się ze wizyty pomyślne :-) a Maluchy rosną :-) to jest najważniejsze!
    Diamondp bardzo mądra ta Twoja córeczka Haha :-) dobry tekst Ci powiedziała :-)

Kochana chodziło mi o Rudaska ma się rozumieć rano nawet przecież pisałaś ;-)
    Przepraszam ale czasem jakieś zaćmienia mózgu miewam piszę o czym innym niż miałam... pracuj dzielnie, odpoczywaj pomiędzy ile się da. Miłej zabawy :-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziękuję :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oszczędzać mi się tutaj :) a ja też się pochwalę :) moje cudo ma już 4,13cm przebiera nóżkami jak szalone, gin śmiał się że piłkarz będzie jak nic hahah :D
    choć o płci nic nie mowił, z wrażenia zapomniałam zapytać nawet choć wiem że takie rzeczy to pozniej :P choć siostra męża juz w 11 tyg wiedziała :)
    serducho bije 162 na minutę, widziałam też w 3D jak hasa :) piękny widok... ale oczywiście pierwsze ujęcie od tyłka strony, chyba miał/a focha :D i gin macnął mnie po brzuchu i lekko się przekręcił :)
    wyniki mam super... aby w moczu coś wyszło ale gin pytał czy wymiotowałam a ja mówię że tak z dwa dni przed badaniami to odpowiedział że wszystko w porządku :) i jestem zdrową mamą na sto dwa :)
    mocz idealnie aaa i tsh mam 0,948 to chyba też nieźle? gin mowił że super :)
    więc teraz relaksuje się bardzo bardzo i cieszę się na maksa ciążą :)
    okazało się że ja miałam racje i według owulacji moje dziecko powstało heeh :) bo ciążą okazała się starsza niż on przewidywał z 10tydzien+3d zmienił się na 11 tydzień :) czyli moje dziecie powstało 12 czerwca tak jak przewidziało ovu :D

Niunia86, słoneczna 85, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4h4krr.jpg
    na pierwszym planie słynny tyłeczek dziecka:D nie chciało się odwrócić :D foszek kręcioszek :) z wysoko podniesionymi nóżkami :) + pępowina :) a w tle głowka i rączki :)
    za dwa tygodnie mam genetyczne :) ale jestem mega spokojna jak nigdy :) i MEGA zakochana w moim dziecku <3

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne Maleństwo :-* mizzelko bardzo się ciesze razem z Tobą :-*

mizzelka lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kochana! Super Maluch!! <3
    Mizzelka powiedz mi proszę jak wstawić zdjęcie bo mi się tylko link pokazuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 11:26

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś kiedyś widziałam ze dziewczyny pisały żeby ten link wstawić pomiędzy linkspróbuj tak

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Mizzelko:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko próbowałam i nic :(

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie wiem Kochana. Może na tej stronie co wgrywasz zdjęcie tam jest jakiś inny kod do wklejenia. Popróbuj na różne sposoby.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ