X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale te wesela to na czarno nie? to zasilku nei bedzie. czy pracujesz gdzies jeszcze albo masz jakies zrodlo? chyba ze w urzedzie jestes zapisana- to tam tez chyba jest zasilek

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie pracowałam na codzień w biurze jako sekretarka. Wiec zasiłek będzie :-) mały ale zawsze. A wesela to dodatkowo.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jeszcze jakieś 11 wesel,dwie zabawy andrzejkowe no i dopiero sylwester.W listopadzie idziemy się pobawic jako goście ale już pewnie brzuszka trochę będzie to też nie potańczymy :)
    Jeżeli wszystko będzie dobrze to ja zamierzam śpiewać jeszcze w styczniu i w lutym mamy chyba jedną czy dwie imprezy:) Czyli do 8 m-ca będę na nogach jak siły i samopoczucie pozwolą :D

Ps. Kupiłam sobie domową sonde do pomiaru tętna płodu :) Nakładam żel,słuchawki w uszy i mogę posłuchać jak moje serduszko bije :) Dzisiaj miało 146 uderzeń na minute <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia Ty to naprawde- do 8 miesiaca?:) niezle...

Rybenka- dobrze ze pracowalas, zawsze to pare zlotych.

dzis ciezkie czasy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile nas czolgami wczesniej nie wybija:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:47

Niunia86, Rybeńka, mizzelka, Sue, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dasz rade:) tylko nie dzwigaj i nie przemeczaj sie!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze trzeba myslec pozytywnie-ja tez mialam plamienia na poczatkmu i bylam w spzitalu0 ciagle czytalam o najgorszym a teraz nie czytam! bo to w niczym mi nie pomoze!

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno! to ktory juz bedzie tydzien? jeszcze brzuszka nei bedzie chyba

u mnie slabo widac- no ja widze ze sie zaokragla ale bez przesady

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chociaz u nas dziewczyny wrzucaly zdjecia to spore brzuchy juz maja- no po jednych widac bardzo a po innych nie:) ja nie bede sie opinac poki co:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelcia!!! :-) gratuluję Kochana :-* za kilka tygodni tez zobaczysz serduszko!
    Niunia ja nawet tych zabaw nie liczę bo też ich jeszcze trochę jest. Damy rade :-) bo my silne dziewczyny jesteśmy! Niunia tez się zastanawiam nad detektorem, ale trochę się boję. Zobaczymy.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie widać.. :<
    na weselu którym byłam nie dało się ukryć przed ciotkami... ja też troszkę miałam sadełka to zauważysz Ewelcia że z boczków zaraz ci się wszystko przeniesie do przodu... zaokrągli się brzusio :) i dobrze ja sie cieszę że miałam troszkę nadmiar bo jest z czego skóra iść i tłuszczyk znika :D bo chudnę :D a rozstępów na razie nie mam :D dzięki bogu :D

Pamiętaj kochana... na forach strasznie ciężko sie odnaleźć i naprawdę dużo osób może wystraszyć niepotrzebnie.. np cytomegalia nie jest straszna... Groszek na pewno to potwierdzi :) że kobiety z dziećmi byli na oddziale i mają się dobrze :)

teraz to wszystko można lekami opanować... nie to co kiedyś :)
    a teraz jesteś super przygotowana.. tarczyca widocznie nie produkowała odpowiednio hormonów i ten progesteron i estrogen się gubił...
    Ale teraz działasz i wszystko będzie w porządku zobaczysz :*
    kiedy następna wizyta? badasz sobie jeszcze TSH?

a mi przeszła migrena, dzięki bogu! jak się cieszę... doceniam każdą chwilę i to że mogę wyjść na dwór i mnie słońce nie drażni :D

ten olejek i tak kupię :) i właśnie syrop w razie co na przeziębienie, zrobie sobie apteczkę ciążową :D przezorny zawsze spokojny :)

ja też będę pracować dotąd aż dam radę :) a kazdy z nas inaczej reaguje... :)
    no i oczywiscie kazda ciąża jest inna.. z pierwszym dzieckiem mozemy sie czuć zajefajnie a z drugim przeżyć katorgę :)
    a ja za tydzien mam wizytę i cholerka nie mogę się doczekać :D tak się cieszę :)
    już przestałam źle myśleć, bo co mi to da? moje dziecko jest i będzie... innego planu dla niego nie ma :) a w Marcu lub pod koniec Lutego się z nim przywitam...

lubicie dokumentalne? http://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI
    fajnie przedstawili stosunek do porodu i ciąży... w każdej grupie wiekowej..
    troche się wzruszyłam i szczerze mówiąc przestałam się bać. Tego czy sobie poradzę itp

Niunia fajny ten detektor ale ... właśnie... za bardzo bym się stresowała jakby dziecko się źle ustawiło i już stres czemu nie słyszę serca...
    no ale oczywiście każdy robi jak chce i jak uważa :)
    ja wolę ekscytować się każdą wizytą :D i zobaczyć jak moje dziecko bryka w brzuchu :)
    powoli oglądam z ciekawości łóżeczka i zestawy do nich... słodkie są :) ale chyba bd brała kolory uniwersalne... tak samo z ciuszkami :) już się nie mogę jakoś doczekać zakupów, wiem że jest czas... ale nie wiadomo jak się będziemy czuć np w 8 miesiącu czy w 7 :) i później w te zimno kupować wszystko.. i nie wiadomo czy by były takie wiosenne rzeczy ;/ a nie same futerkowe czy jak :) zastanawiam się czy na jesieni już powoli nie kupować... akurat by były takie przejściowe rzeczy :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc0 ja detektora nie kupuje- nie chce sie stresowac

u mnie wymioty z rana- ale to tak rwie, ze az przed oczami ciemno sie robi

co dzis na obiadek?:) ja bede robic zapieknake ziemniaczana;) ziemniaczki w mundurkach podgotowane i na to warzywka- zaraz poszukam ten przepis :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.niezlababka.pl/na-cieplo/zapiekanka-ziemniaczano-warzywna/ o taka bede robic, rano juz wszytsko kupilam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ewelcia - gratulacje! Pamiętam Cię z forum staraczek. Bardzo się cieszę, że się udało. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Już za 2 -3 tygodnie i Ty usłyszysz serduszko :)

Mizzelko - miałam przeczucie, że to będzie chłopak. Od samego początku mówiliśmy o Nim. Że się wiercił, kręcił. Jakoś ona mi nie pasowała i mówiłam o dziecku w formie męskiej :)
    A że Tomasz bardzo chciał, żeby mama zobaczyła, że jest chłopcem, to jak tylko USG się zaczęło to takiego fikołka zrobił i od razu pupą się wypiął :)

Po mnie nie widać jeszcze. Przytyłam trochę w pasie, mam problem z dopięciem spodni. Przed ciążą nosiłam rozmiar 34, teraz już musiałam przerzucić się na 36.
    Ale nie mogę się doczekać brzuszka i ruchów Tomka ;)

Co do bólu głowy - mnie czasami boli z głodu. Jak wymiotowałam i nic nie mogłam zjeść, to masakra była. Głowa pękała a jedzenie stawało w gardle.

Dziś czuję się bardzo dobrze, tfu tfu :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam przeczucie na chłopaka, a nie wiem czy mi się to sprawdzi :)
    a w przesądy nie wierzę bo to się zwyczajnie nie sprawdza...
    ani smaki na ciążę, ani ph moczu, bo wystarczy wypić sok z cytrusów... i tak ogólnie cieszyłabym się jakbym teraz już wiedziała :) bo siostra męża jakimś cudem już w 11 tyg wiedziała.

Sue fajne imię Tomasz :) no ja tez się na większy rozmiar przerzucam ale wolę mocno luźne lub legginsy, a co dopiero jak to będzie dalej? ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro pojade kupic spodnie- mam nadzieje ze cos znajde

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ