X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja nie rozumiem co z tym spaniem?

Czy nasz lokator przygotowuje nas do takiego funkcjonowania?
    Z Agatką spałam całe noce i ona od początku też je przesypiała- bez żadnych cyrków.

Za to teraz nie pamiętam kiedy poszłam spać przed północą a wstać i tak trzeba przed 7 :-)
    Już się boję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds jestem jestem :)
    Długo walczylam o sen, ale i trochę mi go wpadło tej nocy, dobrze, bo biegne już do pracy! A tam duzo sie dziś dzieje i przecież trzeba odpowiadać na stos głupich pytań :)

Wczoraj stwierdziłam, ze gdybym mogła napisalabym sobie na plecach kiedy mam termin, ze dziewczynka i gdzie rodze i by trzymali kciuki tak mocno, jak mocni martwią sie o mój poród :) ale nie mam jak nosić tej koszulki! Pocieszylam sie samym pomysłem :)

Ja mam jak Agatka :) jutro wolne, więc oczywiście o 2 w nocy bede już wyspana! :)

Gratuluje 3 z przodu :) i zauwazalnej publicznie ciazy :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka
    na Twoich zdjęciach wcale nie widać "porodówkowego" brzuszka tylko ciążowy.
    Zdaje się że ludzie są złośliwi mówiąc takie rzeczy.
    Masz normalny brzusio <3

Wydaje się, że w naszym społeczeństwie jest gros osób, które są po pierwsze zazdrosne , po drugie złośliwe.
    Mało jest życzliwych które zapytają- jak się czujesz, bo widzę że jesteś w ciąży?
    Tylko bawią się w ekspertów i nie zważają płytą głupoty bez zastanowienia.

Krokodylica, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośliwe ludzie and dobra rada :) :)
    Tak, tak wszyscy wszystko wiedza lepiej :)
    Z mojego skromnego doświadczenia gorsze sa baby!
    Faceci jak już to mówią, ze dobrze wyglądam i sami z siebie mi pomagają, nie musze prosić itd.
    Obysmy na przyszłość takie sie nie stały :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No diamonds lepiej tego nie mogłaś ująć! :-*
    Tez czasem mam wrażenie, że ludzie są złośliwi i mówią takie rzeczy. Niestety ja strasznie się tym przejmuje, bo zawsze miałam kompleksy straszne na punkcie mojego brzucha i mojej opony. I jest mi przykro jak np. Od babci mojego męża usłyszałam ostatnio, że ja to chyba mam bardzoooo dużo wód plodowych....
    Albo od jego siostry tekst typu "no Natalia musisz przyznać, że teraz jesteś trochę gruba" .... Czasem mi brakuje słów jak coś takiego usłyszę, a czasem nawet sobie poplacze bo tak mi przykro potem jest. A ja oczywiście też im nie umiem nic odpowiedzieć.
    Ciesze się, że Was tu mam! Wy nikogo nie oceniacie! Dla mnie jesteście fantastyczne! I z Wami się czuje jak w niebie :-)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym spaniem to chyba faktycznie dzieciaczki nas przygotowują na to co będzie po porodzie :-)
    Chociaż musze powiedzieć, że moje dziecię jest grzeczne w nocy i większość ze mną przesypia :-) nawet jak wstaje co 2 godziny do toalety to nie czuje żeby ona akurat nie spala. Może około 4 rano dopiero trochę się rozpycha :-)
    Ciekawe jak to będzie po porodzie ;-)

Gosiak, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!

Dziś moj ulubiony dzien tygodnia! Wcześniej kochałam soboty, za to, że były sobotami, a teraz za to, że zaczynam nowy tydzień!!
    33 tc, matko kiedy to zlecialo!!

Mam dziś gości, rodziców i teściów:)

Nie odzywalam sie, bo jakoś miałam gorsze dwa dni, wczoraj mnie tak głowa bolała, że myslalam, że sobie ją odkręce i wyrzucę przez balkon!

Rybeńko, pieknie wygladasz! I Twój brzuch jest normalny, a ludzie są złośliwi.
    Jesteśmy kurde w ciąży, to co, mamy być chude? A jak Ci ktoś będzie dogryzał (a święta przecież sprzyjają takim okolicznościom, po co być miłym i rodzinnym na święta), to odpowiadaj to co kiedys pisałam "Jestem w ciąży, a jaka jest Twoja wymówka".
    My to wszystko zrzucimy w miesiac, dwa - ciekawe jak Ci komentujący:)

Mnie wkurza, jak moja teściowa pyta "a jak sie Tomus czuje? A co by zjadł"? Noz kurna, a co ja? Inkubator?
    Jak mnie tak dzis zapyta, to jej cos odpowiem, że dopóki jest w moim brzuchu je to co ja chce i kiedy chce, bo ja nie jestem inkubatorem.

Moim zdaniem kobiety maja depresje poporodowa przez inne kobiety i wszystkie ciocie dobre rady.;)

Miłego dnia!!

Daisy, Gosiak, diamonds, Rybeńka, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    Sue masz milion % racji :) Inkubator.. jak mi ktos walnie takim tekstem to na pewno sie odgryze haha. :)

Taaak, wczoraj zajrzalam i od razu ucieklam :D Spotkanie nawet udane, ale troche dretwo jak to po ponad 10 latach sie czlowiek z niektorymi osobami widzi ;). Byla tez jedna kolezanka, 'lutówka' ale nie smialam zapytac czy sie udziela na belly :D

Zajadam wlasnie sniadanko, moj cos tam szlifuje sciany. Kurde swieta ida a ten sciany szlifuje zamiast na zakupy jechac. Potem pojedzie w poniedzialek do pracy i sama bede wszystko robic. Zla jestem :/ pojechalabym sama no ale kosza nie popcham :/

Diamonds u nas tez tak jest. Ja to w piatki i soboty jej mowie ze rano spimy nie wstajemy. To 6 juz sie bawi na dole ze zwierzakami :/ A tak to jak trzeba o 6.30 to jeszcze spi. No ale problemow ze wstawaniem nie ma i jak przychodze dac porannego buziaka to sie umawiamy ze 'jeszcze 5 minutek', potem wolam do wstawania i schodzi rzeska :) Tylko zawsze sie pyta czemu jezdzi do szkoly w nocy :D

Milego dnia! ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka
    Rozumiem, że dbasz o siebie.
    A takie słowa bolą.
    Każda kobieta nie lubi krytyki pod adresem swojej figury, każda która wie, że wkłada wysiłek aby "wyglądać"

Ludziom nie dogodzisz naprawdę.
    Pisałam o złośliwej mamie.
    Jako, że Agatka ma szafkę blisko jej córki na " wychodne" byłam świadkiem jej rozmowy z inną mamą.
    I to bez skrępowania.
    Więc ona pyta czy ta druga mama zna koleżankę X
    tak zna
    no bo ta X tez jest w ciąży w identycznym czasie.
    Złośliwa mama mówi dalej:
    X tak ślicznie wygląda bo ona jest wysoka ,przytyla 18 kg, ale ona to ma chociaż brzuszek a nie to co tu! I pokazała na mnie?!?
    Więc druga z mam mówi, że ja mam może mały i ona by taki chciała, ale wszystkie brzuszki są śliczne.

Na co podła mama odpowiedziała, że ładniejsze są te większe. ...

Więc jak widać nie dogodzicie nikomu.
    Jak ktoś będzie chciał być w stosunku do nas uszczypliwym to zawsze znajdzie okazję aby dogryźć.

Olać to :-)

A tekst Sue niedawno wykorzystałam w stosunku do mało uprzejmego pana.
    Zażenowanie i konieczność tłumaczenia nie z mojej a jego strony- bezcenne.
    Już drugi raz nie zapytał czy się za dużo najadłam :-)
    I wtedy nie było dodatkowych pytań o ciążę tylko tlumaczenie- no wiesz ,zima a ja zawsze tak na zimę przybieram :-) :-)
    Polecam i dziękuję Sue :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:57

Sue lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjku Diamonds co to za babsztyl okropny!!! Masakra jakaś!
    Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa :* bo ostatnio się faktycznie podłamałam tym, że mam taki ogromny brzuch. Ale teraz mam ich gdzieś. Będę odpowiadać tak jak mi Sue doradziłaś :*
    Kurcze w środku mam swój Mały cud i cieszę się, że rośnie z dnia na dzień!

A Ty Sue tak jak mówisz, odpowiadaj, że nie jesteś inkubatorem i Mały je to na co Ty masz ochotę! Kurcze ludzie to są niektórzy okropni...

diamonds, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na pocieszenie zrobiłam sobie hybrydki u znajomej i już mi lepiej :D Potem zakupy przedświąteczne a jutro sesyjka i lepienie pierogów :D
    Miłego weekendu Kochane Brzuchatki :)

diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko :) na weeken masz zadanie :)
    Koniecznie zapisz te nasze teksty i ćwiczyć, by potem z uśmiechem je wprowadzić z życiem, pamiętaj grzecznie, a wystarczająco uszczypliwie :)
    Ja zawsze mówię, ze jestem zgrabna, tylko dziecko mi rośnie :)
    Albo: patrz ile cialka do kochania mi rośnie :) super nie :) bedzie co nosić :)

Albo: do grubszej osoby, ze i tak jestem mniejsza, a przecież nas dwie :)

Czasami ich zatyka, a czasami nie kapuja, ze dostali odp w twarz w taki mądry sposób :)

Jak pisałam wcześniej i dziewczyny tez, my kobiety sobie to robimy! ;)

diamonds, Rybeńka, Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko ja i brzuch mam duży, ale tyłek jak nabrał :) damy radę po porodzie w naszej grupie wsparcia stracić kg :)

Rybeńka, Gosiak, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem będzie wspólne odchudzanko :D

Gosiak, diamonds, merida17, Daisy lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tekstów, to mi ostatnio siostra mojego M. przywaliła, żebyśmy przyjechali do teściów, bo ona chce zobaczyć mnie jak jestem chociaż raz większa od niej (a ona babeczka przy kości), ale mnie takie teksty na szczęście totalnie nie ruszają. Jak przyjechaliśmy - to było w połowie listopada - to zero komentarza na temat mojego wyglądu nie było, bo i tak wyglądałam dużo szczuplej od niej i wszyscy mówili jak ładnie wyglądam.

Dzisiaj po długiej przerwie się ważyłam i mam 13kg na plusie - sporo, ale nie przejmuję się tym zbytnio, najważniejsze, że Jańcia zdrowo rośnie a potem będziemy zrzucać :)

diamonds, Daisy, Rybeńka, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Merida niektóre po jednym razie uczą się, a inne zostają na wieki złośliwe.

Wczoraj jedna z mam, która już od jakiegoś miesiąca wiedziała o ciąży opowiedziała , że kiedyś spotkała swoją koleżankę jak to określiła lala Barbie, laska jakich mało. No i zobaczyła jej brzuszek więc od razu jako, że podobno miała duży (tłumaczyła że porównywała do swojego) krzyknęła jej:
    Super jak to szybki zlecialo, zaraz będziesz rodzić!
    Na co kobietka jej odburknęła, że ledwo 5 miesiąc zaczęła i do porodu to jeszcze ;-)

I od tamtej pory nauczyła się nie komentować brzuszka. Zawsze mówi, że widzi ciążę i że ślicznie wygląda.
    A szczegółów już jak jest zainteresowana dopytuje ;-)

Ją ten jeden raz nauczył ;-)
    Jak ktoś jest inteligentny posiada umiejętność wyciągania wniosków :-)

Co za ludzie nas otaczają ;-)

Daisy, Rybeńka, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam te Wasze historie i mam coraz wieksze oczy.
    Naprawde jest az takie chamstwo?
    U mnie w kurtce zimowej ponoc w ogole ciazy nie widac, ale jak juz ktos sie dowie ze jestem w ciazy to znowu ciagle slysze ze mam malutki brzuszek, ze to chyba poczatek ciazy.
    Czasem te uwagi sa uszczypliwe, ale ja wtedy odpowiadam ze ja jestem szczupla to i brzuszek malutki, i ze to chyba dobrze ze nie tyje jak locha. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, pewnie, ze masz racje :) jedne sie uczą inne nie!! Takie życie!

W tym wszystkim chodzi o to, by takiej Przecietnej Brzuchatce nie robić przykrości, bo jedne sa bardziej delikatne, działają hormony, a ogólnie cała sytuacja jest niepotrzebna! Nikogo nie mam zamiaru wychowywać, ale nie bede takich głupot slychac, czasami, jak ktoś mi mówi, ze uroslam, mówię co z tego albo ciesz sie, ze nie Ty ;) nie biorę tego do głowy, po prostu odpowiadam w tym samym tonie z uśmiechem na buzi :)

Nie rusza mnie to wcale, za to rozumiem, ze Rybenke moze wkurzyc :) mnie osobiście na tym etapie wkurza pytanie kiedy rodze!! No, ale to już wiecie ;) ;) :)

diamonds, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, to nawet nie jest chamskie...
    To raczej teoretyczna troskę o Brzuchatke, bo tak na prawdę, to próbują wypytac o wszystko i zaspokoić swoją ciekawość, to nie jest szczere, takie niepotrzebne zawracanie dupy, jak dla mnie!

Takie sytuacje, jak Diamonds pisze, to już powaga chamstwo, ale osobiście na takim poziomie sie nie spotkałam.

Sama sobie obiecalam o nic wiecej nie pytać Brzuchatek :) uczę sie na swoim doświadczeniu :)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam wiadomosc i sie nie wstawila! Wrr;)

A wiec;
    Kupilismy dzis wozek Jedo fyn memo kolor 356 i fotelik Recaro
    Polozna na sr mowila zeby do szpitala zabrac saszetki tantum rosa i rozrabiac w malej butelce do krocza no i reczniki papierowe.

Mowila ze od 38 tyg po glownych posilkach ma byc min 6 ruchow na godz. Jechac na Ip gdy cos niepokoi, nie czekac bo moze byc za pozno a nikt nas przeciez nie wysmieje.
    Mowila ze jak sie nic nie dzieje a jest termin porodu to pojechac, zawsze zrobia ktg, zbadaja i najwyzej odesla,

Daisy, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ