Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena pewnie ze będzie szczęśliwy! Jak usg było ok to to tez będzie dobrze. Myśl pozytywnie Kochana! :-*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyWitajcie.Dziś odebrałam wyniki morfologi i moczu bad ogólne czy mogła by któraś żucic na nie okiem ? bo coś mi się wydaje,że troche mi zle wyszły kobietki jestescie doświadczone.
WBC 13,0(4,0-10,0)
Mid# 1,0(0,1-09)
Gran#9,6(2,0-7,0)
Lymph%18,1(20-40)
Gran%74,0(50-70)
HCT 35,4(36-46)
Mocz
Erytrocyty świeże pojedyncze
Leukocyty 5-10
Nabłonki płaskie wielokątne d.liczne
Bakterie b.liczne pkrywające powierzchnie.
Dziewczyny nie wiem jak mam te wyniki rozumiec i troche się martwie. -
Evel- masz zapalenie. WBC czyli leukocyty sa duzo ponad norme,
limfocyty obnizone- znaczy to ze Twoj organizm walczyl z choroba/zakazeniem
w moczu masz duzo leukocytow i erytrocyty plus nablonki plaskie w duzej liczbie- zapalenie pecherza jak nic.
a napisz w krwi jeszcze jakie sa Erytrocyty ( skrot Ery lub RBC)
i hemoglobina ( Hb)
bo napisalas sam Ht a to razem sie interpretuje.
nie masz objawow zapalenia pecherza?byc moze oprocz tego jakies inne zapalenie. masz jakies objawy?
no i masz liczne bakterie w moczu! dobrze pobralas? podmylas sie przed pobraniem? jesli tak to szybko bym zglosila sie do lekarza po leki.
przeziebienie itd? ale w moczu leukocyty mowia same za siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 14:32
-
Krokodylica trzymam kciuki za Twoją szyjke!!!!! Napisz jak coś będziesz wiedzieć. Słoneczna kurcze ale Ty jesteś w tym obeznana ja to nic z tego bym nie wyczytala
Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
krokodylica trzymamy kciuki musi być OK
A u Nas rewelacja
INTERPRETACJA WYNIKU TESTU PAPPA => Kalkulacja indywidualnego ryzyka (wiek+test podwójny+NT) wykazała niskie ryzyko wystąpienia trisomii 21 i niskie ryzyko wystąpienia trisomii 18 - pani lekarka stwierdziła, że wyniki mam bardzo ładne aczkolwiek pani podkreśliła, że wiadomo iż nawet takie badanie nie daje 100% pewności no ale póki co jest pięknie i zalecenie takie iż mam na początku stycznia 2015 dzwonić by umówić się na USG między 20-22tc tzw. USG połówkowe
Dziękujemy za 3manie kciuków
A wracając z poradni dopadła mnie zachciewajka 3 razy w tej ciąży ale tym razem na takie pieczone/smażone kiełbaski i chyba zaszaleje i zrobię je na obiad ale to dopiero jak mąż z pracy wróci więc jeszcze poczekam :x póki co zajadam się rybą w galarecie <pycha> stres na chwilę puścił to apetyt wrócił
Buziaczkisłoneczna 85, Rybeńka, Sue, Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Rybeńka wrote:Krokodylica trzymam kciuki za Twoją szyjke!!!!! Napisz jak coś będziesz wiedzieć. Słoneczna kurcze ale Ty jesteś w tym obeznana ja to nic z tego bym nie wyczytala
wiesz co? interpretuje podobnie jak u zwierzat, jestem lekarzem weterynarii
wiec wiele rzeczy sama sobie lecze i czytam:) bo to podobnie:DRybeńka, Magda_lena88, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:Evel- masz zapalenie. WBC czyli leukocyty sa duzo ponad norme,
limfocyty obnizone- znaczy to ze Twoj organizm walczyl z choroba/zakazeniem
w moczu masz duzo leukocytow i erytrocyty plus nablonki plaskie w duzej liczbie- zapalenie pecherza jak nic.
a napisz w krwi jeszcze jakie sa Erytrocyty ( skrot Ery lub RBC)
i hemoglobina ( Hb)
bo napisalas sam Ht a to razem sie interpretuje.
nie masz objawow zapalenia pecherza?byc moze oprocz tego jakies inne zapalenie. masz jakies objawy?
no i masz liczne bakterie w moczu! dobrze pobralas? podmylas sie przed pobraniem? jesli tak to szybko bym zglosila sie do lekarza po leki.
przeziebienie itd? ale w moczu leukocyty mowia same za siebie
RBC mam w normie 4,00(35-5,0)
HGB 12,0(12,0-16,0) ost w 1 trmestrze miałam e coli wmoczu przyjmowałam duomox niedawno byłam przeziebiona i mialam stan podgoroczkowy bol miesni itp ale po dwóch dniach przeszłom ? wizyte mam 17 grudnia u gin.Ale to chyba nic zlego nie jest ? -
a widzisz czyli sie zgadza.
no stan zapalny w moczu to masz na pewno- moze powrocilo CI poprostu,
ja bym pila sok z zurawiny, chociaz. wiem ze Urosept dziewcyzny braly na zapalenie ( tak na przeczekanie) bo w sumie to juz za tydzien wizyta.
Evell lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
z tymi cytrusami to chyba coś jest na rzeczy bo ja przed pierwszym badaniem moczu nie jadałam cytrusów i w moczu miałam bakterie co prawda nieliczne a w drugim badaniu gdzie się zajadałam cytrusami bo taki miałam kaprys pokarmowy w moczu już żadnych bakterii nie było - dodam, że w obu przypadkach mocz pobierany w ten sam sposób a no i witaminy które brałam na I trymestr miały "wyciąg" z żurawiny
słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny