X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po:) dzidzia zdrowa i serduszko bije- plci nie widac bo to usg takie zwykle i mowil ze niezbyt widac

mam odstawic duphaston bo moze od tego wymiotuje.

nastepna wizyta 16 wrzesien

Rybeńka, Ewelcia lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz, nawet bym nie pomyślała że od tego, ale w sumie to hormony jednak... i kazał ci stopniowo odstawić? :)
    no w sumie teraz malenstwo żyję z płodu to już tak drastycznie nie potrzebuje prog :)
    super że z dzieckiem jest ok :) a spało? czy się ruszało?

Rybieńko też to podejrzewam bo już się lepiej czuje.. ale lepiej zapobiegać i wezmę mimo wszystko :) chociaz z 5 dni pokuruje się :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruszalo sie i krecilo:)

jak bylam w spzitalu mialam duphaston 3 razy dziennie, potem kazal brac 2 razy

a teraz bralam raz dziennie zeby wyjsc z niego

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to super że stopniowo... możliwe własnie że masz taką reakcję na niego.. oby po odstawieniu przeszło :*

ehh ja za tydzien bd widzieć kruszynkę, już nie mogę się doczekać :)

Rybieńko daj znać co tam u Maleństwa :) na pewno będzie dobrze :* żeby za mocno nie fikało i udało się go zmierzyć heheh :) mam nadzieję że da chwilę zapozować do zdjęć a potem niech szaleje :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja przywitałam dzien wymiotami, mam l4, dzięki bogu...

Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok. I najważniejsze! Bede miec syna!!!

mizzelka, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie :-) jestem przeszczęśliwa i ogromny kamień spadł mi z serca. Pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka naszego Maleństwa! To był cudowny dźwięk!!! <3 Maluszek jest zdrowy! Wiercil się tak ze lekarz miał ciężko żeby go zbadać. Ja go nie widziałam bo monitor był tak głupio odwrócony, ale Mężuś wszystko widział a ja jego uśmiechnięta buzię :-* strasznie się ciesze, ze wszystko jest dobrze! Za dwa tygodnie wyniki z krwi. Zobaczymy, ale wiem ze będą dobre! Dziękuję za kciuki :-*

słoneczna 85, mizzelka, Sue, Niunia86, Ewelcia, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no to gratuluję synusia!!! Niech się zdrowo rozwija! :-) :-*

Sue, Ewelcia lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to jednak prawda że synka szybciej się wyczai :D Gratuluję synka :)

Rybieńka a mówiłam że będzie super? heheh jakbym przewidzła to że bd się kręcił :P

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko tak się wypiął, że nie było opcji nie zauważyć :) I robił fikołki :)
    USG mialam dowcipnie, więc moze też dzięki temu było widać.

Rybeńko, cieszę się, że wszystko ok - takie informacje zawsze cieszą :)

Właśnie wmusiłam w siebie omleta, ale po prostu stawał mi kołkiem w gardle ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie ostatnio mialam dowcipne i śmiał się że piłkarz z niego bo kręcił nóżkami i wystawił tyłeczek :D ale nic nie powiedział na temat płci a ja z wrażenia zapomniałam :D
    teraz zaprosił mnie na usg z mężem to chyba bd brzuszne a nie dowciapne jak ostatnio :D
    a mialas przeczucie na chlopaka? :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) ja dziś miałam już usg przez brzuch, ale ciężko trochę było bo mam trochę sadełka :-P i tez chyba był przez to gorszy obraz.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie chyba u mnie tez bd 13 tyg skonczonym przez brzuch... ciekawe jaki bd obraz, boje sie że nagle powie no niestety bd musial dowciapnie a mina męża bd bezcenna..

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mizzelko myślę że na pewno będzie juz przez brzuch. I będzie wszystko dobrze! :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam się miewiacie? ja walczę z migreną straszną... ale mam nadzieję że dam radę, kurde jak nie urok to sra.. no.. ughh.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja intensywnie od wczoraj :) Pomagam rwać babci aronie na polu ;) Co prawda bardziej sie obijam bo siedzieć za długo nie wygodnie,stać też... I tak troche zerwe,troche pochodze :D
    Dzisiaj ostatni dzień bo od jutra znowu wesela aż do niedzieli :)
    Miłego dzionka :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale wy macie tych wesel- to u nas raczej sa tylko w soboty wesela! a uwas to w rozne dni:)

MIzzelka mnie tez czasem bole glowy mecza- ktos mi polecil na forum olejek eukaliptusowy do smarowania skroni

kupilam w aptece - chyba 7 zl zapalcilam za buteleczke i rzeczywiscie troche to pomaga- mawet na poduszke troche sobie chlapie:) bo tabletek boje sie brac i wole unikac- na czarna godzine tak- jakby zab bardzo bolal:)

a wlasnie jakos wczoraj czulam zab- niby zaleczony ale czasem i zalecozne sie odzywaja

:)

ps- wymioty dzis rano i w pracy 11 godzin:)

wiec dzis ejstem na biezaco:)

Rudasku Groszku Przeds\kolanko co u was?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przez kolano! :-P a ja też mam maraton wesel tylko od dziś do soboty hehe Niunia powodzenia i miłego weekendu dziewczyny :-*
    Aha a ja od wczoraj się martwię, bo na badaniu prenatalnym pan doktor tak mocno mnie naciskal na brzuch a dziś mam jakiś żółty śluz i trochę też brązowego było :-( zaś się kurde martwię! A ja nie chce się już martwić tylko cieszyć!

Niunia86 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko spokojnie- ja tez mialam taki kakaowy z rana w tamtym miesiacu- no i powiedzialam ginowi- m,owi ze moze trcohe starej krwi zalegalo

brzuch po usg tez mnie bolal

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze za duzo masz tych wesel- jednak to cale noce na nogach- dlugo bedziesz jeszcze grac? ja wiem ze to pieniadze...

sama bede pracowac do grudnia..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi około 7 wesel, myślę że dam radę. We wtorek mam usg u mojego gina i juz się nie mogę doczekać. Trochę mnie Kochana pocieszylas, dziękuję :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ