X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bloga sroki:
    "W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:

1. Dzidziuś płatki mydlane
    2. Jelp color żel ,Miocare
    3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
    4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
    5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
    6. Lovela
    7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.

Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
    1. % Ilością poszczególnych składników
    2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
    3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają."

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widzę ze i ja dziś zaczęłam 30 tydzień!! Jupi :-D

mizzelka, Tygrysek, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Co do ruchów to mi lekarz mówił tak, że mam liczyć przez 12 godzin np. Od 9 rano do 21. I musi być co najmniej 10 ruchów. Tylko ze ruchy licza się i tę pojedyncze jako raz i np. Takie kotłowanie przez 10 minut jako 1 ruch.

Co do siary to u mnie też susza póki co.
    ale zaznaczasz ostatni 10 ruch i potem nie trzeba liczyć nie?
    no u mnie dziecko miało ADHD rano i były definitywne kopniaki(nie czkawka)
    chyba po nutelli :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie, ja potem już nie liczę

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie to tak w notatkach zapisuje

ruchy 11.12.2014
    8.58, 9.16, 10.08, 10.15, 10.20, 10.42, 10.56, 11.08, 11.44, 12.06, 12.50, 15.08, 15.40, 15.58, 16.55, 17.45

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tak dokładnie, ja potem już nie liczę
    to git :D aby dziś tak sobie lekko ołówkiem zaznaczałam aktywność z ciekawości.
    ale jutro strzele kratkę i z bańki :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 18 juz nie liczyłam bo chyba wyszliśmy z domu czy coś.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne plamy, to przez hormony. Moja siostra miała przy zewnętrznych kącikach oczu, dłuuugooo jeszcze po porodzie jej to bladło, ale już nie ma. Więc jak sie hormony uspokoją, to u nas też będzie ok.

Co do ruchów, to myślałam, że trzeba przez 1h liczyć i musi ich być 10.

Do prania chcę kupić dzidziusia, albo Jelp, ale nie wiedziałam co z tym płukaniem.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Musimy wiecej Milki jeść, to moze ten milk nam poleci :)
    I gratulacje kolejnego tygodnia ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja tez tak czytałam... aby głupoty piszą na necie i straszą ludzi..
    musi być 10 ruchów ale przez te 12 h od 9-21

a jak już mniej niż 10 ruchów (a liczy się i kręcenie dziecka, pukanie, przelewanie, boksowanie wszystko) to trzeba na dole zaznaczyć ile tych ruchów było i zaznaczyć:
    http://1.bp.blogspot.com/-claaCFWw4j8/UtgtsH314hI/AAAAAAAACwI/Gj0gcznshSQ/s1600/karta+obserwacji+ruchow+plodu.gif
    http://www.bemam.pl/wp-content/uploads/2014/04/Karta-Ruch%C3%B3w-P%C5%82odu-Metoda-Cardiff.jpg

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam takie czerwone z boku ,kolo majtek- maz zauwazyl i mi powiedzial! bo ja nawet nie widzialam,
    na piersiach tez mam ale mialam delikatne wczesniej ( za szybko rosly;))

ale ich tak nie widac.

spokojnie.

ja to sie martwie ze hemoroidy mi sie zaczynaja!
    czesto mam zaparcia i boli mnie wsyztsko ale nie moge "normalnie" bo podobno pessar moze sie wysunac i tak sobie czasem siedze w wc z godzine.......
    przesrane- doslownie:D

a!!! i ja nie mam zadnej karty do ruchow!

moze jutro mi da? jutro u mnie wizyta!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:00

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja też nie mam karty ruchów. A nawet ostatnio wspomniałam, że mała ma spokojniejsze dni i takie bardziej żywiołowe. Powiedział, że to normalne.

Ja na początku też miałam schiza, że przy zaparciach wyleci nie to co trzeba. Ale już spoko :P

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam w gazecie artykul- co trzeba zalatwic po porodzie. wiec rano usiade i bede przepisywac, tym samym zaczniemy liste waznych spraw.

proponuje ja codziennie wieczorem wklejac zeby nie zginela w tlumie;)

Gosiak, Tygrysek, mizzelka, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    znalazlam w gazecie artykul- co trzeba zalatwic po porodzie. wiec rano usiade i bede przepisywac, tym samym zaczniemy liste waznych spraw.

Ale super! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to kupowała na allegro z kuponami?
    Sciagnelam, zalogowalam się i czekam, nic. Aukcja jest do jutra. Zdążę? Chce kupić ten microlife nc 150 za te 116zl. Kiedy będzie ten kupon?

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie moge Was nadrobic i zapomnialam polowy :)

Qrczak urodzila synka :)

Ja mialam siare chyna pd 5msc albo 6 i to niezle mi cieklo musialam nosic wkladki. A przy seksie haha no lecialo ze mnie na potege :D takze zdarza sie ;)

Rozstepow na brzuchu boje sie najbardziej :(

Jesli chodzi o ciuchy to mam tunike w norweskie wzory ale pewnie bedzie mala, mam tez kapcie i torbe :D Kupilam rok temu na urlopie w Norwegii ;) mam tez kubek ale bez wzorow tylko napis. Moge Ci podeslac jak chcesz, jednak torebka do odswiezenia bo z boku sie troche zeszla od ocierania ale jest sliczna :) Nosilam tylko zime i w tym roku tez planuje bo to typowo sezonowa :) takze jak cos pisz smialo :)

W sklepie auchan itp kupisz za ok 20zl getry w norweskie wzory.

Do dupki to ja uzywalam masci ze szpitala. Niestety mloda miala megasne odparzenia az bordowe i poszlam na sudocrem ktory do tej pory kupuje. Pamietajcie ze sudocrem jest do skory z problemami, a nie zapobiegawczo :)

Co do prania to pralam plukalam w loveli i tym razem tez tak bede robic, uzywam nadal dla malej wiec i tak zawsze kupuje ;)

Mizzelko kup sobie zelazko. Bedziesz niezalezna :) i nie bedzies biegac z prosba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy szalona Kobieto :) dziekuje Ci bardzo, moje dziecko pewnie weszloby w Twoja tunike, ale ze mną to już gorzej :) ha jestem grubsza każdego dnia :) kochana jesteś :*

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dzis czyli wielkim brzuchem pierwszy dzien w 3 msc :D

Sorki za reczniki, to od glowy mojej i cory :D

ub405m6sdbjb_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:23

Rybeńka, Tygrysek, merida17, słoneczna 85, Sue, diamonds, Magda_lena88, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Extra pomysł! :)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy piękna Kobieta z Ciebie :) no i brzusio już się pięknie odznacza :)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ