X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pospałam, ale boleć dalej boli, chociaż lekko mniej, M. zaraz pójdzie po apap - matko, dawno mnie tak nie męczyło... mam nadzieję, że dzisiaj przejdzie. Na mnie Apap słabo działa, lekko pomaga, a za jakiś czas ból wraca, jak byłam nastolatką to miewałam kilkudniowe migreny.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    Ale skrobiecie tutaj :P
    Rybciu gratuluję udanej wizyty :) a co do wagi wyliczanej przez te wszystkie sprzęty to trzeba to tak brać pi razy drzwi :P Jak moja siostra szła do szpitala na CC w pt to mała miała ponoć ok 3800 a jak w pn się urodziła to waga urodzeniowa 4200 :O się każdy śmieje, że bardzo dobrze karmią w tym szpitalu :P Koleżanka znowu w sierpniu jak rodziła to mówili, że mały ma ok 4kg i rodziła naturalnie ale nie dała rady, skończyło się CC i okazało się, że mały ma prawie 5kg :O :O tak więc wiadomo jak to jest z urządzeniami :)
    Moja siostrzenica ogólnie miała 4200 a że po porodzie waga spada to wychodząc ze szpitala miała niecałe 4kg i 61cm - takie dziecko to bym mogła mieć bo jest "za co złapać". A mam spore porównanie z bratanicą mojego męża i teraz bratankiem takie kruszynki z tych dzieci, że moja siostrzenica przy nich to wyglądałaby już na ok 2/3 miesięczne dziecko :P
    Ale ważne by Bobas się zdrowy urodził <3
    My obudziliśmy się rano z mocnym bólem głowy i tak do teraz :| :| :| a muszę ogarnąć mieszkanie, pranie pościągać i jakieś zakupy "większe" zrobić bo przyjeżdża szwagier by pomóc mojemu w remoncie...lubię gości ale jakoś dziś nie mam na nich ochoty :P
    A do wizyty pozostało 10 DNI <3 <3 <3 już nie mogę doczekać się spotkania z Naszym Bejbikiem <3
    Kochane życzę w miarę spokojnego dnia <3

mizzelka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Podpytam się mojej douli o te wody - będę się z nią widziała w połowie stycznia i wtedy Wam napiszę, ale myślę, że jest tak jak piszesz.
    Ja myślę, że taki komfort się opłaca... będzie cały czas mówić co masz robić, a to teraz na piłce, a to masaż zrobi, podepnie Tensa po kąpieli... a nie zgadniesz ile ona za to bierze - ja byłam trochę w szoku.
    Jedno co najmniej 2h spotkanie przed, cały poród niezależnie ile będzie trwał + potem przyjeżdża zadbać o brzuch i krocze i zaraz po porodzie podłączy Tensa na uda, żeby krocze nie bolało.
    kurde ile by nie kosztowała taka pomoc... to bym z wielką chęcią brała... w koncu to nasz pierwszy poród, dlaczego się nie poczuć komfortowo.. :)
    tylko Ty kochana masz super doulę, a ja poszukuję... mam dwie upatrzone ale nie jestem pewna nadal :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeszcze raz ktoś mnie spyta kiedy rodze, to wyjdę z siebie i stanę obok!!!!!
    Jeśli ktoś myśli, ze zmeczona Brzuchatka w 8 mc ma sile i chęć odpowiadać to jest rypniety na maxa!!!!!
    Litości!! Zawsze pada taka seria pytań, ze czekam jeszcze na pozycje poczęcia mego Dziecia!!!!
    Aaaaaaaaaaaaa!!!!

Gosiak, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej Kobietki :) Mizzelko ekstra, że wyniki są dobre! :D:D

Ewell Piękna dzidzia :)

Magdalenko, nie zdaje Ci się - ROŚNIECIE :D piękny brzusio :)

Dziękuję również za te wszystkie informacje, na pewno się przyda taka wiedza :)

A my po wizycie :) Malutka ma 1280 gram jak zawsze wychodzi o tydzień mniejsza. Ale ogólnie wszystko dobrze. Szyjka 29mm, zamknięta, troszkę miękka ale ogólnie jest ok.
    Dostałam jakąś próbkę z wymazem z szyki macicy i muszę to jutro zanieść do labo.
    Następna wizyta za 3 tygodnie :)

Dziś też byłam u fryzjera i jestem ruda oł jeee :D:D

Miłego wieczorku Kochane :)
    kochana po prostu większość dzieci ponoć mieści się w normach 5 centylu :)
    moje też tak ostatnio na 5 centyl, http://parenting.pl/portal/29-tydzien-ciazy
    a lepiej jak bd mniejsza i zgrabniejsza - potem niech rośnie jak na drożdżach.
    Dla niej będzie lżej i przede wszystkim dla Ciebie podczas porodu a wielkość nie znaczy o sile dziecka :) :D damy radę :)
    no i USG może też oszukiwać... nie ma co aż tak wierzyć co do grama :D
    ciekawe ile moje bd ważyło we wtorek :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Trochę pospałam, ale boleć dalej boli, chociaż lekko mniej, M. zaraz pójdzie po apap - matko, dawno mnie tak nie męczyło... mam nadzieję, że dzisiaj przejdzie. Na mnie Apap słabo działa, lekko pomaga, a za jakiś czas ból wraca, jak byłam nastolatką to miewałam kilkudniowe migreny.
    współczuje... ja mialam je na początku ciąży, kładź się, wyłącz wszystko i odpoczywaj

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko zazstosuj metodę mojego szwagra..
    jego rodzice pytają i co bd miała sylwia?
    a on: DZIECKO :D
    jak bd pytać kiedy rodzisz
    to powiedz że teraz :D

merida17, Sue lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida nie zapomnij zaproponowac wszystkim zeby glaskali Meza po penisie ;) :D

U mnie z ostatniego usg porannego orzed porodem wychodzilo ponad 3500g, a wyszlo 3060g takze mala schudla sporo przy tych parciach haha :D

Ja dzis wybywam wieczorkiem na babskie spotkanie dziewczyn..z gimnazjum :D Takze szykuje sie na gwiazdeczke, podmaluje oko, wyjelam srebrne wysokie buty na 15 cm ;) Szalenstwo. Ale ciaza sie chwalic nie zamierzam bo nie sa to bliskie mi osoby, choc z niektorymi wciaz utrzymuje jakis tam kontakt.

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to życzę miłego wieczorku.. :) :)
    rety juz nie pamiętam kiedy zalozylam buty na obcasie.. albo jakąś kieckę :(
    że w ogóle gdzieś wyszłam..
    czuje sie jak stara baba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:43

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko nie martw sie ja tez sporadycznie wychodze. A bez mojego to chhba pierwsze wyjscie wieczorem w ogole od poczatku znajomosci. Zawsze razem - tak lubimy. Mysle jednak ze ciaza to czas w ktorym potrzebuje wprowadzic troche zmian, mam nadzieje ze moj to jakos przelyka :) Jedyne moje wyjscia to do rodzicow jednych i drugich, do dziadkow, na zakupy. A tak to razem, razem :D Mysle ze takie wyjscie dobrze mi zrobi. Nie bedzie to dyskoteka tylko spotkanie w jakiejs knajpce z ciastami, kawa, alkoholem itp. Choc nie ukrywam, ze gdyby padla propozycja przeniesienia sie na impreze to bylabym pierwsza chetna :D No ale nie bede ryzykowac :)

Kiedys na imprezie disco polo jak bylismy to tanczyla kolo mnie ok. 16letnia laska z brzuchem ok 6msc i byla ubrana w lamparcie cetki. :D

słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość tych pytań zadają pracownicy, z którymi zazwyczaj poza cześć z grzecznosci nic wiecej nie gadam, bo nie lubię marnować czasu na gadaniu głupot oraz nasi klienci i tu nie mogę być chamska! Zostały mi jeszcze 4 dni pracy, to przetrwam :) a reszta, która pisze do mnie listy/smsy/maile, czy wysyła golebia pocztowego odpowiedzi sie niech nie spodziewa :) omijam temat ;) od dziś mówię, ze rodze za pol roku i niech zbierają na prezent :)

Czy Wy tez już jesteście na tym etapie??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:43

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy baw sie dobrze Kochana :)

W przeciwieństwie do Ciebie, my na większość imprez chodzimy osobno (zwłaszcza jak na imprezie sa ludzie z pracy), mi sie osobiście nie chce słuchać na imprezie ciagle tego samego o pracy mojego męża! A jak ide z moimi chłopakami na piwo, to nie zabieram swojego, mimo, ze wszyscy sie znają :)

Na babskie imprezy to totalny zakaz wstępu :)

Ogólnie nigdy nie biorę tel ze sobą, bo nie lubię :)

Jedyne wspólne wyjścia w większości sa na urlopie w Pl, bo wtedy odwiedza sie znajomych i rodzine :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja nie :p

I Ciebie ta zaraza dopadnie :)
    Kwestia czasu :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko my sie glownie z moimi znajomymi zadajemy. Te 'paczkowe' spotkania co u nas robimy raz w msc to tez ode mnie znajomi, moj sie bardzo dobrzr odnalazl w ich towarzystwie. Niestety ze znajomymi mojego sie nie trzymamy. Odwrocil sie od niego nawet jego najlepszy przyjaciel. Poznal mnie wraz z zona juz obecnie, tez inni znajomi. Wszystko bylo super do czasu az sie dowiedzieli ze mam dziecko :D.

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, powiem Ci, ze blizsi wspolni znajomi, to jednak moi. Luby tez jakos uciął swoje znajomosci, ale tak sobie myśle, ze to upadło śmiercią naturalna :)
    Jego obecni znajomi, to grono jednak z pracy. Ja na studiach mieszkałam z 5 fajnych dziewczyn i chociaż rozwialo nas ostro po Europie, jak sie spotykamy to jakby nigdy nie było przerwy :) co fajniejsze, nasi Panowie polubili sie- to tez fenomen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:17

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z brzuchem to bym nie poszła na dyskotekę mimo wszystko :D
    Daisy a może ona ta w cętki szukała ojca dziecka? :D :D :D

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    U mnie większość tych pytań zadają pracownicy, z którymi zazwyczaj poza cześć z grzecznosci nic wiecej nie gadam, bo nie lubię marnować czasu na gadaniu głupot oraz nasi klienci i tu nie mogę być chamska! Zostały mi jeszcze 4 dni pracy, to przetrwam :) a reszta, która pisze do mnie listy/smsy/maile, czy wysyła golebia pocztowego odpowiedzi sie niech nie spodziewa :) omijam temat ;) od dziś mówię, ze rodze za pol roku i niech zbierają na prezent :)

Czy Wy tez już jesteście na tym etapie??? :)
    to spytaj się czy chcą być chrzestnymi? :D powinni zaraz sie zamknąć. :D

oo 4 dni.. ale fajnie :D i full wypasik luzik :)

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dużo się pourywało..
    moze dlatego ze ciagle siedzimy z mezem w domu, ale trzymam kontakt z moimi przyjaciolkami.. i jak tylko jest możliwość to się spotykamy :)
    ale niestety to już nie jest tak częste jak kiedyś ehhh

a mojego męża koledzy to totalni idioci.. nienawidzę ich.
    gdybyscie ich poznali i to jak zachowują się w towarzystwie(jak świnie)
    to na pewno też byście miały takie same zdanie.
    dziwię się że mój mąż w ogóle z nimi sie zadawał ale jak to mówił
    takie znajomosci na imprezy i było "śmiesznie"

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami najlepiej sie z takimi imprezuje. Znajomi mojego to wieczne dzieci. Jego przyjaciel wzial slub z laska ktora polizal po plecach na jakiejs imprezie. Obca zupelnie. Wykazala minimalne zainteresowanie, starzy jego przy groszu..obiecali mu ze jak bedzie mial zone to dostanie dzialke i dom mu wybuduja. Ma zone, dzialke i dom. :D

merida17 lubi tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ