X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja tez tylko jakby wzdeta jestem- taki moj brzuch

a dzis tez mnei mdli i rano 2 razy wymiotowalam

ciagle tak dzis jakby mi cos stalo w przelyku

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds witamy. :)

Przepraszam dziewczynki że się nie udzielam ale chyba już czwartą dobę przytulam się z sedesem. :/

diamonds lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczynki kiedy u was było widać serduszko na usg??

Ja byłam na pierwszym usg dokładnie w 6tc i było widać serduszko. :)
    Ale ponoć mój gin ma bardzo dobry sprzęt a od tego dużo zależy.

olka30 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Miłego dnia kochane, ja dziś pełen dzien pracy, ślub siostry już jutro :D nie mogę się doczekać :D

u was też padało? u mnie całą noc burza była ale w koncu upragniony deszcz po tylu tyg suszy :)

Tylko Ty się tam nie przemęczaj na weselu. :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    o to fajnie

a tak z innej beczki - bo widze ze dziewczyny maluja paznokcie , a wy malujecie??

jak nie bylam jesczze w ciazy to w Dzien DObry TVN byl jakis lekarz- juz nei pamietam ale mowili ze jak kobieta maluje paznokcie w ciazy to dziecko moze miec autyzm

pamietam bo jesczze mowilam kolezance o tym no i ja nei maluje

co o tym myslicie?>

Ja nie maluję ale to dlatego że ja ogólnie nie maluję paznokci, tylko na święta czy wesela, a na co dzień nie. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie ja tez nie maluje- ale tak to malowalam czasem jakims naturalnym no chyba ze wesele

no ALE CIEKAWE W SUMIE TO JEST:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nie maluję w ogóle. Teraz za tydzień idę też na wesele o sobie pomaluję, ale tylko jeden raz.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze na wieczor zwymiotowalam;(

czasem sie zdarzy

Rybenka i jak ten film>? ja sie wzruszylam

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedactwo, Maleństwo Ci chciało się przypomnieć na noc :-)
    A film bardzo fajny i w sumie to daje do myślenia. Mi się podobał a popłakałam tylko raz jak ten mały trafił do szpitala.
    Ja Wam za to polecam film "gwiazd naszych wina" byłam na tym w kinie 2 razy i większość filmu przepłakałam. Piękny naprawdę piękny film.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    o to fajnie

a tak z innej beczki - bo widze ze dziewczyny maluja paznokcie , a wy malujecie??

jak nie bylam jesczze w ciazy to w Dzien DObry TVN byl jakis lekarz- juz nei pamietam ale mowili ze jak kobieta maluje paznokcie w ciazy to dziecko moze miec autyzm

pamietam bo jesczze mowilam kolezance o tym no i ja nei maluje

co o tym myslicie?>
    prędzej autyzm stworzy się od ich głupich szczepionek które wciskają niemowlakom na przymus, choć nie mówię że nie są potrzebne ale część z nich jest po prostu zbędna, nawet badania wykazały że zawierały chyba rtęć czy coś i już moje roczniki itp miały porządne ADHD i autyzm przez tą głupotę.

ja maluje i nawet sobie hybrydy zrobiłam :D

olka30 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)
    dziś wielki dzien... Trzymajcie kciuki żebym nie rzygała ani nie płakała na ślubie :D ani na weselu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko udanej zabawy! Nie przemęczaj się tam i baw się dobrze :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko udanej zabawy!
    hybrydy chyba mozna

czytalam ze nei mozna akrylu i tipsow bo to przenika- wczoraj o tym szuakalam

a jesli chodzi o malowanie to tez napsiane ze mozna malowac jedna warstwe lakieru bo jak dwie to juz moze przenikac do plodu jakis toluen- w zaleznosci od lakieru

no i malowac przy otwartym oknie- chodzi pewnie bardziej o opary i zmywanie acetonem- bo to szkodzi.

no ale akryl ten na pewno na paznokciach.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka udanej zabawy. :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o odnosnie szczepionek sie nie zgodze i nie bede czytac tych NOP STOP i takie tam.
    Szczepionki nam ratuja zycie...choroby powracaja, gruzlica wraca;/ ktos sie uprze, niech nie szczepi ale potem zeby nie plakał ze dziecko zachoruje..
    szczepionki zawsze miały w swoim skladzie mini rtec, ale to tylko konserwant, bo musi byc w szczepionce...po prostu. Wg mnie te "szkodliwości" i niby badania w tym kierunku poczynione były przez konkurencyjne koncerny farmaceutyczne, ktore wymysla inna szczepionke, z mniesza zawartoscia rtęci lub innymi konserwantami.

Jakos my bylysmy szczepione na wszystko (przynajmniej ja) i zyje;) a myslicie ze ktos by sie zastanawial nad dokladnym skladem szczepionki?

autyzm moim zdaniem moze sie brac z "wyrywania" matce dziecka z brzucha...gdy jest nieprzygotowane od porodu, a tu bach c.cesarskie...i sa na to badania poczynione.

kurcze, ja chciałam zrobic paznokcie sobie :p jakies tipsy...mowicie ze nie mozna?

ale grac kurde;/ feeee..padam nawet w domu, a wczora wieczorem prawie bym bełtnęła ;/

diamonds lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no wlasnie ! no mwoie ze widzialam ten program na wlasne oczy - nei to ze ktos mi opowiedzial.

na pewno bylo w Dzien Dobry TVN

mzoe cos w tym jest

ja tam nie maluje- wole dmuchac na zimne..;)
    Ja też nie maluję, też słyszałam, że może to bardzo zaszkodzić. A normalnie malowałam regularnie i u stóp i u rąk.
    Dawno do Was nie zaglądałam a tu widzę ruch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 16:50

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej niedzieli Kochane :-)

olka30, Groszek lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ale gorac ufff;-/
    Alez ten lipiec z sierpniem daje czadu...

Bylam w kosciele, o malo co nie kopyrtnelam..ze tak powiem;-p
    Goraco, mroczki przed oczami...

Odnosnie filmu niebo istnieje naprawde, polecam:-)
    Plakalam jak bobr w wielu momentach...

A o filmie gwiazd naszych wina czytalam, tez musze go obejrzec...ale wiem ze bedzie smutny...

Milej niedzieli;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wy pewnie juz po urlopach, wakacjach a my nie :-( tak bym chciała gdzieś wyjechać na kilka dni, zmienić otoczenie bo w domu siedzieć można dostać kręćka :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 00:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

Jak patrze na lutoweczki, to wszystkie maja takie duze brzuchy a ja dalej deska, dopiero jak pojem to cos widac...:/

Cos mnie mdli, a mialo przejsc;/ jakas zgage mialam tez z rana...

Kochana brzuszek jeszcze zdąży się pokazać. Trzeba będzie zmieniać garderobę :-)
    Mdlić może chyba długo, długo... niestety. oby wymioty nie towarzyszyły bo to najgorsze, bynajmniej dla mnie. Wszystko trzeba znieść dzielnie. Po różowej stronie wszystko byśmy dały żeby zajść w upragnioną ciążę bez względu na towarzyszące jej dolegliwości :-)
    ja zawsze tak myślę, że nie po to tyle się starałam, żeby się dawać teraz jakiemuś serkowi czy bananowi :-)

Groszek, olka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ