Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszek wrote:aha i cosik od wczoraj mi sie kotłuje w tym brzuszku... kłuł mnie prawy jajnik i to cały dzien ;/
ale powiem Wam, ze to uczucie niezbyt przyjemne to bulgotanie...
aż strach jak urośnie i bedzie sie obijać o nasze wątroby, żołądki itd.
powiem Wam, ze juz czuje ze porod w moim wykonaniu bedzie wstydem na 102;/ przeciez mnie cos lekko zkłuje to juz odjezdzam ;/ nie wiem, nie wyobrazam sobie tego... (mówi ta, co kazdej na sali powtarza, ze bedzie ok;] ) -
no wlasnie jak bylam na genetycznym, to powiedzial ze coś dynda miedzy nozkami:P i sie usmiechał ;p ale ze napewno to bedzie pozniej do potwierdzenia, koło 20 tygodnia.. jak pojde to bedize tak 18 tydzień niecały.. kurde, znowu bede musiała czekac do nastepnej wizyty?;/ ;p
moze byc, masz racje..oby tak było, ze bede walczyc... choc jak pamietam jakis moj okres, to przeciez "zdychałam" w wannie z ciepła woda, bo nic nie pomagało na bóle
a walczyc to wiesz gdzie bede tez ;p z tesciem co sie bedzie wpierdzielać
ale juz ja Ci powiem, ze musze byc twarda i twardo tez odpowiadac, a co -
Dzień dobry KobietkiOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
hejka- Groszku wymioty mam z rana jak zawsze- zolcia i slina taka potem juz jest lepiej i nine wymiotuje-
jest troche chlodniej wiec lepiej sie czuje
poraanne wymioty sie da jakos przezyc
a co do plci to mysle ze 28 sierpnia bedzie widac
ja mam wizyte we wt i sie zastanawiam czy juz mi powie;) -
Mój Mąż się zastanawiał czy na prenatalnych juz będzie coś widać ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie będzie.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
U mnie znów siostra męża nie wiem jakim cudem już w 11 tygodniu poszła na pierwsza wizytę i już wiedziała co będzie mieć. ponoć fistaszek się rusza a u dziewczynek jeszcze stoi w miejscu. on ale ciekawe. może zależy od sprzętu? ale i tak bd kupować uniwersalne ciuchy żeby przydały się na następny raz
słoneczna przerąbane masz. ja aby raz miałam tak bo zjadłam nie to co brak... a tak to spokój tyle ze zgaga mnie męczy:)
groszku ty i tak ciągle walczysz ze wszystkim więc to będzie akurat mały pikus
dziś byłam na badaniach, jutro odbieram wyniki i zaraz pójdę po nich na wizytę a mam ja na 16... trzymajcie kciuki żeby zdrowe było i w ogóle żyło. tak się trochę boję ale w sumie czemu miałoby być źle? i oby wyniki były ok
a co tam u was jeszcze słychać ?olka30 lubi tę wiadomość
-
Mizzelko to trzymam kciuki ale wiem ze będzie dobrze! Ja dziś odebrałam wynik Tsh i mam trochę za wysoki bo 3,400 chyba będę musiała sobie trochę dawkę zwiększyć do 150. Teraz biorę euthyrox 125.
Tez się boję ze coś z Maluchem nie tak, ale to wszystko przez to ze go już miesiąc prawie nie widziałam.
A przed chwila zwróciłam moja pyszną pomidorówkęOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Witam Dawno nie zaglądałam tutaj:) Cieszę się,że u Was wszystko dobrze:)
Ja jutro mam wizytę po 3 tygodniowej przerwie. Ciekawa jestem co tam u mojej Dzidzi bo już się stęskniłam i martwie się czy wszystko w porządku-w końcu w tych pierwszych tygodniach wszystko się może zdarzyć... póki co wyniki w normie,troche mało żelaza mam ale jutro lekarz mi powie czy coś z tym robimy czy niedobór jest tak mały,ze wystarczą witaminki dla ciężarnych
Trzymajcie kciuki i do usłyszenia jutro po wizycie -
no ja właśnie też miesiąc czekałam na tą wizytę ciekawe jak teraz wygląda czy ssie kciuka czy się tam buja
no ja wyniki dopiero jutro zobaczę ale w sumie dobrze bo na spokojnie.. i on zinterpretuje
Niunia to razem bd sie stresowac będzie dobrze
ja mysle ze tsh mam dobre,ale mozna sprawdzic czemu nie
rybienko o jeny... a czesto ci sie tak zdarza? mi aby raz sie tak zrobilo... -
Hehe w sumie od początku ciąży coś ponad 10 razy hehe a mdłości to już nawet nie liczę
Dziewczyny będzie dobrze jutro zobaczycie swoje piękne MaleństwaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Ja TSH też miałam wysokie. Ale zwiekszylam dawke eutyroxu i jodu i kilka dni temu osiągnełam piekny wynik 0,971. Na poczatku bylo 23...
I na szczęście od początku ciąży nawet raz nie wymiotowałam. Szczęściara ze mniemizzelka, Krysti lubią tę wiadomość
-
mam nadzieje, ze juz niedługo przestaniecie sie meczyc, przykro mi ze tak Wam to wszytsko dokucza
ja tez mialam mdlosci, jakos przezylam.. i dosłwnie 4 razy wymiotowałam, nic wiecej..teraz samopoczucie ok na szczescie
Jutro zobaczycie swoje słodkie, malutkie Dzieciaczki
nie bójta się
a moje tsh dalej nie zbadane, nie straszcie mnie
Mizzelko, chciałabym przestac ze wszystkim w końcu walczyć, ehh...
za bardzo sie "dałam" po prostu, dlatego to wszystko -
Hehe wiem ze te moje 10 to nic. Generalnie było by więcej, ale jakoś umiem to powstrzymać. Te 10 to już były takie ze się po prostu nie dało. A tak to miałam mdłości cały dzień. A teraz tylko mi niedobrze jak mi coś zasmierdnie. Ja Tsh od początku ciąży miałam na poziomie ok 1 a teraz tak skoczylo trochę. A wizytę mam dopiero na wrzesień i to prywatna! Niestety nic wcześniej nie ma do tej babki.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Groszek nikt Cię nie straszy. My z niunia mamy chora tarczyce i dlatego musimy częściej badać.
Niunia86 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
wiem, wiem..gorzej jak mi wyskoczy teraz tak troche niefajnie by było, zapomniałam zbadac to tsh, a wlasciwie nie pomyslalam o tym... cala reszta badan zrobiona;/
czyli Rybenka, my chyba tez szczesciarami jestesmy
jak sie patrzy na inne dziewczyny to az mi ich szkoda -
a ja se tak po prostu przebadam ale i tak wiem że jest ok
bo nie mialam przed ciążą badane a ty groszku miałaś
ale wiecie jakie są kobiety w ciąży, rozum nam odbiera
ja juz myslalam ze drugi raz rzygnę ale dałam radę! pieprzona sałatka grecka z biedrony... juz nigdy nie kupie.. a na weselu jadłam sałatkę jak opętana..
Groszku wierzę że masz dość, ale taka nasza rola.. cały czas trzeba walczyć o swoje bo nikt się o nas nie zatroszczy... wręcz przeciwnie zajeździ ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:21
-
Groszku no można tak powiedzieć, choć nie powiem bo mdłości całodobowe tez nie należą do przyjemnych, czasem to nawet z łóżka się nie umiałam zwlec.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
A ja zaczynam dziś maraton weselny. Dziś i jutro gram na weselu potem w sobotę i niedzielę idę na wesele jako gość a w poniedziałek znów gram!! Masakra! 5 dni obzarstwa weselnego Haha
Miłego dnia Kochane :-*
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyGroszku na bulgotanie w brzuszku jeszcze troszkę czasu, zobaczysz że jak pierwszy raz poczujesz porządnego kopniaka, nie będziesz mogła doczekać się na kolejne I będzie to bardzo przyjemne
Co do porodu, dobra położna przy nim, wcale nie lekarz to prawdziwy skarb
Ja wiem już z czym to się je i jaki to ból- adrenalina chyba robi swoje Miałam nacinane krocze niestety, myślałam ze to się robi ze znieczuleniem nawet nie poczułam tego... Ale widok dzieciaczka jak dla mnie bezcenny.
Słoneczna lekarz mi mówił, jak się wymiotuje znaczy dziecko truje matkę, znaczy jest Ja też wolałabym inne dolegliwości ciążowe, niekoniecznie mdłości i wymioty i odrzut od jedzenia, ale trzeba się pocieszać że to w końcu MUSI minąć!
Mizzelka dla spokoju możesz zbadać, nie zaszkodzi. Mi lekarz zlecił TSH i FT4 bo podobno samo tsh może nie być miarodajne w ciąży i na początku ma prawo skakać. Przy tylu płatnych badaniach kilka dych w tą czy w tą nie robi różnicy Ja miałam na nfz ale przed samą wizytą będę powtarzać bo wg mnie wyszły źle tj tsh 3,48 (norma do 4,99) ft4 1,08( norma 1-1,6) a wg pań w labo i położnej w normie. U mnie ten komplet ok 50 zł kosztuje, ale głowa spokojniejsza.
Trzymam kciuki za wizytę. Pewnie znów zobaczysz Maleństwo
Rybeńka i Niunia dajcie znać jak tam po wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:16