X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    aha i cosik od wczoraj mi sie kotłuje w tym brzuszku... kłuł mnie prawy jajnik i to cały dzien ;/

ale powiem Wam, ze to uczucie niezbyt przyjemne to bulgotanie...
    aż strach jak urośnie i bedzie sie obijać o nasze wątroby, żołądki itd.

powiem Wam, ze juz czuje ze porod w moim wykonaniu bedzie wstydem na 102;/ przeciez mnie cos lekko zkłuje to juz odjezdzam ;/ nie wiem, nie wyobrazam sobie tego... (mówi ta, co kazdej na sali powtarza, ze bedzie ok;] )
    a ja myślę że bd wręcz przeciwnie. adrenalina wzrośnie i będziesz "walczyć jak lwica o dziecko" :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak bylam na genetycznym, to powiedzial ze coś dynda miedzy nozkami:P i sie usmiechał ;p ale ze napewno to bedzie pozniej do potwierdzenia, koło 20 tygodnia.. jak pojde to bedize tak 18 tydzień niecały.. kurde, znowu bede musiała czekac do nastepnej wizyty?;/ ;p

moze byc, masz racje..oby tak było, ze bede walczyc... choc jak pamietam jakis moj okres, to przeciez "zdychałam" w wannie z ciepła woda, bo nic nie pomagało na bóle :(

a walczyc to wiesz gdzie bede tez ;p z tesciem co sie bedzie wpierdzielać :D
    ale juz ja Ci powiem, ze musze byc twarda i twardo tez odpowiadac, a co :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka- Groszku wymioty mam z rana jak zawsze- zolcia i slina taka potem juz jest lepiej i nine wymiotuje-
    jest troche chlodniej wiec lepiej sie czuje

poraanne wymioty sie da jakos przezyc

a co do plci to mysle ze 28 sierpnia bedzie widac

ja mam wizyte we wt i sie zastanawiam czy juz mi powie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż się zastanawiał czy na prenatalnych juz będzie coś widać ale wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie będzie.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów siostra męża nie wiem jakim cudem już w 11 tygodniu poszła na pierwsza wizytę i już wiedziała co będzie mieć. ponoć fistaszek się rusza a u dziewczynek jeszcze stoi w miejscu. on ale ciekawe. może zależy od sprzętu? ale i tak bd kupować uniwersalne ciuchy żeby przydały się na następny raz :)
    słoneczna przerąbane masz. ja aby raz miałam tak bo zjadłam nie to co brak... a tak to spokój tyle ze zgaga mnie męczy:)

groszku ty i tak ciągle walczysz ze wszystkim :) więc to będzie akurat mały pikus :)

dziś byłam na badaniach, jutro odbieram wyniki i zaraz pójdę po nich na wizytę a mam ja na 16... :) trzymajcie kciuki żeby zdrowe było i w ogóle żyło. tak się trochę boję ale w sumie czemu miałoby być źle? :) i oby wyniki były ok :)

a co tam u was jeszcze słychać:) ?

olka30 lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko to trzymam kciuki ale wiem ze będzie dobrze! Ja dziś odebrałam wynik Tsh i mam trochę za wysoki bo 3,400 chyba będę musiała sobie trochę dawkę zwiększyć do 150. Teraz biorę euthyrox 125.
    Tez się boję ze coś z Maluchem nie tak, ale to wszystko przez to ze go już miesiąc prawie nie widziałam.
    A przed chwila zwróciłam moja pyszną pomidorówkę :-(

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dawno nie zaglądałam tutaj:) Cieszę się,że u Was wszystko dobrze:)
    Ja jutro mam wizytę po 3 tygodniowej przerwie. Ciekawa jestem co tam u mojej Dzidzi bo już się stęskniłam i martwie się czy wszystko w porządku-w końcu w tych pierwszych tygodniach wszystko się może zdarzyć... póki co wyniki w normie,troche mało żelaza mam ale jutro lekarz mi powie czy coś z tym robimy czy niedobór jest tak mały,ze wystarczą witaminki dla ciężarnych :)

Trzymajcie kciuki i do usłyszenia jutro po wizycie :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też miesiąc czekałam na tą wizytę :D ciekawe jak teraz wygląda :) czy ssie kciuka :) czy się tam buja :)
    no ja wyniki dopiero jutro zobaczę ale w sumie dobrze bo na spokojnie.. i on zinterpretuje :) :)
    Niunia to razem bd sie stresowac :D będzie dobrze :)

ja mysle ze tsh mam dobre,ale mozna sprawdzic czemu nie :D
    rybienko o jeny... a czesto ci sie tak zdarza? mi aby raz sie tak zrobilo...

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w sumie od początku ciąży coś ponad 10 razy hehe a mdłości to już nawet nie liczę
    Dziewczyny będzie dobrze :-) jutro zobaczycie swoje piękne Maleństwa :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 razy?:) u mnie byly dni ze 10 razy to bylo dziennie- ale to tak 7-11 tydz najgorzej teraz tylko rana- chociaz w tamtym tyg zdarzylo mi sie i popoludniu

apetyt sredni jeszcze i niechec do miesa niezmienna no ale pewnie to juz koncowka...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH też miałam wysokie. Ale zwiekszylam dawke eutyroxu i jodu i kilka dni temu osiągnełam piekny wynik 0,971. Na poczatku bylo 23...

I na szczęście od początku ciąży nawet raz nie wymiotowałam. Szczęściara ze mnie :)

mizzelka, Krysti lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, tak Niunia, szczęściara. :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, ze juz niedługo przestaniecie sie meczyc, przykro mi ze tak Wam to wszytsko dokucza :(
    ja tez mialam mdlosci, jakos przezylam.. i dosłwnie 4 razy wymiotowałam, nic wiecej..teraz samopoczucie ok na szczescie

Jutro zobaczycie swoje słodkie, malutkie Dzieciaczki <3
    nie bójta się :)

a moje tsh dalej nie zbadane, nie straszcie mnie :(

Mizzelko, chciałabym przestac ze wszystkim w końcu walczyć, ehh...
    za bardzo sie "dałam" po prostu, dlatego to wszystko

relge6yd309xm1zq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wiem ze te moje 10 to nic. Generalnie było by więcej, ale jakoś umiem to powstrzymać. Te 10 to już były takie ze się po prostu nie dało. A tak to miałam mdłości cały dzień. A teraz tylko mi niedobrze jak mi coś zasmierdnie. Ja Tsh od początku ciąży miałam na poziomie ok 1 a teraz tak skoczylo trochę. A wizytę mam dopiero na wrzesień i to prywatna! Niestety nic wcześniej nie ma do tej babki.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek nikt Cię nie straszy. My z niunia mamy chora tarczyce i dlatego musimy częściej badać.

Niunia86 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem..gorzej jak mi wyskoczy teraz :| tak troche niefajnie by było, zapomniałam zbadac to tsh, a wlasciwie nie pomyslalam o tym... cala reszta badan zrobiona;/

czyli Rybenka, my chyba tez szczesciarami jestesmy :)

jak sie patrzy na inne dziewczyny to az mi ich szkoda :(

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja se tak po prostu przebadam :D ale i tak wiem że jest ok :D
    bo nie mialam przed ciążą badane :D a ty groszku miałaś :D
    ale wiecie jakie są kobiety w ciąży, rozum nam odbiera :D
    ja juz myslalam ze drugi raz rzygnę ale dałam radę! pieprzona sałatka grecka z biedrony... juz nigdy nie kupie.. a na weselu jadłam sałatkę jak opętana..

Groszku wierzę że masz dość, ale taka nasza rola.. cały czas trzeba walczyć o swoje bo nikt się o nas nie zatroszczy... wręcz przeciwnie zajeździ ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:21

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku no można tak powiedzieć, choć nie powiem bo mdłości całodobowe tez nie należą do przyjemnych, czasem to nawet z łóżka się nie umiałam zwlec.
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty! :-)
    A ja zaczynam dziś maraton weselny. Dziś i jutro gram na weselu potem w sobotę i niedzielę idę na wesele jako gość a w poniedziałek znów gram!! Masakra! 5 dni obzarstwa weselnego Haha
    Miłego dnia Kochane :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku na bulgotanie w brzuszku jeszcze troszkę czasu, zobaczysz że jak pierwszy raz poczujesz porządnego kopniaka, nie będziesz mogła doczekać się na kolejne :-) I będzie to bardzo przyjemne
    Co do porodu, dobra położna przy nim, wcale nie lekarz to prawdziwy skarb :-)
    Ja wiem już z czym to się je i jaki to ból- adrenalina chyba robi swoje :-P Miałam nacinane krocze niestety, myślałam ze to się robi ze znieczuleniem :-) nawet nie poczułam tego... Ale widok dzieciaczka jak dla mnie bezcenny.

Słoneczna lekarz mi mówił, jak się wymiotuje znaczy dziecko truje matkę, znaczy jest :-) Ja też wolałabym inne dolegliwości ciążowe, niekoniecznie mdłości i wymioty i odrzut od jedzenia, ale trzeba się pocieszać że to w końcu MUSI minąć!

Mizzelka dla spokoju możesz zbadać, nie zaszkodzi. Mi lekarz zlecił TSH i FT4 bo podobno samo tsh może nie być miarodajne w ciąży i na początku ma prawo skakać. Przy tylu płatnych badaniach kilka dych w tą czy w tą nie robi różnicy :-) Ja miałam na nfz ale przed samą wizytą będę powtarzać bo wg mnie wyszły źle tj tsh 3,48 (norma do 4,99) ft4 1,08( norma 1-1,6) a wg pań w labo i położnej w normie. U mnie ten komplet ok 50 zł kosztuje, ale głowa spokojniejsza.
    Trzymam kciuki za wizytę. Pewnie znów zobaczysz Maleństwo :-)

Rybeńka i Niunia dajcie znać jak tam po wizycie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:16

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ