X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisz sobie tinypic.com i tam wgrywasz zdjęcie i kopiujesz link z IMG i wstawiasz :) na forum zeby bylo widac zdjecie jak u mnie albo po prostu link tam masz podane obok :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nmzc :) jak tam? co tam u was? jak minął weekend? :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz bede dostepna - malo sie udzielalam bo bylismy u rodzicow.

dopadly mnie wczoraj wymioty- po jezdzie autem- dzis tez mnie dopadly..

kurcze, moze ja bede miec tak do konca?

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ten 4 miesiąc jest przejściowy? mam nadzieje że tak.. bo ja tez ostatnio drugi raz wymiotowałam i jem co 2 godziny... wystarczy że się spóźnię to nawet jak mi w brzuchu zaburczy to już jest odruch wymiotny... a wcześniej tak nie miałam ... ale za to mdłości minęły... już mi tak duzo rzeczy nie przeszkadza, jak jestem dobrze najedzona to super sie czuje...
    ale mimo że jem często itp to i tak schudłam kg w ciągu miesiąca :(

ja tez mam chorobę lokomocyjną w ciąży... :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodatkowo łapie mnie jakieś przeziębienie, ale chyba jakoś ogarnę, jak na razie wygrzewam tyłeczek i pije gorące herbatki, kakao itp.. nic gazowanego. dodatkowo kupilam actimelki moze coś pomogą...

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj to wymioty do nocy- wszystkim!

malo tego poszlam do kosciola ( dobrze ze mialam worek)
    niedobrze mi sie zrobilo i wyszlam - i na schodach juz zaczelam zwracac do worka ( dobrze ze cicho i akurat nikogo nie bylo) no ale widza ludzie ze nie jakis menel tylko biedna kobieta sie meczy:)

dajcie spokoj.....
    mam nadzieje ze dzis mialam tylko poranne wymioty bo to nie zarty juz.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde... oby nie na dłużej tak było... nie zazdroszczę bo to nic miłego.. ;/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam wizyte, ciekawe jak tam malenstwo:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna na pewno będzie śliczne i pewnie będzie pięknie machalo do Ciebie rączkami :-) współczuję Ci tych wymiotów biedna. Mizzelko a Ty mleko z czosnkiem i miodem i herbatka z cytryną i pod kołderkę :-*
    A ja już po weselu od znajomych i dziś znów wesele tym razem już w pracy. Jutro odpoczynek i w środę usg prenatalne. Strasznie się boję... Czy Maleństwo tam jeszcze jest i czy wszystko jest dobrze. Och byle do środy. Miłego dnia Kochane :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozbyłam się przeziębienia to mam zapalenie pęcherza...no cudnie po prostu, chyba mnie jakieś fatum ściga...

Słoneczna Trzymam kciuki za wizytę ciekawe jak wygląda maleństwo i czy już do ciebie pomacha :) i czy stroi minki :)

rybieńko to już jutro :) będzie dobrze, czemu by miało być źle? :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wczoraj tak wymitoowalam ze na noc wzeilam czopek- bo dzis jestemw pracy i wizyta- nei wiem co sie zrobilo, juz bylo lepiej.

aby do wizyty:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna trzymam mocno Kciuki!!!!! Mizzelko może taka pogoda jest ze Twój organizm tak reaguje. Nie mów proszę o fatum, bo w to nie uwierzę! Musisz się porządnie wygrzac, może jakiś żurawit sobie łykaj na ten pęcherz. W sumie to nie wiem.
    Ja się denerwuje choć wiem, że nie powinnam. Po tym co się stało rok temu jakoś tak ciężej się tym cieszyć. Tzn kocham to Maleństwo całym sercem i ciesze się ze jestem w ciąży ale po prostu trochę się boję. Byle do jutra. Dam radę :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko zurawine kup nawet suszona albo w aptece sok z zurawiny

chyba uropsept tez mozna w ciazy

ja tez sie boje- czasem mnei cos kluje jakby szpilka- nie wiem juz nie mam glowy o tym wszytskim myslec.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, sprawdzilam na forum=- lekarze zalecaja urosept w ciazy ( te niebieskie tabletki) one sa ziolowe.

ale jak nie masz strasznego zapalenia to poporstu bym posiedziala w cieplym i moze przejdzie na soku z zurawiny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:11

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie je biorę, mam w domu bo kiedyś w poprzednim cyklu mnie złapało i nie bylam pewna czy jestem czy nie... i je kupilam :D a im wczesniej wezmę to się obejdzie bez urofuraginum, za co by mnie gin chyba zabił :D
    także kuruje się i jest troszkę lepiej, choć czytałam o tym że macica się powiększa i naciska... wlasnie w 3 miesiacu i za kilka tyg bd ulga :) nie jestem sama w stanie powiedzieć serio co to jest :D ale sok juz mam i pije :) + witaminka C :)

Rybienko, nie napiszę że cię rozumiem, bo nigdy tego nie doswiadczylam i za pewne nie znam sie na temacie... ale ja też się boję co chwile o dziecko... mimo że go nie dotknęłam, nie wąchałam, nie pocałowałam to kocham je najbardziej na świecie i jest dla mnie bardzo ważne bez względu na płeć, co chwilę o nim/niej myślę... więc w tej kwestii cię rozumiem bo boimy się teraz i będziemy bać się do porodu, taka nasza natura i tak będzie dalej... o pierwsze ząbki, pierwsze kroki żeby się nie uderzyło w główkę... o szkołę jak sobie poradzi, o szkolnych kolegow i kolezanki co go flustrują i tak dalej...
    życie mamy nie jest usłane różami :) ale cieszę się że zaznałyśmy tego cudu..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aby soczek mam skoncetrowany.. ale rozcienczam i woda z cytrynką :) niech zakwasi im środowisko :D

słoneczna a jak dziś? bez wymiotow?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis narazie bez wymitow- w nocy wsadzilam ten czopek co mi gin dal

dzis ide na wizyte to zapytam go kiedy zaznam spokoju:)

bylo juz dobrze- tylko rano wymiotowalam zolcia i slina no ale to nie caly dzien i wszystkim jak przez ostatnie dwa dni- to dopiero udreka.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie jak bylam na ostatniej wizycie to kobietka byla w 6 tyg ciązy i już dostała leki na wymioty.. bo to 2 ciąża i wiedziała co będzie się święcić.
    a pozno masz wizyte? oczywiscie od tego jest zeby cię poinormować :D albo ci w jakikolwiek sposób pomóc ;)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Słoneczna współczuję Ci Kochana tych wymiotów. Oby poszły jak najszybciej w niepamięć! Mizzelko a może to nie zapalenie pęcherza, tylko dziecko uciska? Ja chodzę czasem do ubikacji co 5 minut a w nocy tez jest masakra bo wstaje tak z 5 razy w nocy. A w dzień cały czas czuje nacisk na pęcherz.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ