X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku czekalysmy tu na Ciebie!!

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem czy już lepiej. Chyba nie.

Natalka 03.2015 <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!

Wczoraj i dziś byli u nas rodzice i teście, wiec miałam zapierdziel, dziś padam na zęby, ledwo leżę!
    Przyjechał wozek, leżaczek, ubranka- wszystko przepiękne!
    Siądę przy kompie to Wam powrzucam zdjecia :)

Rybeńko, ale z mężem wszystko ok? Nie wiem czy przegapiłam czy coś się stało?

Tygrysku, co jest?

merida17, Krokodylica, Rybeńka, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam sobie o tych brzuszkach..
    rety... to samo mam :(
    jak mnie to drażni niesamowicie, ale ludzie potrafią być chamscy, co nie znaczy że i my nie możemy być, czemu nie, w razie co na hormony się to zwali :D

ehh jeszcze wczoraj komplement od męża: ale masz cellulit na udach -.-
    kazałam mu gumować... i że niech sobie pomarzy o <3 skoro zwraca uwagę na takie detale..
    i mu dogryzałam :D

jeszcze wkurzył mnie o chrzciny.. wiem że to daleko ale już temat się sączy.. i aby się wkurzam ;/

rety rety rety we wtorek wizyta :)
    nie mogę się doczekać :)

Słoneczna Gratuluję już wyboru fury :)
    ja po nowym roku biorę się za łóżeczko i pościel <3

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Matko Mizzelko!!!!!

Bliźniaczko Ty moja! Widzę, że Twój mąż ma coś wspólnego z moim!!!!
    Jak słyszę słowo chrzest w swoim domu, to przestaję się odzywać!!!
    Co im do głowy przyszło???

W końcu dał sobie spokój, ale ile nerwów przy tym zjadłam, przecież ta uroczystość nie szybciej niż za pół roku, więc ja to nawet do głowy nie biorę!

Ogólnie mamy odmienne zdanie na ten temat, ale to jeszcze wcześnie, by coś planować ;) ja tam relaksuję się na poród, to jest szybciej i zdecydowanie konieczne, by doszło do chrztu :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy na nas usiadły i zaczęły męczyć o ślub. Masakra, przez godzinę w kółko temat wałkowały! Raz powiedzieć wystarczy, a w te jakiś diabeł wstąpił!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może myślały, że częstość powtarzania i wałkowania tego tematu sprawi, że szybciej się zgodzicie ;) w końcu były we dwie ;) silniejsze razem ;)

Będziecie gotowi to i będzie ślub ;) to już nie te czasy :) ale słuchanie musiało być lekko uciążliwe ;)

Na pocieszenie obiecałaś zdjęcia ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, czekamy na zdjęcia! :)

Sue lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez byli tesciowue i tato, potem szwagier z zona i sumie to sie zmeczylam suedzeniem. Jutro zrobie zdjecua fury bo juz dzis nie sam rady

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnicą - wrzucam zdjęcia naszego bolidu i ubranek królewicza:

dwwbr8.jpg

2m6rgad.jpg

11cfuaq.jpg

124g0uh.jpg

2hyji9s.jpg

Rybeńka, Daisy, merida17, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne!! :-* dziś był bardzo aktywny dzień i jestem strasznie wykończonoa. Sesja była genialna! Już się nie mogę doczekać efektu :-)
    A co do męża to w nocy juz sobie wszystko wyjaśnilismy. Ogólnie ja uznaje zasadę ze nie pójdziemy spać dopóki sobie wszytkiego nie wyjaśnimy. Wiec była długa rozmowa, płacz. Ale teraz już jest Oki :-) nawet zrobił mi masaż pleców teraz wieczorem.
    Zrobiłam dziś ze szwagierka 150 pierogów i teraz już leżę i mam nadzieje, ze szybko zasne.
    Sue przepiękna fura Twojego Tomusia! :-)
    Co do chrztu u nas tez juz był ten temat ale akurat mamy te samo zdanie z mężem i juz wstępnie coś tam ustalone między sobą.
    Tygrysku gratuluje kolejnego miesiąca! :-) i mam nadzieje, ze ten kiepski nastrój Ci niebawem minie :-)
    Dobranoc Brzuchatki :-* ja juz padam na pyszczek :-P

Daisy, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piekne zakupki, dobrze ze doszly, taki prezent przed choinka ;)

A co do slubu to jak mialam to spotkanie z kolezankami to moj byl u swojej mamy w tym czasie troche. To tesciowa do niego 'A o slubie to wy myslicie?' A moj do niej NO TAK, TAK, MYSLIMY. NAWET OSTATNIO O TYM ROZMAWIALISMY I MYSLIMY ZE NIE BIERZEMY. Ahahaha no upadlam jak mi to opowiadal :) ponoc mina tesciowki byla nieziemska :D

Oczywiscie myslimy mielismy w tym roku w lipcu byc juz po slubie ale za pozno sie ogarnelismy :D Wiec na przyszly lipiec chcielismy no ale teraz nie chce no bo jednak bede troche inaczej wygladac, a chce byc na slubie i weselu, i na zdjeciach fajna laska ;) Wiem brzuszek nie odejmuje, no ale jednak jakos tak wolalabym bez dwupaka miec slub. A cywilnego brac nie chcemy. Nazwisko dziecko bedzie mialo moje, tak postanowilismy. Tzn ja chcialam a moj sie zgodzil. O chrzcie nie rozmawiamy, moja cora nie jest ochrzczona i nie wiem jak bedzie z drugim. Moj cos przebakuje zeby razem 2ke wtedy ochrzcic. No ale jeszcze nawet nie urodzilam wiec temat odlegly.

Aaa pakowalam dzis prezenty..6h mi to zajelo tyle tego bylo. :/

A co do choinki to jak obiecalam rano tak sie chwale :( Razem z corcia robilysmy :)

1nr2lg3nkve8_t.jpg

Jak dobrze ze jest wolne. Cora od 20go ma wolne az do 7go. To dluzej niz ferie beda, bo ferie 2 tyg a teraz 2.5 wychodzi. :D

Ale leje jakie swieta eh dobrze ze swieta to atmosfera a nie sam snieg..masakra jedna wielka. :/

Ale jestem wymeczona :(

Kochane a powiedzcie mi bo mysle. :D
    11t3d mam wizyte nastepna tak kazal gin przyjsc 8.01. Czy to bedzie normalne usg czy jakies prenatalne? Beda mierzyc te kosci nosowe itp czy musze na to sie zapisywac gdzies indziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:40

Sue, merida17, diamonds, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubu, to my nie chcieliśmy wcale, już ponad 10 lat na "kocią łapę" i było nam dobrze. Ale sporo naczytaliśmy się ostatnio o różnych sytuacjach w szpitalu - oczywiście nie zakładamy komplikacji itp. ale różnie może być i wtedy mój M. może mieć problemy, więc zdecydowaliśmy, że jeszcze przed porodem weźmiemy cywilny.
    Dla nas to totalna formalność, kościelnego nie bierzemy, bo jesteśmy buddystami, chcemy tylko mieć na papierze, że w razie czego M. może decydować o mnie i o dziecku.

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)

Czytam że Wy tak ciągle biegacie do WC a ja nic ?
    Pije czasem trzy szklanki wody na raz bo pić mi się chce ale nikt mnie tam nie uciska ani nie gania do łazienki.
    Może dlatego, że jeszcze nie fiknęła? Tylko kopniaki dostaje takie w środku w szyjkę.

A w nocy jak już zasnę to śpię do rana :-)

Daisy 11.3 to może być już te pierwsze ważne usg prenatalne- genetyczne. Zwał jak zwał bo tu mnóstwo sporów kiedyś było w tym temacie jak byłam na innym wątku :-)
    Mierzą właśnie przezierność nosową i inne.
    Czas chyba jest do 13+ 6 wiec lekarz może każe przyjść po ok.tygodniu na pomiar.

Jak nie jesteś pewna może zadzwoń czy masz rezerwować kolejny termin w niedługim czasie czy na tej wizycie Ci zrobi.
    Chyba, że nie masz problemu z terminami.
    A może każe Ci zrobić u kogoś innego to myślę że też warto zrobić zapis. Bynajmniej u nas ze względu na te wolne dni świąteczne i pomiędzy nie bardzo można się wpisać- a sama szukam usg III trym i kiepsko z tym.
    A i po nowym roku słabo bo właśnie przez te wolne teraz terminy już pozajmowane.

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy jeśli mogę zadać osobiste pytanie o brak chrztu córci?
    U mnie podobna sytuacja.
    Tylko moja babcia krzywo na mnie przez to patrzy :-)

Jak możesz napisać czy córcia chodzi na etykę czy religię?
    I jak będziesz rozwiązywała ewentualnie sprawę komunii?

Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj bo wiem że to osobiste.

U mnie na razie w przedszkolu nie ma religii ale jak będzie dalej nie wiem.
    Boję się tylko że dzieci mogły by jej dokuczać i jak Twój przyszły niedoszły :-) mąż zastanawiałam się nad chrztem dwójki na raz :-)
    Ale mi ciągle nie po drodze tam ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ja dziś z ta łazienka pobiłam rekordy! Oby na kropelke, a biec trzeba! Z jakieś 20 razy! :) istny maraton!! Moze im wyższa ciąża, tym wiecej sie biega :) a moze to takie indywidualne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie wiem o czym piszecie :-)

W poprzedniej ciąży miałam kolkę nerkową miałam stomię w nerce na krótko- bo nie wytrzymałam a potem cewnik DJ- wewnętrzny.
    Nic przyjemnego.
    I lekarz kazał mi się przygotować na powtórkę z rozrywki, tłumacząc ,że właśnie Dzidzia zacznie uciskać mi na pęcherz i przewody znów odmowią posłuszeństwa.
    A tu ze względu na ułożenie miednicowe mała mnie oszczędza :-)

Tylko pić mi się chce. :-)
    Ale biegania nie ma ;-)
    I dobrze. Bo jak tu coś załatwić w mieście?
    najpierw trzeba rozeznanie w terenie zrobić gdzie jest toaleta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 23:54

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue super fura!!! A jakie ubranka słodkie. <3 Uwielbiam!

U mnie temat chrztu nie pada, ale może to i dobrze bo na pewno będę się z mężem kłócić, na 100% !!! Ale ja jak chcę zamówić łóżeczko to dostaję zjazd że za wcześnie, a co dopiero mówić o temacie chrztu. :)

Daisy prenatalne zależy od wielkości maluszka, ile urośnie. :) Bo może się nie łapać jeszcze "wzrostem" do badania.

diamonds, Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 200 strona nam się zaczęła :-)

Krokodylku
    ale na łóżeczko też trzeba czasem poczekać.
    A w styczniu z reguły fabryki mają przestoje.

Łóżeczko w kartonie nie zajmuje mnóstwo miejsca :-)
    A zawsze to bezpieczniej ;-)
    Niech czeka na lokatora :-)

A może mąż wie, że Mikołaj przyniesie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 200 :)

W doborowym towarzystwie czas szybko leci :)
    Gratulacje Brzuchatki :)

diamonds, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ