X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale te wesela to na czarno nie? to zasilku nei bedzie. czy pracujesz gdzies jeszcze albo masz jakies zrodlo? chyba ze w urzedzie jestes zapisana- to tam tez chyba jest zasilek

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie pracowałam na codzień w biurze jako sekretarka. Wiec zasiłek będzie :-) mały ale zawsze. A wesela to dodatkowo.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jeszcze jakieś 11 wesel,dwie zabawy andrzejkowe no i dopiero sylwester.W listopadzie idziemy się pobawic jako goście ale już pewnie brzuszka trochę będzie to też nie potańczymy :)
    Jeżeli wszystko będzie dobrze to ja zamierzam śpiewać jeszcze w styczniu i w lutym mamy chyba jedną czy dwie imprezy:) Czyli do 8 m-ca będę na nogach jak siły i samopoczucie pozwolą :D

Ps. Kupiłam sobie domową sonde do pomiaru tętna płodu :) Nakładam żel,słuchawki w uszy i mogę posłuchać jak moje serduszko bije :) Dzisiaj miało 146 uderzeń na minute <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia Ty to naprawde- do 8 miesiaca?:) niezle...

Rybenka- dobrze ze pracowalas, zawsze to pare zlotych.

dzis ciezkie czasy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile nas czolgami wczesniej nie wybija:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:47

Niunia86, Rybeńka, mizzelka, Sue, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dasz rade:) tylko nie dzwigaj i nie przemeczaj sie!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze trzeba myslec pozytywnie-ja tez mialam plamienia na poczatkmu i bylam w spzitalu0 ciagle czytalam o najgorszym a teraz nie czytam! bo to w niczym mi nie pomoze!

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno! to ktory juz bedzie tydzien? jeszcze brzuszka nei bedzie chyba

u mnie slabo widac- no ja widze ze sie zaokragla ale bez przesady

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chociaz u nas dziewczyny wrzucaly zdjecia to spore brzuchy juz maja- no po jednych widac bardzo a po innych nie:) ja nie bede sie opinac poki co:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewelcia!!! :-) gratuluję Kochana :-* za kilka tygodni tez zobaczysz serduszko!
    Niunia ja nawet tych zabaw nie liczę bo też ich jeszcze trochę jest. Damy rade :-) bo my silne dziewczyny jesteśmy! Niunia tez się zastanawiam nad detektorem, ale trochę się boję. Zobaczymy.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie widać.. :<
    na weselu którym byłam nie dało się ukryć przed ciotkami... ja też troszkę miałam sadełka to zauważysz Ewelcia że z boczków zaraz ci się wszystko przeniesie do przodu... zaokrągli się brzusio :) i dobrze ja sie cieszę że miałam troszkę nadmiar bo jest z czego skóra iść i tłuszczyk znika :D bo chudnę :D a rozstępów na razie nie mam :D dzięki bogu :D

Pamiętaj kochana... na forach strasznie ciężko sie odnaleźć i naprawdę dużo osób może wystraszyć niepotrzebnie.. np cytomegalia nie jest straszna... Groszek na pewno to potwierdzi :) że kobiety z dziećmi byli na oddziale i mają się dobrze :)

teraz to wszystko można lekami opanować... nie to co kiedyś :)
    a teraz jesteś super przygotowana.. tarczyca widocznie nie produkowała odpowiednio hormonów i ten progesteron i estrogen się gubił...
    Ale teraz działasz i wszystko będzie w porządku zobaczysz :*
    kiedy następna wizyta? badasz sobie jeszcze TSH?

a mi przeszła migrena, dzięki bogu! jak się cieszę... doceniam każdą chwilę i to że mogę wyjść na dwór i mnie słońce nie drażni :D

ten olejek i tak kupię :) i właśnie syrop w razie co na przeziębienie, zrobie sobie apteczkę ciążową :D przezorny zawsze spokojny :)

ja też będę pracować dotąd aż dam radę :) a kazdy z nas inaczej reaguje... :)
    no i oczywiscie kazda ciąża jest inna.. z pierwszym dzieckiem mozemy sie czuć zajefajnie a z drugim przeżyć katorgę :)
    a ja za tydzien mam wizytę i cholerka nie mogę się doczekać :D tak się cieszę :)
    już przestałam źle myśleć, bo co mi to da? moje dziecko jest i będzie... innego planu dla niego nie ma :) a w Marcu lub pod koniec Lutego się z nim przywitam...

lubicie dokumentalne? http://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI
    fajnie przedstawili stosunek do porodu i ciąży... w każdej grupie wiekowej..
    troche się wzruszyłam i szczerze mówiąc przestałam się bać. Tego czy sobie poradzę itp

Niunia fajny ten detektor ale ... właśnie... za bardzo bym się stresowała jakby dziecko się źle ustawiło i już stres czemu nie słyszę serca...
    no ale oczywiście każdy robi jak chce i jak uważa :)
    ja wolę ekscytować się każdą wizytą :D i zobaczyć jak moje dziecko bryka w brzuchu :)
    powoli oglądam z ciekawości łóżeczka i zestawy do nich... słodkie są :) ale chyba bd brała kolory uniwersalne... tak samo z ciuszkami :) już się nie mogę jakoś doczekać zakupów, wiem że jest czas... ale nie wiadomo jak się będziemy czuć np w 8 miesiącu czy w 7 :) i później w te zimno kupować wszystko.. i nie wiadomo czy by były takie wiosenne rzeczy ;/ a nie same futerkowe czy jak :) zastanawiam się czy na jesieni już powoli nie kupować... akurat by były takie przejściowe rzeczy :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc0 ja detektora nie kupuje- nie chce sie stresowac

u mnie wymioty z rana- ale to tak rwie, ze az przed oczami ciemno sie robi

co dzis na obiadek?:) ja bede robic zapieknake ziemniaczana;) ziemniaczki w mundurkach podgotowane i na to warzywka- zaraz poszukam ten przepis :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.niezlababka.pl/na-cieplo/zapiekanka-ziemniaczano-warzywna/ o taka bede robic, rano juz wszytsko kupilam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ewelcia - gratulacje! Pamiętam Cię z forum staraczek. Bardzo się cieszę, że się udało. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Już za 2 -3 tygodnie i Ty usłyszysz serduszko :)

Mizzelko - miałam przeczucie, że to będzie chłopak. Od samego początku mówiliśmy o Nim. Że się wiercił, kręcił. Jakoś ona mi nie pasowała i mówiłam o dziecku w formie męskiej :)
    A że Tomasz bardzo chciał, żeby mama zobaczyła, że jest chłopcem, to jak tylko USG się zaczęło to takiego fikołka zrobił i od razu pupą się wypiął :)

Po mnie nie widać jeszcze. Przytyłam trochę w pasie, mam problem z dopięciem spodni. Przed ciążą nosiłam rozmiar 34, teraz już musiałam przerzucić się na 36.
    Ale nie mogę się doczekać brzuszka i ruchów Tomka ;)

Co do bólu głowy - mnie czasami boli z głodu. Jak wymiotowałam i nic nie mogłam zjeść, to masakra była. Głowa pękała a jedzenie stawało w gardle.

Dziś czuję się bardzo dobrze, tfu tfu :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam przeczucie na chłopaka, a nie wiem czy mi się to sprawdzi :)
    a w przesądy nie wierzę bo to się zwyczajnie nie sprawdza...
    ani smaki na ciążę, ani ph moczu, bo wystarczy wypić sok z cytrusów... i tak ogólnie cieszyłabym się jakbym teraz już wiedziała :) bo siostra męża jakimś cudem już w 11 tyg wiedziała.

Sue fajne imię Tomasz :) no ja tez się na większy rozmiar przerzucam ale wolę mocno luźne lub legginsy, a co dopiero jak to będzie dalej? ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro pojade kupic spodnie- mam nadzieje ze cos znajde

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ