Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
z bloga sroki:
"W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru
Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.
Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
1. % Ilością poszczególnych składników
2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają." -
Teraz widzę ze i ja dziś zaczęłam 30 tydzień!! Jupi
mizzelka, Tygrysek, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Rybeńka wrote:Co do ruchów to mi lekarz mówił tak, że mam liczyć przez 12 godzin np. Od 9 rano do 21. I musi być co najmniej 10 ruchów. Tylko ze ruchy licza się i tę pojedyncze jako raz i np. Takie kotłowanie przez 10 minut jako 1 ruch.
Co do siary to u mnie też susza póki co.
no u mnie dziecko miało ADHD rano i były definitywne kopniaki(nie czkawka)
chyba po nutelli
-
Tak dokładnie, ja potem już nie liczę
mizzelka lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja sobie to tak w notatkach zapisuje
ruchy 11.12.2014
8.58, 9.16, 10.08, 10.15, 10.20, 10.42, 10.56, 11.08, 11.44, 12.06, 12.50, 15.08, 15.40, 15.58, 16.55, 17.45mizzelka lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Po 18 juz nie liczyłam bo chyba wyszliśmy z domu czy coś.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Różne plamy, to przez hormony. Moja siostra miała przy zewnętrznych kącikach oczu, dłuuugooo jeszcze po porodzie jej to bladło, ale już nie ma. Więc jak sie hormony uspokoją, to u nas też będzie ok.
Co do ruchów, to myślałam, że trzeba przez 1h liczyć i musi ich być 10.
Do prania chcę kupić dzidziusia, albo Jelp, ale nie wiedziałam co z tym płukaniem.
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
Tygrysku ja tez tak czytałam... aby głupoty piszą na necie i straszą ludzi..
musi być 10 ruchów ale przez te 12 h od 9-21
a jak już mniej niż 10 ruchów (a liczy się i kręcenie dziecka, pukanie, przelewanie, boksowanie wszystko) to trzeba na dole zaznaczyć ile tych ruchów było i zaznaczyć:
http://1.bp.blogspot.com/-claaCFWw4j8/UtgtsH314hI/AAAAAAAACwI/Gj0gcznshSQ/s1600/karta+obserwacji+ruchow+plodu.gif
http://www.bemam.pl/wp-content/uploads/2014/04/Karta-Ruch%C3%B3w-P%C5%82odu-Metoda-Cardiff.jpg -
Sue ja mam takie czerwone z boku ,kolo majtek- maz zauwazyl i mi powiedzial! bo ja nawet nie widzialam,
na piersiach tez mam ale mialam delikatne wczesniej ( za szybko rosly;))
ale ich tak nie widac.
spokojnie.
ja to sie martwie ze hemoroidy mi sie zaczynaja!
czesto mam zaparcia i boli mnie wsyztsko ale nie moge "normalnie" bo podobno pessar moze sie wysunac i tak sobie czasem siedze w wc z godzine.......
przesrane- doslownie:D
a!!! i ja nie mam zadnej karty do ruchow!
moze jutro mi da? jutro u mnie wizyta!!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:00
-
Słoneczna, ja też nie mam karty ruchów. A nawet ostatnio wspomniałam, że mała ma spokojniejsze dni i takie bardziej żywiołowe. Powiedział, że to normalne.
Ja na początku też miałam schiza, że przy zaparciach wyleci nie to co trzeba. Ale już spokoNatalka 03.2015
-
znalazlam w gazecie artykul- co trzeba zalatwic po porodzie. wiec rano usiade i bede przepisywac, tym samym zaczniemy liste waznych spraw.
proponuje ja codziennie wieczorem wklejac zeby nie zginela w tlumie;)
Gosiak, Tygrysek, mizzelka, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość
-
Kochane nie moge Was nadrobic i zapomnialam polowy
Qrczak urodzila synka
Ja mialam siare chyna pd 5msc albo 6 i to niezle mi cieklo musialam nosic wkladki. A przy seksie haha no lecialo ze mnie na potege takze zdarza sie
Rozstepow na brzuchu boje sie najbardziej
Jesli chodzi o ciuchy to mam tunike w norweskie wzory ale pewnie bedzie mala, mam tez kapcie i torbe Kupilam rok temu na urlopie w Norwegii mam tez kubek ale bez wzorow tylko napis. Moge Ci podeslac jak chcesz, jednak torebka do odswiezenia bo z boku sie troche zeszla od ocierania ale jest sliczna Nosilam tylko zime i w tym roku tez planuje bo to typowo sezonowa takze jak cos pisz smialo
W sklepie auchan itp kupisz za ok 20zl getry w norweskie wzory.
Do dupki to ja uzywalam masci ze szpitala. Niestety mloda miala megasne odparzenia az bordowe i poszlam na sudocrem ktory do tej pory kupuje. Pamietajcie ze sudocrem jest do skory z problemami, a nie zapobiegawczo
Co do prania to pralam plukalam w loveli i tym razem tez tak bede robic, uzywam nadal dla malej wiec i tak zawsze kupuje
Mizzelko kup sobie zelazko. Bedziesz niezalezna i nie bedzies biegac z prosbaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:11
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:znalazlam w gazecie artykul- co trzeba zalatwic po porodzie. wiec rano usiade i bede przepisywac, tym samym zaczniemy liste waznych spraw.
proponuje ja codziennie wieczorem wklejac zeby nie zginela w tlumie;)
Extra pomysł!Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Daisy piękna Kobieta z Ciebie no i brzusio już się pięknie odznaczaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs