Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja normalnie pracowałam na codzień w biurze jako sekretarka. Wiec zasiłek będzie mały ale zawsze. A wesela to dodatkowo.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Mi zostało jeszcze jakieś 11 wesel,dwie zabawy andrzejkowe no i dopiero sylwester.W listopadzie idziemy się pobawic jako goście ale już pewnie brzuszka trochę będzie to też nie potańczymy
Jeżeli wszystko będzie dobrze to ja zamierzam śpiewać jeszcze w styczniu i w lutym mamy chyba jedną czy dwie imprezy:) Czyli do 8 m-ca będę na nogach jak siły i samopoczucie pozwolą
Ps. Kupiłam sobie domową sonde do pomiaru tętna płodu Nakładam żel,słuchawki w uszy i mogę posłuchać jak moje serduszko bije Dzisiaj miało 146 uderzeń na minute -
Witaj Ewelcia!!! gratuluję Kochana :-* za kilka tygodni tez zobaczysz serduszko!
Niunia ja nawet tych zabaw nie liczę bo też ich jeszcze trochę jest. Damy rade bo my silne dziewczyny jesteśmy! Niunia tez się zastanawiam nad detektorem, ale trochę się boję. Zobaczymy.Ewelcia lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
no u mnie widać.. :<
na weselu którym byłam nie dało się ukryć przed ciotkami... ja też troszkę miałam sadełka to zauważysz Ewelcia że z boczków zaraz ci się wszystko przeniesie do przodu... zaokrągli się brzusio i dobrze ja sie cieszę że miałam troszkę nadmiar bo jest z czego skóra iść i tłuszczyk znika bo chudnę a rozstępów na razie nie mam dzięki bogu
Pamiętaj kochana... na forach strasznie ciężko sie odnaleźć i naprawdę dużo osób może wystraszyć niepotrzebnie.. np cytomegalia nie jest straszna... Groszek na pewno to potwierdzi że kobiety z dziećmi byli na oddziale i mają się dobrze
teraz to wszystko można lekami opanować... nie to co kiedyś
a teraz jesteś super przygotowana.. tarczyca widocznie nie produkowała odpowiednio hormonów i ten progesteron i estrogen się gubił...
Ale teraz działasz i wszystko będzie w porządku zobaczysz :*
kiedy następna wizyta? badasz sobie jeszcze TSH?
a mi przeszła migrena, dzięki bogu! jak się cieszę... doceniam każdą chwilę i to że mogę wyjść na dwór i mnie słońce nie drażni
ten olejek i tak kupię i właśnie syrop w razie co na przeziębienie, zrobie sobie apteczkę ciążową przezorny zawsze spokojny
ja też będę pracować dotąd aż dam radę a kazdy z nas inaczej reaguje...
no i oczywiscie kazda ciąża jest inna.. z pierwszym dzieckiem mozemy sie czuć zajefajnie a z drugim przeżyć katorgę
a ja za tydzien mam wizytę i cholerka nie mogę się doczekać tak się cieszę
już przestałam źle myśleć, bo co mi to da? moje dziecko jest i będzie... innego planu dla niego nie ma a w Marcu lub pod koniec Lutego się z nim przywitam...
lubicie dokumentalne? http://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI
fajnie przedstawili stosunek do porodu i ciąży... w każdej grupie wiekowej..
troche się wzruszyłam i szczerze mówiąc przestałam się bać. Tego czy sobie poradzę itp
Niunia fajny ten detektor ale ... właśnie... za bardzo bym się stresowała jakby dziecko się źle ustawiło i już stres czemu nie słyszę serca...
no ale oczywiście każdy robi jak chce i jak uważa
ja wolę ekscytować się każdą wizytą i zobaczyć jak moje dziecko bryka w brzuchu
powoli oglądam z ciekawości łóżeczka i zestawy do nich... słodkie są ale chyba bd brała kolory uniwersalne... tak samo z ciuszkami już się nie mogę jakoś doczekać zakupów, wiem że jest czas... ale nie wiadomo jak się będziemy czuć np w 8 miesiącu czy w 7 i później w te zimno kupować wszystko.. i nie wiadomo czy by były takie wiosenne rzeczy ;/ a nie same futerkowe czy jak zastanawiam się czy na jesieni już powoli nie kupować... akurat by były takie przejściowe rzeczy -
czesc0 ja detektora nie kupuje- nie chce sie stresowac
u mnie wymioty z rana- ale to tak rwie, ze az przed oczami ciemno sie robi
co dzis na obiadek? ja bede robic zapieknake ziemniaczana;) ziemniaczki w mundurkach podgotowane i na to warzywka- zaraz poszukam ten przepis -
Witajcie
Ewelcia - gratulacje! Pamiętam Cię z forum staraczek. Bardzo się cieszę, że się udało. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Już za 2 -3 tygodnie i Ty usłyszysz serduszko
Mizzelko - miałam przeczucie, że to będzie chłopak. Od samego początku mówiliśmy o Nim. Że się wiercił, kręcił. Jakoś ona mi nie pasowała i mówiłam o dziecku w formie męskiej
A że Tomasz bardzo chciał, żeby mama zobaczyła, że jest chłopcem, to jak tylko USG się zaczęło to takiego fikołka zrobił i od razu pupą się wypiął
Po mnie nie widać jeszcze. Przytyłam trochę w pasie, mam problem z dopięciem spodni. Przed ciążą nosiłam rozmiar 34, teraz już musiałam przerzucić się na 36.
Ale nie mogę się doczekać brzuszka i ruchów Tomka
Co do bólu głowy - mnie czasami boli z głodu. Jak wymiotowałam i nic nie mogłam zjeść, to masakra była. Głowa pękała a jedzenie stawało w gardle.
Dziś czuję się bardzo dobrze, tfu tfuEwelcia lubi tę wiadomość
-
ja też mam przeczucie na chłopaka, a nie wiem czy mi się to sprawdzi
a w przesądy nie wierzę bo to się zwyczajnie nie sprawdza...
ani smaki na ciążę, ani ph moczu, bo wystarczy wypić sok z cytrusów... i tak ogólnie cieszyłabym się jakbym teraz już wiedziała bo siostra męża jakimś cudem już w 11 tyg wiedziała.
Sue fajne imię Tomasz no ja tez się na większy rozmiar przerzucam ale wolę mocno luźne lub legginsy, a co dopiero jak to będzie dalej? ;/