X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pospałam, ale boleć dalej boli, chociaż lekko mniej, M. zaraz pójdzie po apap - matko, dawno mnie tak nie męczyło... mam nadzieję, że dzisiaj przejdzie. Na mnie Apap słabo działa, lekko pomaga, a za jakiś czas ból wraca, jak byłam nastolatką to miewałam kilkudniowe migreny.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    Ale skrobiecie tutaj :P
    Rybciu gratuluję udanej wizyty :) a co do wagi wyliczanej przez te wszystkie sprzęty to trzeba to tak brać pi razy drzwi :P Jak moja siostra szła do szpitala na CC w pt to mała miała ponoć ok 3800 a jak w pn się urodziła to waga urodzeniowa 4200 :O się każdy śmieje, że bardzo dobrze karmią w tym szpitalu :P Koleżanka znowu w sierpniu jak rodziła to mówili, że mały ma ok 4kg i rodziła naturalnie ale nie dała rady, skończyło się CC i okazało się, że mały ma prawie 5kg :O :O tak więc wiadomo jak to jest z urządzeniami :)
    Moja siostrzenica ogólnie miała 4200 a że po porodzie waga spada to wychodząc ze szpitala miała niecałe 4kg i 61cm - takie dziecko to bym mogła mieć bo jest "za co złapać". A mam spore porównanie z bratanicą mojego męża i teraz bratankiem takie kruszynki z tych dzieci, że moja siostrzenica przy nich to wyglądałaby już na ok 2/3 miesięczne dziecko :P
    Ale ważne by Bobas się zdrowy urodził <3
    My obudziliśmy się rano z mocnym bólem głowy i tak do teraz :| :| :| a muszę ogarnąć mieszkanie, pranie pościągać i jakieś zakupy "większe" zrobić bo przyjeżdża szwagier by pomóc mojemu w remoncie...lubię gości ale jakoś dziś nie mam na nich ochoty :P
    A do wizyty pozostało 10 DNI <3 <3 <3 już nie mogę doczekać się spotkania z Naszym Bejbikiem <3
    Kochane życzę w miarę spokojnego dnia <3

mizzelka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Podpytam się mojej douli o te wody - będę się z nią widziała w połowie stycznia i wtedy Wam napiszę, ale myślę, że jest tak jak piszesz.
    Ja myślę, że taki komfort się opłaca... będzie cały czas mówić co masz robić, a to teraz na piłce, a to masaż zrobi, podepnie Tensa po kąpieli... a nie zgadniesz ile ona za to bierze - ja byłam trochę w szoku.
    Jedno co najmniej 2h spotkanie przed, cały poród niezależnie ile będzie trwał + potem przyjeżdża zadbać o brzuch i krocze i zaraz po porodzie podłączy Tensa na uda, żeby krocze nie bolało.
    kurde ile by nie kosztowała taka pomoc... to bym z wielką chęcią brała... w koncu to nasz pierwszy poród, dlaczego się nie poczuć komfortowo.. :)
    tylko Ty kochana masz super doulę, a ja poszukuję... mam dwie upatrzone ale nie jestem pewna nadal :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeszcze raz ktoś mnie spyta kiedy rodze, to wyjdę z siebie i stanę obok!!!!!
    Jeśli ktoś myśli, ze zmeczona Brzuchatka w 8 mc ma sile i chęć odpowiadać to jest rypniety na maxa!!!!!
    Litości!! Zawsze pada taka seria pytań, ze czekam jeszcze na pozycje poczęcia mego Dziecia!!!!
    Aaaaaaaaaaaaa!!!!

Gosiak, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej Kobietki :) Mizzelko ekstra, że wyniki są dobre! :D:D

Ewell Piękna dzidzia :)

Magdalenko, nie zdaje Ci się - ROŚNIECIE :D piękny brzusio :)

Dziękuję również za te wszystkie informacje, na pewno się przyda taka wiedza :)

A my po wizycie :) Malutka ma 1280 gram jak zawsze wychodzi o tydzień mniejsza. Ale ogólnie wszystko dobrze. Szyjka 29mm, zamknięta, troszkę miękka ale ogólnie jest ok.
    Dostałam jakąś próbkę z wymazem z szyki macicy i muszę to jutro zanieść do labo.
    Następna wizyta za 3 tygodnie :)

Dziś też byłam u fryzjera i jestem ruda oł jeee :D:D

Miłego wieczorku Kochane :)
    kochana po prostu większość dzieci ponoć mieści się w normach 5 centylu :)
    moje też tak ostatnio na 5 centyl, http://parenting.pl/portal/29-tydzien-ciazy
    a lepiej jak bd mniejsza i zgrabniejsza - potem niech rośnie jak na drożdżach.
    Dla niej będzie lżej i przede wszystkim dla Ciebie podczas porodu a wielkość nie znaczy o sile dziecka :) :D damy radę :)
    no i USG może też oszukiwać... nie ma co aż tak wierzyć co do grama :D
    ciekawe ile moje bd ważyło we wtorek :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Trochę pospałam, ale boleć dalej boli, chociaż lekko mniej, M. zaraz pójdzie po apap - matko, dawno mnie tak nie męczyło... mam nadzieję, że dzisiaj przejdzie. Na mnie Apap słabo działa, lekko pomaga, a za jakiś czas ból wraca, jak byłam nastolatką to miewałam kilkudniowe migreny.
    współczuje... ja mialam je na początku ciąży, kładź się, wyłącz wszystko i odpoczywaj

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko zazstosuj metodę mojego szwagra..
    jego rodzice pytają i co bd miała sylwia?
    a on: DZIECKO :D
    jak bd pytać kiedy rodzisz
    to powiedz że teraz :D

merida17, Sue lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida nie zapomnij zaproponowac wszystkim zeby glaskali Meza po penisie ;) :D

U mnie z ostatniego usg porannego orzed porodem wychodzilo ponad 3500g, a wyszlo 3060g takze mala schudla sporo przy tych parciach haha :D

Ja dzis wybywam wieczorkiem na babskie spotkanie dziewczyn..z gimnazjum :D Takze szykuje sie na gwiazdeczke, podmaluje oko, wyjelam srebrne wysokie buty na 15 cm ;) Szalenstwo. Ale ciaza sie chwalic nie zamierzam bo nie sa to bliskie mi osoby, choc z niektorymi wciaz utrzymuje jakis tam kontakt.

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to życzę miłego wieczorku.. :) :)
    rety juz nie pamiętam kiedy zalozylam buty na obcasie.. albo jakąś kieckę :(
    że w ogóle gdzieś wyszłam..
    czuje sie jak stara baba :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:43

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko nie martw sie ja tez sporadycznie wychodze. A bez mojego to chhba pierwsze wyjscie wieczorem w ogole od poczatku znajomosci. Zawsze razem - tak lubimy. Mysle jednak ze ciaza to czas w ktorym potrzebuje wprowadzic troche zmian, mam nadzieje ze moj to jakos przelyka :) Jedyne moje wyjscia to do rodzicow jednych i drugich, do dziadkow, na zakupy. A tak to razem, razem :D Mysle ze takie wyjscie dobrze mi zrobi. Nie bedzie to dyskoteka tylko spotkanie w jakiejs knajpce z ciastami, kawa, alkoholem itp. Choc nie ukrywam, ze gdyby padla propozycja przeniesienia sie na impreze to bylabym pierwsza chetna :D No ale nie bede ryzykowac :)

Kiedys na imprezie disco polo jak bylismy to tanczyla kolo mnie ok. 16letnia laska z brzuchem ok 6msc i byla ubrana w lamparcie cetki. :D

słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość tych pytań zadają pracownicy, z którymi zazwyczaj poza cześć z grzecznosci nic wiecej nie gadam, bo nie lubię marnować czasu na gadaniu głupot oraz nasi klienci i tu nie mogę być chamska! Zostały mi jeszcze 4 dni pracy, to przetrwam :) a reszta, która pisze do mnie listy/smsy/maile, czy wysyła golebia pocztowego odpowiedzi sie niech nie spodziewa :) omijam temat ;) od dziś mówię, ze rodze za pol roku i niech zbierają na prezent :)

Czy Wy tez już jesteście na tym etapie??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:43

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy baw sie dobrze Kochana :)

W przeciwieństwie do Ciebie, my na większość imprez chodzimy osobno (zwłaszcza jak na imprezie sa ludzie z pracy), mi sie osobiście nie chce słuchać na imprezie ciagle tego samego o pracy mojego męża! A jak ide z moimi chłopakami na piwo, to nie zabieram swojego, mimo, ze wszyscy sie znają :)

Na babskie imprezy to totalny zakaz wstępu :)

Ogólnie nigdy nie biorę tel ze sobą, bo nie lubię :)

Jedyne wspólne wyjścia w większości sa na urlopie w Pl, bo wtedy odwiedza sie znajomych i rodzine :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja nie :p

I Ciebie ta zaraza dopadnie :)
    Kwestia czasu :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko my sie glownie z moimi znajomymi zadajemy. Te 'paczkowe' spotkania co u nas robimy raz w msc to tez ode mnie znajomi, moj sie bardzo dobrzr odnalazl w ich towarzystwie. Niestety ze znajomymi mojego sie nie trzymamy. Odwrocil sie od niego nawet jego najlepszy przyjaciel. Poznal mnie wraz z zona juz obecnie, tez inni znajomi. Wszystko bylo super do czasu az sie dowiedzieli ze mam dziecko :D.

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, powiem Ci, ze blizsi wspolni znajomi, to jednak moi. Luby tez jakos uciął swoje znajomosci, ale tak sobie myśle, ze to upadło śmiercią naturalna :)
    Jego obecni znajomi, to grono jednak z pracy. Ja na studiach mieszkałam z 5 fajnych dziewczyn i chociaż rozwialo nas ostro po Europie, jak sie spotykamy to jakby nigdy nie było przerwy :) co fajniejsze, nasi Panowie polubili sie- to tez fenomen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:17

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z brzuchem to bym nie poszła na dyskotekę mimo wszystko :D
    Daisy a może ona ta w cętki szukała ojca dziecka? :D :D :D

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    U mnie większość tych pytań zadają pracownicy, z którymi zazwyczaj poza cześć z grzecznosci nic wiecej nie gadam, bo nie lubię marnować czasu na gadaniu głupot oraz nasi klienci i tu nie mogę być chamska! Zostały mi jeszcze 4 dni pracy, to przetrwam :) a reszta, która pisze do mnie listy/smsy/maile, czy wysyła golebia pocztowego odpowiedzi sie niech nie spodziewa :) omijam temat ;) od dziś mówię, ze rodze za pol roku i niech zbierają na prezent :)

Czy Wy tez już jesteście na tym etapie??? :)
    to spytaj się czy chcą być chrzestnymi? :D powinni zaraz sie zamknąć. :D

oo 4 dni.. ale fajnie :D i full wypasik luzik :)

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dużo się pourywało..
    moze dlatego ze ciagle siedzimy z mezem w domu, ale trzymam kontakt z moimi przyjaciolkami.. i jak tylko jest możliwość to się spotykamy :)
    ale niestety to już nie jest tak częste jak kiedyś ehhh

a mojego męża koledzy to totalni idioci.. nienawidzę ich.
    gdybyscie ich poznali i to jak zachowują się w towarzystwie(jak świnie)
    to na pewno też byście miały takie same zdanie.
    dziwię się że mój mąż w ogóle z nimi sie zadawał ale jak to mówił
    takie znajomosci na imprezy i było "śmiesznie"

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami najlepiej sie z takimi imprezuje. Znajomi mojego to wieczne dzieci. Jego przyjaciel wzial slub z laska ktora polizal po plecach na jakiejs imprezie. Obca zupelnie. Wykazala minimalne zainteresowanie, starzy jego przy groszu..obiecali mu ze jak bedzie mial zone to dostanie dzialke i dom mu wybuduja. Ma zone, dzialke i dom. :D

merida17 lubi tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ