X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teznie mam brzucha- moze taki jakby wzdety-ale jak ktos nie wie to w zyciu nie pomysli ze jestem w ciazy/

od jutra ma byc chodniej- moze bedziemy sie lepiej czuly:)

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko jak po weselu? dalas rade?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do pytania Mizzelko jak bawiłaś się na weselu. Nic nie piszesz? Odpoczywasz jeszcze?

Byliśmy dziś z córką w parku wodnym na dworze. Siedziałam sobie pod parasolem, oni się z tatusiem chlapali :-) i nie poczułam jak mnie giez ukąsił. Przy kolanie urosło mi drugie :-/ opuchło nieźle. Swędzi jak diabli. Jutro mam usg genetyczne to zapytam co z tym fantem zrobić. Dobrze że mi dziecka nie ugryzło bo mała mi nawet po komarze pachnie...

Słoneczna poczekaj bo z tym brzuszkiem tak bywa że w jednym tygodniu płasko a w kolejnym już widać i wciąganie nie pomoże :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:02

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie będę się sprzeczać bo masz większą wiedzę medyczną :) i oczywiście nie mówię że szczepionki są złe i ble tylko czemu jest ich aż tyle na sam start? :( kiedyś chyba było ich mniej, mam lekkie wrażenie że właśnie od tych koncernow farmaceutycznych się uzależniliśmy :<

a ja już po i czułam sie super... jadłam ile się dało... wybawiłam się do 5 nad ranem i nie odpuszczałam tańca, ale wiadomo jak podbrzusze lekko zabolało to zaraz opoczywałam ale to dopiero pod koniec i na poprawinach tez sobie tanca nie odmawialam i jedzenia :D

ale duzo osob zwróciło uwagę na brzuszek. widać go jak cholera ;/ czy ja tak musialam sie objeść może... ehhh

oczywiscie kto pytał to nie potwierdziałam bo po co :)

no komary są okropne ;/ wczoraj mi tyłek gryzł całą noc.
    olejek waniliowy musze zakupić, ponoć nienawidzą tego zapachu. a wy jak po weekendzie? :)

olka30 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj dostałam się do miłej pani ginekolog - niby na wizytę prywatną, a nie dość że nie wzięła żadnej kasy to mnie wkręciła na nfz, dała leki ze zniżką i skierowanie na betę. Pęcherzyk był na usg prawidłowy, wielkości jak na ten etap ciąży, serduszka nie było. A wokół ciemne plamy, które okazały się nie plamami, ale torbielami na obu jajnikach. Każdy ponad 5 cm.. Stąd moje cudowne bóle podbrzusza w weekend. France urosły takie w 3 tygodnie, bo na ostatnim usg był tylko nie pęknięty pęcherzyk na lewym jajniku :( Jak nie urok to sraczka. Takie rzeczy zdarzają się w ciąży jednej kobiecie na 1000.. Wiadomo, musiało trafić na mnie. Najpierw się człowieku starasz parę lat, a jak się udało to nie wiadomo co z tego będzie :(

Czy ktoś ma lub miał podobny problem?? Wchłonęło się to dziadostwo?

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga ja nie miałam torbieli ale z tego co czytałam to się wchłania. Czasem krócej czasem dłużej. Potrafi dziadostwo krwawic i straszyć przez to. Miejmy nadzieję że minie szybko i nie będzie Ci doskwierało.

Duże super za znalezienie fajnej gin. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jajo zniosę czekając tu. Wszystko podchodzi mi do gardła. Trzymajcie kciuki za Maluszka. ;-)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak na razie będę chodzić do mojego gina, bo teraz był na urlopie, a potem się zastanowię czy chce mi się chodzić podwójnie..

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się! Trzymam mocno kciuki :-* mizzelko super ze zabawa udana, że się wybawiłas bez żadnych niespodzianek:-)
    Olka ja miałam torbiel 2cm na prawym jajniku i juz jej nie ma więc pewnie się wchłoneła. Wiec u Ciebie tez tak będzie! Myśl pozytywnie! Fajnie ze trafiłaś na takiego lekarza :-)
    Miłego dnia Kobietki :-*
    Ja dziś byłam Tsh sobie zbadać jutro wynik. Dziś mam też wizytę u lekarza od płuc. A za tydzień prenatalne :-)

diamonds, olka30 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po :-)

Jest całe 49 mm szczęścia. Wg ustawień usg Maluch odpowiada 11 tyg 6 d wiec w normie . ;-) NT 1,1 narządy prawidłowe. Serduszko biło na chwilę dane było mi usłyszeć. I już takie to podobne do dużego człowieka jak ruszyło nóżkami i rączkami :-)
    Zdjęcie mam wstawię jak siądę do komp bo z telefonu ciężko mi będzie.

Ale ulga że wszystko jest dobrze. Dr powiedziała że można zrobić płatny test genetyczny PAPPA bo mi jeszcze nie przysługuje refundowany ale powiedziała przy tym że to tylko wyliczenia prawdopodobieństwa i można niepotrzebnie się nakręcić. A badaniem które ona uważa za wiarygodne jest amniopunkcja płynu więc bez wymyślania już :-) teraz za dwa tygodnie wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 12:04

mizzelka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super diamond :-) ciesze się ze u Ciebie wszystko dobrze z Maleństwem :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Witam, wczoraj dostałam się do miłej pani ginekolog - niby na wizytę prywatną, a nie dość że nie wzięła żadnej kasy to mnie wkręciła na nfz, dała leki ze zniżką i skierowanie na betę. Pęcherzyk był na usg prawidłowy, wielkości jak na ten etap ciąży, serduszka nie było. A wokół ciemne plamy, które okazały się nie plamami, ale torbielami na obu jajnikach. Każdy ponad 5 cm.. Stąd moje cudowne bóle podbrzusza w weekend. France urosły takie w 3 tygodnie, bo na ostatnim usg był tylko nie pęknięty pęcherzyk na lewym jajniku :( Jak nie urok to sraczka. Takie rzeczy zdarzają się w ciąży jednej kobiecie na 1000.. Wiadomo, musiało trafić na mnie. Najpierw się człowieku starasz parę lat, a jak się udało to nie wiadomo co z tego będzie :(

Czy ktoś ma lub miał podobny problem?? Wchłonęło się to dziadostwo?
    nie martw się aby.. moja kuzynka zaszla w ciąże bo miała mięśniaki w macicy porządne i torbiele i powiedzieli jej że moze sobie pomarzyc o dziecku, a wpadła :D i ma zdrową córę jak cholera mimo przeciwności losu... będzie dobrze... wiele kobiet ma podobny problem... leki wchłoną te dziadostwo, najwazniejsze zebyś dbała o siebie i była delikatniejsza względem dziecka :) i będzie wszystko super

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds gratuluję :) achh :) no w sumie badanka za darmo byś miała :)
    ale wlasnie mi tez by sie nie chcialo latać podwójnie ;/

a ja w czwartek wizyta... i zrobię rano badania... dla mnie za duzo km zeby latac w jedną strone kilka razy a wizyte mam na 16... to powinny sie wyrobic od 8 :D

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka miała mięśniaki i torbiele i poroniła 4 razy :( Ja żeby zajść musiałam powycinać, ale takich olbrzymich nigdy nie miałam :( No nic co ma być to będzie.. Leków na to nie ma. Jedynie luteina, a biorę ją od owulacji więc jakoś im nie przeszkodziła urosnąć w 3 tygodnie..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to że innym sie nie udalo to nie oznacza że i tobie, bądź dobrej myśli :)
    bo pesymizmem nic nie zdziałasz... moze to juz ich największa ilość i koniec.. a potem się zlikwidują same... :)

olka30 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi byc dobrze :)

mi chyba brzuszek zaczyna wychodzic-:)

Krysti, olka30, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki ,mi tez juz widac male co nieco:) brzusio ciut większy .

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds jak to dobrze, ze wizyta przebiegla pomyslnie :)
    ja mialam tez tylko usg genetyczne, bez testów z krwi... ;-) ale duzo dziewczyn widze, ze je wykonuje..

olka..ja trzymam kciuki ze wchłona sie te torbielki:) moze ciaza akurat bedzie sprzyjac ich wchłonieciu?

mizzeleczko, masz racje pelno wkolo tych szczepionkow roznych, ja sama nie wiem czy lepiej kłuc dziecko za kazdym razem czy kupic "bombe" w jednej szczepionce...z jednej strony szkoda dziecka, bo tyle ukłuć :( a z drugiej..w tej jednnej szczepionce skojarzonej jest tyle bakcyli naraz..
    ale teraz tez strasza tymi rotawirusami, meningokokami itd. a potem mysli, czy dobrze, ze nie zaszczepilam? a moze mogłam zaszczepić?
    Ile głów, tyle pomysłów...

sloneczna jak samopoczucie? dalej Cie mdli i wymiotujesz??

dziewczynki 28 sierpnia ide na wizyte..myslicie ze bedzie juz cos wiadomo na temat płci??
    kurcze badania bede musiała zrobic, no i jeszcze bede miala cytologie pobierana i wymaz na czystość.

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i cosik od wczoraj mi sie kotłuje w tym brzuszku... kłuł mnie prawy jajnik i to cały dzien ;/

ale powiem Wam, ze to uczucie niezbyt przyjemne to bulgotanie...
    aż strach jak urośnie i bedzie sie obijać o nasze wątroby, żołądki itd.

powiem Wam, ze juz czuje ze porod w moim wykonaniu bedzie wstydem na 102;/ przeciez mnie cos lekko zkłuje to juz odjezdzam ;/ nie wiem, nie wyobrazam sobie tego... (mówi ta, co kazdej na sali powtarza, ze bedzie ok;] )

olka30 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    diamonds jak to dobrze, ze wizyta przebiegla pomyslnie :)
    ja mialam tez tylko usg genetyczne, bez testów z krwi... ;-) ale duzo dziewczyn widze, ze je wykonuje..

olka..ja trzymam kciuki ze wchłona sie te torbielki:) moze ciaza akurat bedzie sprzyjac ich wchłonieciu?

mizzeleczko, masz racje pelno wkolo tych szczepionkow roznych, ja sama nie wiem czy lepiej kłuc dziecko za kazdym razem czy kupic "bombe" w jednej szczepionce...z jednej strony szkoda dziecka, bo tyle ukłuć :( a z drugiej..w tej jednnej szczepionce skojarzonej jest tyle bakcyli naraz..
    ale teraz tez strasza tymi rotawirusami, meningokokami itd. a potem mysli, czy dobrze, ze nie zaszczepilam? a moze mogłam zaszczepić?
    Ile głów, tyle pomysłów...

sloneczna jak samopoczucie? dalej Cie mdli i wymiotujesz??

dziewczynki 28 sierpnia ide na wizyte..myslicie ze bedzie juz cos wiadomo na temat płci??
    kurcze badania bede musiała zrobic, no i jeszcze bede miala cytologie pobierana i wymaz na czystość.
    racja święta, z jednej strony szkoda dziecka z drugiej kurde chorob cywilizacyjnych jest coraz więcej bo nas jest coraz więcej... i dużo osob woli zapobiegać niż potem leczyć.. ehh to tak jak z religią... zawsze są zdania podzielone :D
    no 28 sierpnia juz najbardziej a teraz to mialas aby czy krwiak się wchłonął co nie? wczesniej gin juz nie próbował ustalić? :D

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ