X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę w takim razie do Was zaglądać w wolnej chwili :-)
    Czas dać córce obiad i może samej coś zjeść:-)
    Miłego dnia Mamusie

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smacznego :-)

diamonds lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tnttorrent.info/tags.php?where=0&search=Heaven+Is+for+Real&acc=v2

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki Kochana :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reszta tez niech obejrzy;]

mdli mnie dzis...

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:02

• olka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczynki kiedy u was było widać serduszko na usg??

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Macie takie dni ze w ogóle nie czujecie się jak w ciąży?
    Bo ja tak mam i potem się doluje (głupia ja) strasznie chciałabym juz zobaczyć Maleństwo. Albo fajnie by było jakby były takie mini usg i można by było sobie w domu podglądać hehe
    też tak mam :D ale na następny dzien dziecko o sobie przypomni :D mdli mnie wlasnie jak nie zjem czegoś :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczynki kiedy u was było widać serduszko na usg??

normalnie bilo 6tydz 5 dni

b ojak 6 tydz trafilam do spzitala to wolno bilo- moze sie zawiazywalo dopeiro wiec mysle ze najlepiej ok 7 tyg sprawdzac zeby sie nie stresowac

olka30, diamonds lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie biło w 6t+3 d :) 130 na minute.

Diamonds co do internetu to dokładnie.. im mniej człowiek wie tym lepiej
    na tam tym forum mam to samo wrażenie + panika..
    więc wolę relaks i pogaduchy o tym co sie dzieje na codzien :D niż wyszukiwanie sobie chorób na przymus :D

a nawet na aptekarki trzeba uważać :D jedna mnie zestresowała że taki puls mam (wysiłkowy 90-100) i niskie cisnienie to niebezpieczne!
    dzwonie do gina i powiedzial ze kto mi takich bzdur naopowiadal, że to normalna fizjologia ciąży, że ciśnienie się obniża a tętno wzsrata bo mamy więcej krwi w sobie i więcej procesów fizjologicznych do przerobienia... i że takie tętno nie jest tragiczne.. :D

nawet na necie jak czytałam artykuły to kobiety miały nawet 140 :O i to też było dobrze...

a można sobie zmierzyć jaki wysiłkowy jest dla każdego wieku
    220 - (nasz wiek)= x
    wysiłkowy powinien wynosić wartość 50-70% x... :)
    u mnie wynosi od 90-140 :D więc nawet w normie się mieszczę a co dopiero ciążowej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 09:28

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane, ja dziś pełen dzien pracy, ślub siostry już jutro :D nie mogę się doczekać :D

u was też padało? u mnie całą noc burza była ale w koncu upragniony deszcz po tylu tyg suszy :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pozwolisz że tu ci odpiszę z marcowych:
    diamonds wrote:
    Kochana nie udzielała się za często. Cieszę się że rewolucje żołądkowe coraz rzadziej. Ale co z tym ciśnieniem? Ja mam czasem tachykardię. Puls dochodzi ponad 150 na min i jest mega nieprzyjemnie. Lekarz kazał unikać wysiłku i sytuacji nerwowych ;-) a jak się tak dzieje to położyć się i poczekać. Tez jestem niskociśnieniowcem. Ale puls tylko czasem mi skacze. Chyba trudno tak funkcjonować z wysokim plusem? Szkoda że pewnie nie da się tego wyregulować dla lepszego samopoczucia.

cięzko się przyzwyczaić ale powoli daje sobie radę, nie raz jak mam większy wysiłek to mam aż czarno przed oczami... albo lekko zakręci mi się w głowie, ale daje radę i jak mierzę na ciśnieniomierzu nadgarstkowym (fajny wiele opcji ma, nawet jak migotanie komór serca by bylo to pokaże już inne serduszko) i w miarę cenowo był to wychodzi mi że mam normal ( są trzy poziomy normal i mam najczęściej ten najlepszy ostatecznie ten drugi) a potem są trzy poziomy juz nienormalnego ale jeszcze nie miałam :D
    ale lepiej mieć niskie kochana ciśnienie niż za wysokie, bo można sobie pozowlić na kawę (choć jej nie lubię od zawsze) albo na wysiłek (mam fizyczną pracę i nie mam odpoczynku ani wolnego :) ) a ponoć na wysoki puls jak czytałam artykuły to każą brać magnez :) i witb6 ale nie wiem czy to coś ekstra daje :) ale jedynie chwila uspokojenia i relaksu :)
    w nerwach też mi skacze oj tak :D ale jak np mam porę snu np teraz drzemka to puls zmniejsza mi się do 75... i oczy same sie zamykają :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy widać wam już brzuszki? :D bo u mnie to już się coś zaokrągliło i to na pewno nie sa wzdęcia :D dobrze że troszkę boczku miałam to poszło do przodu :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja też mam wysoki puls. Praktycznie cały czas powyżej 95. A ciśnienie równie raz w normie a raz tez niskie, ale wiem ze w ciąży lepiej żeby było niskie niż wysokie.
    Co do brzucha to owszem wystaje juz, tylko czasem wyglądam jakbym juz była w 6 mcu ciąży hehe :-P w nic się prawie nie mieszcze jeśli chodzi o spodnie. Olka co do serduszka to myślę, tak jak słoneczna żeby iść ok 7 tygodnia i juz powinno być.
    Miłego dnia Kochane :-*

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widać że ten pulsik to norma :D więc nie ma co sie stresować na zapas :D

u mnie tak samo, jak mnie czasami wybębni to śmiesznie to wygląda :D
    tym bardziej przy zgadze :D

dokładnie 7 tydzien i bd git majonez na spokojnie :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna masz zgage. A to pali Cię w żołądku?
    A tym pulsem się nie przejmujemy bo przecież Kochana teraz jesteśmy już 2 w 1 :-) wiec chyba wszytko inaczej pracuje :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:02

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 6 nie śpię :D
    tak zgaga straszna.. już nie tyle co mdłości ale zgaga.. wczoraj normalnie biłam mięso na kotlety i nic mnie nie wzrusza, choć nadal nienawidzę zgniłych owoców :D
    ale czytalam ze mięśnie się rozluźniają i potem żołądek nie nadąża z trawieniem, a sobie czasami pozwolę za dużo i potem cierpię :<

a słyszłam wlasnie że w drugiej ciązy szybciej widać brzuszek.. a u mnie pierwsza ciążą i już :O

o jeny nie zazdroszczę bełtów, ale może za późno jesz?

och mam nadzieje ze przezyje bez przykrości i nażrę się za wszystkie czasy :D
    hahah :D oby nie byc na głodno i bd dobrze, w razie co spakuje rumianek :D

a wy macie jakieś plany na weekendzik? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko po prostu wczoraj zjadłam ciasto z kremem i borowkami. TŻ wracał i kupił w cukierni chcąc mi zrobić niespodziankę ;-)
    Dumny był jak nie wiem kto z tego powodu. Nie chcąc robić mu przykrości zjadłam kawałek bo nie przepadam i cały wieczór mnie muliło aż się poddałam :-/
    W ogóle owoce mi nie podchodzą nie wiem czemu. A to przecież sezon. Babkom w ciąży nigdy nie dogodzisz :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie a ja tylko napiszę, że jeśli nie podoba Wam się klimat na marcówkach to w dobrym guście byłoby o tym napisać tam i ewentualnie zaproponować zmiany... pisanie o tym w innym wątku wydaje mi się trochę nie w porządku. Tym bardziej, że część dziewczyny martwiła się Waszym nagłym zniknięciem.

kasss, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ